Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 2

Uusimmat

Blogin arkisto

173 Itsenäisyyspäivän rukous

Tiistai 6.12.2016 klo 19:05 - yrjöpoeka

Katsoin eilen illalla pitkästä aikaa televisiota ja olin välillä hieman puhelimessakin. Elokuvan päätyttyä selasin netin uutisia ja huomasin, että Tali-Ihantala elokuva on Ylen Areenassa nähtävissä vuorokauden verran. En malttanut olla vilkaisematta. Lopulta katsoin koko elokuvan. Nukahdin muutaman tunnin ja nostin aamulla Suomen lipun salkoon. Kipakka pakkanen -23 ja aivan tyyntä.

Puolustusvoiminen paraatipaikkakunnaksi oli valikoitunut Kajaani ja sitä sain seurata pitkin päivää myös netin kautta. Siinä välissä lueskelin uutisointeja ja luin toisten kirjoittamia blogeja. Useilla paljon kirjoittavilla on yhteinen huoli siitä, mihin Suomi on menossa. Moni muu lisäkseni ihmettelee poliisijohdon linjaa ääriliikkeiden toiminnan suitsimisessa. Muitakin pohdituttaa se, mikä saa ja miksi poliisin toimimaan kuin hyväksyisi äärijärjestöjen toiminnan. Erityisesti se näkyy juuri tänään. Poliisi suojaa näkyvästi ja voimalla natsien kulkueen menoa.

Näitä pohtiessani lähetin pienen toiveen ja rukouksen tuonne yläkerran puoleen. Tooivon totisesti tämän kuivan ja kylmän säärintaman nopeaa siiirtymistä vuorokaudeksi kehäkolmosen sisäpuolelle. Siihen saisi olla lisänä hienkuivatustuuli. Nämä säätilan antamat opit kertoisivat kaikille mieltäosoittaville sen, millaista oli 6.12.1939 Suomen itärajoilla. Ei ollut suojaa keliltä, eikä venäläisten tykkitulelta ja pommituksilta. Säätilalla oli suuria vaikutuksia sotivien osapuolien selviytymiseen.

Juuri nyt erilaiset suomalaiset ihmisryhmät vihaavat toisiaan ja ovat valmiita puheidensa mukaan jopa ääritekoihin. Mikäli rukoukseni kuultaisiin ja se toteutuisi, sillä olisi vaikutus mellakoivien osapuolien tunteiden paloon. Talvisodan aikana meidän miehemme ja naisemme rukoilivat omien läheistensä puolesta. Mutta he rukoilivat myös kaikkien suomalaisten selviytymisen puolesta. Luonto voisi toimia hyvänä opettajana ja tunteiden viilentäjänä. Kipakka pakkanen ja tuivertava pohjoistuuli, sitä kaipaan juuri nyt kehäkolmosen sisäpuolelle. Edes tulevaksi yöksi.

Tämän toiveen ja rukouksen myötä lähden vaimoni kainaloon seuraamaan Linnan-juhlia. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni.

Avainsanat: taliihantalanihme, veteraanienuhriisänmaalle, talvisodanpakkanen