Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

174 Suomen merkittävin asia

Torstai 27.6.2019 klo 15:09 - yrjöpoeka

Törmäsin tähän lauseeseen keskustan Suomenmaa lehdessä. Tämän mielenkiintoisen lauseen esitti Antti Kurvinen, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Kurvinen ilmoitti vastikään, ettei hän pyri keskustan puheenjohtajaksi. Hänen arvionsa oli, ettei hän ole vielä valmis ja ettei aika ole oikea. Kurvinen osaa ajatella kuten kepulaisen kuuluukin. Odotellaan ensin toisten mokaamista ja erityisesti sitä, että kannatus nousisi edes 15%.

Keskustan puhenjohtajuus on yksi Suomen vaikeimmista ja merkittävimmistä.” Näin siis Kurvinen lausui. Merkittävyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta tosiasia on keskustan kaatuminen takiaispuolueeksi. Tämä on edessä todella nopeasti ja seuraava YLEn mittaus näyttää nopeuden millä takiaiseksi muututaan. Siinä ei auta usko isänmaan tarpeisiin.

Koska on umpikepulainen, Kurvinen kuitenkin ilmoittaa halunsa kiertää kenttää tulevien puheenjohtaja kandinaattien mukana. Siinä ei tarvitse muuta kuin pasteerailla kenttäväen keskellä ja puhua mukavia. Kun uusi puheenjohtaja joutuu epsäsuosioon, kenttä muistaa Antti Kurvisen mukavana miehenä. Hän saa takuuvarmasti vastaansa Lapin uuden väyrysen, Mikko Kärnän. Kärnä voi hyvinkin olla perjantaina se kolmas ehdokas puheenjohtajaksi. Kärnä haluaa näyttää kenttäväelle, että hänessä on ainesta. Siinä olisikin jytyä, koska Lapista on jo ilmoittautunut Katri Kulmuni.

On ollut mielenkiintoista seurata sosiaalisesta mediasta, kuinka nopeasti entiset vankat Sipilän uskonveljet kääntyivät tukemaan Kulmunia. Nämä uskonveljet ovat keskustan vahvalta ydinalueelta. Siksi heidän liikkeellelähtönsä on merkittävä. Tämä väki ei jaksa innostua ”kanki” Kaikkosesta. Julkisuuden kuva ei heille kelpaa ja kaiken lisäksi Kaikkonen on pääkaupungista. Lieneekö lehmiä edes nähnyt. Tämä tuottaa vaikeuksia kaiken tietävälle Mikko Kärnälle. Hän mielellään haluaisi ydinalueen suosikiksi.

Keskusta tekee kuitenkin nyt saman kuin ennenkin on tehnyt. Laitetaan nainen tuleen ja kun aika tulee, potkitaan pihalle. Sitten on hyvien miesten vuoro. Tämän koki Anneli Jäätteenmäki ja seuraavana Mari Kiviniemi. Keskustan ns. vahvat miehet eivät halua olla ruorissa kannatuksen ollessa matalimmillaan. Lisäksi keskustan vahvat miehet tuntevat juuri nyt laskusuhdanteen edelleen jatkuvan. Siksi keskustan tulisi huutoäänestää johtoon Mikko Kärnä. Tämän kokemuksen jälkeen hän pätevöityisi tismalleen oppi-isänsä Väyrysen kaltaiseksi. Katkeroituneeksi jurnuttajaksi.

Professori Matti Rimpelä on viisas mies. Näin oli ainakin ennen. Nyt hän arvioi Suomen viranomaisten toimintaa Isis-naisten kohdalla. Hänen mielestään kymmenen naista ei aiheuta mitään turvallisuusuhkaa Suomessa. Juuri Suomessa he ovat todellinen turvallisuusuhka. Mustissa kangas säkeissä esiintyvät naiset ovat parhaita terroristeja. Heidän aatemaailmansa on valmiina ja takuuvarmasti se aate siirtyy lasten kannettavaksi. Sille on suurimpana syynä se, että länsimaiden tuella heidän miehensä ja kalifaattinsa on tuhottu.

