Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

214 Hirvijahtia ja pettymistä

Lauantai 13.10.2018 klo 18:28 - yrjöpoeka

Tänään alkoi jokasyksyinen suururakka, hirvenmetsästys. Siinä sanamukaisesti miehet aseet käsissään jahtaavat metsien kruunupäitä. Pakastimiin on tehty tilaa syöttämällä ylivuotiset lihat koirille. Oranssinpunaiset jahtiveikot kerääntyvät tiestöjen varsille nuotioiden äärille paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia. Mikäpä on ollessa sumuisen harmaassa ja leppeän lämpimässä loppusyksyn päivässä. Saadaan raitista ilmaa ja kännyköiden ruudulla seuraillaan kuinka koira ajaa hirvet metsämiesten syliin.

Iltapäivä lehti uutisoi päivän saatteeksi sitten näin. Hirvenmetsästys alkoi. Passimies sai luodin jalkaan. Hirvestä ei puhuttu mitään. Tärkeintä oli saada saalis, eli jalkaan haavoittunut passimies Pieksämäen sairaalaan. Totuus on kuitenkin se, että hirvenmetsästys on todella turvallista. Satatuhatta miestä aseineen useita viikkoja rymyämässä metsissä ja aitovierillä. Tuhansia riistalaukauksia ja vielä enemmän ammuttuja laukauksia harjoituksissa. Lehtien uutisointi on vain sellainen, että ei voi kuin nauraa. Näin kävi tämänkin uutisen kohdalla.

Ajoin tänään Kajaanin lentoasemalle hakemaan lastenlapset syyslomalle mummolaan. Mennessä näkyi runsaasti autoja tienvierustoilla ja siellä täällä autoissa istuvia passimiehiä. Nykytekniikan ansiosta voi seurata livenä kännykän näytöltä jahdin etenemistä. Koiramiehet tekevät varsinaisen työn koirineen. Autoilijat eivät juurikaan hidastaneet kulkuaan, ei vaikka yhdessä kohdin hirvikoira seurasi jälkeä tienvierustalla ilman turvaoranssia liiviä. Koirille se ei ole pakollinen, mutta näkyisi autoilijalla paremmin. Itselle koira on elävä varoitusmerkki lähellä olevasta hirvestä. Mikäli hirvi lähtee tienylitykseen se ei jarruttele, vaan hakee tiheämpää metsää. Satoja kiloja hirvenruhoa ei konepellillä juuri naurata.

Tänään oli myös erittäin vilkas autoliikenne koululaisten syysloman takia. Siksi jäin miettimään sitä, miksei missään valtatien varrella ole varoitusta alueella järjestetystä hirvijahdista. Kuitenkin jossakin metsäautotien varrella sellainen voi olla, vaikka siellä ei kulkisi tähän aikaan ketään. Valtatie 5:llä on suurimmilta osin 100/km/h nopeusrajoitus. Tuhansia autoja päivässä oli liikenne tänään ja vauhti sen mukainen, kiire lomanviettopaikkaan. Mikäli jahdit siirtyvät juuri syyslomaviikoille, olisi syytä eri turvallisuustahojen miettiä nopeusrajoituksia. Samoin seurueille velvollisuus merkitä varoituskolmioilla jahdin rajat.

Politiikkaa en ole unohtanut. Nykyinen ministeri, entinen ammatiyhdistysmies Lindström on unohtanut mitä varten ay-liike on olemassa. Ministerinä hänestä onkin tullut nyt oppimestari. Kaiken lisäksi täysin oikeiston ajamien asioiden vankkumaton puolustaja. Lindström on kääntänyt takkinsa niin lujasti, että pitää pienenä asiana työntekijän irtisanomisen helpottavaa lakia. Hallituskauden alussa ay-liike on joutui nielemään monenmoista ja nyt sille tuli loppu. Huutavassa työvoimapulassa aloitettin tällainen hanke. Kyllä järki on todella hukkunut työministeriltä. Uskoo kaiken paskan mitä lobbarit korvaan kuiskuttavat.

Lindström sanoo olevansa pettynyt ay-liikkeeseen. Ay-miehestä oikeiston käsikassara. Pettynyt olen tähän mieheen. Ketkuksi muuttui hän.

