Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

112 Mihin olemme menossa

Perjantai 11.12.2015 klo 12:42 - yrjöpoeka

Turvapaikanhakijoiden vyöry maahamme on tuonut mukanaan monenlaisia asioita. Eniten näkyy ennakkoluuloinen asenne tulijoiden suhteen. Julkisuudessa puhutaan vain nuorista miehistä ja heidän aiheuttamastaan selittämättömästä uhasta. Kukaan ei tunnu huomaavan, että heidän joukossaan on myös lapsia, joko yksin tai perheineen. Keskustelua käydään vain nuorista miehistä.

Oma huomioni tulijoista on, että he ovat hyväkuntoisia nuoria siisteissä vaatteissa ja heillä on osaaminen nykyaikaisiin älylaitteisiin. Kaikki tänne tulevat miehet ovat tummatukkaisia ja tummasilmäisiä. Erityisesti omat miehemme ovat ärhäköinä sosiaalisessa mediassa. Omat suomalaiset naiset ovat vaarassa näiden tulijoiden takia. Kukaan ei myönnä, etteivät he osaa asennoitua näihin nuoriin pakolaisina.

Kaikilla meillä on mielikuva sotaa pakoon lähteneistä. Mielikuvaa vahvistetaan kaikkien maailman avustusjärjestöjen toimesta. Kaikissa julisteissa esiintyy yleensä erittäin kärsivän oloinen lapsi ja naisia on myös kuvissa. Meille on iskostunut sellainen käsitys, että jokainen mies on innolla ampumassa toisiaan ja he eivät voi olla pakolaisina. Itsekin alussa mietin asiaa, mutta tutustuessani aiheeseen enemmän, olen tullut siihen tulokseen, että myös miehet voivat paeta sotaa.

Tämän vyöryn aikana on alkanut myös toisenlainen ja todella erikoinen muutos ihmisten käyttäytymisessä. Vastaanottokeskuksia vastaan on hyökkäilty polttopullojen avulla. Tähän mennessä ei ole vielä tullut yhtään uhria. Tuhotöiden jatkuessa minä uskon, että tulemme näkemään hyvinkin pian ensimmäiset uhrit. Olen kysellyt viranomaisilta, mitä sen jälkeen?

Tuhopolttajat eivät ymmärrä yhtä asiaa. Turvapaikanhakijoiden tulo ei sillä tavoin lopu. Sodat pakolaisten lähtöalueilla jatkuvat ja ihmisten tulva Eurooppaan jatkuu. Pidän polttopullojen kanssa hääriviä vastuuttomina rikollisina. Nämä hämärässä piilottelevat pellet leikkivät toisten elämällä. Minä rinnastan tämän toiminnan terrorismiin. Tämänkaltainen tuhotyö vaaraantaa koko yhteiskunnan toiminnan. Ensimmäisen uhrin edessä olemme kansakuntana kriisissä.

Kolmen puolueen hallitus tuomitsee terrorismin ulkomailla ja on sitä kärkkäästi tuomitsemassa. Nyt odotan hallitukselta ja erityisesti työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmiltä samanlaista otetta terrorismiin, joka kohdistuu meiltä turvaa hakeneisiin ihmisiin. Mikäli hallitus ei tätä tee, ongelma kaatuu hallituksen syliin siinä vaiheessa, kun ensimmäinen uhri kaivetaan raunioista.

Äärioikeiston toimesta järjestetään öisin ns. ”turvapartiointia” vastaanottokeskusten ympäristöissä. He voisivat kulkiessaan myös vartioida keskuksia tuhopolttajilta. Valitettavasti heidän aikansa taitaa mennä omien polttopullojen parissa. Tämänkaltainen partiointi täyttää mielestäni rikollisuuden tunnusmerkit. Heidän toimintansa ei turvaa mitään. Päinvastoin, heidän toimintansa aiheuttaa ennenpitkää yhteenoton turvapaikan miesten kanssa. Yleisen järjestyksen turvaaminen kuuluu selkeästi poliisille.

Olemmeko järjestäytynyt yhteiskunta? Vai johtavatko pellet meitä kohti yhteiskunnallista kriisiä?

Avainsanat: turvapaikanhakijat, tuhotyönyritys, vastaanottokeskustentulipalot