Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

151 Toisen murhe minun riemu

Tiistai 25.7.2017 klo 19:03 - yrjöpoeka

Ystäväni Minna oli murheissaan siitä, että Suomi24 sivustolla jatkuu allekirjoittaneen panettelu ja solvaaminen. Minä olen yrittänyt murheisille kertoa, että kaikki se kertoo, jotta kirjoituksiani todella luetaan. Omalla alueellani kaikki kieltävät, minä en lue Yrjön juttuja. Silti kaikki tietävät mitä olen kirjoittanut. Jatkakaa samalla tavalla. Olette osa sitä suurta joukkoa, joka päivittäin lukee sivuiltani kertomuksiani.

Toivottavasti saatte traumoja, kun olen saanut viettää laatuaikaa lastenlasteni kanssa. Olen todella onnellinen. Kalastusharrastus on ollut hieman vähemmällä, tämä tyydyttänee hetken. Siihen on kuitenkin luvassa hyvin pian korjausta. Vuosittainen käynti Norjan Lakselv-joella on kohta edessä. Se reissu on aina ollut kesän kohokohtia ja on paikallaan kertoa teille myös siitä. Kalantulosta en vielä tiedä, mutta parhaani yritän. Joskus on nykäissyt hieman jykevämmin, se tiedoksi ja harmitukseksi.

Kaiketi huomioitte sen tärkeän seikan, että valtion toimesta minulle maksetaan joka kuukausi hyvää. Tämä on korventanut arvostelijoiden mieltä jo vuosikausia. Toivottavasti tämä sama meno jatkuu vielä muutamia kymmeniä vuosia. Aivan vain sen takia, että tietäisitte minun olevan elossa. Ajatelkaa aina sitä, että tätä hyvää riittää, kuten riitti sitä kävelyäkin. Tauno sen tietää jos kukaan.

Ihan vain tiedoksi yksi huomionarvoinen seikka. Minä en ole enää julkisuuden henkilö. Tarkkoina arvostelijoina ottanette sen huomioon. Olen nyt yksityishenkilö ja nyt olen paremmassa asemassa, mikäli on tarvetta lähteä peräämään joinkin kirjoituksen perään. Toisaalta se ei ole minua mitenkään haitannut, että arvostellaan ja solvataan. Kaikki tämä solvaaminen osoittaa, kuinka tärkeä ihminen olen useiden Kainuulaisten ja erityisesti Suomussalmelaisten mielenterveydelle. Te olette minun parhaita tukijoitani.

Repikää tästä nyt huumoria. Oliko riittävän itsehyväisesti kirjoitettu juttu?

Avainsanat: suomi24paikkakunnatkainuusuomussalmi, katkeruusjakaunaisuus, valtionkonttori, yksityishenkilö, myönteinenminäkuva

051 Hän on täällä taas

Lauantai 4.3.2017 klo 19:41 - yrjöpoeka

Suomussalmen koulutoimi ja allekirjoittanut on saanut olla rauhassa Hyrynsalmelaisen suomen mestarin mekastukselta viimeisen vuoden ajan. Nyt näyttää siltä, että tämä häirikkö on saanut itselleen tietokoneen ja sontatulvaa piisaa. Julkinen media ei toki suostu tämän pellen kirjoituksia julkaisemaan, mutta sosiaalinen media on hänen kenttänsä. Erityisesti Suoli24 kuten sitä kutsun. Kaikki törky on sieltä itsestään.

Ilmeisesti tätä äänikuningasta ei yksikään puolue ottanut listoilleen. Vuosia jatkunut mekastus sai nyt uutta puhtia ja on aivan varmaa, että hän syyttää allekirjoittanutta tästä. Viime kuntavaaleissa tätä mekastajaa ei tunnettu ja hän livahti listoille. Kun se huomattiin ja häntä ei otettu enää vakavasti, hän otti syytöksensä kohteeksi allekirjoittaneen. Nyt jokaisessa poliittisessa ryhmässä ollaan tietoisia siitä, että oikeampi paikka on jokin suljettu tila.

