Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 2

Uusimmat

Blogin arkisto

113 Kajaanin markkinat

Lauantai 4.9.2010 klo 22:45 - yrjöpoekaKajaanin markkinat tulivat yllättäen ja pyytämättä, usea paikalla käynyt ihmetteli asiaa. Usea oli odotellut markkinoiden tulevan vasta seuraavana viikonloppuna, kuten ne menokalenterissa ovat vieläkin. Joensuun markkinoiden takia niitä siirrettiin ja samalla siirtyivät Puolangan markkinat. Ne siirtyivät sitten alkuviikolle viikonlopun sijasta. Markkinoiden asiakkaat ja erityisesti markkinakauppiaat ovat taatusti ihmeissään.
Kajaanin markkinoilla myyjiä oli vähemmän kuin vuosiin ja poliittisista puolueista mukana olivat vain perussuomalaiset. Lopputuloksesta voi sanoa, että se oli meille hyväksi!
Kajaanin torilla oli todella mukava tavata omia äänestäjiään ja löytää kokonaan uusia kannattajia. Kaikki paikalle tuomamme materiaali meni ja lisää olisi kaivattu. Gallupit tulevat ja menevät, mutta ihmisten parissa sen tuntee! Kannatus kasvaa todella nopeasti ja ei ole ihme, että Kiviniemi taivastelee! Kepun kannatus tulee romahtamaan, mutta vielä tiedotusvälineet toistavat sitä mitä valtapuolue sanelee. Keskusteluissa ihmisten kanssa tulee selväksi ainakin yksi asia, julkinen sana vieroksuu todella perussuomalaisia maakunnissa. Erityisesti keskustavaltaisissa maakunnissa maakuntien valtamediat eivät halua nähdä, eivätkä tiedottaa, mihin suuntaan maa on menossa. Maantapa ja rahojen käyttö, sitoo median toimintaa. Perussuomalaiset eivät tule kantamaan säkillä rahaa mediataloille ja se pelottaa, niin puolueita kuin mediaakin. Suuri raha on elättänyt monenlaisia siipeilijöitä politiikassa ja mediassa. Lopun alku pelottaa monia, mutta tervehdyttää koko maata. Tulevat vaalit voitetaan ihmisten parissa, tämä on minun ennustukseni.
Kaksi tiivistä päivää on takana ja takki on todella tyhjä. Päivät olivat kylmiä, mutta ihmiset todella lämpimiä. Mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia on takana, tuloksena muutoksen kaipuu. Perussuomalaiset täyttävät nyt tyhjiötä, jota korruptio puolueet ovat jättäneet jälkeensä.
Tätä työtä on todella mukava tehdä. Nautin erittäin paljon yksinolosta luonnonkeskellä, mutta vastapainona on todella mukava kohdata erilaisia ihmisiä jatkuvana virtana. Ihminen ei ole luotu olemaan yksin, me kaikki olemme toisiamme varten. Sen on moni muu todennut ja allekirjoitan sen täysin!

Avainsanat: vaalityö, gallupit, tuppeensahattu, korruptiosuomessa, politiikkojenkäsikassara, lehdistö, kiviniemiihmettelee, markolilja, vallanhimo, eduskuntavaaliehdokasoulunvaalipiirissä

092 Markkinakadun mietteitä

Tiistai 13.7.2010 klo 19:44 - yrjöpoeka

Lauantaina päättyi todella vilkas viikko. Lauantaina muut puolueet olivat jo väsähtäneet ja pelikenttä jäi siten perussuomalaisille. Päivä oli todella vilkas ja teltalla kävi vielä runsaasti väkeä. Nuorten ryhmä oli aktiivisesti mukana ja suoritti oman kyselynsä nuorten parissa. Lauantain merkittävin piirre olikin nuorten äänestysikäisten mukaan tulo. Useita opiskelijoita kävi kyselemässä puolueen ja piirin asioista. Useita maahanmuuttajia asioi myös meidän luonamme. Heillä oli tärkein kysymys maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, aivan samoin kuin oli valtaväestölläkin. Maahanmuuttajat haluaisivat tilanteen säilyvän ennallaan ja valtaväestö haluaa rajoituksia maahanmuuttoon. Jututin useita satoja ihmisiä päivien aikana ja voi sanoa, että melkein sata (100) prosenttia kävijöistä oli muutoksen puolesta. Riippumatta paikalla kävijöitten iästä, viesti oli sama.

Paikalla käynyt väki oli tyrmistynyt valtakunnan politiikan moraalista. Ihmisten mielestä on käsittämätöntä, kuinka korruptio ja suuri raha ovat nousseet pääosaan. Hallituksen tekemiset oli tarkoin mietiskelty ja nyt torikansa halusi muutosta. Lautakasajupakka ja ministereitten naisasiat ryyditettynä yhdellä Korhosella, oli käynyt kansan mielen päälle.