Mustan säkin ansiosta näitä naisia ei tunneta. Siksi he voivat liikkua ilman kaapuja aivan normaalisti väestön keskuudessa. Siinä auttaa myös heidän suomalaiset piirteensä ja juurensa.

Heidän mielensä ei ole suomalainen. He ovat isis-terroristeja.

Avainsanat: keskustanpuhenjohtajaehdokkaat, anttikaikkonen, katrikulmuni, tietakiaispuolueeksi, mattirimpelä, isisterroristit

004 Tulkintoja

Tiistai 3.1.2017 klo 12:07 - yrjöpoeka

Tasavallan presidentti piti puheen ja se oli mielestäni oikein hyvä. Selkeää tekstiä, hyvää arvojohtajuutta. Juuri nyt on tilaus tällaisille puheille. Ihmiset etsivät nyt vahvoja johtajia. Tämä ilmiö näkyy tulevissa vaaleissakin, vaikka kyse on kuntavaaleista. Jokaisen poliittisen liikkeen johtaja joutuu nyt epävarmojen äänestäjien silmätikuksi.

Poliittiset liikkeet kaipaisivat juuri nyt sellaisia henkilöitä johtoon, jotka uskaltaisivat laittaa itsensä peliin. Sellaisia, jotka pitäisivät jymäköitä arvopohjaisia puheita. Sellaisia joista kuvastuisi sen poliittisen liikkeen aatepohja. Puheista pitäisi kannattajien ja äänestäjien löytää niitä askelmerkkejä, joilla epävarman tulevaisuuden edestä edes hiukkasen sumua poistuisi.

Kaikkialla on menossa epävarmuuden aika. Maailmalta saapunut hermostuneisuus on tullut meidän jokaisen luo. Näyttää vielä siltä, että se jää asumaan sinun ja minun luokse. Muistuttaa hyvin paljon kirjailija Veikko Huovisen äkäistä flunssabasillia. Aikansa itsekussakin riehuttuaan se vahvistuneena hyppää seuraavan niskaan. Mitä tämä basilli voi saada aikaan näin Suomen juhlavuonna?

Ensimmäisinä ovat edessä kevään kuntavaalit. Niitä ennen sosiaalidemokraatit etsivät johtajaansa helmikuussa. Mikäli nykyinen johto jatkaa, jää hyvin epävarmaksi se, voiko puolue olla seuraavien eduskuntavaalien voittaja? Puolue tarvitsee voittaakseen vahvan arvojohtajan, hyvän esiintyjän ja median hallitsevan osaajan. Puolueessa on sellaisia ja yksi on pyrkimässä myös puheenjohtajan paikalle.

Kuntavaalien tuloksesta riippuu se, kuka johtaa kesäkuun jälkeen yhtä hallituspuoluetta perussuomalaisia? Kirvelevän vaalitappion jälkeen Soini joutuu taatusti väistymään ja tilalle näillä näkymin nousee joku nuivista. Halla-Ahoa on veikattu. Se toisi mukanaan välittömästi hallituskriisin. Joko hallitus täydentäisi itseään pienillä ryhmillä, tai ennenaikaiset vaalit tulisivat syksyllä. Tämä on oma veikkaukseni. Keskustalla on halua irrota kokoomuksesta ja valita punamultaa tilalle. Samalla keskusta pääsisi eroon kiusallisesta hallituskumppanistaan perussuomalaisista.

Ennenaikaiset vaalit toisivat uusjakoon suuren määrän ääniä. Valtaosa siitä joukosta joka nosti puolueen valtaan, ei lähde Halla-aholaisten johdettaviksi. Tämä vahvistaa edelleen käsitystäni siitä, että nyt olisi sosiaalidemokraateilla mahdollisuus kerätä entistä väkeä takaisin riveihinsä. Rinteen johdolla siihen ei ole mahdollisuutta.

