Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

081 Pakkomiellettä ja vaalikuumeista suomettumista

Sunnuntai 3.3.2019 klo 12:28 - yrjöpoeka

Eduskunnan puhemiehen moitteet keskustan Hanna-Kaisa Heikkiselle kertovat siitä, että takalauta tulee pitämään. Tarkoitan tällä sitä, että viimekädessä puhemies on se, jonka tehtävä on estää perustuslaillisia ongelmia pitävän esityksen tulo eduskunnan suureen saliin. Kuvaan kuuluu, ettei kepulainen varapuheenjohtaja tunne tehneensä väärin. Mutta sitä eivät kepulaiset ole muutoinkaan harrastaneet. Anteeksipyytämistä. Paavo Väyrynen oli aikoinaan tästä hyvä esimerkki. Nyt keskustalla on suoranainen pakkomielle saada maakuntamallinsa pystyyn soten varjolla. Siinä pelissä kepun tunkio osassto tekee kaikkensa. Viimeaikojen näkyvin mekastaja tunkiolla on juuri Hanna-Kaisa Heikkinen.

Viimeaikoina on kaikissa medioissa näkynyt se, että kansanedustajat ovat heränneet ja heillä on sanottavaa. Neljä vuotta he ovat istuneet tuppisuina ja kiertäneet pitkin poikin maailman turuja. On käyty jossakin vinkuintiassa tutustumassa paikalliseen viemäröintiin, tai sitten on tehty jonnekin Karibian meren saarelle. He kyllä ovat mestareita keksimään syitä miksi sinne on tärkeätä mennä. Kotimaan ongelmiin ei ole ollut aikaa tutustua. Vanhustenhoito on saanut rauhassa kuoria kermaa kakun päältä. Nyt he ovat puheidensa mukaan pöyristyneita. Tomerina he saapuvat kertomaan kuinka he aikovat korjata tilanteen.

Keskustaa lähellä oleva Maaseudun Tulevaisuus on selkeästi lähtenyt ilmastovastaisen julkaisujen tielle. Lehti on nyt viimeaikoina jatkuvasti tuottanut uutisia, joissa kyseenalaistetaan ilmastonmuutos. On juttua Lapissa sijaitsevasta tutkimuskeskukseta. Keskuksen johtaja kertoo suorasukaisesti, ettei hän olle havainnut juuri minkäänlaista muutosta 50 viimeisen vuoden ajalta. Tämä on mannaa eduskuntaan pyrkiville keskustalaisille. Lehti myötäilee näillä julkaisuillaan keskustalaisilla olevaa ajatusta, ettei ilmastonmuutos ole vakavaa. Eikä erityisesti kosketa keskustaa.

Ilmaston kannalta hyviä uutisia ovat viestit siitä, että Kiina ja Intia ovat todella tehokkaasti puuttuneet metsien tilaan. Maapalloa kiertävät satelliitit ovat saaneet seurata tällä vuosituhannella muutosta tuolla alueella. Nämä kaksi maata ovat metsittäneet Amazonin sademetsien kokoisen alueen. Se on valtavan hyvä avaus maapallon keuhkoiksi juuri tuolla alueella. Kaiken lisäksi viestit kertovat, ettei metsiä ole istutettu yhden lajin varaan ja selluntuotantoon. Siellä istutetaan sekametsiä monimuotoisuuden vuoksi. Euroopassa Iso-Britannia on ilmoittanut aloittavansa 50 miljoonan puuntaimen istuttamisen. Toivottavasti nämä esimerkit tarttuisivat myös muihin suuriin maihin. Maihin jotka ovat tuhonneet metsiään menneinä vuosisatoina.