Avainsanat: hirvenmetsästys, hirvikoirat, seuruejahti, koululaistensyysloma, jarilindström, huutavatyövoimapula

046 Maastamuutto

Keskiviikko 6.5.2015 klo 12:53 - yrjöpoeka

Suomalaiset talousviisaat ovat vuosikausia huutaneet työvoimapulasta. Samaan hengenvetoon on lisätty posket innostuksesta punaisina, maamme tarvitsevan massiivista maahanmuuttoa. Tämä kaikki siitä huolimatta, että maassa on satojatuhansia työttömiä. Nämä viisaat ovat todenneet kotimaisen työttömyyden ja työpaikkojen välillä olevan kohtaanto ongelman.

Tuo on mielenkiintoinen väite. Kukaan ei kerro millaisia kohtaanto ongelmia on jo nyt, kielitaidottomien maahanmuuttajien parveillessa Helsingin rautatie asemalla. Kotimaiselle työvoimalle ei edes samasta suomenkielestä huolimatta löydy kohtaantoa. Kymmeniä vuosia maassa jo oleskelleista ulkomaalaisista, hyvin pieni osaa osaa kielen edes välttävästi. Lisäksi kouluttautuminen on vajavaista.

Tästä kielitaidottomuudesta ei meille ole hyötyä. Oman kotikuntani terveyskeskus on siitä hyvänä esimerkkinä. Terveyskeskus on todella kansainvälinen. Kielten sekamelskasta on hyötyä vain soten hallinnolle. He voivat todeta lääkäreitä olevan riittävästi. Valitettavasti nämä lääkärit eivät voi kielitaidottomuuden takia hoitaa yhtään potilasta itsenäisesti. Isolla palkalla heitä hoivaa ammattitaitoinen suomalainen lääkäri.

Tavallinen kansalainen voi todella miettiä, olemmeko me Euroopan työttömien kielitaidottomien ylikoulutettujen kaatopaikka? Kuka maksaa tämän hulluuden. Suomalainen veronmaksaja. Tarkoittaako tuo hallintoviisaitten vaatimus työvoimanmaahanmuutosta juuri tätä? Kielitaidottoman väen rahtaamista suomalaisten maksettaviksi? Hulluutta on monenlaista. Meillä on työvoimaa, joka osaa suomenkielen ja haluaa tehdä oikeita töitä, oikealla palkalla.

Miksi laitoin otsikoksi maastamuuton?

Suomalainen vihervasemmistolainen älymystö on pitänyt äläkkää perussuomalaisten vaalivoitosta. Pontta äläkälle he ovat saaneet medialta ja myös Ruotsin älymystö on julkisesti tukenut tätä huutoa. Edellisten vaalien jälkeen 2011 alkoi myös huuto, että osa kansasta haluaa muuttaa maasta pois perussuomalaisten vaalivoiton takia. Samoja ääniä kuului taas vaalien jälkeen.

Millainen huuto alkaa perjantain jälkeen? Sipilä julkistaa silloin hallituksen kokoonpanon. Kuplassa elävä älymystö ilmeisesti pakkaa jo laukkujaan. Todennäköinen perussuomalaisten mukanaolo hallituksessa hermostuttaa rasismikortin heiluttajia.

Uskallanko jo tuulettaa? Eläköön maastamuutto!

Avainsanat: karjuvatyövoimapula, kohtaantoongelma

021 Vappu tulee, oletko valmis

Lauantai 27.4.2013 klo 8:52

Ennen puhuttiin paljon siitä, että suomalainen työväki oli valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Urho Kekkonen puuttui tarvittaessa peliin ja perusti tilalle hätätilahallituksen. 1975 maassa oli silloin ennätykselliset 60 000 työtöntä ja hätätilahallituksen ensimmäiseksi tehtäväksi tuli puuttua työttömyyteen. Tarkoitus oli hyvä, onnistuminen huonompaa. Silloin katsottiin olevan kestämätöntä, mikäli niin iso osa työväestä oli työttömänä. Vielä silloin työväki marssi kaduilla vappuna ja piti kovia puheita valtiovallan suojeluksessa olevasta työväestä.

