Satunnaiset kuvat

Usva aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

120 Vaaleihin vaikuttaminen

Lauantai 13.4.2019 klo 9:51 - yrjöpoeka

Paljon on metelöity Venäjän aiheuttamasta uhasta. Venäjä on kaiken pahan alku ja siinä ollaan kyllä oikeilla jäljillä. Mutta suomalaisten pikkuisiin eduskuntavaaleihin ei sieltä viitsitä juuri painomustetta kuluttaa. Venäjä tietää muutoinkin, että kaikki puolueet ovat kilttejä puudeleita. Pelkkä Venäjän olemassaolo saa puolueet lirauttamaan hieman housuihin. Suomen vaaleihin kyllä vaikutetaan, mutta mitkä tahot nousevat esiin? Nostan esille omia arvioitani, jotka ovat nousseet esille vuosien varrella.

Kokoomus, kepu ja perussuomalaiset ovat pitäneet yllä meteliä SAKn tuesta vasemmistolaisille ehdokkaille. Esiin on nostettu ammattiyhdistysliikkeen verovapaus. Se on haluttu poistaa ja samoin jäsenmaksujen automaattinen perintä tilistä. Vastavetoina oikeistopuolueet ovat ja jopa onnistuen, saada työntekijät liittymään Loimaan kassaan. Oikeiston jatkuva rummutus on löytänyt työläisistä kaikupohjaa. Erityisesti siitä syystä, että perussuomalaiset ovat vahvistaneet asemiaan. He eivät tahdo olla ammattiliiton jäseniä ja luulevat saavansa tällä taivasosuuden. Valitettavasti seuraava lama osoittaa Loimaan kassojen jäsenille karun arjen. He ovat puhtaan kaulan kanssa yksin työnantajaa vastaan.

Tämä on ollut selkeää vaalivaikuttamaista. Some-kanavilla ovat omalla alueellani ovat ärhäköinä erityisesti kepu ja perussuomalaiset. Ay-liikkeen on katsottu murentavan kansanvaltaa, kun he jakavat rahaa vasemmistolle. Kepu autuaasti unohtaa mistä he lapioivat vaalirahoja. Maaseudun tuottajajärjestötö ovcat anteliaita erityisesti istuvia kansanedustajia kohtaan. MTK on myös jakanut julkisempaa tukea, joista rippusen ovat saaneet myös muiden puolueiden ehdokkaat. Keskustan piilossa oleva vaalituki automaatti perustuu ns. jäsenmaksuun. Sitä peritään jokaisen piirin alueella olevilta maatalous tuottajilta.

Maksu on tietysti vapaaehtoinen, mutta tosiasiassa tämä maksetaan piilossa hampaita kiristellen. He eivät eksy vahingossa toisten puolueiden kannattajien tiloille. Maksun suuruus ei ole vakio, vaan se perustuu tilan tuottoon. Samalla kun tukea peritään, hoidetaan myös vaalityö. Jäsenmaksun perijän tehtävä on kertoa, keitä tilojen omistajien ja heidän perheidensä tulee äänestää. Jokaisella keskustan piirillä on tarkoin jyvitetty hierarkia siinä, ketkä ja erityisesti kuka on piirin ykkösehdokas. Tästä johtuu se, että samat vanhat ikäkupet muumiot valitaan uudelleen ja uudelleen.

Suomen yrittäjät on avoimesti oikeiston ja kokoomuksen käsikassara. Voi melkein sanoa, että se on kokoomuksen ylin piirijärjestö. Tämä piirijärjestö kertoo hyvin valmistelluissa rahakkaissa seminaareissa mitä he haluavat ehdokkaiden ja valittujen tekevän hallituksessa. Lähtökohtana heillä on aina, että puolueen tulee mennä hallitukseen. Siellä on se demokraattisen vallan ylin kamari. Ylimpänä piirijärjestönä he sitten auttavat ehdokkaita ymmärtämään minkälainen politiikka on hyväksi suomalaisille yrityksille. Erityisen tarkkoina he ovat verovapauksistaan ja samalla kaikista mahdollisista yritystuista. Tämä ei ole nappikauppaa, siinä puhutaan miljardeista.

RKP on sitten oma lukunsa. Heillä on oma säätiö jolla todella on rahaa. Sitä myös käytetään sumeilematta. RKP on kokoomuksen sivuosasto. Rahakas sellainen.

Summa summaarum. Rahalla valmistetaan aivottomat napinpainajat. Valta on rahalla.