Eero Heinäluoma on pyrkimässä EU-parlamenttiin. Hän kirjoittaa nyt vieraskolumnissaan Maaseudun Tulevaisuudessa ulkopoliittisia arvioita. Hänen viestinsä on selkeä. Venäjä kokee asemansa uhatuksi ja siitä syystä pullistelee. Hänen mielestään Yhdysvaltojen syytä kaikki. Heinäluoma listaa ns. syitä ja tärkein syy on hänelle se, että Yhdysvallat pitää Venäjää nappulavaltiona. Kansantaloudellisesti se on sitä. Heinäluoma näkee Euroopan ja Yhdysvaltojen olevan ilmiriidassa. Siksi hän on aloittanut Venäjä liehakoinnin. Pyrkiessään parlamenttiin hän tarvitsee niitä ääniä jotka karsastavat NATOa ja Yhdysvaltoja. Näin hän saa kutsun Venäjälle. Tällä on kuitenkin seurauksensa.

Valkoiseen taloon ei tule kutsua. Suomettuminen maksaa.

Avainsanat: paularisikko, hannakaisaheikkinen, maaseuduntulevaisuus, kiin, intia, maidenmetsittäminen, eeroheinäluoma, suomettuminen

219 Kuppi nurin

Lauantai 18.11.2017 klo 19:22 - yrjöpoeka

Tämä on tuttu sanonta, kun jokin asia tai juttu menee ns. ylihilseen. Voihan se tietysti mennä myös yli ymmärryksen ja tarkoitan tällä itseäni. Usea nurjamielisesti allekirjoittaneeseen suhtautuva allekirjoittaa juuri tämän kohdan. Vuosien mittaan olen tähän jo tottunut ja se ei minua häiritse. Viime kunnallisvaalien jälkeen ajattelin jäädä aivan hiljaa pohtimaan maailmanmenoa. Tarkoitus oli myös olla omissa oloissani ja antaa muiden pohtia politiikan maailmaa minunkin puolestani. Tämä oli tarkoitus.

Kaikki ei mene kuitenkaan kuin Stromsoossa. Olen aktivoitunut kirjoittamaan politiikasta ja erilaisista ilmiöistä sen liepeillä. Jokunen lukija on eksynyt lukemaan mitä olen ajukopasta ulos milloinkin suoltanut. Tänään olen kulkenut maakunnan pääkaupungissa ja käväisin myös kansaliike SN (Sauli Niinistö) kampanja tilaisuudessa. Ihmiset ovat mielestäni erittäin tyytyväisiä nykyisen presidentin työhön. Näyttää ja tuntuu siltä, että entinen jatkaa seuraavat kuusi (6) vuotta. Äänestin häntä viime kerralla ja ei ole syytä vaihtaa hyväksi todettua.

Otisikon mukaisesti kuppini kaatui äsken totaalisesti nurin lukiessani yhden facebook kaverini seinää. Hän oli ottanut aiheekseen Verkkouutisten jutun ja tehnyt siitä mietiskelevän aloituksen. Seuraan kavereitteni juttuja ja kommentoin niitä tarvittaessa. Yleensä ottaen en menetä malttiani kenenkään kommentointien takia, mutta nyt oli pakko. Eräs Kainuulainen kulttuurialan ihminen oli kommentoinut aloitusta sanasta sanaan näin:

Kannattaa miettiä myös sitä, mihin Suomi valmistautuu ja mihin suomalaisten mieliä muokataan. 
En hämmästyisi, jos pikkuoppilaiden joukkoon ilmaantuu vaikkapa sotilaskotisisar kertomaan kivoja lottatarinoita. Kouluissa ja muualla valmistaudutaan itsenäisyyspäivän juhlintaan, ja varmasti monessa paikassa myös kenttäharmaissa sävyissä.

Voitte uskoa, että minun kuppini kaatui kerta heitolla. Vastasin salamannopeasti näin:  V..... mitä paskaa ihminen keksii suoltaa suustaan iltojen iloksi... Hieman myöhemmin oli pakko pyytää seinän omistajalta anteeksi avautumistani. Suomi100-vuotena en voi ymmärtää, että Kainuulaiselta kunnalta palkkansa saanut voi suoltaa suustaan tällaista.

