Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Sapienti sat

Lauantai 25.2.2017 klo 18:16 - yrjöpoeka

Torstaina julkaistu juttu puoluevalinnasta jaksaa puhuttaa. Olen saanut useita yhteydenottoja, joissa minulta on suoraan kyselty, mikä motiivi minulla on siirtyä vasemmiston ryhmään sitoutumattomaksi. Toinen kysyjiä askarruttava seikka on ollut uteliaisuus siitä, mitä minulle on luvattu. Kolmantena aprikoinnin kohteena on se, uskonko saavani riittävästi ääniä läpimenoon.

Nämä kysymykset ovat tietysti oikeutettuja, mutta kahteen ensimmäiseen saa vastauksen pelkästään lukemalla julkaisemamme kirjoitus. Lisäksi olen julkaissut blogissani saman tekstin ja myös lisäjuttua sen jälkeen. Tuo kolmantena oleva arviointi mahdollisuuksistani, ei mietitytä kannattajiani ja tukijoitani. Heille minä olen aivan sama ihminen. He uskovat äänestäjien ymmärtävän lukemansa ja sen lisäksi olen juuri äänestäjiltäni saanut runsaasti positiivista palautetta.

Tukijani ja äänestäjäni ovat seuranneet persujen elämöintiä ja kaiken kohun aiheuttamaa häpeää. He ovat myötäeläneet kanssani persujen mahalaskun ja he ovat myös tukeneet minua ratkaisussani. Olen sen sanonut läheisilleni, etten jaksa enää selitellä ja hävetä kehäkolmosen sisäpuolella tapahtuvaa elämöintiä. Kunnallisessa luottamustehtävässä tärkeimpiä ovat oman alueen ihmisiin kohdistuvat päätökset. Koska maailma on murroksessa, joudumme kohtaamaan muualla asuvien ihmisten hätää.

Oman kuntani alueelle tulevat ihmiset ovat samassa asemassa kaikkien kanssa. Meidän on hoidettava ongelmamme ja ne eivät poistu huutelemalla. Ne eivät poistu rajat sulkemalla, vaikka kuinka huudettaisiin. Kunnissa on meidän suvakkien tehtävänä hoitaa asiat ja kuunnella sanavapauden nimissä tapahtuvaa huutelua ja solvaamista. Siksi olen valintani tehnyt, että voin jatkossa pystypäin ja häpeämättä katsoa siihen yhteisöön, jossa työtäni teen.

Kuten edellisessä kirjoituksessani totesin, minulle ei ole luvattu mitään ja minä en ole vaatimassa mitään. Lisään tähän vielä sen, että en ole pyrkimässä mihinkään. Motiivinani on ainoastaan kertoa ympäristölle, että nyt on kaikkien aika miettiä omia arvovalintojaan. Haluan tällä myös ilmaista tukeni moniarvoiselle perustuslaille. Oikeusministerille on tehtävä näissä kuntavaaleissa selväksi, että ministerin tuki on kadonnut. Perustuslaki on kansan turvaksi rakennettu. Sitä eivät oppimattomat saa avata.

Vielä ennen viime vaaleja tämä puolue mekasti olevansa uusi työväenpuolue. Onko joku kuullut enää lausettakaan asiasta? Ei ole. Puolue on valtaan tultuaan, kurittanut eniten juuri niitä köyhiä ja työttömiä, jotka hyvässä uskossa äänestivät puolueen valtaan. Nyt nämä kannattajat ymärtävät heihin kohdistuneen suuren kusetuksen. He eivät enää tee toiste samaa virhettä. Puheet perustuslain näpelöimisestä kohdistuisivat eniten juuri näihin ihmisryhmiin. Siksi ja siitä syystä, tulen pitämään ääntä perustuslain puolesta.

Suoli24 sivustolle ja maakuntalehden uutisen alle kirjoittavat nimettömät vastustajani voisivat lukea tämän tekstin uudelleen ja uudelleen. Jospa se joskus valo ja ymmärrys valaisisivat pimeimmänkin huoneen.

