Satunnaiset kuvat

Mänty

Uusimmat

Blogin arkisto

050 Muuttuva mieli

Tiistai 5.2.2019 klo 14:41 - yrjöpoeka

Väkisin vatsalihakset saavat treeniä ja kipeytyvät näinä päivinä. Eikä tarvitse rehkiä mitenkään. Istahdat tietokoneen äärelle ja avaat tiedonväylät. Siitä se alkaa. Lukaiset päivän politiikkojen juttuja ja takaan, että lihakset on lujilla. Mitenkä se oikein nyt on noussut tapetille? Eduskuntavaalit ovat saaneet kaikki poliittiset puolueet kääntelemään takkiaan ja perumaan entisiä puheitaan. Kaiken lisäksi he tekevät sen vakuuttavalla ilmeellä varustettuina. Petteri Orpo on viimeisin. Vielä muutama päivä sitten hän oli puolueensa kanssa sitä mieltä, että hoitajamitoitusta ei pidä tehdä. Nyt hän isänmaallisen tunteen palossa kertoo kansalle, kuinka kokoomus haluaa hoitajamitoituksen. On siinä ihmisen vatsalihakset lujilla. Rantakuntoon ehtii jo kevät lumilla ja sikspäkki on minulla iskussa. Aikaisemmin se on ollut Olvilla se sikspäkki.

Istuvan hallituksen jäljiltä ministeriöissä on puolueiden jäsenkirjan omaavia virkamiehiä. Nyt he vanhalta muistilta pätkivät julkisuuteen samat madonluvut kuin neljä vuotta sitten. Martti Hetemäki kömpi ministeriön kellareista julkisuuteen ja ulostulossa oli jotakin hautaustoimiston johtajan ilmettä. Surkealla ilmeellä hän paasasi kuinka tulevan hallituksen on jatkettava leikkauksia ja kiristettävä verotusta. YLE ja muut mediat julkaisivat kaiken ilman nikottelua. Oikein iloittiin sitä, kuinka meillä on vastuullista virkakuntaa. Minun ja monen muun mielestä ensin käydään vaalit. Sen jälkeen perustetaan hallitus ja se kertoo mitä tehdään. Lisäksi uusi hallitus nimittää oikean hetken tullen omat poliittiset virkamiehet nykyisten tilalle.

Nykyisillä hallituksen puheenjohtajilla on ne suurimmat käännökset vielä tekemättä. Monta vuotta on kepitetty opposition vetäjiä. Nyt pitäisi istahtaa Samaan hallitukseen ja olla niinkuin ei olisikaan. Lueskelin aamun lumitöiden jälkeen paikallista aviisia Ylä-Kainuuta. Kyllä näkyi, että vaalit ovat tulossa. Voi herranlettas kuinka lempeästi nyt kertoi keskustan Timo Korhonen vanhusten hyvästä hoidosta. Neljä vuotta on ollut aikaa tehdä asialle jotakin, mutta kun ei mies saa suutansa auki. Nyt muisti, että pitääpä kirjoittaa maakunnan erilehtiin hempeä vanhusten hyvinvointia tukeva kirjoitus. Kyllä ovat nyt Kainuun vanhukset iloisia.

Samassa aviisissa julkaisi myös persujen ehdokas Sami Pihjalamaa juttunsa vanhusten hoidosta. Ihan meni kirjoitus mukavasti ja kertomus oli juohevaa. Mutta sitten muisti ykskaks, että pitää muistaa potkia maahanmuuttajia hieman. Se sotki koko hyvän kirjoituksen. Näin siinä tahtoo käydä, ellei ole mitään muuta sanottavaa. Olisi paljon parempi lukijan kannalta, että keskittyisi kirjoituksessa vain yhteen asiaan. Yhdessä potkisi niitä maahanmuuttajia. Toisessa syleilisi kaikki vanhukset. Kolmannessa antaisi koulutuslupauksen kuten politiikkojen kuuluu tehdä. Lopuksi unohtaisi kaiken lupaamansa. Siitä on hyvät poliitikot tehty.