Minut tuntevat tietävät, etten hiilly helposti, mutta tämä ylitti kaiken. Suomen valmistautuessa itsenäisyyden juhlinnan päätöstä varten, joku voi saada kiksejä mielensä pimeistä ajatuksista. Suomi ei valmistaudu mihinkään minun mielestäni. Suomen valtion puolesta hallituksen tehtävä on huolehtia koko Suomen turvallisuudesta. Sen on huolehdittava rahoituksesta puolustusvoimille ja sen myöntää eduskunta. Se on parlamentaarisesti valittu ja sillä on tutkimusten mukaan kansan enemmistön tuki. Se ei kerro kivoja lottatarinoita kenttäharmaissa.

Sotilaskotisisaret tekevät ansiokasta työtä meidän tyttöjemme ja poikiemme hyvinvoinnin eteen. He eivät kerro kouluissa tuollaisia tarinoita mitä tämä kulttuurialalta leipänsä saanut kuvittelee. Kenttäharmaita sävyjä ja itsenäisyyden turvaajia on aivan turha syyllistää. Meidän mieliämme muokkavat aivan muut tahot. Takavuosina tämäkin ihminen muokkasi mielensä itäisen maan tietäjien tahtomaan suuntaan. Hän halusi myös meidän muuttavan mielemme neuvostomyönteisiksi.

Emme muuttaneet ja juuri siksi olemme edelleen itsenäisiä. Sotilaskotisisaret, kenttäharmaat ja isänmaa ovat osa meidän perintöämme. Myös huomenna.

Avainsanat: kuppimeninurin, kansanliikesauliniinistö, verkkouutiset, kuhmonvihreät, sotilaskotisisaret, suomettuminen, neuvostovastaisuus

113 Uudelleen suomettuneet

Perjantai 16.9.2016 klo 13:49 - yrjöpoeka

Täytyy sanoa, että kaimani Yrjö Raution kirjoittama kolumni Hesarissa oli oikeaan osuva. Suomi on viimeisen vuoden aikana muuttunut täysin uudelleenisuomettuneeksi. Vanhaan hyvään aikaan oli YYA ja rauhantahtoinen Neuvostoliitto. Sitä täydensi takuumies Urho Kekkonen.

Nyt sen ajan politiikot ovat päässeet jälleen äänestäjien tahdosta valtaan. Kaikkea tätä täydentää Venäjän suorittamat agressiiviset sotilasoperaatiot lähialueillamme ja muualla Venäjän rajoilla. Tätä uhkaa ja sen aiheuttamia poliittisia jännitteitä käyttävät nämä samaiset politiikot häikäilemättömästi hyväkseen. Kaiken taustalla kummittelee vielä Kekkosen haamu. Valtapuolue keskusta puhuu jatkuvasti Kekkosen kaipuustaan ja mielistelee Venäjää.

Sen ajan suomettumisen synonyymi Paavo Väyrynen peräti esitti kesän aikana Keminmaan torpassaan Kekkosta ja kiertää nyt Suomea videot matkalaukussa. Sirkka-Liisa Anttila julmistelee kaikille tahoille, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Matti Vanhanen toistaa kaikuna kaiken, hänen tähtäimensä ovat presidentin vaalit. Sen ajan virkamiehet ryömivät myös kammioistaan kertomaan mikä on sopivaa ja ketkä ovat sopivia nuoleskelijoita. Myöntyväisyyspolitiikan teko on taas huipussaan.

Myös oppositiopuolue SDP näkyvine menneisyyden haamuinen on syöksynyt kalastelemaan suomettumisen vesillä. Erkki Tuomioja, Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat oikeita YYA-politiikan takuumiehiä. Tämä nykyinen meno miellyttää myös perussuomalaisten vanhoillista siipeä. Se siipi on saanut oppinsa Kekkosen aikana ja nyt vallassa ollessaan he nielevät kaiken. Veikko Vennamo on varmasti ihmeissään, mikäli katselee menoa taivaallisista saleista.

