Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

152 Olen ja en ole

Lauantai 12.11.2016 klo 15:20 - yrjöpoeka

Kuluvalla viikolla olen saanut vastata uusien lukijoiden kysymykseen, mistä syystä olen muuttunut kriittiseksi puoluettani kohtaan. Tähän voi vastata otsikon tavoin, olen ja en ole muuttunut. Olen aina ollut kriittinen sellaisille virtauksille, jossa äänekkäät joukot aloittavat heikompien kiusaamisen. Olen kriittinen ja välillä vihainen omille, näiden päättömistä avauksista. Minun taustahistoriastani johtuen en hyväksy mautonta mekkalointia.

Toisaalta taas olen muuttunut entistä äänekkäämmäksi puolueessani toimivia yhdenasian ihmisiä kohtaan. Olen keskustellut useiden samoja asioita pohtivien perussuomalaisten kanssa yhdenasian henkilöistä. He haluavat edes jonkun uskaltavan lausua ääneen vastalauseita tällaisen toiminnan johdosta. Perussuomalaisten ydinjoukko on juurevaa väkeä ja he eivät voi ymmärtää nykyisenkaltaista menoa. Valitettavan moni pitää suunsa kiinni ja antaa kaiken tapahtua. Onkin mielenkiintoista nähdä ja kuulla reaktiot kuntavaalien jälkeen.

On aivan varmaa, että vaalien jälkeen viimeistään puolueessa huudetaan uuden puheenjohtajan perään. Timo Soini on antanut äänekkäälle joukolle tilaa ja nyt sen hiljentäminen ei ole juuri mahdollista. On jopa todennäköistä, että ”nuiva” siivestä nousee seuraava puheenjohtaja. Silloin viimeistään minä sanon saman kuin kansanedustaja Tiina Elovaara. Katson homman olevan silloin omalta osaltani taputeltu. Jo nyt on tekemistä, että jaksan ja siedän kuunnella kaikkea sitä, millä loukataan toisia ihmisiä ja kansalaisryhmiä.

Puolueeni poliittinen johto on siirtynyt omien asioiden ajamisesta toisten poliittisten ryhmien loukkaamiseen. Puolueeni on alentunut samaan, mitä muut puolueet harjoittivat perussuomalaisia kohtaan vielä ensimmäisen jytkyn aikana. Oma suunnitelma on ilmeisesti heitetty romukoppaan ja töitä tehdään toisten ryhmien hyväksi. Mitä enemmän loukataan toisia, sitä varmempaa on se, että äänestäjät siirtyvät tukemaan solvattuja ja loukattuja. Hyvät opetukset on unohdettu. Näin lyhyt on poliittinen muisti.

Joitakin aikoja sitten, eli edellisen vuosisadan puolella aloitettiin kohkaaminen globalisaatiosta. Sen kaikkivoipaisuuteen hurahtivat kaikki poliittiset ryhmät kaikkialla maailmassa. Vapaan kilpailun kerrottiin tuovan kansakunnille valtavasti hyvää. Samaan syssyyn kerrottiin koneiden tuomasta autuudesta. Ihmisen osaksi sanottiin silloin jäävän vain vapaudesta nauttimisen. Mitä on tapahtunut?

Globalisaation ansiosta valtavat määrät työikäisiä ihmisiä on jäänyt työttömiksi kaikkialla teollistuneissa yhteiskunnissa. Juuri päättyneiden USA:n vaalien jälkihumussa onkin nyt huomattu, että ihmiset haluavat muutosta. Vastaako Trump siihen muutoksenhaluun ja miten jää nähtäväksi. Mikäli oikeasti haluttaisiin padota ihmisten tyytymättömyyttä ja näköalattomuutta, heidät pitäisi työllistää. Silloin pitäisi puuttuua globalisaatioon ja koneiden tuomaan autuuteen. Myös verotusta pitäisi katsoa kaikkialla uudelleen.

Siinä on omat vaaransa ja osin se on alkanut näkyä. Euroopassa pystytetään raja-aitoja ja samaa haluaa myös Trump. Maailmojen syleilystä käperrytään omien paitojen pesemiseen. Samalla se voi kasvattaa valtioiden välistä eripuraa.

Helppoja ratkaisuja ei ole olemassa. Ihmiset ovat saaneet globalisaation aikaan. Ihmisten tehtävä on myös sen muuttaminen ihmistä palvelevaksi.

