Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

127 Suomi takaisin

Sunnuntai 20.9.2020 klo 12:13 - yrjöpoeka

Halla-aho opetuslapsneen tohottaa kohti kuntavaaleja sloganilla, Suomi takaisin. Väistämättä jää pohtimaan sitä, mitä pitäisi takaisin saada? Miten tämä slogan liittyy kuntavaaleihin? Onko olemassa jokin kuntamalli joka pitäisi saada takaisin? Tähän elämänikään asti olen kokenut ja nähnyt, kuinka elämä muuttuu. Samalla on muuttunut olemassa oleva ympäristö ja myös kunnallisten organisaatioiden toiminta.

Pitäisikö perussuomalaisten mielestä palata esimerkiksi 1960-luvulle? Muistan kuinka lapsuuteni kesät olivat pitkiä, helteisiä ja täynnä työtä. Raskas raadanta liittyi saumattomasti siihen, että kaikki työ auttoi seuraavasta talvesta selviytymistä. Tuo aika oli niin raskasta, että siihen en halua palata. Tarkoittaako tämä persujen haikailu Urho Kekkosen aikaa? Aikaa jolloin Suomi oli rähmällään itään ja liehakoi Neuvostoliittoa? Tämä kyllä sopisi, kun kuuntelee persujen ryssän myötäilyä. Valitettavasti on sanottava, että me jotka jouduimme elämään suomettumisen ajan, emme sitä kaipaa.

Suomettuminern ja rähmällään olo Putinin suuntaan näyttää sopivan persujen ajatusmaailmaan. Toisaalta osa persuista pitää Trumpia jumalan vertaisena, mutta suurin osa liehakoi Venäjää. Tämä on oma arvioni, kun olen seurannut somekeskusteluja ja myös kuunnellut persujen Kainuulaista siipeä. Jostakin kumman syystä, persuilla tuntuu olevan ajatuksissa myötäillä Putinin porukkaa. Johtunee siitä, että Putin pystyy myrkyttämään ja tappamaan omia kansalaisiaan. Persuilla olisi halua, mutta joutuvast tyytymään vielä poispotkitun Torssosen rautaputkeen.

Halla-aho on nyt lyömässä kirveensä kiveen. Ei kukaan suomalainen halua palata menneisyyteen. Menneisyys ei aina ollut sinivalkoista ryssän liehakoinnin takia. Suomalaiset haluavat elää tulevaisuus uskoisena kansana. Matkustella ja kohdata erilaisia kansoja ja kulttuurerja. Sisäsiittoisiksi ja napanöyhtää kaiveleksi persuiksi he eivät halua.

Keskustan uusi puheenjohtaja ”tatti” Saarikko kompastui välittömästi kepulaiseen vihreyteensä. Linjapuheessaan hän erotteli meidät ja muut vihreät. Jokainen meistä tietää mitä on kepulainen vihreys. Se on puhetta lehmän lannasta ja uskosta, että maailma pelastuu olemalla kepulainen. Valitettavasti nuorempi sukupolvi haluaa kuulla jotakin konkreettista, eikä erottelua meihin ja mui8hin. Kepulaisia on niin vähän, että kohta he vaativat EU:lta puolueelle alkuperäisstatusta. Kepu halua valtion aina ja ikuisesti turvaavan kepun loiselämän yhteiskunnan kupparina.

Kepua ja persuja yhdistää yksi ja sama asia. Molemmat haikailevat menneisyyttä takaisin. Kekkosen aikaa nämä molemmat iihannoivat ja naapurimaan nuoleskelua. Tämä on jotenkin sisäänkirjoitettua näille ryhmille. Tuli tuossa mieleeni, että kepu voisi tehdä vallankaappauksen perussuomalaisten joukossa. Liittyisivät kaikki persuihin ja valtaisivat puoloueen itselleen. Näin kepu jallittaisi vanhat SMP haamut selästään.

Vain kepulla on ikiaikainen oikeus haikailloa Kekkosen aikaa. Suomi Takaisin.