Viimeisin meteli alkoi Ulkopoliittisen Instituutin (UPI) tilaamasta Venäjä-raportista. Nämä aiemmin itse itsensä oikeaoppisiksi valinneet tahot aloittivat kuorolaulun, jossa kerrottiin koko raportin olevan väärä. Kaikenlisäksi siinä oli väärin heidän mielestään tulkittu Venäjän uhkaa. Ilmeisesti raportti olisi pitänyt työstää heidän toimestaan. Kaikki keskustan satraapit kertoivat tyrmäsivät sen ja katsoivat sen olevan vahingollinen hyville naapuruussuhteille.

Kaiken keskellä on ilmeisesti unohdettu, että raportti oli nykyisen hallituksen tilaama. Pääministeri on ilmeisesti nyt näiden vanhojen patujen ja tätien panttivanki. Aivan samoin kuin Timo Soini on maahanmuuttoa vastustavien ryhmän panttivankina. Kumpikaan ei uskalla nyt tehdä mitään, joka vaarantaisi heidän asemansa.

Neuvostoliiton romahdettua maassamme alettiin puhua kriittisesti suomettumisen ajasta. Samoin Kekkosen ja Maalaisliitto/Keskustan valtarakenteesta. Keskusta puhui silloin ja taas uudelleen, että he ovat hyvien naapuruussuhteiden paras tae. Samoin puhutaan vahvan johtajan kaipuusta.

Sauli Niinistö on hyvin oivaltanut ajan hengen ja ottanut ulkopolitiikan osaajan roolin itselleen Hänelle sataa niin paljon kiitosta, että osa muista puolueista taitaa suosiolla luopua omasta ehdokkaastaan. Kansa kaipaa vahvaa miestä idänuhan torjuntaan ja valtaa hamuavat ovat jo kyyristyneet Niinistön jalkoihin.

Puuttuu vain poikkeuslaki. Silloin olisimme suomettumisen ytimessä.

Avainsanat: yya, rauhantahtoinenneuvostoliitto, idänsuhteidentakuumies, suomettuminen, poikkeuslaki

039 Ketä hallinto kuuntelee

Keskiviikko 23.3.2016 klo 16:21 - yrjöpoeka

Tasavallan presidentti Niinistö kävi Moskovassa. Putin sai kertoa kansainväliselle lehdistölle, mitä hän oli päättänyt. Niinistö oli pyytänyt apua ja hän, Putin laittoi asiat kuntoon rajoillamme. Tämä kuulostaa oikein oivalliselta, jos niin haluaa.

Putin kertoi itse, että kahden pohjoisimman rajanylityspaikan kautta ei enää päästetä kolmansien maitten kansalaisia. Näiden ylityspaikkojen kautta pääsevät jatkossa Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset. Tämä on minun mielestäni mielenkiintoinen kertomus. Näiden ylityspaikkojen status muuttuu sitten kahdenvälisen kauttakulun paikoiksi. Nämä eivät mielestäni enää ole kansainvälisiä ylityspaikkoja.

Kaikkein tärkein asia oli, että Putin mainitsi nimenomaan nämä kaksi pohjoisinta ylityspaikkaa. Suomen ja Venäjän rajalla on vielä useita ylityspaikkoja, joiden käytöstä ei ole sovittu tässä neuvonpidossa muuta. Ovat kansainvälisiä ylityspaikkoja. Venäjäksi sanottuna, näiden kautta aloitetaan keväämmällä uusi puristus. Venäjällä on halu ja tahto vaikuttaa Suomen tilanteeseen. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat valmiita kyyristelemään, kuten tehtiin Kekkosen valtakaudella.

Minä olen kyyninen naapurimaan toiminnan suhteen. Eilisen uutisoinnin yksi mielenkiintoinen kohta oli Putinin ilmoitus Fortum yhtiön investoinnista Venäjälle. Tämä ilmoitus kuitenkin torpattiin heti Fortumin taholta. Onko niin, että Venäjä sanelee sen, mitä Suomen ja meidän yhtiöidemme on tehtävä? Venäjän tuntien kaikella on tarkoituksensa ja niin on tässäkin. Saas nähdä, mitä Fortum ilmoittelee lähiaikoina? Voi olla, että Fortumin liiketoiminnat joutuvat Venäjällä vastatuuleen, tai he kaivavat vaikun korvistaan.

