Satunnaiset kuvat

Usva aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

062 Joulu

Tiistai 24.12.2013 klo 11:31 - yrjöpoeka

Toivotan kaikille lukijoilleni Hyvää ja Rauhaisaa Joulua!

Nyt on aika yhdessäololle ja hyvälle ruoalle. Säätiedoitukset ovat luvanneet todella hyviä ulkoilukelejä, joten on syytä nauttia ulkoilusta levon lomassa. Pilviset kelit tuovat talven sinisyyden mukaan ja siitä voi nauttia enää lyhyen hetken. Valo alkaa lisääntymään ja sinisyys kalpenee.

Itse olen nauttinut talven sinisyydestä aina. Tämä kuva kertokoon siitä hetkestä. Lumikengät tai sukset jalkaan ja maastoon nauttimaan hiljaisuudesta. Yksin tai yhdessä.

hpim4513.jpg3-crop.jpg
Sininen Jouluntaika!

Avainsanat: joulu, sininenhetki, talvipäivänseisaus

215 Joulusiivousten aikaa

Maanantai 21.12.2009 klo 11:09 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana tehtiin jouluostokset ja vietettiin yhteistä aikaa. Eilen aloitimme jouluruokien laiton ja joulusiivouksen. Teimme eilen työnjaon kristillisesti, Raili aloitti imellysperunalaatikoiden teon ja minä aloitin siivouksen saunasta. Sauna tuoksuu nyt niin puhtaalta, että raskineeko siellä enää kylpeä? Tänään on ollut vuorossa mattojen tomutus ulkosalla ja imurointi. Aamupäivä meni ja nyt ovat myös lattiat luututtu ja pölyt pyyhitty. Pirtin uuni on lämpiämässä ja nyt vain odotellaan.

Huomenna tulee jo Ilona isän ja äidin kanssa ja keskiviikkona Jyrki ja Raisa ja Feetu. On pitkästä aikaa melkoinen tohina talossa, mutta se jää lyhyeksi.

Vuoden pimein aika on käsillä ja siitä se lähtee päivä pitenemään ja kohta on taas juhannus. Jotenkin on alkanut tuntua, että vuodet kuluvat paljon nopeammin kuin pienenä poikana? Mieli tuntuu vielä ajoittaen aivan poikaselta, mutta askel alkaa lyhetä ja kitinä kuuluu nivelistä.

Pakkanen on vaihdellut rajusti viikonlopun aikana, välillä on pakkanen kiristynyt -25 ja nyt taasen -8. Heti kun keli hieman lauhtuu, alkaa erittäin kova pohjoistuuli. Kevyttä pakkaslunta on tullut aamun mittaan ja nyt on lähdettävä iltapäiväksi kokeilemaan lumikenkiä. Kaksi viikkoa on mennyt ja on aika kokeilla liikuntaa. Hieman on jo koetellut mieltäni paikallaan olo, mutta joskus on uskottava viisaampia ihmisiä.

Sähköpostiini on tullut viikonlopun aikana toisia ihmisiä parjaavia ja kaunaisia viestejä. Minun odotetaan tekevän jotakin näille kaunojen kohteille, valitettavasti ne eivät kuulu minulle millään tavalla. Vaaleilla valittuna luottamusmiehenä minulle ei ole annettu diktaattorin oikeuksia. Joulun aika tuo toisille ahdistusta, erityisesti jos sen joutuu kohtaamaan yksin.

Avainsanat: joulusiivous, jouluruoat, sauna, talvipäivänseisaus, sähköposti