Tällä hermoilijalla on sellainen tapa, että hän avaa keskusteluketjun Suoli24 sivustolla ja vastaa siihen heti toisella nimimerkillä. Tunari kun on, hän ei tajua, että tapojansa ei voi muuttaa. Teksteistä näkee helposti, että yksi ja sama pelle suoltaa kymmenia aloituksia ja vastailee niihin itse. Katsoin juuri tuolta Suoli24 Suomussalmi sivulta, että useita aloituksia on tehty ja samasta kynästä.

Solvauksillaan hän luulee joidenkin äänestäjien muuttavan äänestyskäyttäytymistään hänen kirjoitustensa johdosta. Sekava kirjoittelu ei toimi, vaan paremminkin antaa mahdolliselle lukijalle pontimen tutustua solvauksen kohteeseen paremmin. Toisekseen tämä pelle ei ymmärrä yhtä asiaa. Allekirjoittanut tunnetaan kutakuinkin hyvin Suomussalmella. Ei sitä tunnettavuutta heilauta jonkun sekoilijan kirjoitelmat. Kiitos kuitenkin siitä, että hän jaksaa kirjoittaa nimeni oikein. Se on aina hyväksi.

Aina kun Suoli24 sivuilla aloitetaan nimeeni liittyvä ketju, siihen osallistuu vastustajiani edellisestä poliittisesta ryhmästä. Jokainen meistä on tapojensa vanki ja jokaisella meistä on tunnistettava kirjoitusjälki. Koska itse kirjoitan kohtuullisen paljon, silmä harjaantuu näkemään niitä tunnistettavia yhtymäkohtia.

Katsoessani tänään sivustoja, jossa nimeni mainitaan, niistä löytyy niitä vanhoja väittämiä samojen ihmisten toimesta. Kiitän siitä, että olette ansiokkaasti tuonut nimeäni esiin. Yksi toive minulla on. Keksikää edes jotakin uutta. Omat sisäiset fantasianne minun tekemisistäni, ovat aika kulahtanutta kauraa. Kaiken lisäksi, olette aikuisia miehiä ja käyttäydytte kuin olisitte karanneet Niuvanniemeltä. Hoitonne on kesken.

Olen kyllä otettu siitä, että ainoana polittisena toimijana minun nimeäni mainitaan eniten tuolla Suoli24 sivustolla. Muita poliittisia toimijoita kirjoittajat eivät tiedä ilmeisesti olevankaan. Vuosikaupalla olen saanut nimettömiltä kirjoittajilta huutia. Olen todella ilahtunut siitä, että mitä enemmän nimeäni mainitaan netin palstoilla, sitä paremmin hakukoneet minut löytävät. Kiitos tästä ilmaisesta mainostamisesta.

Tämä sama ilmiö räjähtää ilmoille heti, jos nimeni ja kuvani esiintyvät lehtien sivuilla. Kommentoinnit pullahtavat täyteen kaunaista kirjoittelua. Kukaan muu Kainuulainen politiikko ei pääse samaan. Olen hyvin otettu tästä.

Paskaa saa heittää. Muistakaa vain kirjoittaa nimeni oikein.

Kaikki julkisuus on politiikan tekijälle aina hyväksi.

Avainsanat: suomussalmenkoulutoimi, häirikköpiinaa, suomi24suomussalmi, ilmaistajulkisuutta

181 Sattuu ja tapahtuu

Perjantai 16.12.2016 klo 20:44 - yrjöpoeka

Toisinaan vaaleilla valitun luottamushenkilön elämän ja päivät täyttävät kiire. Kaikkeen ei kuitenkaan ehdi. Kummallista on se, että kun pyrkii tekemään kaiken mahdollisimman hyvin, potee huonoa omaatuntoa karsituista tehtävistä. Onneksi meillä on järjestelmä, jossa aina joku puheenjohtajista ehtii mukaan edustamaan poliittisia päättäjiä. Tämä aika vuodesta on sellainen. Eilen ja tänään on ollut tunne, ehdinkö tehdä kaikkea?