Suomen ulkopoliittisen johdon on syytä kaivaa vaikku omista korvista ja entistä päättäväisemmin tehtävä yhteistyötä Euroopan ja erityisesti Naton suuntaan. Historian opetus on ollut maallemme, että silloin kun naapuri aloittaa painostuksen, se ei tiedä hyvää. Venäjällä on aivan samalaiset tavat kuin oli entisellä Neuvostoliitolla. Meillä on vanha sanonta, … vaikka voissa paistaisi. Se pitää edelleen erittäin hyvin paikkansa.

Eilisen päivän uutisointia hallitsi Brysselin tapahtumat. Tuskin savu oli haihtunut uhrien silmistä, kun ensimmäiset politiikot pääsivät riekkumaan median palstoilla. Hallaaho ja Eerola aloittivat ja heidän hengenheimolaisensa James Hirvisaari julkaisi oman perversionsa aiheesta. Hirvisaari ilmoitti toivovansa tulevaisuudessa, että suomalaiset suvakkihuorat joutuisivat ensimmäiseksi pommien uhreiksi. Kysyä voi, milloin Suomalainen oikeuslaitos puuttuu tähän vihanlietsontaan? Vai onko virkakoneisto samaa mieltä?

Näin tämä ei voi enää jatkua. Mikäli tällainen vihanlietsonta ja toivominen suomalaisista uhreista julkisuudessa jatkuu, se rapauttaa kansalaisten uskon virkavaltaan ja oikeuslaitokseen. Meidän ei pidä suvaita tämänkaltaista toimintaa. Valitettavasti en jaksa luottaa hallitukseen ja sen ministerien toimintakykyyn. Luottamus on rapissut kaikissa asioissa, mutta erityisesti tässä vihanlietsonta asiassa.

Ainoa ketä kuunnellaan on Putin. Hän on Venäläinen.

Avainsanat: suomettuminen, venäjäpainostaasuomea.hirvisaarijasuvakkihuorat

044 Muuttuuko ihminen

Perjantai 5.9.2014 klo 19:33 - yrjöpoeka

Viimeiset viikot ovat olleet melkoista painajaista. Eilinen aamu pysähdytti mieleni totaalisesti. Onneksi vain hetkeksi. Aamulla aikaisin sain Kainuun keskussairaalan kirurgiselta osastolta puhelinsoiton. Koska sieltäpäin ei ole minuun oltu yhteydessä, mieleni täytti kaikki pahimmat skenaariot. Onneksi hoitaja alkuesittelyjen jälkeen kertoi syyn soittoonsa. Se oli minulle helpottava tieto. Hoitaja kertoi tulehdusarvojen lopultakin laskeneen niin, että poikani voi siirtyä sairaalasta kotiinsa. Tämä jos mikä oli helpottava uutinen. Edes hetken saa tuntea taas elävänsä hieman normaalimpaa elämää.

Otsikon ajatus, muuttuko ihminen, on tänään todella ajankohtainen. Euroopan kaakkoislaidalla tapetaan ihmisiä ja vanha suurvaltapolitiikka on astunut takaisin. Eli ihminen ei ole muuttunut miksikään. Rauhantila on ollut pitkä. Nyt ovat päätöksenteossa sellaiset ihmiset, jotka eivät ole kokeneet sodan kauheuksia. Nyt on vallalla taas ihmisten jaottelu eri rotuihin ja uskontoihin. Kun sekään ei riitä, nimitellään toisia fasisteiksi ja natseiksi. Sen katsotaan antavan ihmisille oikeutuksen tappaa entiset naapurinsa ja tuttavansa.