Avainsanat: ammattiyhdistysliike, tuottajajärjestöt, suomenyrittäjät, vaaleihinvaikuttaminen

225 Ennustus ja suomalainen mafia

Keskiviikko 24.10.2018 klo 19:01 - yrjöpoeka

Kirjoitin syyskuun 20 päivä vihreiden tilanteesta ja tein silloin seuraavan ennustuksen: Vihreiden kannatus lähti puheenjohtajan valinnan jälkeen laskuun ja nyt ovat kaikki vihreät jo kuopanneet pääministeri haaveet. Lopullisesti ne myös kuopattiin Touko Aallon kohdalta, hänen ilmoitettuaan loppuun palamisesta. Puolueen sisältä ovat mediat etsineet syväkurkkuja, jotta tiedettäisiin aikooko puolue vaihtaa puheenjohtajaa.

Vihreät ovat oppineet läksynsä ja tuskailujen jälkeen he huomasivat uudenlaisen reitin. Touko Aalto piti saada syrjään ilman ylimääräistä puoluekokousta. Se onnistui näppärästi uhraamalla istuva puheenjohtaja. Puolue sai nyt tilalle ryvettymättömän poliittisen kasvon ja vieläpä naisen. Voin ennustaa, että jo seuraavan kuukauden aikana gallupeissa on tapahtunut käänne parempaan. Vihreät ovat selkeästi korkeasti koulutettujen naisten puolue ja Ohisalon nousu saa takuuvarmasti puolueen kentän liikkeelle.

Minä uskon sellaiseen agendaan, että Ohisalo saa johtaa puoluetta vaaleihin saakka. Puolueella ei ole varaa päästää Touko Aaltoa ruoteliin, erityisesti sen jälkeen kun kannatus on lähtenyt nousuun. Niin tai näin. Kukaan ei odottanut tällaista liikettä.”

Tänään olemme saaneet kuulla, että Touko Aalto siirtyy takavasemmalle. Ohisalo on saanut nyt kokemusta tehtävästä ja puolueen naiset pitävät hänet siinä seuraavaan puoluekokoukseen saakka. Mikäli puolue näin menettelee, sen kannatus saa takuuvarmasti nostetta. Vihreiden kansanedustajia luopuu tehtävistään ja nyt puolue etsii uusia kasvoja tilalle. Ohisalo on varmasti nyt yksi vetovoimaisimmista uusista kasvoista.

Suomen hallitus ja heidän eduskuntaryhmiensä äänitorvet ovat pitäneet huolta siitä, että ay-liike on saanut kuraa niskaansa. Ay-liikettä on syytetty siitä, että he pyrkivät muuttamaan vaaleilla valitun eduskunnan päätöksiä ja hallituksen tekemiä esityksiä. Kuinka monta kertaa on Sipilä ja kepuli satraapit huutaneet ay-liikkeen vallasta. Samaan aikaan Sipilä ja hallitus on kolmesti kieltänyt tuntevansa Suomen yrittäjiä. Yrittäjillä ei ole Sipilän mukaan mitään tekemistä hallituksen esityksistä. Tästä aiheesta on Timo Laatunen jo syyttänyt hallitusta. Hänen mukaansa hallituksen esitys on kirjoitettu Suomen yrittäjien toimesta.

Olen usein kirjoittanut siitä, etteivät suomalaiset toimittajat tee kunnollista taustatyötä ja tutki suurennuslasin kanssa hallituksen toimia. Samoin olen kirjoittanut suomalaisesta korruptiosta. Korruptio on saanut Suomessa nimen hyväveli-järjestelmä. Nämä kaksi asiaa kietoutuvat nyt lopultakin yhteen. Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen on tehnyt nyt hyvää työtä ja juttu kertoo siitä, että Sipilä ja hallitus puhuvat paskaa. Hallituksen ohjelma ja kaikki sen esitykset tulevat Suomen yrittäjiltä. Tästä jutusta voi jokainen lukea kuinka hallitus ja kepu ja kokoomus ovat kietoutuneet tiiviisti yrittäjien verkkoon.

Suomen yrittäjiä ei ole vaaleilla demokraattisesti valittu johtamaan Suomea. Silti he ovat miehittäneet kaikki tärkeimmät paikat omilla miehillään. Tässä heitä ovat auttaneet kepu ja kokoomus. Turha on syytellä ay-liikettä siitä, että se pyrkii estämään yrittäjien halun helpottaa irtisanomisia. Sipilän yritystausta kertoo, että kyllä hän on päässyt irtisanomaan ja helposti suuria työntekijä joukkoja.

Suomen Yrittäjät ja Suomen hallitus. Mafia ja korruption veljet.

