Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

172 Musta viikonloppu

Maanantai 5.12.2016 klo 12:20 - yrjöpoeka

Eilinen päivä oli todella musta ja murheellinen. Imatran veriteko pysäytti myös minut miettimään, mihin Suomi on oikein menossa. Seurasin uutisointia netissä, televisiossa ja radiossa. Yle oli ajan tasalla ja toimitti tietoa sitä mukaa kun sitä tuli. Yle toimitti virallista ja oikeata tietoa. Some oli heti alusta asti täynnä kaikenlaista arvailua ja suoranaista vedätystä. Sitä kutsutaan nykyään trollaukseksi.

Eilen ajatukset olivat niin kaaoksessa, että luovuin suosiolla kirjoittamisesta. Aiheista ei olisi ollut pulaa. Imatran tragediaan en aio puuttua, odotan virallista tiedoitusta ja sen antia. Kommentoin vain siltä osin, millaisina some-viestit sen tänään silmilleni räjäyttivät. Lueskelin aikaisin aamulla erilaisia viestiketjuja ja luin lehtien nettiuutisointia. Luin myös useiden kirjoittajien blogeja. Some-viesteissä elää juuri nyt sellainen ilonpito eilisestä tragediasta, etten voi sitä käsittää.

Ei riitä, että itseään ja ryhmiään isänmaallisiksi kutsuvat, haluavat maahanmuuttajat hornantuuttiin. Tämä isänmaallisten joukko iloitsee suomalaisten viattomien kuolemista. Heille kuolleet ovat inhottuja suvakkeja. Kaiken lisäksi yksi heistä oli demari ja se tuntui olevan erityisen ilon aihe. Näyttää siltä, että tätä lietsontaa pitävät yllä muutamat trollit. He saavat aloituksillaan isänmaalliset riehaantumaan.

Huomenna on itsenäisyyspäivä ja sitä nämä isänmaalliset aikovat juhlia näyttävästi Suomen pääkaupungissa Helsingissä. Nämä tahot ilakoivat suomalaisten kuolemista ja uhoavat lisää olevan tulossa. Marsseillaan he hakevat julkisuutta. Marsseillaan he minun mielestäni häpäisevät Suomen lipun ja leijona tunnuksen. Olemmeko me todella niin munatonta sakkia, että sallimme näitten häpäistä itsenäisyyspäivämme? Tämä kysymys nousee minulle juuri tänään hyvin vahvana mieleen.

Tänään lukiessani näitä verta ja kuolemaa uhkuvia viestejä, tuntuu siltä, ettei tämä voi olla totta. Miten Suomi on yhtäkkiä suistunut tällaiseen tilaan? Suomi on tänään itsenäisyyspäivän aattona edelleenkin yksi maailman turvallisimmista valtioista. Suomi on edelleenkin yksi maailman vauraimmista maista. Meillä on edelleenkin yksi maailman parhaimmista sosiaalisista järjestelmistä. Me olemme yksi maailman parhaiten koulutettu kansa. Miten tämä älämölö voi olla mahdollista?

Tätä kirjoittaessani en tiedä mihin huominen päättyy? Toivon kaiken sujuvan rauhallisesti. Silti minusta tuntuu, että kaiken tämän pintavaahdon alla odottaa purkautumistaan vastaisku. Vastaisku tätä huutoa ja vastakkainasettelua vastaan. Olen samaa mieltä kuin Uuninpankkopoika Saku Timonen, että kaikkein pahin tapahtuu silloin, jos eiliset surmat saavat poliittisen murhan statuksen. Ensin räjähtää sosiaalinen media täysin ja jatkoa saisimme odottaa kauhulla.

Kaikesta tästä on itselleni piirtynyt sellainen kuva, ettei Suomen poliisi tee mitään pysäyttääkseen tämän hulluuden. Kaikki johtavat viranomaiset ovat ilmoittaneet, että nykyinen lainsäädäntö antaa poliisille mahdollisuuden puuttua äärijärjestöjen toimiin. Poliisi sensijaan ilmoittaa turvaavansa näitten ryhmien oikeuden kuljettaa natsilippuja kaduillamme. Tarvitseeko poliisijohto omiin pyrkimyksiinsä näiden ääriryhmien aiheuttamia mellakoita?

Mitä enemmän verta kaduilla, sitä enemmän poliiseja ja lisävaltuuksia.

