Satunnaiset kuvat

Matti

Uusimmat

Blogin arkisto

182 Salapersu ja uhriutumislahja

Sunnuntai 14.7.2019 klo 18:45 - yrjöpoeka

Keskustan Kärnä on uutisten mukaan hurjistunut. Hurjistumisen syynä oli hallituksen päätös ottaa Välimereltä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Hallitus omalta osaltaan kantoi vastuuta Euroopan yhteisestä pakolaispolkitiikasta ja nyt maahan otettavat 13 ihmistä ovat pieni pisara pelastetuista. Kärnä on kuitenkin niin maahanmuuttovastainen henkilö, että olen jo usein kirjoittanut hänen olevan aivan väärässä puolueessa. Hänelle on sopivin paikka hurjistua Jussi Halla-ahon kainalossa.

Kärnä on niin vahva mies, että hän uhkaa hurjistuessaan vetää tukensa hallitukselta. Hallituksen tekemä päätös ottaa 13 pakolaista, on Kärnän maailmankuvassa vihervasemmiston maailmanhalausta. Kärnälle ei merkitse mitään yhteinen Eurooppalainen vastuunkanto. Tosiasiassa keskustan sisällä on hyvin maahanmuuttovastainen siipi ja sitä johtaa Kärnä. Ainakin hän haluaa erottautua keskustan sisällä muusta porukasta. Siksi hän käyttää myös samankaltaista kieltä kuin perussuomalaiset. Kärnä olisi persuissa kaikkein omimmillaan. Huhtasaaren mentyä Brysseliin persuilla on paikka auki kiihkeälle lausuntoautomaatille. Kun kukaan ei esittänyt Kärnää ministeriksi, niin nyt hänellä on aikaa hurjistua yhä uudelleen ja uudelleen.

Brysselissä jaettiin paikkoja eri puolueiden edustajalle. Laura Huhtasaaren pyrkimykset saada itselleen parempi hillotolppa kaatui muiden europuolueiden rintaman ansiosta. Euroopassa ei ymmärretä sitä, että edustajat haluavat lakkauttaa kaiken ja sitä ennen he hankkivat hillotolppia oman edun takia. Siitäkös Huhtasaari riemastui. Nyt on hyvä uhriutua ja kertoa omille kannattajille, että heitä syrjitään. Tätä samaa huolta kantaa myös yksi lausuntoautomaatti Markku Jokisipilä. Hänen mielestään Huhtasaaren blokkaaminen oli väärin. Jokisipilä näkee tämän demokratian porttien sulkemisella. Hänen mielestään nyt ei kunnioitettu äänestystulosta. Tarkoittanee Huhtasaaren saamaa äänimäärää.

Jokisipilän lausunto otetaan varmasti persujen konttorilla kiitollisuudella vastaan. Nyt on taas mukava uhriutua kun eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on heidän puolellaan. Jokisipilä jätti huomiotta sen, että enemmistö teki päätöksen ja siihen on demokratiassa aina sopeuduttava. Uhriutumalla se ei parane. Ihmettelen kuitenkin tätä lausuntoa. Johtajan tulisi muistaa se, että enemmistö on aina oikeassa ja se voi tehdä haluamiaan päätöksiä. Kotimaan politiikassa siitä on hyvin paljon esimerkkejä. Jokisipilän tulisi myös muistaa, että hänen tutkimuslaitoksensa käsittelee kotimaan asioita. Nyt hän antaa hyvää tulitukea persujen uhriutumisosastolle siitymäällä lausunnonantajaksi Brysselin politiikasta.

Kaikkinensa persuilla on tänään syytä hymyyn. Kärnä hurjistui 13 onnettomalle ja Jokisipilä antoi uhrilahjan. Kaiken ydin on maahanmuuton vastustaminen.

Työmies Putkonen ottaa mielellään näiden herrojen jäsenanomukset vastaan.

Avainsanat: mikkokärnä, salapersu, laurahuhtasaari, markkujokisipilä, työmiesputkonen

167 Perussuomalaiset 30%

Lauantai 15.6.2019 klo 20:16 - yrjöpoeka

Otsikko on enemmän kuin raflaava, mutta se voi olla todellisuutta hyvin pian. Samoin voi olla todellisuutta se, ettei nyt syntynyt hallitus ehdi edes oksentaa, kun edessä ovat uudet vaalit. Miksi kirjoitan näin, kysyy nyt moni lukijani? Syy on perussuomalaisten kammoamassa vihervasemmistossa. Erityisesti tämä kulunut päivä teki sen. Vihreät uudistivat puoluejohtoaan ja siellä uhottiin jotakin sellaista, joka nosti punan myös minun otsalleni.