Maailma on muuttunut niistä ajoista ja entistä huonompaan suuntaan. Ketään ei isommasti kiinnosta, vaikka työikäisestä väestöstä satojatuhansia on ilman työtä. Se ei heiluttele hallituksia. Se ei kiinnosta työväenpuolueita, eikä ammattiyhdistysliikettä. Hallituspuolueet ovat totaalisen hiljaa asiasta. Ilmeisesti työtön väestö ei enää edes äänestä ja sen hyväosaiset nyt tietävät. Hallitusta kiinnostaa vain kilpailukyky. Samoin nöyristeleminen ja mielistely Euroopan mahtivaltioiden edessä. Tärkeintä nykyisille vallanpitäjille, on jatkuva rahan lapioiminen muiden työttömyyttä ylläpitävien valtioiden pohjattomiin kirstuihin.

Mutta onko hallitus kiinnostunut työväestä mitenkään? Kyllä se on. Kataisen ja elinkeinoelämän johdon suunnalta on huudettu viimeiset 10-vuotta työvoimapulasta. Hallitus on valmis vastaanottamaan köyhimmistä maanosista useita satojatuhansia luku- ja kirjoitustaidottomia työvoimapulaa helpottamaan. Näiden samankaltaisten luusereitten, kuin ovat suomalaisetkin oletetaan muuttavan jotakin suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja sen ne tekevät.

Ennen valkoihoiset suurvallat riistivät halvalla raaka-aineet juuri näistä köyhistä luuseri valtioista. Nyt Suomi on muiden mukana jatkamassa kolonialismia ja haluaa hyötyä näiden maiden pohjattomasta raaka-aineesta. Suuresta köyhien työttömien armeijasta. Tällä kolonialismilla on jo nyt muutettu suomalaisten työolosuhteita huonommiksi. Tätä väkeä käytetään surutta hyväksi palkkojen polkemiseen. Tämän menon ovat nykyiset valtapuolueet ja ammattiyhdistysliike täysimääräisesti hyväksyneet. Menneinä vuosikymmeninä vasemmisto nimitteli oikeistopuolueiden edustajia riistäjiksi. Niinsanottu tiedostava älymystö riimitteli lauluja rikkaista. Kaikkein kovimmat ”taistolaiset” olivat valmiita siihen, että suomalainen työväki saisi turvapaikan suuren ja mahtavan naapurin Neuvostoliiton sylistä.

Nykyinen tiedostava vasemmisto älymystö ei huuda enää neuvostovastaisuutta. Sillä on uusi iskusana ja se on rasismi. Sitä sanaa se vuodattaa jokaiseen tiedostavaan mediaan ja media on sitä myös valmis käyttämään. Kohderyhmä on löytynyt uudesta poliittisesta voimaryhmästä, joka on heilauttanut suomalaisen poliittisen kentän kokonaan uuteen tilanteeseen. Tätä kohdetta, Perussuomalaista puoluetta, käytetään nyt vihan ja kaunan välikappaleena. Tästä puolueesta ollaan julkisuudessa valmiita tekemään kaiken pahan ruumiilistuma.

Tästä puolueesta, joka on ilmoittanut olevansa pienen ihmisen asialla ja puolustavansa suomalaisten asiaa. Puolue on ilmoittanut olevansa suomalaisentyön puolue. Suomalaisen työn, joka tehdään suomessa. Suomalaisen työn, joka tehdään suomalaisella työvoimalla. Suomalaisen työn, joka tehdään suomalaisilla palkkaehdoilla. Ehdoilla, joilla vain ja ainoastaan voidaan turvata Suomen elinvoima. Suomalaisen yhteiskunnan ja demokratian elinvoima. Kansallinen yhtenäisyys.

Perussuomalainen puolue on ilmottanut olevansa työväenpuolue, sitä sen myös käytännössä. Erilaiset tutkimukset äänestäjäkunnasta osoittavat sen myös todeksi. Puolueemme on myös suomalaisten pienyrittäjien puolue. Kuntavaaleissa onnistuimme nousemaan merkittäväksi kuntapuolueeksi ja nousu tulee jatkumaan. Nyt puolue kouluttaa omaa väkeään ja valmistautuu paremmalla organisaatiolla seuraaviin vaaleihin. Kouluttautumisella luottamushenkilöt saavat paremmat valmiudet kohdata kuntakenttää odottavat haasteet.

Ei siis ole ihme, että tiedostava väestö on saanut sätkyn. Suomalaisella työllä suomessa on puolustaja. Suomalainen kansallismielinen puolue. Perussuomalaiset.