Vielä on muutama päivä ennen joulua, jolloin on ehdittävä edes jotakin tehdä. Tärkeimmät kokoukset on kalenterissa ja ne ehdin. Muutama muu aloittamani projekti vaatii vielä pientä ponnistelua. Onneksi mukana on myös muita samankaltaisen innon riivaamia, näin hommat saadaan hoidettua.

Päivä alkoi Kajaanin kierroksella, kun vein junalle tyttäreni miehen ja pojan kera. Motonetissa törmäsin tuttuuni, joka jälleen kerran halusi minun avaavan kotisivuni kommentointia varten.

Olen usein asiasta kertonut ja kerron taas uudelleen. Olen niin huono tämän tekniikan hallinnassa, etten halua ottaa riskiä, jossa sivuni kaatuvat Suomi24 kaltaiseen älämölöön. Siellä mellastavat poliittiset vastustajani omasta puolueestani. Monella sormet syyhyävät hyökätä kimppuuni vaikka nimella ja kuvalla varustettuna. Minä toistan nyt, Minä en osaa, enkä hallitse verkkojuttuja, että ottaisin riskin sotkea sivuni paskan alle. Ilman tätäkin mahdollisuutta saan sotkua silmilleni.

Motonetin tuttuni halusi tietää sen, mitä usea muukin, kuinka paljon sivuillani on kävijöitä. Olen samanlainen kuten poromiehet ja sanoa, että kahen puolen puuta. Minä teen nyt poikkeuksen ja raotan hieman tämän hetken tilannetta. Sivuni ovat saaneet kiitettävää nostetta ainakin omasta mielestäni. Kaikille blogin kirjoittajille tulee hyvä mieli nähdä, että edes joku käy silloin tällöin lukaisemassa hengentuotteet.

Pikkusen.png
Näillä mennään tällä hetkellä

Oma ruotoni on nyt todella kipeä. Kaaduin puistoluisteluradalla murskehiekkaan, jota moottorikelkat olivat kuopaisseet parkkialueelta jäänpäälle. Jälleen kerran minut ja pääni pelasti hyvä kypärä. Hartiat ja selkä ilmoittavat nyt olemassaolostaan. Huominen aamu voi olla hiukkasen vaikea ja kivulias. En oikein tiedä enää, mitä tuolle luistelualueelle voisi tehdä?

Yksi vaihtoehto, jota luistelun vastustajat ovat ajaneet, on lakkauttaa se. Kävelijät ja kelkkailijat vähät välittävät, mitä aluetta käyttäville tapahtuu. Tänään oli samaan aikaan kaksi naista, joilla ei ollut kypärää. Kysyin heiltä, oliko heidän luistimiinsa sattunut jotakin. Kyllä oli, samoilla paikoin. Heidän hidas ja rauhallinen vauhtinsa olivat pelastaneet heidät. Myönsivät reitin olevan aika peloittavan ja huonon.

Suomi24:lla alkavat tämän päivityksen jälkeen oikeat riekkumiset. Ne limanuljaskat, jotka eivät uskalla kertoa vitutustaan kasvokkain, aloittavat varsinaisen riemuhuudon. Minä olen nyt, esittänyt julkisesti sellaisen mahdollisuuden, että puistoluistelualue voitaisiin lopettaa. Minä huomautan näitä limanuljaskoita siitä, että minä vasta mietin sellaista vaihtoehtoa.

Vaihtoehtoina voisin mainita, että estetään kelkkailijoiden kulku reitin ylitse. Reitille asetetaan kuvantamisvälineitä. Suomeksi kameravalvonta. Viimetalven aikana parhaimmat uskalikot paskansivat reitille. Ruomasianpuiston kohdalla olevaan mutkaan oli eräs kuukautiskierrosta kärsivä laskenut vetensä ja verensä. Kelpaisi sitä katsella youtubessa.

