Satunnaiset kuvat

Hartaushetki/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

149 Kiihottamista ja kiihottamista

Keskiviikko 22.5.2019 klo 19:54 - yrjöpoeka

Sain eilen mahdollisuuden olla oman kyläni yhtenä edustajana Suomussalmen kunnan järjestämässä kyläparlamentissa. Tapahtuma pidettiin Man-Man yhtiön omistamissa tiloissa. Omistaja Jarmo Rautava perusti entiseen kyläkouluun pieneläinten hoitolan. Entisellä koululla on tietysti olemassa salitiloja jossa pitää tällaisia tapahtumia. Huolimatta kiireisestä keväästä paikalle oli uskaltautunut useita eri kylien delegaatioita. Yrityksen esittelyn jälkeen päästiin asiaan, eli kylien edustajien suorittamiin esittelyihin kyliensä tämän hetkisestä tilasta.

Näiden kuulemisten jälkeen päästiin kuulemaan Kainuun Nuotan edustajan alustusta koko Kainuuta koskettavista hankkeista. Siinä tuli esille Kyläpäälliköiden neuvottelupäivän ajankohta ja siinä esille tulevat asiat. Siinä oli esillä yksi asia, joka pakotti minut miettimään mitä varten Kainuun Nuotta on olemassa. Kysessä oli maankäyttöön liittyvät erimielisyydet. Siinä nostettiin esille metsien suojelu, laajat avohakkuut, tuulimyllyt, lähelle asutusta sijoittuvat tietoliikennemastot tai sähkölinjat, puolustusvoimain harjoitusalueet ja kaivokset. Haitaksi Kainuun Nuotta kokee maisemaan, meluun, pölyyn, lisääntyneeseen liikenteeseen tai alueen käyttömahdollisuuksiin liittyvät asiat. Harmia voi aiheuttaa myös liian lähelle sijoittuva marjanpoiminta.

Nyt Kainuun Nuotta haluaa osallistaa kylien ihmiset. Kaikkia pitäisi kuulla kaikista asioista. Enää eivät riitä vaaleilla valitut edustajat. Kanuunjh väkiluku on tänään vapaassa pudotuksessa ja esim. Suomussalmen syntyvyys on suorastaan katasrofi. Hyvin lyhyessä ajassa väkiluku on laskenut 16000 tuhannesta alle 7000 asukkaaseen. Tämän vuoden ennuste syntyvistä on vain 37 lasta. Kaikki kylät ja kunnat käyvät kamppailua jokaikisestä työpaikasta, olivat ne mitä tahansa. Eikö todellakaan enää löydy valtion palkoissa oleville muuta työtä. Kainuun Nuotan palkkalaiset haluavat kiihottaa väestön murehtimaan kaikesta ja vastustamaan kaikkea. Tänään pitäisi kannustaa kyliä ja kuntia pitämään kynsin hampain kiinni kaikista työpaikoista. Ne tuovat elinvoimaa kuntiin ja kyliin.

Toisenlaista kiihottamista suorittavat perussuomalaiset nuoret. He todella luulevat kaiken olevan mahdollista ja siksi he uskaltavat olla räikeän rasistisia. Jopa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ärähdellyt nuorten suuntaan. Tosiasiassa hän pitää oman ilmoituksensa mukaan tiettyjen maiden pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tuloa haittamaahanmuuttona. Se on omissa korvissani suoranainen hyökkäys tiettyjä kansanryhmiä kohtaan. Hänelle jotkut ryhmät ovat parempia kuin toiset.

Toivottavasti oikeuslaitos tutkii nuorten julistukset ja tarvittaessa asettaa kiihoittajat vastuuseen. Vähintä mitä valtionhallinto voi nyt tehdä, on periä takaisin nuorten järjestölle mynnetyt valtion avustukset. Samoin heidät voi pyyhkiä pois yleishyödyllisten yhdistysten joukosta.

Itselle tämän kaltainen julistaminen on tuonut äänestämisen varmuuden. Olin vielä pari kuukautta sitten empivä EU-vaalien suhteen. Nyt en ole. Aion äänestää sellaisia voimia, joille ihmisyys on kunnia asia ja samoin huono-osaisten auttaminen sotien aiheuttamsta ahdingosta. Riippumatta heidän kansallisuuksistaan ja heidän ihonväristään.

Kiihottajat tekivät loppujen lopuksi hyvän työn. Tolkun ihmiset vastaavat äänestysuurnilla.