Repetitio mater studiorum est

Avainsanat: sapientisat, suvakki, suomenperustuslaki

150 Palkinto odottaa

Torstai 10.11.2016 klo 16:25 - yrjöpoeka

Melkein näillä sanoilla kertoi puhelimessa tuohtunut ”oikea” perussuomalainen. Hänen mukaansa minun päiväni ovat luetut puolueessa. ”He” keräävät kirjoituksiani sitä varten, että puoluehallitus potkii minut pellolle. Kirjoitukseni ”nuivista” oli ollut hänelle liikaa ja hänen mukaansa kaikille ”oikeille” perussuomalaisille. Nyt ei olisi armoa odotettavissa, näytöt oli kerätty minun blogistani. Olenkin pannut merkille, että kävijämääriin suhteutettuna muutamien viime päivien aikana, sivujani on selattu valtavan paljon. Tästä kiitos kuulunee ”heille”.

Ilmaisin hänelle, että kirjoitukseni ovat sitä varten julkisia, että niitä saavat kaikki lukea. Muutkin kuin perussuomalaiset. Niitä saa tulostaa omaa käyttöä varten. Mikäli aikoo niitä julkisesti esitellä, olisi mielestäni hyvin suotavaa mainita lähde kirjoittajasta. Tässä kohtaa langan toisessa päässä tuli hiljaista. Lopulta pienen kakistelun jälkeen hiljaisempi kysymys, mikä lähde? Huuto alkoi, kun kerroin, että minun nimeni ja oikein kirjoitettuna.

Kirjoituksistani on usea hänen mukaansa löytänyt sen puolueen, mihin olen loikkaamassa. En saanut vastausta missä kirjoituksessa olisi sellainen kohta, koska en itse muista sellaista kirjoittaneeni. Palkinto puheiden seasta ennen puhelun katkeamista, erotin vielä sanan ”vitun suvakki”. Tämä lienee jokin uudissana?

Olen joskus aiemminkin sanonut perussuomalaisten tilaisuuksissa, joissa on heiluteltu kirjoituksistani olevia kopioita, että tulostakaa vapaasti. Voin antaa muutaman riisin tarvittaessa tulostuspaperia, jotta ei tulisi kuluja tulostajille niin paljoa. Sanon saman edelleenkin. Tulostakaa vapaasti! Kirjoitukseni ovat vapaasti luettavissa. Toisaalta tulostaminen on turhaa, koska kirjoitukseni ovat esillä tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Mikäli niistä löytyy niin hyviä blogi-kirjoituksia, että ne luetaan myös puoluehallituksessa, hyvä tulee.

Oma tahtoni olisi, että tulostakaa aikajärjestyksessä vaikka tämä vuosi kokonaan. Silloin saa ajatuksistani paremman kokonaiskuvan. Älkää välittäkö oikeinkirjoitusvirheistä. Minun oli nuorempana siirryttävä 15-vuoden iässä hankkimaan elanto suurelle perheelle. Koulunkäynti ja oikeinkirjoitustaito jäi nuorempien osalle. Mutta toivottavasti saatte nyt selvää tekstistäni. Valitan tätä puutettani syvästi.

On oikein jännittävää odotella sitä palkintoa, mikä minulla on luvassa. Odotan oikein malttamattomana. Vanhempana minulle on selkeästi tullut sellainen lapsenomainen malttamattomuus. Lastenlapsilla sellainen on ja ilmeisesti olen saanut heiltä uustartunnan. Itse omassa lapsuudessani en muista saaneeni koskaan mitää lahjoja. Ei silloin jaettu lahjoja, eikä ollut varaakaan.

Onneksi nyt on isänpäivä heti edessä ja saan siinä jäähdyttää malttamattomuuttani.

Hip-hip hurraa! Minut palkitaan!

Avainsanat: oikeaperussuomalainen, smp, puoluehallituserottaa, vitunsuvakki,

039 Ketä hallinto kuuntelee

Keskiviikko 23.3.2016 klo 16:21 - yrjöpoeka

Tasavallan presidentti Niinistö kävi Moskovassa. Putin sai kertoa kansainväliselle lehdistölle, mitä hän oli päättänyt. Niinistö oli pyytänyt apua ja hän, Putin laittoi asiat kuntoon rajoillamme. Tämä kuulostaa oikein oivalliselta, jos niin haluaa.

