Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Meillä on ongelma

Torstai 2.2.2017 klo 14:57 - yrjöpoeka

Aivan viimeisinä viikkoina ovat uutiset kertoneet Suomen talouden aloittaneen kasvunsa. Tämä on suoranainen ihme. Useita vuosia olemme kuulleet uutisia jatkuvista leikkauksista. Olemme saaneet kuulla, että jokaisen on uhrauduttava. Se on tarkoittanut sitä, että köyhältä on otettu hieman enemmän. Rikkaalle on vastaavasti annettu hiukkasen enemmän.

Uutisvirrasta nousee esille yksi uuden ajan airut. Valmet Automotive. Muutama kuukausi sitten tehdas ilmoitti palkkaavansa 1000 työntekijää. Muutama päivä sitten, ilmoitti 500 uudesta. Tänään Valmet Automotive ilmoittaa ostaneensa Saksalaisen autosuunnittelu laitoksen. Kaupan mukana Valmet sai 800 uutta työntekijää. Kaupan myötä tuli paljon muuta härpäkettä.

Talouden mittarit muuallakin maassamme kertovat nousun mahdollisuudesta. Myös tutkimukset kansalaisten mielialoista kertovat uskon talouden noususta levinneen myös katuvierille. Seuratessani oman maakuntani uutisvirtaa, usko nousuun on selvästi nähtävissä. Kainuu on kaikilla mittareilla mitattuna maamme köyhintä aluetta. Olemme nuoren- ja työikäisen väestön menettäjämaakunta. Nyt puhaltavat uudet tuulet ja surkuttelu on jäämässä taakse.

Tästä kaikesta meille Kainuussa ja yleisesti koko maassa, on tulossa suuri ongelma. Miksi näin. Viimeiset 10 – 20-vuotta, meille on iskostettu, että kuulumme luusereiden joukkoon. Mikään ei meille onnistu. Maassamme ei ole mitään hyvää. Meillä ei ole mitään sellaista, mitä muualla kaivattaisiin. Tämän jatkuvan valituksen tuloksena, meille on syntynyt turhautujien sukupolvi. Mikäli ei ole jo toinen.

Nämä turhautujat ovat uskoneet ja sen tuloksena meillä huudetaan, Suomi ensin. Köyhiltä kerättyjä veroeuroja ei haluta jakaa muille köyhille. Kukaan turhautujista ei valita sitä, että rikkaille jaetaan entistä enemmän. Tätä samaa mallia on esillä eräällä läntisellä suurvallalla. Köyhät äänestävät rikkaita valtaan, jotta nämä riistäisivät köyhiltä lisää. Siinä sivussa uskotaan maamme pelastuvan, laittamalla rajat kiinni.

Totuus on jokatapauksessa tuolla puolen. Mikäli talous lähtee liikkeelle, tarvitaan runsaasti työvoimaa. Suomessa on työttömiä. Lähtevätkö he kaikki töihin? Se jää nähtäväksi. Kaikesta huolimatta tulemme tarvitsemaan lisää myös ulkomaista työvoimaa. Sitä tarvitaan osaamisen puolelle. Sitä tarvitaan myös tekemään sellaisia töitä, joita meillä pidetään vähäarvoisina.

Katsoin televisiosta Englannissa sijaitsevan kukkiin erikoistuneen tilan työntekijän haastattelua. Romaniasta tullut mies kertoi olevansa rikas. Palkka oli Englannin elintasoon tottuneelle pieni. Romanialainen sanoi ansaitsevansa viikossa sen, mitä kuukaudessa kotimaan työssään. Joku kenties muistaa suuren muuttoaallon Ruotsiin 1970-luvulla. Työntekijöitä tarvittiin autotehtaiden liukuhihnalle. Palkka ei kelvannut Ruotsalaisille. Suomalaisille se oli Ameriikan tienestiä.