Olen pitänyt kulunutta vaalikautta huonona työttömien ja huono-osaisten kohtelussa ja kurmottamisessa. Samoin siinä, että Sipilän hallitus korosti kaikessa omistavan yläluokan asemaa. Kaikki helpotukset suunnattiin sinne. Toivomuksena oli tietysti se, rikkaat muistaisivat kohtuuden. Jokainen tietää sen, että kun annat pirulle pikkusormen se vie koko käden. Näin kävi Sipilän johdolla. Jokainen myös tietää, että se kurmotettu kansa iski takaisn äänestyskopissa. Valtaan nousivat inhat vihervasemmistolaiset. Tänään vihreiden uho nousi esille ja se tuo liikettä seuraavaan galluppiin. Onko se heti 30% perussuomalaisille tai hieman vähemmän. Mutta nousu on edessä.

Pekka Haavisto ja Ville Niinistö aloittivat sellaisen uhon, ettei se jää vastaamatta. He aikovat muuttaa radikaalisti ulkopoliittista linjaa verrattuna Timo Soinin tekemään työhön. Samoin heillä oli runsaasti sanomista Jussi Niinistön puolustusministerinä tekemiin linjauksiin. Mikäli oikein ymmärsin, vihreiden linjaukset ovat suuntautumassa yksin ja ainoastaan Afrikkaan. Kaikkinainen suuntautuminen länteen lopetetaan. Mikäli ymmärrän, jatkoa on tulossa ja seuraava kohde on suuntautuminen itään. Vihreiden johtajien mukaan Timo Soini on lietsonut konflikteja ja loukannut naisten oikeuksia.

Tämä päivä on otettu perussuomalaisten parissa kiitoksella vastaan. Perkeleitä kuulen jo korvissani, vaikka ei ole mitään nettiyhteyttä. Toisaalta kuulen kiitosta siitä, että vihreät tekevät niinkuin sen ounasteltiin tekevän. Heillä on halu jatkaa Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan linjalla. Syleillä maailmaa ja eristää Suomi lännestä. Heillä on halu unohtaa mitä ympärillämme tapahtuu ja uskoa rauhankyyhkysiin. Erityisesti Venäjän hyvään tahtoon ja sen rauhan aseisiin

Minä olen pitänyt viime hallituskaudella vain siitä, että Jussi Niinistö oli puolustusministerinä ja Timo Soini ulkoministerinä. Heillä oli vahva tahto viedä Suomea tiiviimpään yhteistyöhön lännen kanssa. He pystyivät näkemään mikä odottaa Venäjän naapurina, jos emme itse huolehdi paremmasta puolustuskyvystä. Omat voimavaramme eivät riitä ja siksi tarvitaan sellaista voimaa, jota Venäjä kunnioittaa. Jokaisen tulisi huomata, että Venäjä kiusaa vain niille valtioille, jotka eivät kuulu Natoon. NATO on se voima, jota Venäjä kunnioittaa. Siksi viime kauden ulkoministerin ja puolustusministerin toimet ovat ansainneet minun jakamattoman kunnioitukseni.

Nyky perussuomalaiset ovat suuttuneet henkilöön Timo Soini. Jussi Niinistö on heidän arvostuksessaan ykkönen. Kun vihreät ilmoittavat haluavansa tehdä selvän suunnanmuutoksen Afrikkaan, he kaivavat verta nenästään. Suoremmin sanoen, seuraava galluppi lyö hallitusta pataan. Uskon myös rammaksi ammutun keskustan sisältä löytyvän sellaisia voimia, joille tämänkaltainen suunnanmuutos on myrkkyä.

Uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo uhosi nostavansa vihreät suurimmaksi puolueeksi. Minä voin kertoa hänelle, että se juna meni jo. Matias Turkkila suunnittelee kampanjaa tuleviin vaaleihin. Työmies Putkonen tiedoitustilaisuutta.