Maailma on tänään nopea ja kuvat sodan kauheuksista leviävät todella nopeasti. Tiedottaminen julmuuksista on osin tarkoitushakuista ja sillä yritetään osoittaa toiset osapuolet pedoiksi. Ei riitä, että sota-alueen ihmiset ovat napit vastakkain. Myös meillä ollaan tilanteesta useampaa mieltä ja vastapuolten nimittely on täysin vastaavaa kuin Ukrainassa. Hulluus on maailmassa tarttuvaa.

Suomessa on pidetty vallalla mielistely politiikkaa. Milloin on mielistelty Neuvostoliittoa, milloin EU:ta. Nyt vanhat nuoleskelijat ovat nousseet haudoistaan ja nuoleskelevat ja ymmärtävät naapurimme Venäjän oikeutusta kurmottaa pienempiä naapureitaan. Kukaan ei näytä oikeasti ymmärtävän sitä, että nyky Venjä toimii täsmälleen samoin kuin toimi sen edeltäjä Neuvostoliitto. Samalla tavoin toitotetaan yhtä totuutta ja kansa toistaa. Sotilaallislta voimaa esitellään reunavaltioiden rajoilla ja verhottuja uhkauksia annetaan useista eri kanavista.

Olen tänä syksynä lukenut hyvin paljon talvisodan historiaa ja siihen johtaneita tapahtumia. Silloisen Neuvostoliiton perusteluja toimilleen ja kuinka sotahulluus saatiin tartutettua omiin kansalaisiin. Nykyinen Venäjä ja sen isäaurinkoinen Putin toimii täsmälleen samoin. Valitettavasti Suomessa ei ole opittu suuresta naapuristamme oikeastaan yhtään mitään. Jälleen osa kansalaisistamme ymmärtää kuinka meidän on oltava nöyrinä ja meidän pitää olla rauhantahtoisia. Siihen kuuluu sama tavoite kuin talvisodan alla. Omien puolustusvoimien rapauttaminen.

Suomen on pidettävä hulluuden noustessa huoli omista puolustusvoimista. Samalla on etsittävä myös liittolaisia ja syyn ymmärtää jokainen. Sotahulluuden saastuttama suurvalta ei kunnioita muuta kuin voimaa. Ainoa tae uskottavaksi kumppaniksi on Pohjois-Atlantin puolustusliitto.

Sitä kutsutaan tuttavallisesti NATO:ksi.

Avainsanat: ihmismieli, oikeustappaa, suomettuminen, isäaurinkoinen, pohjoisatlantinpuolustusliitto

021 Hulluus huipussaan

Perjantai 14.3.2014 klo 18:38 - yrjöpoeka

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi opetteli elämään suu kiinni. Sen aikaisella väestöllä se pysyy vieläkin kiinni, samoin aika pitkälle heidän jälkeläisillään. Sodan jälkeen vasemmisto oli voimissaan ja jatkuvasti vahdittiin kaikkien sanomisia. Neuvostovastaisuudella lyötiin kaikkia, jotka uskalsivat olla jotakin muuta mieltä, mitä vasemmisto vaati. Silloinen presidentti Kekkonen oli viimeinen takuu mies suurvalta Neuvostoliitolle. Kekkonen oli hyvin hanakka lyömään myllykirjeen pöytään ja se tiesi sen kohteeksi joutuneelle sisäistä maanpakoa. Poliitikolle myllykirjeen saaminen oli katasrofi. Suomettuminen oli ajansana.

Viimepäivien keskustelua on sävyttänyt suomettumisen henki. Keskustelua ovat hillitsemässä juuri ne neuvostoajan kokeneiden ikäluokkien poliitikot. Kansanedustajista lähtien. NATO nostetaan varovasti esille ja varoitellaan puhumasta siitä. Tavallinen kansa ei saisi ääneen edes pohtia mikä on Suomen tila Venäjän pullistelun takia. Mielipidekirjoituksia on ilmestynyt eri medioihin, niissä haikaillaan Kekkosen aikaa ja rauhanomaista puolueettomuutta suurvaltaristiriitojen ulkopuolella.

