Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

148 Kalastuskeskustelu jatkuu

Tiistai 3.7.2018 klo 11:23 - yrjöpoeka

Eilisen päivitykseni jälkeen olen nyt saanut runsaasti yhteydenottoja Kuusinki-joen tilanteeseen liittyen. Minulla on sanat käytettävissä ja niitä toivotaan nyt lisää. Kuten olemme keskusteluissa todenneet, liian moni meistä odottaa jonkun muun hoitavan asiaa eteenpäin ja pitävän sitä esillä.

Perhokalastuksen MM-kisat ovat kahden vuoden päästä ja ne tuovat paikalle ulkomaisia kalastajia kaikkialta maailmasta. Kuusamon kaupungilla ja alueen kansanedustajilla on nyt oikeasti näytön paikka saada voimayhtiö aisoihin. Voimalan tuotto on niin pieni, että sen korvaaminen olisi helppoa muutamalla tuulimyllyllä. Kuusamossa on hyviä paikkoja ja tutkitusti tuulisia. Valitettavasti tämä menee aina niin, että joillekin käy vesivoima. Toisille käy tuulivoima ja muut vaihtoehtoiset energia muodot. Kolmas taho ovat ne, joille ei käy mikään muoto. Kaikki olisi säilytettävä neitseellisenä.

Jokainen tietää ettei sellaista olotilaa voi enää olla. Sitä mukaa kun ihmiset levittäytyvät, he vievät tilaa luonnolta. Mikäli todella halutaan elää ja asua Kuusamossa ja Koillismaalla, on myös hyväksyttävä sellaistakin, mikä ei ole itselle mieleen. Kuusamo on nyt käynyt ja käy jatkuvasti juupas-eipäs keskustelua kaivoksista ja tuulivoimasta. Jokimaisemat halutaan suojella kaikelta ja Kuusingin Myllykosken voimala saada puretuksi. Jossakin kohden on demokratissa tehtävä päätökset. Mikäli halutaan jotakin, on toisaalta luovuttava jostakin.

Jokainen yhteydenottaja on kanssani samaa mieltä, että Kuusamon kaupungin olisi nyt tehtävä jotakin. Kaikki keskustelut siitä, että tämä on vain voimayhtiön asia ovat pään pistämistä pensaaseen. Tänä päivänä tämä some voi kaataa koviakin vastustajia. Sen koki juuri kuluneella viikolla UPM, kun ei kuunnellut luontoihmisten varoituksia hakatessaan Kuukkeli metsän nurin. Suuret firmat ovat vaikeuksissa, kun heidän kansainvälisiin sertifikaatteihin lyödään leima syyllisestä. Jokaisen yhtiön kipein kohta on omistajilleen raha. Niin se on myös voimayhtiölle.

Politiikot ovat kietoutuneet voimayhtiöiden pauloihin. Meillä ei ole korruptiota, sanotaan tutkimuksissa. Meillä on kuitenkin niin voimakas rakenteellinen yhteys suurten yhtiöiden ja poliittisten päättäjien välillä, että sitä voi oikein hyvin nimittää rakenteelliseksi korruptioksi. Suuret yhtiöt maksavat hallituspaikoista poliittisille päättäjille ja muuttavat heidät hampaattomiksi. Kansalaisten etu ja yleinen oikeustaju jäävät rahan jalkoihin. Tästä on kyse myös Kuusingin tilanteessa. Kuusamon kaupunki on ja näyttää täysin hampaattomalta.

Reino Rinne tunnetaan Kuusamossa Kitka-joen suojelun isänä. Tänään olisi taas aika löytää se Kuusamolainen taho, joka lähtisi ajamaan koko jokialueen suojelua. Sen ei tarvitse olla yksityinen henkilö. Itse näkisin Kuusamon matkailuyhdistyksen roolin tässä kaikkein tärkeimpänä. Luonto- ja kalastusmatkailu ovat nousussa ja Perhokalastuksen MM-kisat olisivat oikea paikka kertoa, että Kuusinki virtaa vapaana. Tämän heitän haasteena pohdittavaksi. Mikään ei ole mahdotonta, ei edes pienen voimalan purkaminen.

Minä tuen kaikkia ponnistuksia joen pelastamiseksi omalla vaatimattomalla panokselleni. Kirjoittamalla ja puhumalla.

Avainsanat: kuusinkijoki, myllykoskenvoimala, uusiutuvatenergiat, tuulivoimapuistot, kuukkelimetsäntuho, reinorinne,

018 Valittajien markkinat

Perjantai 20.1.2017 klo 12:52 - yrjöpoeka

Suomi ja erityisesti sen tuottavat yritykset ovat muuttuneet viimeisten 15-vuoden aikana ammattivalittajien kuristamaksi. Yhdet ja samat henkilöt ilmestyvät eri kunnissa ja maakunta-alueilla tehtailemaan valituksia kaikista suuremmista tuotantoon tulevista ja pyrkivistä yrityksistä. Reilun parin vuosikymmenen aikana lait on rukattu juuri näitä ammattivalittajia suosiviksi.

Erityisen hanakasti tehtaillaan valituksia jokaisesta maaperään liittyvästä hankkeesta. Suuretkin toimijat pyrkivät ensin hiljaisuudessa selvittämään, onko alueella jotakin erityistä, kasveja tai harvinaisempia eläimiä. On takuuvarmaa, että hankkeen tultua julkisuuteen, jostakin löytyy joku ammattilainen valituksen kera.

Suomalaista oikeusjärjestelmää tulisi pikaisesti muuttaa siltä osin, että selkeät ammattivalittajien tehtailut käsiteltäisiin, mutta se ei estäisi hankkeiden käynnistämistä. Toinen asia on tehdä valittaminen hieman kalliimmaksi, yleensä se toimisi yksittäisen kansalaisen kohdalla. Valitettavasti näyttää siltä, että eräs poliittinen ryhmä tukee valittajien toimintaa.

Esimerkkinä kaivosasiat ja ydinvoimateollisuus. Tälle ryhmälle ei kelpaa mikään. Tuulivoimasta puhutaan, mutta auta armias kun niitä aletaan puuhata jonnekin, silloin tämän ryhmän valittaja-vastaavat masinoivat peloittelukampanjan. Vesivoima ei kelpaa, kaikki voimalat pitäisi heidän mielestään purkaa. Aurinkovoimalat, niitä kannatetaan, mutta ei, ne peittävät maaperän. Aina keksitään jotakin. Siihen nämä ikuiset opiskelijat kyllä pystyvät.

Elinkeinoelämän Keskusliitto on tutkinut nyt asiaa ja toteaa karusti tuloksesta. Tutkimuksen mukaan lupajonoissa makaa 14000 työpaikkaa ja arvoltaan 3 miljardia euroa.

Tämä on mahdollista vain Suomessa!

Avainsanat: valitustentehtailijat, ydinvoimalat, tuulivoimapuistot, elinkeinoelämänkeskusliitto