Avainsanat: perussuomalaiset30%, vihervasemmistovoimissaan, suomisuuntautuuafrikkaan, nato, uudeteduskuntavaalit, matiasturkkila, työmiesputkonen

125 Tauko ohitse

Lauantai 8.10.2016 klo 17:49 - yrjöpoeka

Äkkiarvaamatta ja yllättäen kuin yhdet kuuluisat faksit alkanut kalastusloma on nyt ohitse. Kuusamon Muojärvellä vietetyt päivät olivat pitkiä, mutta erittäin antoisia. En koskaan aiemmin ole harrastanut vetouistelua ja siten kaikki siihen liittyvä oli täysin uutta. Uisteluun liittyi hyvin paljon tekniikkaa ja aivan outoa välineistöä. Vaikka päivät olivat pitkiä, ne eivät olleet pitkästyttäviä. Uuden oppiminen oli se antoisin puoli.

Toinen antoisa puoli oli hyvien kalaystävien seura. Veneessä oli aikaa pohdiskella kaiken maailmam asioita. Kalastajien omia kuulumisia unohtamatta. Parasta kaikessa oli se, ettei koko aikana kukaan seurannut muun maailman menoa. Perjantai aamuna maailman todellisuus sitten pamahti kasvoille, kun GPS ei pitänyt enää paikkaansa. Itselle on jo työajoilta tullut selväksi, että silloin on jotakin outoa menossa maailmalla. Satelliittien omistaja tekee mitä haluaa ja häiritsee muiden paikannusta.

Katsoimme majalle tultua netin kautta uutisia ja siellä oli ensimmäisenä Suomen valtion rajojen loukkaaminen veli venäläisen toimesta. Todellisuus rikkoi hyvin kuluneen viikon ja siinäkään ei ollut vielä tarpeeksi. Ruokaillessa ja kahvia juodessa nettiä sitten selattiin hieman enemmän. Uutisten joukossa oli yksi, joka sai kalastuksen parissa alentuneen verenpaineen heti punaiselle. Se uutinen oli työmies Putkosen räjähtäneet lepakon keuhkot.

Perussuomalaisessa puolueessa ei enää mikään ole pitkiin aikoihin ällistyttänyt. Nyt kuitenkin täytyy sanoa, että mikäli kuntavaalien ykkösteemaksi otetaan lepakon räjähtämiset tuulivoimalaoiden läheisyydessä, ollaan siirrytty rajatiedon toiselle puolelle. Herra Putkonen oikeinko tosissaan on kertomassa tuleville kunnan valtuustojen ehdokkaille, mitä heidän pitää tietää räjähtävistä lepakon keuhkoista!

Minä en parhaalla tahdollanikaan voi enää ymmärtää, mihin puolue on oikein menossa? Ja mikä rooli on tällä uuvahtaneen näköisellä työmiehellä? Onko puoluehallitus ja muu puoluejohto tämän asian taustalla? Ilmeisesti on, koska työmies on laitettu asialle. Minä voin suoraan sanoa, että nyt on houreissa menty liian kauas puolueen linjasta ja olemassaolon tarkoituksesta. Nyt eivät naura pelkästään naurismaan aidat, nyt nauravat jo harakatkin. Ja ne ovat sentään viisaita.

Sekään ei vielä riittänyt. Terhi Kiemunki on sitten saanut mitä halusi. Apulaisvaltakunnan syyttäjä Raija Toiviainen on lopultakin nostanut Kiemunkia vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Kiemunki sai mitä halusi ja voi olla varma valtuustopaikastaan. Samankaltaisia hörhöjä äänestäjiksi riittää näinä päivinä torien reunustoilla. Nyt ollaan pitkällä sillä tiellä mistä ei ole paluuta. Siellä ei ole takiaisia, vaan satiaisia.

Kyllä paluu arkeen olisi voinut olla pehmeämpi. Aina sitä veli venäläisen rassautumisen kestää, mutta kyllä lennossa räjähtelevät lepakot kunnallisvaaliaseena ovat jotakin ennenkuulumatonta. Meno puolueessa ei ole muutoinkaan ollut kaksista, mutta liika on liikaa. Nyt on ryhdyttävä pohtimaan, tarvitsenko tunkkia enää ollenkaan? Tai työmiestä? Kiemunkia? Lyhyesti sanottuna, en tarvitse. Tunnen olevani mieleltäni terve.

Pitäkää putkosenne.

Avainsanat: vetouistelu, gps, työmiesputkonen, tuulivoimalat, räjähtävätlepakot