Avainsanat: imatranveriteko, trolliviestittely, suomensisu, rajatkiinni

078 Lasten ääniä ja kokoontumisajoja

Maanantai 13.6.2016 klo 13:43 - yrjöpoeka

Mukava viikko takana. 2 iloista lastenlasta vietti kesäloman alkua mummolassa. Ikääntyessä näkee paljon paremmin, kuinka lapsi kasvaa ja kuinka lyhyt se lapsuus oikein on. Omaa lapsuutta muistellessa kesät olivat pitkiä ja ajankuluminen hidasta. Mitä enemmän ikää on tullut, sitä lyhyemmiltä vuodet tuntuvat.

Itselleni ja vaimolleni lastenlapset ovat äärimmäisen tärkeitä ja rakkaita. Meille on tärkeätä tarjota lastenlapsille mummola, jossa välittämistä ja rakkautta ei piilotella. Välillä on ääntä ja mekastusta, mutta olen lapsille sanonut, että mummolassa saa tarvittaessa huutaa. Se on kummallista, että kun on lupa, ei sitten jatkuvalle huudolle löydy enää tarvetta.

Eilen lapset läksivät äitinsä kanssa kotiinsa. Illan aikana piti oikein kuunnella, talo oli niin hiljainen. Kukaan ei pomottanut ukkia, pienimmällä on taipumusta siihen. Ei kuulunut käskevää huutoa, mummu. Ei juoksu ääniä, ei kolinaa lelujen lennelleessä ympäriinsä. Ei tyttöjen keskinäistä kinastelua. Ei elämän ääniä. Vaikka nautin hiljaisuudesta ja yksin olosta, siitä huolimatta lasten äänet tuovat taloon elämää.

Toisaalta on todella mukava aina tauon jälkeen kohdata. Silloin on tunnetta molemmin puolin. Ikävä on poispyyhitty.

Viikonlopun aikana oli useilla puolueilla vuosittaiset kokoontumisajot, eli puoluekokoukset. En ehtinyt ainuttakaan niistä seuraamaan. Ei kyllä isommin kiinnostanutkaan. Nyt olen lueskellut uutisvirrasta kommentteja ja arvioita, mikä muuttuu. Eilen iltana katsoin ensimmäiset uutiset ja kuuntelin, kuinka Orpo aloitti väkevästi kuten Stubb on aina tehnyt. Varsin sujuvasti tuli ilmoille minä sana. Lienee kokoomuksessa itsestäänselvyys korostaa , kuinka minä laitan homman kuntoon.

Ruotsalaiset ja vasemmistoliitto laittoivat naiset asialle. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan puolueiden kannatus liikahtaa. Vasemmiston Merja Kyllönen teki mielestäni täydellisen flopin, kertomalla julkisesti Timo Soinin olevan tantraseksin tarpeessa. Selittely jälkikäteen ei enää pelasta, mielikuva sanomisesta on syntynyt. Värikkäänä puhujana tunnettu Kyllönen olisi voinut valita puhumisareenan hieman toisin. Jossakin kaljakuppilan hämärässä, tuollainen puhe ei olisi liikauttanut ketään. Nyt se löi silmille.

Perussuomalaiset pitivät myös omat kokoontumisajonsa. Heidän kokouksensa jäi median huomion ulkopuolelle, koska siellä ei valittu henkilöitä puoluejohtoon. Mielestäni huomion varasti Seinäjoella järjestetty Suomen Sisun järjestämä tapahtuma. Samaan aikaan kaupungissa oli valtapuolue keskustan puoluekokous. Sisun isännöimässä tapahtumassa jaettiin ilmaisia ämpäreitä. Sakari Timonen kirjoitti mielestäni hyvin osuvasti, kuinka tämä ääriliike on kuivahtamassa pikkujoukon höperehtimiseksi. Valitettavasti pääagitaattori Immonen on kansanedustaja Perussuomalaiset puolueessa.

Immonen syö myös perussuomalaista puoluetta tyhjäksi. Mutta sitä ei uskota vielä. Seuraavat vaalit sitten kertovat tosiasian suunnan muillekin. Valitettavasti se on silloin myöhäistä. Näidenkokoontumisajojen sanoma voidaan tiivistää seuraavasti:

Jokainen saa sitä mitä ansaitsee. Kokoomus minän. Vasemmisto tantraseksin. Perussuomalaiset ämpärin.

Avainsanat: lastenlapsetmummolassa, tantraseksijatimosoini, suomensisunmuoviämpäri