Avainsanat: suomussalmenkyläparlamentti, manmanoy, jarmorautava, kainuunnuotta, rasistisetperussuomalaisetnuoret, tolkunihmiset

016 Tolkku kadoksissa

Maanantai 1.2.2016 klo 15:31 - yrjöpoeka

Muutama viime päivä on kohkattu tolkun ihmisistä. Iisalmella ilmestyvässä Iisalmen Sanomissa julkaistiin kolumni ja se luki tasavallan presidentti. Saatuaan kirjoittajalta luvan presidentti laittoi jutun jakoon facebookiin. Sitä kautta itsekin luin jutun ja se oli hyvin kirjoitettu. Presidentin jaettua jutun siitä tuli some-ilmiö.

Pitkin syksyä ja talvea olemme saaneet seurata toisenlaista some-ilmiötä. Ilmiö on ollut pelkkää kauhistelua ja ihmisten peloittelua. Pelon kohteiksi tässä ilmiössä on osoitettu turvapaikanhakijat. Samalla leima on lyöty kaikkiin tummempi ihoisiin Suomen kansalaisiin. Suomessa syntyneet ja kasvaneet ovat saaneet tuntea olevansa ei toivottuja.

Viimeiset kuukaudet ilmiöön on pelon avulla liitetty katupartiointi. Tällä partioinnilla on tolkun ihmisille ilmoitettu turvattavan suomalaisten naisten koskemattomuus. Poliisin julkistaman tilaston mukaan Suomessa raiskataan joka vuorokausi kahdesta – kolmeen naista. Nämä raiskaukset tapahtuvat kantaväestön toimesta. Muutaman ulkomaalaisen (ei välttämättä turvapaikan hakijan) suorittamien raiskausten takia kehiteltiin uhka ja sille vastaukseksi katupartiointi.

Jokainen raiskaus on liikaa ja rangaistusten tulisi olla ehdottomia jokaisessa tapauksessa. Lieventäviä asianhaaroja ei saisi olla. Meillä on valitettava käytäntö, että hovioikeus helpottaa usein käräjäoikeuksien langettamia tuomioita. Niitä kohtuullistetaan sen takia, että tuomio aiheuttaa miehelle kohtuutonta haittaa työssä ja toimeentulossa. Korvaukset raiskatulle ovat pääsääntöisesti olemattomia. Raiskaus rikoksissa uhrin asema jätetään sivuun.

Joensuu on ollut viimeisten viikkojen aikana katupartioinnin eldorado. Siellä ovat odinin soturit saaneet televisio näkyvyyttä. Urheasti soturit ovat pakkasessa kävelleet mustana uhkaavana laumana pitkin katuja. Joensuussa on ollut pitkin syksyä väitettyjä raiskauksia useita. Poliisi on niitä tehokkaasti tutkinut ja terveydenhuolto antanut omat lausuntonsa.

Mittavasta tutkinnasta huolimatta poliisi on lopettanut tutkintansa. Syynä on näytön puute. Uutisia lukiessa ei voi välttyä ajatukselta, että nämä ”raiskaus” tapaukset ja katupartiointi liittyvät toisiinsa. Keksityillä tarinoilla saatiin ihmiset pelon valtaan ja katupartiot liikkeelle. Olisi mielenkiintoista tietää näitten naisuhrien rooli? Millaista some-toimintaa he ovat harjoittaneet ennen ja jälkeen väitettyjen tapahtumien?

Palaan vielä tuohon partiointiin. Kun kantasuomalaiset raiskaavat hieman enemmän kuin ulkomaalaiset, pitäisikö näitä raiskaajia vastaan perustaa omat partiot? Näiden partioiden toimintakenttänä olisivat sitten kodit. Siellä raiskaaja todennäköisimmin iskee. Kapakasta lähdön jälkeen jokaiselle pariskunnalle lähtisi partio mukaan turvaamaan kotirauhan. 2-3 vankkaa odinin soturia olisi riittävä määrä.

Toimintaa voisi kehittää siten, että nainen voisi etukäteen tilata turvapartion itselleen. Tästä hyötyisivät kaikki. Suomalaiset impyet saisivat olla rauhassa. Odinin sotureiden ei tarvitsisi talsia kylmillä kaduilla.

Soturit saisivat olla tolkun ihmisiä.

Avainsanat: jyriparetskoi, sauliniinistö, tolkunihmiset, onkonaistenturvattomuuslisääntynyt