Avainsanat: vaaleillavalitut, suomi24, verkonhallinta, limanuljaska

140 Kuka tunnustaa

Tiistai 1.11.2016 klo 10:23 - yrjöpoeka

Eilen illalla sain kymppiuutisten jälkeen soiton eräältä lukijaltani. Maailman parantamispuheiden jälkeen hän kysyi, olenko lueskellut viime aikoina Suomi24 sivustoa? Erityisesti Suomussalmen kunnan osalta. Kerroin hänelle, ettei minulla ole aikaa lueskella sitä sotkua ja että minulla on parempaakin tekemistä. Hän kehoitti vilkaisemaan sitä, koska siellä oli hänen mielestään nyt hyvin aktiivisesti kommentoitu kirjoituksiani.

Käväisin tutkimassa nyt hieman tätä lukemistoa ja todentotta, sieltä löytyi aktiivisten seuraajieni kommentointeja ja arvioita kirjoituksistani. Tämä lyhyt lukemistuokio osoitti sen, etten minä turhaan kirjoittele. Heti alkuluennalla sieltä nousi esille ne kommentoinnit, että kuka tunnustaa lukevansa näitä kirjoituksia? Suoranaisia tunnustuksia nousi vähän esille. Loppujen lopuksi vähäinen kierrokseni osoitti, että kommentoijat ovat turhaan häveliäitä. He ovat erittäin tarkkaan lukeneet ja sitä myöten kommentoineet aiheitani.

Olenkin tässä ihmetellyt, mistä sivustolleni on tullut erittäin voimakas kävijöiden määrä. Tämä kävijämäärän kasvu ajoittuu syys-lokakuun vaiheille. Lukemalla selveni, että asialla ovat kiltit Kainuulaiset ja erityisesti Suomussalmelaiset lukijani. Tästä on heille annettava erityinen kiitos näin julkisesti. Lupaan kirjoittaa jatkossakin, jotta mielenkiinto sivustoani kohtaan säilyisi.

Moitteitakin siellä annettiin ja niistä pari selvennystä on paikallaan. Minä en aio lukea ja kommentoida Suomi24 sivuston kirjoituksia. En jatkossakaan lue niitä. Kertakäynti riittänee taas pitkiksi ajoiksi. Minä en aio avata sivustoani kommentointeja varten. Minulla ei ole aikaa siivota sivuiltani Suomi24 tasoista lukijapalautetta. Jokainen sivuston pitäjä vastaa siitä mitä sivuilla kirjoitetaan ja minulle riittää vastuu omista kirjoituksistani. Suomi24 sivuilla itsekukin vastaa kirjoituksistaan.

Käyntini tuolla sivustolla osoitti, että kirjoituksillani on terapeuttinen vaikutus. Kirjoittavana politiikkona olen oivallinen kohde kaikille mielensäpahoittajille. Näinä aikoina tarvitaan sellaista kohdetta, johon on turvallista purkaa oma mielensä. Jokainen tietää kuinka terapeuttinen vaikutus on sillä, että saa julkisesti moittia jotakuta suvakiksi, vajakiksi tai muuten mieleltään vajavaiseksi. Politiikko täyttää kaikki nämä tunnusmerkit. Politiikot ovat julkista omaisuutta ja he ovat itse nousseet muiden arvosteltaviksi.

Tulossa on mielenkiintoinen vuosi 2017. Suomi täyttää 100-vuotta. Suomussalmi täyttää 150-vuotta. Huhtikuulla on kunnallisvaalit, joissa valitaan toisen vuosisadan ensimmäiset valtuutetut. Kesäkuussa avataan Hossan kansallispuisto. Suuria aiheita on paljon ja niistä aion kirjoittaa ja kertoa myös omia ajatuksiani. Suomi24 sivuston kommentaattoreilla on edessä työntäyteinen vuosi. Aion kirjoittaa huomattavasti enemmän kuin olen nyt kirjoitellut.

Vaikka kukaan ei tunnustakaan lukevansa, palaute kertoo toista. Kiitos teille siitä. Tästä on hyvä jatkaa.

Aliena vitia in oculis habemus,a tergo nostra sunt.

