Satunnaiset kuvat

Kuusinki 28.6.2012

Uusimmat

Blogin arkisto

060 Syksy ja vaalit

Lauantai 22.9.2012 klo 21:18 - yrjöpoeka

Kuluva syksy on ollut poikkeavan sateinen ja märkä. Melkein jokainen päivä on tuonut lisää kastetta ja vesistöt ovat olleet tulvassa keväästä lähtien. Tulvasta on ollut haittaa, mutta sillä on myös puhdistava vaikutus. Useana vuonna pienet purot ja joet ovat olleet limaisen kasvuston peittämiä. Nyt luonto puhdistaa paikkoja ja siitä hyötyvät kaikki. Kalastajan roolista katsoen ei voisi paremmin mennä.

Kunnallisvaalien läheisyys on pitänyt kiireisenä ja itselläni aika on mennyt todella nopeasti, etsiessäni ehdokkaita vaaleihin. Kärsivällisen työn tuloksena löysin joukon todella hyviä ehdokkaita. Nuoret puuttuvat joukosta ja naisten määrä ei ole tyydyttävä. Onneksi laatu korvaa naisten kohdalla määrän. Vaaleihin lähteneet naiset ovat tulevan kuntavaalin varmat läpimenijät!

Ehdokkaat on nyt asetettu ja ensimmäinen yhteisesiintyminen takana. Paikallisen marketin aulatiloissa pidetty kahvittelu tuokio toi paikalle runsaasti niitä, jotka halusivat tutustua uusiin ryvettymättömiin kasvoihin. Omista kasvoista ei tässä yhteydessä voi puhua. Niitä on kulutettu jo useina vuosina peräkkäisissä vaaleissa.

Ehdokkaita etsiessä törmäsin aina samaan esteeseen, mitä ne muut sanovat? Vuosikymmenten aikana kotikuntani valtuustossa ovat istuneet samat puolueet ja samat kasvot. Vaalien tulosta on pidetty itsestäänselvyytenä ja siitä syystä äänestysaktiivisuus on laskenut koko ajan. Perussuomalaisen puolueen ehdokkaaksi tuleminen on koettu aikamoiseksi kynnykseksi. Kuluneen vuoden aikana puoluetta on koetettu ryvettää kaikella mahdollisella. Tämä julkisuus ja siihen kohdistunut median jatkuva mielenkiinto, on suorastaan kauhistuttanut ihmisiä. Kainuulainen ei ole valmis siihen, että kaikki sanomiset ovat julkista riistaa iltapäivälehdistölle.

Olen puhunut kaikille siitä, ettei julkisuutta kiinnosta ollenkaan, mikäli puhutaan sosiaali- ja terveydenhuollon asioista. Julkisuutta kiinnostaa vain se, jos joku sanoo kiellettyjä sanoja. Elämme samanlaista aikaa, kuin oli aika Neuvostoliiton varjossa. Nyt on aivan samoin, meillä on puolueita, jotka riehaantuvat heti, mikäli kuulevat epäilyttäviä sanoja. Ennen puhuttiin neuvostovastaisuudesta ja jopa eristettiin puolueita näillä julkisilla leimoilla. Sama on kaiku askelten ja kiivas kilpailu siitä, kuka ja mikä puolue on kaikista puhtain. Samoin on käynyt lehdistölle, radiolle ja muulle medialle. Tämä kolmas valtiomahti etsii keinoja, millä lyödä lisää leimoja puolueeseen, joka heiluttaa totuttuja kaavoja. Valtava rahoitus vuosikymmenten aikana on valunut medialle vaalien aikaan ja se on mielestäni korruptoinut myös ”puolueettoman” median.

Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

Avainsanat: syyssateet, kunnallisvaalit2012, suomussalmiperussuomalaisetvaltuustoehdokkaat, varmatläpimenijät, neuvostovastaisuus, sananlasku

114 Syyspäivä kotona

Sunnuntai 5.9.2010 klo 22:21 - yrjöpoeka

 

 

Viikonloppu tuntui todella lyhyeltä ja sunnuntai meni rästiin jääneitä hommia tehden. Viikonlopun kylmät säät tekevät oikkujaan, minuun ne eivät vaikuttaneet, mutta vaimoni saa näköjään syysflunssan. Seuraava viikonloppu on yhdessä oloa poikani ja vaimoni kanssa. Saa tehdä niitä asioita, joita aina ennekin on tehnyt. Erityisen tärkeää on yhdessä olo ja sen tuomat muistot.

Aurinko on paistanut koko päivän ja lämpötila nousi jopa yli 10 asteen! Viinimarjat on nyt poimittu ja tulevina päivinä pitää poimia myös puolukoita talvea varten. Karpaloitten poiminta menee vielä myöhäisempään ajankohtaan ja sitten sormia palelee.

Palautetta on tullut markkinoiden ansiosta ja se palaute on ollut hyvää. Kiitos kaikesta tuesta, se tulee todella tarpeeseen ja se auttaa jaksamaan tulevina kuukausina. Jaksaminen jatkuu heti huomenna, Puolangan syysmarkkinat odottavat. Usea on ehdotellut jonkinlaista menokalenteria ja avasin uuden sivun sitä varten. Menoja on ollut viime Vapusta alkaen ja tuntemattoman eduskuntavaaliehdokkaan tie on todella kivinen. Perussuomalaisilla ehdokkailla julkisuus kynnyksen ylittäminen on todella vaikeata, medialla on maan tapana vaieta kaikesta perussuomalaisia koskevista asioista. Yksi poikkeus vahvistanee säännön, jos jotakin kielteistä löytyy vaikka takasukupolvilta, niistä ne nostavat mahtavan metelin. Vallassa olevat mahtipuolueet ovat saaneet mediasta hyvän sylikoiran. Mahtavat rahavirrat siirtyvät lehtitalojen kassoihin vaalien aikoihin ja siksi ei media pure ruokkivaa kättä. Perussuomalaisilta ei löydy tuppilautoja ja kehittyviä maakuntia rahoineen. Luotan kuitenkin siihen, että vanhan mallin mukaan tehty vaalityö voi kantaa hedelmää myös tietokoneaikana. Vaalityö on tehtävä ihmisten parissa, aivan kuten Eino Poutiainen aikoinaan teki.

Lyhytkin päivä loppuu aina johonkin hyvään ja nyt se on edessä, saan nukahtaa vaimoni viereen!

Avainsanat: lyhytviikonloppu, syyssää, varautuminentalveen, marjojenpoiminta, tuppilautamedia, mediaeipureruokkivaakättä, valtapuolueidenpuudeli, einopoutiainen, tunturimopo, rakastetunsyli