Avainsanat: kriittinenmaailmankuva, tiinaelovaara, nuiva, globalisaationautuus

147 Palaako valo puolueeseen

Tiistai 8.11.2016 klo 13:05 - yrjöpoeka

Minä ja moni muu, on pikään ollut todella huolestunut Perussuomalaisen puolueen tilasta. Puolue johon aikanaan liityin on muuttunut julkisuudessa yhden asian liikkeeksi. Tätä ilmiötä on puoluejohto hiljaisena hyväksynyt. Hallitustyöskentely näyttää siltä ja kuulosta myös, etteivät perussuomalaiset ole kiinnostuneet mistään muusta, kuin maahanmuuton vastustamisesta. Mitä nyt Jussi Niinistö itsekseen puuhailee puolustusministerinä.

Kansalaisilta vain Jussi Niinistö saa varauksettoman tuen. Muita ministereitämme ei julkisuus käsittele silkkihansikkain. Arvosteluille on aivan varmasti sijaa, kun toimintaa seuraa täältä kauempaa. Erityisen pahana olen pitänyt uuden ministerimme ensimmäisiä lausuntoja. Vaaleissa antamani tuki on sen haastattelun perusteella mennyt aivan hukkaan.

Nyt ensimmäinen on tervehdyttävä uutinen eduskuntaryhmästä tullut. Tiina Elovaara on nyt puhunut harkitsevansa eroa puolueesta, mikäli uudeksi puheenjohtajaksi nousee ”nuiva” taustan omaava henkilö. Tästäkö riemastui toinen nainen eduskuntaryhmässä, eli Leena Meri. Hän syytti Elovaaraa painostamisesta ja uhkailusta. Minusta Elovaara toi aivan oikein huolensa julkisuuteen puolueen jäsenten pohdittavaksi. Tämä oli aivan oikea ja hyvä kannaotto.

Toivottavasti muutkin puolueessa huomaavat tämän ja tekevät selkeän eron ”nuiva” liikkeeseen. Tämä joukkio on saanut valtaansa Timo Soinin ja puolueen median. Media tuottaa Matias Turkkila ja hän nimenomaan on Mr. Nuiva. Eduskuntaryhmän varanpuheenjohtaja Meri kuuluu myös ryhmän puheenjohtajan tavoin ”nuiviin”. Tämä ryhmä on taatusti peloissaan siitä, että Elovaaran julkitulo voi saada ryhmässä liikettä ja myös ryhtiliikkeen. Siksi lainoppinut Meri on huolestunut. Erityisesti häntä huolettavat seuraavat vaalit ja omat mahdollisuudet.

Voin kyllä kertoa kaikille puoluejohdossa ja eduskuntaryhmässä, että seuraavassa eduskunnassa puolueemme on takianen. Tästä oivana esimerkkinä on Perussuomalaisten Kainuunpiiri ja sen yhdistysten lamaantuminen. Viime vaalien alla puolueeseen tulvi sellaista joukkoa, jotka saivat vallattua paikat ja savustettua ulos ne, jotka olivat piirin nostaneet Kainuun toiseksi vahvimmaksi poliittiseksi toimijaksi. Nyt pesä on puhdistettu ja toiminnat piirissä ja useissa yhdistyksissä ajettu alas. Ei se ollutkaan kivaa.

Saamieni tietojen mukaan piirihallitus ei useinkaan ole saanut kokouksiaan muutoin lailliseksi, kuin ottamalla yhteyttä puhelimella poissaolijoihin. Tästä kaikesta näkee, kuinka vähän järjestötyöstä valitetään. Usko oli kova siihen, että heidän avullaan toiminta vain paranee. Tulos on tässä. Äidinpoika on nyt vetänyt piiriä vuoden ja taas on puheenjohtajan vaihtoviikot. Nyt puheenjohtajaksi on saatu suostuteltua saamani viestin mukaan Pertti Ahlgvist. Homma on taputeltu ja puoluejohto muikistelee, että seuraavissa kuntavaaleissa tulos vain paranee.

Varmasti paranee. Suunta vain on väärä. Jokainen valtaa hamunnut on tajunnut sanomani asian. Tulevaisuudessa ei ole päättäjien paikkoja jaossa entiseen malliin. Samalla on kadonnut halu eduskuntaan pyrkimisille. Takiaiset eivät sinne kuulu.

Pahimmillaan Kainuunpiiri on Oinosen sanonnan mukaisesti satiainen.

Avainsanat: nuivaliike, tiinaelovaara, leenameri, takiaispuolue