Satunnaiset kuvat

Joulukuun 31

Uusimmat

Blogin arkisto

108 Kuihtuva toripuolue

Maanantai 12.9.2016 klo 14:01 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana käväisin maakuntamatkalla ja sen yhteydessä tein havaintoja torielämästä. Näkymä vahvisti sen, mitä itse olen olettanut. Puhun nyt eri puolueiden esiintymisistä toritapahtumissa. Tarkastelen tässä erityisesti perussuomalaisten esiintymistä, tai paremminkin esiintymättömyyttä.

Puolue on selvästi vetäytynyt pois jatkuvasta kierrosta. Nyt takavuosien toripuolue perussuomalaiset, ovat jättäneet kentän keskustalle. Tämä pelkästään vahvistaa keskustan valta-asemaa täällä pohjoisessa. Muille ryhmille jäävät rippeet. Puolueenaktiivit pönöttävät nyt selfie kuvissa, joihin he ovat kuvanneet vain itseään. He eivät ole huomanneet kuvia ottaessaan, kuinka paljastavia ne ovat kaikessa raadollisuudessaan.

Varmasti näillä kuvilla on hyvä tarkoitus, näyttää muille facebookin kavereille, kuinka me toimimme. Kuvat paljastavat, ettei siellä teltoilla ole tungosta, vain oma porukka selfie kuvien otossa. Vielä näitten kuvien saamasta vastaanotosta facebookissa. Ei näytä hyvältä, jos tykkääjiä on vain yksi tai kaksi. Edellisellä vaalikaudella tilanne oli vielä toisin. Nyt puolue on totaalisesti jämähtänyt hallitushuumaan. Uskotaan siihen, että kyllä ne äänestäjät sitten löytyvät vaalipäivänä.

Valitettavasti näin ei ole. Puolueeseen pettyneet, eivät seuraavissa vaaleissa äänestä perussuomalaista puoluetta. Kaiken huipuksi näille lähtijöille naureskellaan ja puhutaan rottien jättävän uppoavan laivan. Uusia äänestäjiä ei tungeksi nyt puolueeseen. Kaiken lisäksi puolue on taapertanut kohusta toiseen. Siksi on ollut edesvastuutonta nimitellä kerran puoluetta äänestäneitä. He pysyvät nyt varmasti kaukana.

Seuratessani Kuusamon torilla lauantaina, näkyi selvästi siellä tapahtunut muutos. Nyt perussuomalaiset ovat jälleen siinä asemassa, missä puolue oli vuosi/kaksi ennen ensimmäistä jytkyä. Ihmiset selvästi kaihtoivat kosketusta puolueen toimijoihin. Osasyynsä on tietysti jokaisen paikkakunnan omilla toimijoilla. Millaisen kuvan ryhmä on jättänyt kunnan toimintaan. Suurin ja selkein syy on puolueen omalla toiminnalla ja/tai toimimattomuudella.

Vietin Kuusamon torilla parituntia ja keskustelin ystävieni kanssa. Koska he tiesivät minun edelleen olevan politiikassa mukana, he antoivat reilusti palautetta. Palaute oli niin karua kuultavaa, ettei seuraavien vaalien tulosta tarvitse ennustaa kahvinporoista. Puoluetta pidetään nyt vastenmielisenä vanhojen miesten riitelykerhona. Puolueen ulkoinen kuva oli keskustelijoiden mukaan ala-arvoinen. Toimintatavat ja käyttäytyminen eduskuntaryhmässä, eivät kiitosta saaneet.

Kiitosta ei herunut edes puolueen esilläpitämä maahanmuuton vastustaminen. Ihmiset odottavat ihmimillisyyttä ja vastuunkantoa. Olen aiheesta aivan samaa mieltä. Nyt kehuskellaan sillä, kuinka puolue kurittaa kaikkein heikompiosaisia. Erityisesti Pohjois-Suomi tunnetaan yhteisvastuukeräyksen anteliaimpana alueena. Auttaminen ja vastuunkanto on meille itsestäänselvyys.

Puolueen luomaa kuvaa oli torilla vahvistamassa Viitasaaren sahuri. Kuva varmasti vahvistui. Selfie kuvia on nyt jokaisella toimijalla riittävästi. Puolueen julkikuvalla ja selfie-kuvilla on yksi yhteinen nimittäjä.

Äänestäjät ovat hukassa.