Ongelma tästä on se, että mistä me jatkossa valitamme? Miten me sopeudumme siihen, että media kertoo jatkuvasti hyviä uutisia. Suuret yritykset haluavat rekrytoida uusia työntekijöitä. Tienkorjauksiin riittää rahaa. Hallitus ei leikkaa mistään mitään. Vienti vetää. Mersuja laivataan maailmalle.

Suurin ongelma on sitten tässä. Kukaan ei enää puhu maahanmuutosta. Perussuomalaiset kääpiöityvät 3-5 % puolueeksi. Onko se ongelma?

Avainsanat: valmetautomotive, suomiensin, rajatkiinni, paskaduuni, satiaispuolue

085 Tosiasiat on tunnustettava

Torstai 7.7.2016 klo 14:22 - yrjöpoeka

Odottelin eilisen kirjoituksen jälkeen satikutia, mutta tämä päivä yllätti. Heti aamualkajaisiksi uutiset kertoivat useaan kertaan, kuinka puolueeni perussuomalaiset on enää takiaispuolue kannatusmittauksissa. Näin raju pudotus viime vaaleista, ennakoi todella rajua tappiota heti kuntavaaleissa. On todennäköistä, että ehdokaiden löytyminen on todella tuskan takana.

Eräs Kainuulainen vastustajani omasta puolueesta soitti minulle tänään. Aamun uutiset olivat saaneet hänet lopultakin uskomaan sen, että puolueemme tapa kulkea kohusta kohuun, vie meidät takaisin pienpuolueeksi. Keskustelimme aiheesta pitkään ja totesimme molemmat, että meille käy vaaleissa huonosti. Koska kirjoitan Kainuun korvesta, minua eivät kuuntele suurilla saappailla kulkevat. Puoluejohto on elänyt ja elää siinä harhassa, että julkiset kohut eivät puoluettamme heilauta.

Koska nyt on selkeä vertailupohja kahdessa muussa hallituskumppanissa, voimme nähdä kohujen vaikutukset. Milloinka huomataan, että muilla puolueilla ei ole jatkuvasti joku kohun keskipisteenä. Tästä aiheesta puhuimme tänään ja nyt soittaja tunnusti tosiasian, mikä oli vaivannut häntä pitkään. Soldiers of Odiniin liitetyt perussuomalaiset ja viimeisimpänä Veera Ruoho ja uusin kannatusmittaus olivat soittajalle olleet liikaa.

Jokainen meistä on huomannut kevään ja alkukesän aikana, että turha kohina maahanmuuton osalta on laantunut. Kansalaiset ovat nähneet kohinan lävitse tulijoiden olevan aivan tavallisia ihmisiä. Eilen oli Helsingissä mielenosoitus, jossa Suomi ensin-liike, esitteli teesejään. Paikalle oli tullut muutama joutilaisuuteen turhautunut ihminen mekkaloimaan. Vannoutuneet fanitkaan eivät enää lähde liikkeelle. Tosiasiat on tunnustettu.

Mielenosoituksesta kertovat uutiset ovat luokassaan säälittäviä. Siksi on suorastaan edesvastuutonta puoluejohdolta, antaa takarivin edustajien munata itsensä ja puolueemme. Valitettavasti alkaa näyttää siltä, ettei meillä ole enää paljoa munittavaa. Oksentamista tuntuu riittävän.

Kiitos soittajalle ja tosiasoiden tunnustamiselle.

Päivä on muutoinkin kulkenut hyviä latuja. Juhannuksen reissulla katkennut perhovapani sai tänään valmistajalta uuden varaosan. Kalliin vavan katkeaminen oli turhauttava ja välillä epäilytti, saako varaosia enää juuri tähän vapaan. Kiitokset Loopin Norjan yksikölle.

Tästä on tulossa hyvä kesä. Vapa on kunnossa ja lohiloma elokussa odottaa. Kaikenlisäksi tosiasiat puhuttavat ihmisiä. Tähän on tultu!

Avainsanat: takiaispuolue, tosiasiatontunnustettava, suomiensinliike