Avainsanat: vappu, työväenjuhla, miettusenhätätilahallitus, kolonialismi, työvoimapula, perussuomalaiset, suomalaisentyönpuolue

012 Sama meno jatkuu

Perjantai 8.3.2013 klo 9:48 - yrjöpoeka

Viime päivinä ovat tiedotusvälineet tuoneet uutisnälkäisille samoja uutisia, kuin olemme saaneet kuulla ja nähdä aikaisempinakin vuosina. Suomalaise työn puolustaminen on ollut jo vuosia hallitusten ensisijainen tavoite. Katainen on aiheesta puhunut usein ja lisännyt aiheeseen liittyen karjuvan työvoimapulan. Nyt suomalaisen työn puolustajaksi on ilmoittautunut myös Jutta Urpilainen. Tämä nero täti haluaa olla ratkaisemassa eurooppalaisia kriisejä ja samalla hän puheidensa mukaan puolustaa suomalaisia työpaikkoja.

Tämä vuosikausia jatkunut saman mantran hokeminen ei mene enää kaikille läpi. Siitä oli osoituksena edelliset eduskuntavaalit. Vaalituloksesta huolimatta, tai juuri siitä syystä, mantran hokeminen on vain kiihtynyt. Samaan aikaan suomalaisten työpaikat häviävät suomesta kiihtyvällä tahdilla. Miksei valtio tue suomalaisia työpaikkoja samanlaisilla summilla kuin Euroopan kriisivaltioita? Sinne sitä kyllä riittää ja eivät annetut eurot ole vielä kertaakaan turvanneet työpaikkojen pysymistä suomessa.

Ahneus on suomessa pysyvä tauti. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ahneuden mannekiineina ovat toimineet suuret suomalaiset yhtiöt. Nämä yhtiöt johtajineen ovat toitottaneet työntekijöille palkkamaltista ja nollalinjasta. Joka vuosi on toistunut sama kuvio. Johtajat ovat ensimmäisenä käärineet itselleen mahdollisimman muhkeat optiot ja palkkiot. Nyt energiayhtiö Fortum on menossa mukana ja ilmoittaa maksavansa uudelle johtajalle 100000 euroa varpajaisrahaa. Kiitokseksi, että suostuu firman uudeksi johtajaksi. Kyllä tässä verenpaine nousee.

Kaikista asioista pitää pystyä löytämään ahdistuksesta huolimatta jotakin hyvää. Minä näen näissä molemmissa saman asian toistoissa mahdollisuuden parantaa edellisten eduskuntavaalien tulosta. Pitänee toivoa että suuret firmat ja hallituspuolueet jatkavat samalla linjalla. Muutos on tulossa.

Takana on hauska hiihtolomaviikko vanhimman lapsenlapseni Ilonan kanssa. Ilona aikoi opettaa myös ukin luistelemaan. Koska en ollut koskaan luistellut, odotin pienoisella pelolla kuinka hankkeessa käy. Laittaessani luistimia jalkaani Suomussalmen puistoluisteluradalla Ilona kommentoi asiaa näin: ”minä en voi uskoa, että voi olla joku, joka ei ole koskaan luistellut”. Hänen hämmästystään lisäsi vielä se, että minä olen niin vanha. Kaikesta epäilyistä huolimatta en kaatunut kertaakaan ja siitä Ilona oli oikein ylpeä. Luisteluksi sitä ei voi kutsua, enemmänkin hoiperteluksi.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Hoiperrellaan.

Avainsanat: työvoimapula, suomalaistentyöpaikkojenpuolustaminen, tätitiukka, ahneus, fortum, jytkyjatkuu, hiihtoloma

077 Oliko Saul Schubak ajatuksineen yksin

Keskiviikko 14.11.2012 klo 9:57 - yrjöpoeka

Eilisen jälkeen en ole ollenkaan varma. Pääministeri Katainen haluaa äidit synnytyksen jälkeen nopeasti töihin. Toiseksi olisi hänen mielestään käytävä läpi kaikki perhe-etuudet ja arvioida niiden vaikutukset työelämään. Schubak lähti liikkeelle yhdestä tärkeästä perhe-etuudesta, eli lapsilisistä. Kyllä kokoomuksella on puolueena kokonaisuudessaan ajatuksena puuttua tähän Schubakin esiin nostamaan ongelmaan. Katainen komppaa ja haluaa heikomman aineksen saamat tuet tarkastelun alle.