Avainsanat: toukoaaltoeroaa, mariaohisalo, suomenyrittäjätjohtaahallitusta, juhasipiläyrittäjienbulvaani, iltalehdentommiparkkonen, likainenkorruptio

207 Tyhmyys on pysyvää

Perjantai 5.10.2018 klo 20:10 - yrjöpoeka

Hallitus on nyt todella eksyksissä, kun se on antautunut Suomen Yrittäjien lobbaukselle. Kokoomus on tässä ollut se moottori ja tämä hallitus ei oikeasti nyt ole enää elävässä elämässä. Torailu ja tappelu kikyn niellyttä ay-liikettä vastaan saa nyt sinetin. Sivusta seurattuna ei voi kuin ihmetellä, miksi hallitus jääräpäisesti ajaa irtisanomisen helpottamista. Etenkään siitä syystä, ettei kukaan vielä tiedä sen vaikutuksia. Ainoa mikä tiedetään on se, että kanslaisten yhdenvertaisuus loppuisi tämän lain myötä.

Siksi ei pidä ihmetellä työntekijäliittojen nousua vastarintaan. Ay-liikkeen on aivan pakko ajaa jäsentensä etuja ja hallitus syöttää sille lapaan. Seuratessani mediasta asian kiehumista, on satavarmaa, että olemme nähneet vasta ripauksen siitä mihin ay-liike pystyy. Auto- ja kuljetusalan mukaan tullessa voimme joutua katselemaan kaupoissa tyhjiä hyllyjä. Ensimmäisenä liitto hiljentää satamat ja se on myrkkyä hyvässä liikkeessä olevalle viennille. Hallituksen toimet ovat täysin vastuuttomia, toki sillä on oikeus tehdä esityksiä ja eduskunnalla ne hyväksyä. Mutta voi kysyä millaisella pyssyllä ammutaan omaan nilkkaan.

Hallitus on tehnyt kautensa aikan epäkuranttia lakivalmistelua ja tämä on sitä samaa. Hallituksen esitys on siis koskettamassa nyt 10-hengen ja sen alle olevia yrityksiä. Tämän vaikutuksia on sanottu mitättömiksi, mutta maamme yrityskenttä on valtaosiltaan juuri noita mikroyrityksiä. Suomen yrittäjien sivuilla luvuksi sanotaan 93,3%. Tätä taustaa vasten katsottuna kyse ei ole pienestä asiasta. Ovatko mikroyrittäjät todella halunneet päästä irti työvoimastaan. Siis suomalaisesta työvoimasta.

Koska olen epäluuloinen tuomas, niin näen tässä sen jujun. Ajetaan suomalainen kallis työvoima ulos ja otetaan tilalle halpatyöntekijöitä. Kielitaidottomat eivät siten osaisi ajaa omia etujaan ja olisivat huomattavasti halvempia työntekijöitä. On todella tiedossa mielenkiintoiset viikot ennen kekriä. Koska vanhat tavat on syytä ottaa kunniaan, niin SAK ja muut liitot voivat näyttää kuinka työväki kiertää toreilta toreille. Sinne eivät kepulaisten henekeittopadat enää silloin sovi. Sipilä ja kepu-satraapit saavat luimistella aitovierillä.

Tuttuun tapaansa Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Häkämies vaatii nyt lakkojen rajoittamista lailla. Tämä hallitus on kyllä osoittanut sellaista typeryyttä, että se voi hyvinkin puuhata viimetöikseen sellaisen lain. Tällä hetkellä SDPn ei tarvitse tehdä enää mitään vaalien voittamiseksi. Hallitus tekee nyt vaalityötä SDPn hyväksi. Ay-väki on nyt hitsautumassa yksimieliseksi ja valmiina toreille. Mikäli toreilla ollaan jatkuvasti, voi melkein kuulla kun gallupin laskurit raksuttavat SDPlle kolmosella alkavaa lukua. Tällä hetkellä ei ole enää väliä, missä vaiheessa vaalit ovat.

Keskustan kentillä voi alkaa pian turbulenssi, kun alkiolaistaustaiset voimat aloittavat keskustelun puolueen suunnasta. Sipilän kannattajat ovat sen pystyneet tähän asti estämään. Suomi100 on takana. Sadan vuoden aikana kasvanut ay-liike toimii nykyisten lakien mukaan. Lakien joita ovat edelliset sukupolvet laatineet yhteiseksi hyväksi. Yhdessä puolueiden ja ay-liikkeen kanssa hyväksytyt pelisäännöt kestävät aikaa. Nyt hallitus kokoonpanollaan ja olemattomalla kannatuksellaan kuvittelee murtavansa ay-liikkeen.

Kuka sanoikaan: Saat mitä tilaat?

Avainsanat: suomenyrittäjät, mikaelpentikäinen, kikysopimus, autojakuljetusalanliitto, , yleislakko, saatmitätilaat