Avainsanat: toripuolue, selfiekuvat, julkisuuskuva, yhteisvastuukeräys

030 Mielipiteen muokkaajia

Perjantai 18.4.2014 klo 9:33 - yrjöpoeka

Näinä päivinä ”puolueeton” media työntää julkisuuteen erilaisia EU-vaaleihin liittyviä mielipidemittauksia ja galluppeja. Mielenkiintoista on kysymysten asettelu ja miten vastaukset tuotetaan ja muokataan julkisuuteen. Saaduista vastauksista tuotetaan sitten uutisia ja niitä kommentoivat sitten kaikki samojen lehtitalojen julkaisut. Mitä useammassa asiat on julkaistu, sitä varmemmin myös muiden medioiden uutiskynnys ylittyy. Itseään ruokkiva ilmiö ja sillä on myös tarkoituksensa.

Lähtökohtaisesti kaikki kyselyt ovat tähän asti tuottaneet ”oikeita” tuloksia kansalaisten ihmeteltäviksi. Vallassa olleet suuret puolueet ovat näiden mittausten mukaan pitämässä kaikki pintansa tulevissa vaaleissa. Myös pienpuolueet ovat näiden tulosten mukaan vahvasti menossa uudelleen parlamenttiin. Se mikä on merkillepantavaa, on perussuomalaisten vähättely. Näissä mielipidemittauksissa on saatu julkisuuteen kuva, ettei puolueen kasvulla ole ollut mitään merkitystä.

Eduskuntavaalien alla oli samanlainen tilanne ja mittausten tekijöillä on samanlainen kaava. Puolueemme vähättely ja julkisuuden käyttö sen kuvan vahvistamiseksi. Kukaan ei oppinut mitään jytkystä. Vain perussuomalaiset oppivat. Viime EU-vaaleissa puolueemme oli vaaliliitossa kristillisten kanssa ja meillä oli vaivaiset 10 ehdokasta. Silloisesta ehdokasasettelusta voi nyt sanoa, että se oli heikko. Vain Timo Soinin valtaisa äänimäärä sai julkisuutta ja sen vyöryn vanavedessä kristilliset saivat keskittämällä ehdokkaansa läpi. On tunnustettava, että heidän ehdokkaansa Sari Essayah on tehnyt työnsä hyvin.

Nyt perussuomalaisilla on täysi ehdokaslista ja se on todella monipuolinen. Koulutukseltaan ja kansainvälisyydeltään erinomaista väkeä ja valmista puolustamaan suomalaisten omia tavoitteita ja arvoja EU:ssa. Muiden puolueiden listoja tutkiessa, meidän ei tarvitse tuntea alemmuutta. Useilla vanhoista puolueista on selkeästi listat vain täytetty niillä, jotka ilkeävät itsensä ehdokkaaksi asettaa. Meidän ehdokkaamme ovat tosissaan ja puolueella on tiukka ja hyvä vaaliohjelma. Kaiken lisäksi puolueellamme on ensi kertaa tasavertainen mahdollisuus käydä vaalikamppailua rahoituksen osalta.

Mitä enemmän julkisuus ja mielipidemittaukset toimintaamme vähättelee, sitä parempi. Se on edelleenkin erinomaista vaalityötä puolestamme ja maksajina muut puolueet ja media. Minä olen itse laskenut, että meillä on tiukalla vaalityöllä mahdollisuus neljään (4) meppiin. Puolueemme kasvu ja rahoituksen saaminen vaalityöhön ovat tuoneet uskottavuutta kentällä.

Mittauksia tehdään ja niitä tulkitaan siitä syystä, että paikkojen menettäjinä ovat todennäköisesti keskusta ja kokoomus. Näiden valtapuolueiden myötäjuoksijoiden (medioiden) roolina on vähätellä perussuomalaisten mahdollisuuksia. Tulemme näkemään lisää uusia mittauksia ja uusia mielenkiintoisia tulkintoja niistä. Mediat antavat julkisuutta vain vanhoille puolueille.

Onneksi Perussuomalaiset ovat Suomen paras toripuolue.

ps. veikkaukseni tulevista perussuomalaisista mepeistä.

Sampo Terho, Jussi Halla-Aho, Toimi Kankaanniemi

Neljännen jätän nimeämättä, koska siinä kohden on useita nimiä tasavertaisina.

Todennäköisesti, olematta sovinisti, se on mies.

Avainsanat: euvaalit2014, gallupit, jytkynvähättely, toripuolue,