Avainsanat: suomi24paikkakunnat, hyväpolitiikko, suomi100, hossankansallispuisto

007 Häirikkö osa 2

Tiistai 21.1.2014 klo 20:39 - yrjöpoeka

Kirjoitin vuoden ensimmäisessä blogissani häiriköstä. Totesin jo silloin hänen olevan täysin sekavassa vaiheessa. Se on todella pitänyt paikkansa. Tekstiä suoltuu uskomattomia määriä jokaisena vuorokauden aikana. Solvaukset ketä tahansa toista mieltä olevaa kohtaan ovat hänelle arkipäiväinen asia. Hän ei yksinkertaisesti osaa enää muita sanoja, kuin homo ja lesbo.

Tänään hän on taas lähestynyt kaikkia luottamusmiehiä kaikin mahdollisin tavoin. Kopioin tuohon oheen hänen viimeisimmän hengentuotteensa, jossa hän vaatii Suomussalmen kunnanvaltuustoa erottamaan kunnanjohtaja Asta Tolosen. Ellei Suomussalmen valtuusto suostu hänen vaatimuksiinsa, kunta saa kutsun käräjäsaliin. Näin tämä Hyrynsalmen Esa-poika kirjoittaa: "


From: aseasease@hotmail.fi
To: pentti.moilanen@suomussalmi.fi
Subject: Asia vietävä kunnanvaltuuston käsittelyyn ja jos ratkaisut on jotain muuta, mitä yleisesti Suomessa, mennään isommille estraadeille asioita selvittämään !
Date: Mon, 20 Jan 2014 06:37:29 +0300

Läh: Esa Heikkinen
        Salokyläntie 70
        89400 Hyrynsalmi 
        puh. 0449196794
Kunnan valtuutettu / sivistyslautakunnan jäsen / toimitusinsinööri / maanmittausteknikko/sähköteknikko
Kunnanjohtaja Asta Tolonen on syyllistynyt herjaukseen ja kotirauhanhäirintään ja uhkailuun ja halventamaan toimintaan puuttumalla sellaiseenkin minun asiaan, joka ei sille kuulu.Tämän todistaa oman kuntani poliisi jossain vaiheessa. Asta Tietää kaiken ja voi kertoa ensin, myöhemmin minä kerron omani joka on fakta ja Asta tolonen, jos kertoo jotain muuta, niin se punnitaan käräjäsalissa.

Ja puuttumatta sellaiseen asiaan siellä, jossa hän olisi heti voinut puuttua ja toimia .

Liittyy cp-vammasen paritukseen,  opettaja Pentti Polvinen ja minun seksuaaliseen hyväksi käyttöön.Siellä on kunnassa sellaisia virkamiehiä, jotka ovat syyllityneet asioiden peittelyyn ja herjaukseen  ja uhkailuun.
 
Eli kunnassanne on monta opettajaa eli virkamiestä, jotka ei nauti luottamusta minun ja OAJ:n Olli Luukkaisen, koulutoimen tarkastajan OAV:n Reijo Kosolan ja opetuhallituksen päällikön Markku Pitkälän mielestä  ja kun luottamus mennyt tehtävien hoidon suhteen niin katson, että on noudatettava kunnallislakia viranhaltijoista:
Luottamus mennyt kunnan johtajaan"

Tämmöinen on häirikön asia tänään. Alleviivasin tuon hänen yhden lauseensa. Kaikki kunnan virka- ja luottamushenkilöt ovat nyt kohteena. Vain siksi, että hänet on jätetty ja siitä on saatava muut vastuuseen. Vuosia jatkunut häiriköinti jatkuu huolimatta lainvoimaisesta ehdottomasta vankeustuomiosta. Tämä häirikkö on saatava taloudelliseen vastuuseen Suomussalmen kunnalle aiheutuneista kustannuksista. Koulutetun opettajan pitäminen poissa opetustehtävistä on jatkunut useita vuosia turvallisuus syistä. Tilalle on kunnan pitänyt palkata sijaisia. Pelkkä tuomio ei häntä näytä häiritsevän, on mentävä suoraan rahapussille.

Viestissä näkyy valtuuston puheenjohtajan nimi, mutta kopio on laitettu kaikille kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille. Kunnahallitus on joutunut turvaamaan koulujen työrauhan, joten häirikkö meinaa laittaa meidät tiukille.