Avainsanat: vaalislogan, suomitakaisin, suomettuminen.urhokekkonen, suomitakaisin, tattisaarikko

145 Äänestä Suomi takaisin

Keskiviikko 15.5.2019 klo 13:27 - yrjöpoeka

Näin kehoittavat perussuomalaiset jälleen kerran. He käyttivät samaa slogania jo eduskuntavaaleissa. Nyt olen pysähtynyt miettimään, mitä tuo slogan oikein tarkoittaa? Millaisen Suomen perussuomalaiset haluavat takaisin? Mille vuosikymmenelle meidän tulisi palata? Tarkoittaako se sellaista Suomea, jossa majailee pelkkiä Impivaaran asukkaita? Miten me voisimme äänestämällä palauttaa entiset ajat takaisin? Onko perussuomalaisilla ajassa siirtymisen mahdollistava laite?

Kun seuraan naapurimme Venäjän eri medioita, niin siellä on menossa myös haikailu menneisiin aikoihin. Neuvostoliiton yltäkylläistä aikaa haikaillaan ja toveri Stalin on saanut kunnianpalautuksen. Meillä Suomessa on myös voimia, jotka todella haikailevat Kekkosen aikaa takaisin. Kekkonen ja Stalin olivat todellisuudessa yksinvaltiaita. Suomi oli näennäisesti demokratia, mutta Kekkonen lakeijoineen piti valtaa neljännesvuosisadan, yli 25-vuotta.

Sellaista aikaa moni perussuomalainenkin kaipaa. Heistä osa on alenevassa polvessa entisiä keskustalaisia. Siksi he ajattelevat vielä Kekkosen aikaa kultaisina lapsuuden poutapäivinä. Mikäli persut haikailevat aikaa ennen EU:ta, niin sitäkään ei voi palauttaa takaisin. Rajat toki voidaan sulkea ja elellä kuten Impivaaralaiset aikoinaan. Miten persut pakottaisivat takaisin ne tuhannet ja tuhannet suomalaiset, jotka ovat sen jälkeen muuttaneet ympäri maailmaa? Minä en usko heidän palaavan ihan sormia napsauttamalla.

Kun vertaan persujen sanomaa esimerkiksi Baltian maiden samankaltaisiin puolueisiin, niin sanomassa on yhteneväisyyttä. EU:ta inhotaan ja rajoja halutaan sulkea kaikilta ulkomaalaisilta. Millaiseen aikaan esimerkiksi Balttian maissa palattaisiin, kun heidän väestöstään on kolmannes muuttanut muualle EU:n liittymisen jälkeen. Sama ilmiö on näkyvissä myös meillä. Maahamuutto ei ole se ongelma, vaan maastamuutto. Ylen hankalaksi kävisi persujen oleskelu täällä, toki vastapainoksi ei olisi enää vaalikamppailuja. Täällä asustelisi oman aikansa pieni sisukas persupopulaatio. Lopulta he näivettäisivät itsensä pois kuleksimasta. Poksahtaisivat kuten vappupallot.

Presidentti Trump on kaiken uhoamisen aikana myös maailman vaikutusvaltaisin sotalordi. Hänellä on takanaan ja käsissään sotavoimat, jotka yksinään peittoavat kaikkien muiden maiden yhteiset sotavoimat. Maalla, merellä ja ilmassa. Kaikkialla lähiavaruudessa kiertelevät USA:n satelliitit valvomassa meidän tekemisiämme. Nyt Trump on saanut päähänsä, että Iran on kaikkien terroristien pesäpaikka. Hänen määräyksestään Välimerelle ja Intian valtamerelle purjehtii lisää sota-aluksia. Lisää miehistöä tuodaan alueelle. Tänään keskiviikkona 15.5, USA on määrännyt kaikki ylimääräiset hallinon henkilöt poistumaan Irakista. Matkustamista lähi-idän maihin kehoitetaan nyt välttämään.

Kaikesta tästä saa sellaisen kuvan, että Trump on jo tehnyt päätöksensä. Hänen aloittamansa kauppasota Kiinan kanssa on ajautumassa pattitilanteeseen. Tässä käy samoin kuin Meksikon vastaisen rajamuurin rakentamisessa. Trump uhoaa Meksikon maksavan muurin rakentamisen ja Kiinan maksavan kauppasodan. Molemmat kaatuvat mahdottomuuteensa. USA maksaa itse. Siksi Trump on valmis aloittamaan oikean sodan. Sotateollisuus työllistää. Tätä Trump pitää hyvänä diilinä.

Sinkkiarkkujen virta maailmalta jatkuu kaikkialle USA:n näillä päätöksillä.

Avainsanat: perussuomalaistenvaalislogan, äänestäsuomitakaisin, baltianmaidenmaastamuutto, vaikutusvaltainensotalordi, paluulentosinkkiarkusssa