Kaksi päivää on itketty entisen urheilijan kuolemaa. Kuuntelin eilen kuinka eräskin urheiluvaikuttaja murehti sitä, ettei kukaan elon aikana auttanut tarpeeksi. Paraskin sanomaan. Hänellä olisi ollut kaikki valtuudet se tehdä. Itse murehdin huomattavasti enemmän näyttelijä Ismo Kallion kuolemaa. Hänen elämällään on ollut minuun huomattavasti suurempi vaikutus kuin urheilijalla koskaan.

Kepeät mullat Ismo Kalliolle. Hänen rauhallinen matala äänensä soi edelleen korvissani. Muistot elävät.

Avainsanat: petteriorpo, takinkääntö, marttihetemäki, vaalilupaukset, ismokallio

082 Saammeko muuttua

Perjantai 16.10.2015 klo 15:15 - yrjöpoeka

Olen saanut muutamia tulikivenkatkuisia puheluja viimeaikaisista kirjoituksistani. Kanssani myös keskusteltiin vakavasti muuanna päivänä. Kirjoitusteni perusteella olen vakavasti loukkaamassa puolueemme arvoja. Toiseksi minun takkini on nyt kuuleman mukaan kääntynyt täysin nurinpäin. Itse en ole sitä huomannut. Pomppa on sama eilen ja tänään.

Sain moitteen siitä, että aiemmin olen ilmoittanut vaalilauseenani, että tätä maata ei myydä eikä vuokrata. Tämä pitää paikkansa. Silloin 2011 vaalien aikaan, vastustin ja vastustan yhä, maan ja kiinteistöjen myymistä venäläisille ”liikemiehille”. Nyt ovat muutkin lopulta havahtuneet siihen, että niissä kaupoissa piilee monia vaaroja. Mutta tällä vastustamisella ei ole mitään tekemistä nykyisen turvapaikkaongelman kanssa.

Olen edelleenkin erittäin maahanmuuttokriittinen. Olen aiheesta kirjoittanut vuosien mittaan ja minun kantani on edelleen sama. Meidän on tehtävä kuten Uusi-Seelanti tekee. Maahanmuuttoa on kannustettava ja samalla edellytettävä, että tulijat ovat nuoria ja valmiiksi koulutettuja. Myös englanninkieli on välttämätön ja Suomen kieli takaisi heti kansalaisuuden.

Muuttoa me tulemme tarvitsemaan aivan samoista syistä kuten Uusi-Seelanti. Meidän väestömme ikääntyy ja syntyvyys laskee edelleen. Hyvinvoinnin ylläpitämiseksi me tarvitsemme uutta koulutettua ja lisääntymiskykyistä väkeä. Uusi-Seelanti ja Australia myös aktiivisesti ovat vuosikymmenten aikana, hakeneet muuttajia nimenomaan Euroopasta. Tänään ei sekään enää ole siellä etusijalla. Ikä ja koulutus ovat etusijalla.

Perussuomalaisena aktiivina minun pitäisi yhden puhujan mukaan tukea puolueen vastustavaa linjaa. Minä katson kuitenkin itselläni olevan oikeuden määritellä, millä tavoin suhtaudun pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Maamme hallitus on todennut meillä olevan ongelma, turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä johtuen. Samoin hallituksen suunnasta on viestitetty kunnille, että meidän on yhdessä selvitettävä tämä. Olen kuntapoliitikkona samaa mieltä.

Soittaja oli lukenut minun kirjoituksiani aiemmilta vuosilta ja sanoi minun muuttaneen linjaani. Totesin ja totean myös nyt, tämä aika tuo sellaisia muutoksia ja niin nopeasti, ettei vanhoilla asenteilla pärjää tänä päivänä. Muutosten keskellä on myös itse kyettävä muuttumaan. Viimeisen vuoden aikana jokaisella on ollut väistämätön pakko pohtia omaa suhtautumistaan Eurooppaa ravistelevaan muuttoaaltoon.

Minulle on uhottu, että minä tipahdan politiikasta pois kirjoitusteni ja kannaottojeni takia. Se on varmasti väistämätöntä, mikäli äänestäjät näin haluavat. Pelko putoamisesta on huolistani kaikkein vähäpätöisin. En ole vielä pohtinut vakavasti, mitä teen seuraavien vaalien aikaan. Onneksi minulla on vaihtoehtoja.

Ikääntymisestäni huolimatta, haluan elää oikeassa ajassa. En menneisyydessä.

Avainsanat: takinkääntö, muuttoliike, mennytmies