Suomi niminen oikeusvaltio on häiriköiden kultamaa. Oikeusturva on vain heidän puolellaan. Kohteina oleville kerrotaan, että koettakaa vain kestää...

Sitä minä mietin, miten Hyrynsalmen valtuusto jaksaa?

Avainsanat: homo, lesbo, suomi24, suomussalmi

001 Häirikkö

Lauantai 4.1.2014 klo 18:07 - yrjöpoeka

Suomi24 sivustolla Kainuussa on jo useita vuosia toiminut yksi ainoa tehokas häirikkö. Hän on ottanut kohteekseen Suomussalmen sivistystoimen. Erityisesti yksi miesopettaja on hänen hampaissaan. Tämä henkilö on häiriköinyt myös fyysisesti opetustoimen virkailijoita. Huolimatta siitä, että hän on saanut tuomioita käräjillä, meno ei ole rauhoittunut. Jokainen vuorokauden hetki on hänelle toiminta aikaa. Hän on kopioinut omia aikaansaanoksiaan ja työntää niitä täydellä höyryllä julkisuuteen.

Häirikön ilmeisenä ongelmana on se, että hänet on jätetty. Nyt hän yrittää saada erään miesopettajan homoilun takia viralta. Hän kopioi suoraan käymäänsä yksityistä sähköpostiviestittelyä useilla foorumeilla. Kirjesalaisuus on ilmeisesti jäänyt häneltä vähemmälle huomiolle. Suoranaisen solvauskampanjan hän kohdistaa nimeltä mainiten useisiin poliiseihin, asianajajiin, luottamushenkilöihin ja oikeuden tuomareihin. Suomi24 palstan seriffi siivoaa ajoittain sivustoja, mutta nyt hän ei enää ehdi poistaa kaikkea. Tänään ilmestyi samaiselle foorumille suoranaisia henkeen ja terveyteen liittyviä uhkailuja. Oikeuden ja terveysviranomaisten olisi aika miettiä, onko hän todella vaaraksi muille.

Kaikkein valitettavinta tässä henkilössä on se, että hänet on hyväksytty perussuomalaisten puolueen jäseneksi. Kunnallisvaaleissa hän tuli valituksi Hyrynsalmen kunnanvaltuutetuksi. Puoluehallitus ja muut eivät tienneet millaisen ongelman saivat, kun hyväksyivät hänet puolueen jäseneksi. Puoluesihteeri on nyt tietoinen asiasta, mutta hitaasti pyörivät rattaat puoluetoimistolla. Nyt olisi syytä kiirehtiä erottamisasiaa. Henkilö on taakka puolueelle. Valitettavasti hän on todellinen uhka Hyrynsalmelaisille ja joillekin Suomussalmen opetustoimen henkilöille.

Miksi kirjoitan aiheesta? Olen saanut yhteydenottoja eri puolilta ja jokaisessa on toivottu nopeita toimenpiteitä henkilön suhteen. Puoluetta kannattavien mielestä hän aiheuttaa puolueelle suoranaista haittaa. Olen asiasta aivan samaa mieltä. On myös kysytty, miksei yhdistyksemme tee asialle mitään. Yhdistyksemme toimii Hyrynsalmen – Puolangan ja Suomussalmen alueella. Mutta hän ei ole yhdistyksemme jäsen ja eikä häntä tulla koskaan hyväksymään jäseneksi. Hyrynsalmen perussuomalaiset puolueen kannattajat ovat tilanteesta todella harmissaan. Eikä syyttä.

Puolueen sääntöjä on pikaisesti muutettava jäsenyysasian osalta. Yhtään jäsentä ei saisi hyväksyä puolueeseen, ennenkuin piirihallitus olisi asian käsitellyt. Toinen keino on se, että piirihallitukset ottaisivat jäsenet. Silloin piirit voisivat tarkemmin katsoa, millaisia veijareita puolueeseen on pyrkimässä. Jokin roti hommaan on saatava. Ja pikaisesti.

Avainsanat: suomi24kainuu, esaheikkinen, erodraama, hyrynsalmi, yläkainuunperussuomalaiset