Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

204 Talvesta kertovat uutiset

Torstai 26.10.2017 klo 10:49 - yrjöpoeka

Nauroin eilen muiden mukana sitä, kun säätiedoitus lupasi lumisadetta etelään yönkuluessa. Naurun aiheena oli talven ainainen yllättäminen. Uutinen on jokavuotinen ja se toistuu ja toistuu. Aamun uutisia seuratessa vahvistui se, että talvi todella yllätti etelän autoilijat kunnolla. Etelän autoilijat ovat tottuneet ajamaan lujaa puskuri puskurissa. Siihen väliin kun kiilaa pieni lumihiutale, soppa on valmis.

Kuvallista antia seuratessa näkyy talven voimallinen tulo etelään. Siellä on lunta kohta hiihtämiseen ja täällä pidetään vasta pikkupakkasia. Täällä on totuttu talveen ja siihen, että autoillessa on pidettävä kunnollinen turvaväli edelläolevaan autoon. Täällä huomaa heti etelän ihmisen autoilemassa, kun se ripustautuu kiinni takapuskuriin. Pohjoisen autoilija haluaa perskärpäset pois puskurista ja antaa heti tietä, jottei turvallinen liikkuminen vaaraantuisi. Olen muutaman kerran tavannut todella sitkeitä roikkujia, jotka eivät halua ohittaa. He haluavat seuraa ja tulevat siksi lähelle.

Talvi yllätti ja aamun uutiset Tammisaaresta yllättivät nyt vielä enemmän. Siellä armeijan miehistönkuljetukseen tarkoitettu ajoneuvo ”Masi” oli törmännyt junaan. Vartioimattomassa tasoristeyksessä tapahtunut turma on järkytys. Suurin osa suomalaisista miehistä minun ikäisistäni ja nuoremmista, on matkustanut ”Masin” kyydissä. Jokainen tietää, ettei se suojaa junan törmäykseltä. Tämän hetkisten tietojen mukaan turmassa on kuollut 4 ihmistä.  Onko lumella ja jäällä tapahtumapaikalla ollut turmaan osuutta, selviää aikanaan.

Tämä on järkyttävä uutinen alueen varuskunnalle ja puolustusvoimille. Eniten sen vaikutus iskee omaisiin ja palvelustovereihin. Mikään ei tuo entistä enää takaisin. Toivottavasti tämä lopultakin saa poliittiset päättäjät tekemään sellaisia päätöksiä, ettei vartioimattomia risteyksiä maassamme enää seuraavalla vuosikymmenellä olisi. Tämä on musta päivä.

Hiljennyn seuramaan uutisointia. Raskain mielin.

Avainsanat: talviyllättieteleäisensuomen.autojenturvavälit, tammisaarentasoristeysonnettomuus, dragsvikinvaruskunta, masikuormaauto suruliputus

020 Lumen siirto päivä

Maanantai 8.2.2010 klo 20:40 - yrjöpoeka

Kuvittelin vielä eilen käyväni tekemässä kuntoilulenkin, mutta siitä tulikin lumensiirto päivä. Lunta oli tullut viikonlopun aikana paljon ja aamulla katsoin talon katolle sillä silmällä, että ne ensin pois. Luulin homman hoituvan helposti, normaalisti laitan sitten Hondan lumilingon toimimaan ja hupsista, siirto sujuu. Tänään sain todeta tekniikan pettämisen, pudotin katolta lumet pihalle ja sitten linko sanoi heti sopimukset yhteistyöstä irti. Siitä alkoi sitten kuntoilu lumen siirtelyn merkeissä. Aloitin aamulla vaimon lähdettyä töihin ja koko päivä meni ulkotöiden parissa. Lämmitin saunan hien poistamiseksi ja kävimme saunomassa oikein kunnolla. Nyt on olo todella rento ja tuntee, että ruumiillista kuntoilua on tehty.

Perussuomalaisten piiritoimikunta kokoontui eilen Paltamon Kontiomäellä ja käsitteli eduskuntavaaleihin liittyviä asioita. Ehdokkaaksi oli ilmoitettu yhdistyksistä yhdeksän ja sopua ei saatu aikaiseksi. Se tietää nyt sitten jäsenvaalin järjestämistä. Jäsenvaalin ongelma on, ettei sillä voi taata alueellista edustavuutta ja sukupuolista jakoa, eikä ikäjakautumaa. Vain kahdella yhdistyksellä oli valmiutta käydä neuvottelua asiasta, mutta enemmistö halusi suoraan jäsenvaaliin. Minulta on ehditty päivän aikaan kysellä nimiä, mutta en voi ilmoittaa muita kuin oman yhdistyksen nimeämät. Hyväksyin enemmistön tekemän päätöksen, että nimiä ei vielä julkisteta. Jostakin syystä yhdistykset ja ehdokkaat eivät halua tulla julkisuuteen ja sen on minun mielestäni todella kummallista. Ensin on pyrkyä ehdokkaaksi kansanedustaja vaaliin ja sitten aloitetaan ujostelu julkisuuden takia. En ymmärrä, itse olen valmis ottamaan julkisuuden vastaan, julkisuutta ehdokkuudella yleensä haetaan. Mielenkiintoisia nimiä oli kyllä ehdotettu ja se voi olla ujostelun syynä, palaan aiheen pariin taatusti vielä myöhemmin.

Viikonlopun aikana sain tavata myös Ilonan, olin sunnuntain vastaisen yön sohvalla nukkumassa. Ikävä jäi nyt molemmille, toivottavasti Ilona pääsee pian useammaksi yöksi mummolaan.


Avainsanat: talviyllätti, kattojenlumikuorma, piilossaperunakellarissa, ujojaperunoita, ukinonnea