Putin kertoi itse, että kahden pohjoisimman rajanylityspaikan kautta ei enää päästetä kolmansien maitten kansalaisia. Näiden ylityspaikkojen kautta pääsevät jatkossa Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset. Tämä on minun mielestäni mielenkiintoinen kertomus. Näiden ylityspaikkojen status muuttuu sitten kahdenvälisen kauttakulun paikoiksi. Nämä eivät mielestäni enää ole kansainvälisiä ylityspaikkoja.

Kaikkein tärkein asia oli, että Putin mainitsi nimenomaan nämä kaksi pohjoisinta ylityspaikkaa. Suomen ja Venäjän rajalla on vielä useita ylityspaikkoja, joiden käytöstä ei ole sovittu tässä neuvonpidossa muuta. Ovat kansainvälisiä ylityspaikkoja. Venäjäksi sanottuna, näiden kautta aloitetaan keväämmällä uusi puristus. Venäjällä on halu ja tahto vaikuttaa Suomen tilanteeseen. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat valmiita kyyristelemään, kuten tehtiin Kekkosen valtakaudella.

Minä olen kyyninen naapurimaan toiminnan suhteen. Eilisen uutisoinnin yksi mielenkiintoinen kohta oli Putinin ilmoitus Fortum yhtiön investoinnista Venäjälle. Tämä ilmoitus kuitenkin torpattiin heti Fortumin taholta. Onko niin, että Venäjä sanelee sen, mitä Suomen ja meidän yhtiöidemme on tehtävä? Venäjän tuntien kaikella on tarkoituksensa ja niin on tässäkin. Saas nähdä, mitä Fortum ilmoittelee lähiaikoina? Voi olla, että Fortumin liiketoiminnat joutuvat Venäjällä vastatuuleen, tai he kaivavat vaikun korvistaan.

Suomen ulkopoliittisen johdon on syytä kaivaa vaikku omista korvista ja entistä päättäväisemmin tehtävä yhteistyötä Euroopan ja erityisesti Naton suuntaan. Historian opetus on ollut maallemme, että silloin kun naapuri aloittaa painostuksen, se ei tiedä hyvää. Venäjällä on aivan samalaiset tavat kuin oli entisellä Neuvostoliitolla. Meillä on vanha sanonta, … vaikka voissa paistaisi. Se pitää edelleen erittäin hyvin paikkansa.

Eilisen päivän uutisointia hallitsi Brysselin tapahtumat. Tuskin savu oli haihtunut uhrien silmistä, kun ensimmäiset politiikot pääsivät riekkumaan median palstoilla. Hallaaho ja Eerola aloittivat ja heidän hengenheimolaisensa James Hirvisaari julkaisi oman perversionsa aiheesta. Hirvisaari ilmoitti toivovansa tulevaisuudessa, että suomalaiset suvakkihuorat joutuisivat ensimmäiseksi pommien uhreiksi. Kysyä voi, milloin Suomalainen oikeuslaitos puuttuu tähän vihanlietsontaan? Vai onko virkakoneisto samaa mieltä?

Näin tämä ei voi enää jatkua. Mikäli tällainen vihanlietsonta ja toivominen suomalaisista uhreista julkisuudessa jatkuu, se rapauttaa kansalaisten uskon virkavaltaan ja oikeuslaitokseen. Meidän ei pidä suvaita tämänkaltaista toimintaa. Valitettavasti en jaksa luottaa hallitukseen ja sen ministerien toimintakykyyn. Luottamus on rapissut kaikissa asioissa, mutta erityisesti tässä vihanlietsonta asiassa.

Ainoa ketä kuunnellaan on Putin. Hän on Venäläinen.

Avainsanat: suomettuminen, venäjäpainostaasuomea.hirvisaarijasuvakkihuorat