Oma veikkaukseni jatkuu niin, että povaan kokoomukselle enneaikaisissa vaaleissa katkeraa tappiota. Vihreitten ja vasemmiston vahvistuminen suurissa kaupungeissa ja erityisesti Helsingissä, tulee takuuvarmasti pudottamaan puoluetta. Nämä kaksi puoluetta vahvistuvat myös siitä syystä, että ne syövät oman osansa perussuomalaisten äänestäjistä.

Näillä eväillä tästä vuodesta on tulossa erittäin vilkas Suomi100-vuosi. Muutoksia kaikilla rintamilla. Tämä olisi sopivaa uuden vuosisadan vaihtuessa.

Lisäisinkö loppuun savolaisen toteamuksen. Voi olla, että näin tämä menee, mutta voi se olla menemättäkin.

Avainsanat: sauliniinistö, arvojohtaja, kuntavaalit2017, enneaikaiseteduskuntavaalit, takiaispuolue

147 Palaako valo puolueeseen

Tiistai 8.11.2016 klo 13:05 - yrjöpoeka

Minä ja moni muu, on pikään ollut todella huolestunut Perussuomalaisen puolueen tilasta. Puolue johon aikanaan liityin on muuttunut julkisuudessa yhden asian liikkeeksi. Tätä ilmiötä on puoluejohto hiljaisena hyväksynyt. Hallitustyöskentely näyttää siltä ja kuulosta myös, etteivät perussuomalaiset ole kiinnostuneet mistään muusta, kuin maahanmuuton vastustamisesta. Mitä nyt Jussi Niinistö itsekseen puuhailee puolustusministerinä.

Kansalaisilta vain Jussi Niinistö saa varauksettoman tuen. Muita ministereitämme ei julkisuus käsittele silkkihansikkain. Arvosteluille on aivan varmasti sijaa, kun toimintaa seuraa täältä kauempaa. Erityisen pahana olen pitänyt uuden ministerimme ensimmäisiä lausuntoja. Vaaleissa antamani tuki on sen haastattelun perusteella mennyt aivan hukkaan.

Nyt ensimmäinen on tervehdyttävä uutinen eduskuntaryhmästä tullut. Tiina Elovaara on nyt puhunut harkitsevansa eroa puolueesta, mikäli uudeksi puheenjohtajaksi nousee ”nuiva” taustan omaava henkilö. Tästäkö riemastui toinen nainen eduskuntaryhmässä, eli Leena Meri. Hän syytti Elovaaraa painostamisesta ja uhkailusta. Minusta Elovaara toi aivan oikein huolensa julkisuuteen puolueen jäsenten pohdittavaksi. Tämä oli aivan oikea ja hyvä kannaotto.

Toivottavasti muutkin puolueessa huomaavat tämän ja tekevät selkeän eron ”nuiva” liikkeeseen. Tämä joukkio on saanut valtaansa Timo Soinin ja puolueen median. Media tuottaa Matias Turkkila ja hän nimenomaan on Mr. Nuiva. Eduskuntaryhmän varanpuheenjohtaja Meri kuuluu myös ryhmän puheenjohtajan tavoin ”nuiviin”. Tämä ryhmä on taatusti peloissaan siitä, että Elovaaran julkitulo voi saada ryhmässä liikettä ja myös ryhtiliikkeen. Siksi lainoppinut Meri on huolestunut. Erityisesti häntä huolettavat seuraavat vaalit ja omat mahdollisuudet.

Voin kyllä kertoa kaikille puoluejohdossa ja eduskuntaryhmässä, että seuraavassa eduskunnassa puolueemme on takianen. Tästä oivana esimerkkinä on Perussuomalaisten Kainuunpiiri ja sen yhdistysten lamaantuminen. Viime vaalien alla puolueeseen tulvi sellaista joukkoa, jotka saivat vallattua paikat ja savustettua ulos ne, jotka olivat piirin nostaneet Kainuun toiseksi vahvimmaksi poliittiseksi toimijaksi. Nyt pesä on puhdistettu ja toiminnat piirissä ja useissa yhdistyksissä ajettu alas. Ei se ollutkaan kivaa.