Talvisodan alla Suomi halusi olla poissa suurvaltojen kahinoista, mutta siinä ei auttanut vaikka kuinka julisti puolueettomuuttaan. Silloiset suurvallat, Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto, jakoivat Euroopan omiin etupiireihinsä. Näillä alueilla he tekivät sitten mitä halusivat. Saksa Länsi-Euroopassa ja Neuvostoliitto miehitti koko itäisen osan. Ainoastaan Suomi pani hanttiin, eikä suostunut rauhanomaisen Neuvostoliiton miehittämäksi. Suurvallat kunnioittavat ainoastaan niitä, jotka ovat valmiita puolustamaan omia alueitaan. Suomi oli ja maksoi siitä kalliin hinnan.

Venäjän tämänhetkiset puheet ja teot ovat kuin kaikuja menneisyydestä. Neuvostoliiton aikana Suomessa naureskeltiin suurvallan uskomattoman tökeröille puheille ja tempuille, joilla se puolusti tekemisiään. Suomessa oli runsaasti niitä voimia, jotka täysin kritiikittömästi hyväksyivät naapurimaan toimet. Tämän hetken puheet ja teot Ukrainan kimpussa ovat siitä osoituksina ja samaa meininkiä tämä Putin on luvannut muillekin entisille alusmailleen. Alusmaikseen Putin laskee myös tsaarinaikuiset maat, kuten Suomi. Putin puolustelee tekosiaan sillä, että näin Venäjä suojelee kansalaisiaan fasismilta. Fasisteja ovat kaikki ne jotka ovat erimieltä Putinin kanssa.

Venäjällä on alemmuuskompleksi. Venäjän varastoissa vanhenee ja ruostuu kymmeniä tuhansia taistelukoneita ja panssarivaunuja. Maa haluaa parantaa sotilaallista kykyään ja tuntee alemmuutta valtavan romuarmeijan keskellä. Jäänteitä romuarmeijasta on jäänyt myös Ukrainan maaperälle. Pullisteluun kuuluu, että muutamia armeijan yksiköitä on varustettu uudenaikaisella materiaalilla. Näitä erikoismiehiä on nyt esitelty Krimin niemimaalla.

Huolestuttavaa on Putinin Venäjän aloittama kansallistunteen lietsonta. Samalla tavoin toimi Hitler ja Stalin. Vellovien kansanjoukkojen päästyä liikkeelle, sen pysäyttäminen on todella vaikeaa. Erityisen vaikeaa se on silloin, kun kansanjoukoille on osoitettu syyllinen ahdinkoon. Se voi olla peräti mahdotonta ilman ”puhdistavaa” sotaa. Toisessa maailmansodassa hulluus velloi ja siinä kuoli kymmeniä miljoonia ihmisiä. Nyt tätä hulluutta on näkyvissä.

Suomella on aina ollut puolustusvoimat. Apua ja tukea on aina etsitty lännestä. Lännessä on rakennettu sodanjälkeen Pohjois-Atlantin puolustusliitto. Sitä nimitetään tuttavallisemmin NATOksi. Suomen on nyt etsittävä lisäturvaa aurinkoisen sään vallitessa, mikäli turvan etsiminen jätetään myrskysään ajaksi, se voi silloin olla liian myöhäistä. Naapurimaamme Viro koki vuosikymmenien miehityksen ja se halusi heti poutasään aikana hoitaa vakuutukset kuntoon.

Suomi on nyt valinkauhassa. NATO on hyvä lisäturva maailman myllerryksiin. Puolueettomuuden perään on aivan turha haikailla. Suurvalta Venäjälle, Suomi ei koskaan tule olemaan puolueeton.

Ennenvanhaan sanottiin, että kun ”ullivesi” nousee rannoille, alkavat hullut huutaa.

Se pitää täysin paikkansa.

Avainsanat: myllykirje, suomettuminen, neuvostovastaisuus, alusmaat, nato, ullivesi