Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 025

Uusimmat

Blogin arkisto

016 Merkittäviä tekijöitä

Maanantai 2.2.2015 klo 19:47 - yrjöpoeka

Almamedia on taas kerran virittänyt koneistonsa muutamien kansanedustaja ehdokkaiden tueksi. Viime vaaleissa loppukiri oli viikko ennen vaaleja. Nyt Maakunnallinen taho levittää ilosanomaa ns. viisikosta, joita kaikkien pitäisi äänestää. Sitä maakuntalehti perustelee sillä, että Kainuulle on ehdottoman tärkeää saada mahdollisimman monta ehdokasta läpi. Perusteluina pidetään sitä, että siten meillä on suurempi päätösvalta. Hupaisaa todistelua. Vilkaistaan vaikka mennyttä vaalikautta. Mitä ennätysmäisen suuri joukko on saanut aikaan? Valitettavasti suuri joukko ei korvaa laatua.

Mutta onneksi yksi oli siellä, jolla todella oli munaa ja vaikutusvaltaa. Hän oli vasemmiston Merja Kyllönen. Hän oli nainen. Hän osoitti toiminnallaan todeksi sen, ettei siellä tarvita suurta joukkoa. Tomerana hän asetti isot virkamiehet sen tosiasian eteen, että ministeri on se joka päättää. Kainuulle riittää hyvin yksi ja osaava. Mukana oli yrittäjää, yöjunanpalauttajaa ja olipa mukana yksi pommikoneen lentäjäkin. Kyllä se on mennyt pelkillä Finnairin siivillä. Junassa he eivät kulje.

Valitettavasti Merja lähti Brysseliin. Toivottavasti hän myös siellä osoittaa todeksi sen, että kun laitat miehen asialle, on naisten se käytävä tekemässä. Miehille Brysseli on joko jäähdyttelyä ja korkoa kasvattava paikka. Sieltä sitten hypitään välillä eduskuntavaaleihin ja sitten äkkiä Brysseliin. Ovat lemmot niin eurojen perään. Ja ne Brysselin ravintolat! Simpukoita unohtamatta!

Koska Suomi tunnetaan pelienkehittäjä maana, politiikassa olevat isot pojat haluavat jatkuvasti pelata omia pelejään. Tavoitteena on aina omien joukkojen riveissä olevien kampittaminen. Tämä koskettaa kaikkia puolueita. Perussuomalaiset oppivat tämän pelin lyhyellä oppimäärällä, saatuaan joukkoihinsa muitten puolueitten kehäkettuja. Kovimmat pelurit tulivat skdl/vasemmistoliiton riveistä. Vuoden tai kaksi politiikassa olleita untuvikkoja on ilo pyöritellä oman totuuden taakse. SMP:n aikaisia vanhoja änkyröitä mitenkään unohtamatta. Heillä on pelaaminen verissä.

Koska olen saanut mahdollisuuden seurata monenlaista kulkijaa politiikan saralla, on mielenkiintoista seurata eri ihmisten toimintaa vaalien alla. Vuoden tai kaksi mukana olleet kuvittelevat maailman olevan avoin ja muu pelkkää julistusta. Pitempään mukana olleita vaivaa se, ettei heiltä irtoa vaalivuosien välissä minkäänlaisia julkisia ajatuksia, esimerkiksi mistä Kainuulle elinvoimaa. Nuoremmilta ei sitäkään vähää.

Sähköinen media on siitä kätevä, että täällä ei tarvitse kopioida paperille, kuten Siilinjärven maisteri teki. Tutkiskelee niinsanottujen viisaampien poliitikkojen vaalilmoituksia ja kopsailee sieltä. On helppoa ja kätevää. Omaa ajattelua ei tarvita. Kunhan vain muistaa ulkolukuna hakemansa hyvät asiat ja tavoitteet. Vielä helpompaa on ottaa käyttöön viime vaaleissa toteuttamattomat lupaukset. Voi aloittaa eläkeläisistä ja taitetusta indeksistä.

Tutkiskelin tässä erästä ehdokasta tarkemmin. On se sitten pätevä. Kaikki ihan desingia. Kielet sujuvat vettä valaen. Tuntee erilaisia ihmisiä. Sotilaita, poliiseja, kirkonmiehiä ja jopa nimeltä. Lapset (omat) ovat maailman parhaita ja suvussa menee hyvin. Eläkeläisistä on huolehdittava. Veteraanien asia on sydäntä lähellä. Kortistossa olevien on otettava mitä työtä tahansa vastaan. Työttöminä ei tarvitse olla, kaikki on omasta tahdosta kiinni.

Mummot ja papat hoidettava kotiin. On lähdettävä vaikka yrittämään. Ja miten hän on päättämässä melkein kaikista maakuntamme asioista. Mukana on saanut olla viime kuntavaaleista saakka. Avioliitto on hänelle pyhä ja homot, hui kauhistus. Maahanmuuton vastustaminen on perussuomalaisten invaasion takia kärsinyt inflaation, mutta mukana on sekin. Luonnosta on mainittava jotakin. Talvivaara varmuuden vuoksi on hui kauhistus. Sudet varmuuden vuoksi ammuttava, koska ne voivat elääkseen syödä jotakin. Kuten irrallaan olevia koiria.

Varma on aina varmaa!

Yksi asia minua huolestuttaa. Suomi niminen valtio on velkaantunut hirvittävää vauhtia. Seuraavan hallituksen on aloitettava kurjistumiskierteen katkaisu. Siksi ei kannata luvata tällä hetkellä mitään, ainoastaan vyönkiristystä. Pehmeät puheet ovat mukavia, Niillä ei valtion velka katkea. Päinvastoin. Onneksi on muutama joilla on ajatuksia muustakin kuin lupauksista. Heitä tulen seuraamaan tarkemmin. Aion julkaista oman listan ennen vaaleja sellaisista ehdokkaista. Se lista on erilainen kuin Almamedian.

Avainsanat: vaalitulokseenvaikuttaminen, merjakyllönen, suomipelinkehittäjienmaa, taitettuindeksi