Saamieni tietojen mukaan piirihallitus ei useinkaan ole saanut kokouksiaan muutoin lailliseksi, kuin ottamalla yhteyttä puhelimella poissaolijoihin. Tästä kaikesta näkee, kuinka vähän järjestötyöstä valitetään. Usko oli kova siihen, että heidän avullaan toiminta vain paranee. Tulos on tässä. Äidinpoika on nyt vetänyt piiriä vuoden ja taas on puheenjohtajan vaihtoviikot. Nyt puheenjohtajaksi on saatu suostuteltua saamani viestin mukaan Pertti Ahlgvist. Homma on taputeltu ja puoluejohto muikistelee, että seuraavissa kuntavaaleissa tulos vain paranee.

Varmasti paranee. Suunta vain on väärä. Jokainen valtaa hamunnut on tajunnut sanomani asian. Tulevaisuudessa ei ole päättäjien paikkoja jaossa entiseen malliin. Samalla on kadonnut halu eduskuntaan pyrkimisille. Takiaiset eivät sinne kuulu.

Pahimmillaan Kainuunpiiri on Oinosen sanonnan mukaisesti satiainen.

Avainsanat: nuivaliike, tiinaelovaara, leenameri, takiaispuolue

085 Tosiasiat on tunnustettava

Torstai 7.7.2016 klo 14:22 - yrjöpoeka

Odottelin eilisen kirjoituksen jälkeen satikutia, mutta tämä päivä yllätti. Heti aamualkajaisiksi uutiset kertoivat useaan kertaan, kuinka puolueeni perussuomalaiset on enää takiaispuolue kannatusmittauksissa. Näin raju pudotus viime vaaleista, ennakoi todella rajua tappiota heti kuntavaaleissa. On todennäköistä, että ehdokaiden löytyminen on todella tuskan takana.

Eräs Kainuulainen vastustajani omasta puolueesta soitti minulle tänään. Aamun uutiset olivat saaneet hänet lopultakin uskomaan sen, että puolueemme tapa kulkea kohusta kohuun, vie meidät takaisin pienpuolueeksi. Keskustelimme aiheesta pitkään ja totesimme molemmat, että meille käy vaaleissa huonosti. Koska kirjoitan Kainuun korvesta, minua eivät kuuntele suurilla saappailla kulkevat. Puoluejohto on elänyt ja elää siinä harhassa, että julkiset kohut eivät puoluettamme heilauta.

Koska nyt on selkeä vertailupohja kahdessa muussa hallituskumppanissa, voimme nähdä kohujen vaikutukset. Milloinka huomataan, että muilla puolueilla ei ole jatkuvasti joku kohun keskipisteenä. Tästä aiheesta puhuimme tänään ja nyt soittaja tunnusti tosiasian, mikä oli vaivannut häntä pitkään. Soldiers of Odiniin liitetyt perussuomalaiset ja viimeisimpänä Veera Ruoho ja uusin kannatusmittaus olivat soittajalle olleet liikaa.

Jokainen meistä on huomannut kevään ja alkukesän aikana, että turha kohina maahanmuuton osalta on laantunut. Kansalaiset ovat nähneet kohinan lävitse tulijoiden olevan aivan tavallisia ihmisiä. Eilen oli Helsingissä mielenosoitus, jossa Suomi ensin-liike, esitteli teesejään. Paikalle oli tullut muutama joutilaisuuteen turhautunut ihminen mekkaloimaan. Vannoutuneet fanitkaan eivät enää lähde liikkeelle. Tosiasiat on tunnustettu.

Mielenosoituksesta kertovat uutiset ovat luokassaan säälittäviä. Siksi on suorastaan edesvastuutonta puoluejohdolta, antaa takarivin edustajien munata itsensä ja puolueemme. Valitettavasti alkaa näyttää siltä, ettei meillä ole enää paljoa munittavaa. Oksentamista tuntuu riittävän.

Kiitos soittajalle ja tosiasoiden tunnustamiselle.

Päivä on muutoinkin kulkenut hyviä latuja. Juhannuksen reissulla katkennut perhovapani sai tänään valmistajalta uuden varaosan. Kalliin vavan katkeaminen oli turhauttava ja välillä epäilytti, saako varaosia enää juuri tähän vapaan. Kiitokset Loopin Norjan yksikölle.