Neljä pitkää päivää kävi jalkojen päälle, erityisesti kovan ja kuuman alustan takia. Joka ilta tuntui siltä, kuin jalkapohjat olisivat turvoksissa ja tuntuivat pyöreiltä kuin pullon kylki. Huolimatta suonenvedoista jaloissa, reissu oli todella kannattava. Runsaasti ihmisiä tuli torille varta vasten perussuomalaisten takia. Keskityimme omaan tekemiseen ja perussuomalaisten materiaali kävi todella hyvin kaupaksi. Tuuli on todella kääntynyt ja tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntai aukeni auringon paisteessa ja sen kunniaksi lapioin autokuormallisen täytemaata kotipihalla. Selkänahka sai väriä ja kipua. Työn kunniaksi sain vaimolta luvan ajaa joelle. Kuusinki joella oli todella lämmintä ja taimenet pysyivät piilossa. Veden lämpiäminen oli tuonut jokeen suurahvenet ja sain yhden rantautettua. 13 tunnin kalastuksen jälkeen pienet unet ja takaisin kotiin. Kotona oli tänään sitten täytemaitten peittäminen ruokamullalla. Mukava lämpö helli tänäänkin ja on todella mukava tehdä hommia lämmössä.

Vaimoni söi suurahvenen paistettuna ja nyt on hyvä mieli.

Avainsanat: markkinakatu, politiikanviikko, rajoituksiamaahanmuuttoon, politiikanmoraali, korruptio, tuppeensahattu, kuusinkijoki, suurahvenet, hyväruoka, parempimieli

179 Ilona kävi

Lauantai 24.10.2009 klo 20:24 - yrjöpoeka

Kyllä taas kelpaa, Ilona tyttö kävi äidin ja isän kanssa kylässä. Aikaa oli todella vähän isommille leikeille, mutta mummu kerkisi leipoa aamusella pullaa yhdessä Ilonan kanssa. Ilta meni aika huvassa, luettiin erilaisia juttuja ja katseltiin, että lelut ovat hyvässä epäjärjestyksessä.

Ikävä jäi meille kaikille yhden yön tapaamisesta, mutta kuitenkin mukavaa oli.

Kuistin, eli veranta on viimeistelyä vailla, ovi puuttuu ja istuin laatikot. Sain suuret ikkuna lasit ehjinä paikoilleen, kyllä nyt kelpaa kevät aurinkoa odotella.

Talvi parantaa otettaan ja lumet pysyvät, kun ilma pysyy pakkasen puolella päivin öin. Jokohan huomenna ehdin hiihtelemään, aamupäivällä on aikomus kokeilla suksien luistoa suoalueilla.

Perjantaipäivä meni edestakaiseen ajeluun kotipaikan ja Kuusamon välillä, näytti todella siltä, että mikään ei onnistu. Iltahämärissä lopulta sain pysäköidä kulkupelini ja todeta, että kuluu se päivä näinkin. Satoja turhia kilometrejä takana, mutta sain kuitenkin haluamani tarvikkeet tuotua perille. Kuusamon kaupoissa ja huoltoasemilla sain päivän aikana tavata useita entisiä työkavereita. Mukava on aina pitkästä aikaa tavata ja vaihtaa kuulumisia.

Kopsalan vaari soitteli iltasella pitkän puhelun ja muistelimme myös menneitä. Vaarilla on ikää paljon, mutta ajatus ja kieli ovat terässään. Vaari kertoi tarinan, josta pitää kysellä muilta, onko se todellista. Vaarin vaimo oli joutunut sairaalaan ja lapset ja lastenlapset sitten soittelevat ympäri Suomea ja kyselevät vointia. Vaimon nimissä oli tullut kolmenkymmenen (30) euron lasku, kun jälkeläinen oli kysellyt vointia lääkäriltä! Ymmärsin vaarin jutuista sen, että lasku oli todella tullut juuri siitä, jälkeläinen kyseli suoraan lääkäriltä omaisensa vointia. Täytyy kysellä asian perään tulevalla viikolla, vaari oli kokenut myös töykeää palvelua perätessään asiaa.

Kohtapuoliin on kysyttävä ensin puheluun vastatessaan, mitä se maksaa. Tämä tuppeensahattu ja vaalirahoituksessa rypevä kansa on joutumassa todelliseksi maksumieheksi.

Ensimmäiset nimet on nostettu esiin seuraaviin vaalirahoitus kohuihin, siitä kertoi maakunnan lehti nettisivuillaan illan päälle. Nyt on mukava ryhtyä köllöttelemään ja nähdä unia tuppeensahatuista erikoislaudoista ja yllättäen tileille jysähtävistä rahatukoista. Maakunta lehti on jo avokätisesti jaellut ääniä eri ehdokkaille ja se toki helpottaa vaaliväsymystä potevaa kansaa. Miksi vaivautua uurnille, kun tiedotusvälineet ja suuri raha hoitaa asian äänestäjien puolesta.

Minä hiljennyn tämän ajatuksen äärelle, mutta oli yksi hyväkin uutinen illan uutisvirrassa. :)

Ihmisille on hyväksi saada sellaisia uutisia, joissa on toivoa. Vaalit voi käydä ilman suuria rahoja ja erikoisia puutavaroita.

Avainsanat: ilona, ikävä, talvi, kuusamo, kopsalanvaari, vaalirahoitus, tuppeensahattu, vaaliväsymys