Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 1

Uusimmat

Blogin arkisto

112 Menetkö vai etkö mene

Torstai 15.9.2016 klo 9:27 - yrjöpoeka

Viime talven pelle- ja pervo porukka Soldiers of Odin on kaatumassa omaan mahdottomuuteensa. Sen raunioilta ponnistelee nyt muita samankaltaisia, Suomen lippua ja leijonakorua käyttäviä (häpäiseviä) älämölökuoroja. Yksi sellainen on ilmoittanut tänään järjestävänsä mielenosoituksen Otanmäen vastaanottokeskuksen liepeillä. Tämä on kuin verta valaisi kaduille.

Poliisi ilmoittaa valvovansa järjestystä. Minusta virkavallan tulisi juuri nyt estää kaikenlainen provosointi. Tämänkaltaisen tapahtuman järjestäminen ja masinointi on täysin edesvastuutonta. Mutta mitä tekee esimerkiksi Kainuun Sanomat maakuntalehti? Facebookissa lehti julkaisee jutusta kertovan artikkelinsa ja kysyy: Aiotko mennä? Minusta tämä on käsittämätöntä toimintaa. Se ei palvele journalismia millään tavoin. Se palvelee juuri näitä älämölö sakkeja, jotka haluavat levittää pelkoa ja epäjärjestystä.

On turha vedota ihmisten oikeuteen osoittaa vapaasti mieltään. Mieltään voi osoittaa vaikka marssimalla Kajaanin kauppakadulla. Sen sijaan mielenosoittaminen juuri nyt Otanmäellä voi johtaa ennalta arvaamattomiin seurauksiin. Joukossa tyhmyys niinsanotusti tiivistyy. Kun olen seurannut noiden ryhmien viestejä, voin sanoa niiden joukossa olevan sellaisia, joilta voi odottaa melkein mitä vain. Erityisesti nyt, kun niinsanottu ”kansa” tukee heitä.

Maakuntalehti on alkanut käyttäytyä kuin iltapäivälehdet. Se on huono suunta ja ei pelasta laskevaa levikkiä. Lehteä ei ole aiemminkaan pidetty luotettavana ja nyt sen luotettavuus on pian MV-lehden tasoa. Samoin lehden facebookin julkaisut eivät kerro oikeasta pelisilmästä. Lehden toimitus on alentunut Suomi ensin liikeen huutojen mainostajaksi. Surullista.

Sain aamusella soiton prepaid liittymästä ja aiheena oli eilen tekemäni päivitys kunnanvaltuustojen tulevasta koosta. Soitto tuli nimettömänä koska asia oli tulikivenkatkuinen. Minulla ei ole soittajan mukaan oikeutta puuttua muiden puolueiden päätöksiin. Kysellessäni missä kohden olen asiasta maininnut, en saanut vastausta. Soittajan mielestä on hyvä, että meillä on riittävästi valtuutettuja päättämässä meidän asioistamme. Minulle ei myöskään kuulu se, kuinka paljon muut puolueet keräävät luottamusmiesmaksuja.

Puhelin rapsahti viimeisen voimasanan jälkeen kiinni. Luin eilisen tekstini uudelleen ja en löydä siitä sellaista kohtaa missä puutun muiden puolueiden toimintaan. Esitän vain oman arvioni siitä, mikä olisi uudessa kuntajärjestelmässä meille hyväksi. Se on myös velvollisuuteeni päättäjänä, tehdä esityksiä kulloinkin tärkeistä asioista. Sen olen nyt tehnyt tästä aiheesta ja aion pitää sitä esillä. Suomussalmen kunnanvaltuusto päättää asiasta joulukuun valtuustossa.

Kansalaiset ovat erittäin paljon arvostelleet Suomen eduskunnan kokoa ja arvioineet, että kansanedustajien määräksi riittäisi 100. Suomessa on nyt 5,5 miljoonaa asukasta ja 200 kansanedustajaa. Kun tarkastelee Suomussalmen väkilukua ja valtuutettujen määrää, voisi olettaa sen olevan epäsuhtainen. Nyt meillä on noin 8200 ja valtuutettuja 35. Kaikenlisäksi kaikki ennusteet osoittavat väkilukumme laskevan 2030 lukuun mennessä hieman yli 6000 asukkaaseen.

Tästä syystä valtuutettujen on tehtävä tiedon perusteella päätöksiä uusista rakenteista. Valtuusto on kuntalaisia varten. Ei puolueita.

Avainsanat: suomenlippu, tyhmyystiivistyy, kunnanvaltuutettu, tilastokeskus