Tästä on tulossa hyvä kesä. Vapa on kunnossa ja lohiloma elokussa odottaa. Kaikenlisäksi tosiasiat puhuttavat ihmisiä. Tähän on tultu!

Avainsanat: takiaispuolue, tosiasiatontunnustettava, suomiensinliike

044 Migreeni

Maanantai 4.4.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Migreeni yllätti minut eilen kesken esiintymisen kokouksessa. Kipu oli sanoinkuvaamaton ja se löi päälle pyytämättä ja yllättäen. Kuten aikoinaan Jäätteenmäen faksi. Jouduin keskeyttämään puhumisen siihen paikkaan. Yritin istua silmät kiinni, mutta siitä ei tullut mitään. Pahoinvointi aallot löivät ylitse ja vetäydyin sivuhuoneeseen lattialle makaamaan. Kipulääkityksellä sain pahimman tuskan taivutettua.

Onneksi kokouspaikalla oli sellaista väkeä, jotka läksivät samaan suuntaan ajamaan. Sain kuskin kotimatkalle, se oli todella tarpeen. Ilta meni horteessa ja jouduin menemään aikaisin sänkyyn. Yön jälkeen pääni on kuin tukossa ja otsan alla outo tunne. Nuorempana migreeni tyyppinen kipu tuli aina keväisin valon lisääntyessä. Ne kivut palasivat heti illalla mieleeni, kun makasin tuskissani lattialla. Tätä kipua en toivo kenellekään ja toivottavasti tämä ei heti toistu.

Migreeniä ei helpota, kun luen uutisointia Terhi Kiemusesta. Uutisointi kertoo kuinka piirihallitus oli joutunut käymään pitkän kokouksen. Lopulta kokous tiukan äänestyksen 14 – 11 jälkeen erotti Kiemungin piirihallituksen varapuheenjohtajan paikalta. Tulos osoitti, että Kiemungille löytyy ymmärtäjiä omien joukosta. Tämä tapaus on osoittanut ainakin omien iäkkäämpien äänestäjieni joukossa sen, että puolue menettää vankimmat tukijansa. Samoin minä äänestäjäni. Oletuksella, että jatkaisin politiikassa.

Toivoisin puolueelta nyt jämäkkää otetta asiassa. Mikäli puolue hyväksyy jäsenikseen tällaiset henkilöt, voimme olla varmoja siirtymisestämme takiaispuolueeksi. Jatkossa perussuomalaisten äänestäjäjoukoksi valikoituu Rajat kiinni porukkaa ja MV-lehden lukijakuntaa. Kaiken lisäksi heidän äänestyskäyttäytymisensä on ailahtelevaa. Puolue voi joutua lopulta RKPn kanssa saman kokoluokan takiaiseksi. Silloin voi joutua todella pohtimaan, mihin se kansa hävisi.

Jostakin kumman syystä viimeaikoina on tullut tavaksi kertoa kansan olevan oman mielipiteensä takana. Tähän huumaan kuuluu, että sen tunteen jokainen rakentaa itse. Erityisen vahvasti kansa nousee mielipiteeseen, kun muutama muu on suhtautunut aiheeseen myötämielisesti. Tämä koskettaa erityisesti juuri edellämainittuja ryhmiä. Valitettavasti sama tauti on tarttumassa muihinkin ryhmiin, kuin aasialainen influenssa.

Näillä eväillä viikko nyt alkaa. Kirjoittamiseni ei kerro mitään kansan äänestä. Ajatukset ja mietteet ovat omiani.

Voivat aiheuttaa joillekin tahoille migreeniä.

Avainsanat: migreeni, terhikiemunki, takiaispuolue

041 Ollakko vaiko ei olla

Maanantai 28.3.2016 klo 19:56 - yrjöpoeka

Pääsiäiseen kuuluu kärsimys ja kuolleista herääminen. Nämä uskonnollisten oppien mukaan. Tätä pääsiäistä on leimannut uhriutuminen suomalaisten toimesta. Uhriutuminen ei koske kuin pientä osaa väestöstä, mutta mikäli uskoisi some-viestintää, he edustavat kansaa.

Kirkonpäämiestä on syytetty ties mistä ja kiihkeimmät eroavat kirkosta. Siinä ei kirkko taida kovinkaan paljoa menettää. Kirkko on aina julistanut olevansa kärsivien puolella ja auttavansa heikompia kanssakulkijoita. Tämä kirkon sanoma ei riitä uhriutumisriitin vallassa olevia. Ei, he uhkailevat oikeustoimilla ja rikosilmoituksilla. Ja vain sen takia, ettei kirkko toista heidän sanomaansa. Jokainen joka uskaltaa olla eri mieltä, joutaa näiden huutajien mukaan inkvisition tuomiolle.

Seurasin aamuvarhaisella muutamia viestiketjuja ja niiden anti oli sanalla sanoen karmaiseva. Joku kirjalliselta ilmaisu anniltaan hyvä, kirjoitti blogin, jota sitten kuuliaiset opetuslapset innolla jakoivat. Jokainen jako lisäsi uhoa ja kiihkoa. Pääsanoma tuntui olevan, että kansaa, eli heitä, syyllistetään aivan turhaan. He kokevat joutuneensa islamisaation juonen uhreiksi. Kaiken lisäksi suvakit ovat pettäneet kansan, eli heidät.

Eräs kirjoittaja käsitteli Euroopan islamilaista väestönosaa ja väitti, että ne eivät ole milloinkaan kotoutuneet asuinmaahansa. Vaikka ovat asuneet useita vuosisatoja Euroopassa. Tästä oli hänellä selkeänä esimerkkinä Pariisin ja Brysselin terrori iskut. Kirjoittaja uskoi vakaasti Euroopan olevan hukassa islamisti terroristien takia. Kirjoitusta jakavat ylistivät kirjoittajan selkeätä tekstiä ja valoivat lisäuskoa muihin jakajiin.

Minun mielestäni Eurooppaan muuttaneet muiden kansallisuuksien edustajat ovat kotoutuneet omiin asuinmaihinsa kohtuullisen hyvin. Saksa on siitä hyvänä esimerkkinä. Valtava määrä esimerkiksi turkkilaisia on asunut ja tehnyt työtä uuden kotimaansa eteen. Maksavat veronsa ja saavat palvelut, kuten alkuperäisetkin asukkaat. Mikään kansanosa ei voi estää, mikäli joukossa on rikollisia ihmisiä ja ryhmittymiä. Suomessakin laki antaa oikeuden rikollisten kulkea musta huppari silmillään pitkin hämäriä katuja.

Jakajissa ja kirjoittajissa oli mukana runsaasti perussuomalaisia politiikkoja. Puolueeni on todella hurahtanut näitten kiihkoilijoiden takia. Puolueessa on olemassa kiihkoilematonta aatteeseen uskovaa joukkoa. Äänekkyydellään kiihkoilijat ovat saaneet tällä hetkellä ylivallan puoluejohdosta. Seuraavat vaalit tulevat pudottamaan puolueen kannatuksen. Näen se ainoana keinona palauttaa puolue oikealle tielle.

Suomi on tilassa, jossa äänekkäimmät huutajat saavat viestinsä läpi. Hiljaisempi väki ihmettelee ja yrittää etsiä tietä ulospääsyyn. Perussuomalaiset puolueena on samassa tilassa. Puolue ajautuu tuleviin kunta- ja eduskuntavaaleihin kansalliskiihkon varassa. Se on väärä uskomus. Moni on tästä syystä eronnut ja moni miettii puolueesta eroamista. Osa yrittää olla hiljaa ja odottaa, että puolueen sisäinen tila selkiintyisi. Valitettavasti se on menossa takiaispuolueeksi.

Ollakko vaiko ei olla? Kas, siinäpä pulma.

Avainsanat: uhriutuminen, suomenkirkonsanoma, vaalitsuomessa, takiaispuolue