Fantastista!

Keskustelu työvoimapulasta on joutavaa, kun seuraa jokapäiväisiä työpaikkojen lakkauttamisia. Mihin töihin on nyt niin kiire, voisi kysyä? Työt ovat kaikenikäisillä kiven alla. Töitä kyllä löytyy näistä erilaisista työpalvelukeskuksista. Siellä ihmisten pitää tehdä pakolla ilmaiseksi töitä kokoomuslaisille työnantajille. Oikeaa palkkatyötä haluavan on lähdettävä etsimään töitä muualta maailmasta. Karjuva työvoimapula on herra Käteisen mielilause.

Fantastista!

Kokoomus on viime vuosina taitavasti antanut nuoriso osaston heittää syötin julkisuuden ruodittavaksi. Palautteen jälkeen ei kestä kauan, kun emopuolue ottaa syötin hyvät puolet käyttöön. Schubakin ulostulon jälkeen ei kestänyt kauan, kun Katainen käytti nosteen hyväkseen. Eroaminen nuorten varapuheenjohtajan paikalta, on avain nosteeseen puolueen johtopaikoille. Ei tällainen ajatusten tonava voi joutua mierontielle. Nyt kaikki puolueessa olevat tietävät, mikä mies on Saul Schubak.

Fantastista!

Avainsanat: saulschubak, perhe-etuudet, työvoimapula, pääministerikatainen, työpalvelukeskus

052 Maakuntapolitiikkaa osa 3

Tiistai 1.11.2011 klo 10:09 - yrjöpoeka

Puolanka tuli tutuksi lautakunnan kokoontuessa siellä viime viikolla. Lautakunnalle ja ainakin itselle, jäi hieman ristiriitainen kuva Puolangan ongelmista. Mukana olleet luottamusmiehet olivat aivan eri mieltä palveluista, kuin paikalla olleet Puolankalaiset työntekijöiden edustajat. Paikalla olleet luottamusmiehet pitivät palveluja surkeina ja työntekijät olivat kokeneet saaneensa paljon suuremmasta työyhteisöstä ja että usea palvelu on paljon paremmalla tolalla nyt. Asiat joihin työntekijät kaipasivat parannuksia, olivat sellaisia, että ne saadaan korjattua ilman suuria kustannuksia. Tilaisuudesta jäi kokonaisuudessaan oikein positiivinen kuva ja uskon hallintokokeilun jatkuvan siten, että Puolanka on mukana jatkossakin.

Lautakunta joutui jättämään pöydälle ensivuoden talousarvion ja kokoontuu uudelleen asiaa pohtimaan 2.11. Talousarvion raami on tiukka ja siihen sisältyvä oppisopimuskoulutus on yllättävä.

Aihetta on käsitelty nyt myös julkisuudessa ja eilisen päivän aikana sain kipinöitä tutustuessani tarkemmin Kainuun Radion tekemään juttuun. Uutinen on raflaavasti kirjoitettu, Kainuussa kiistellään oppisopimuskoulutuksen maksajasta. Lautakunta ei suinkaan kiistellyt aiheesta. Lautakunta halusi tietää, kuka ja millä mandaatilla on tuonut oppisopimuskoulutuksen sosiaali- ja terveyslautakunnalle? Lisäksi halusimme seikkaperäisen selvityksen maksajasta, koska sosiaali- ja terveyslautakunta ei ole asiassa itse ollut aloitteellinen.

Olen pitänyt maakunnan talousjohtaja Asta Tolosta järkevänä ja tolkun naisena. Nyt uutisoinnin mukaan pitänee korjata mielipidettä. Argumenttien loppuessa talousjohtaja heittäytyy populistiksi ja maalailee uhkakuvia, mikäli lautakunta ei tee niin kuin ”joku” jossakin haluaa. Uhkailua Thaimaalaisilla, tämä on aivan uskomatonta tuubaa!

Maakunnan ammatissa työskentelevä henkilöstö on tiukoilla nykyisissä tehtävissään. Nyt pitäisi työn ohella pystyä ohjaamaan ja valvomaan useita kymmeniä ammattitaidottomia opiskelijoita. Talousjohtaja Tolonen uskoi tällä pystyttävän vaikuttamaan sosiaalipuolen uhkaavaan työvoimapulaan. Kyllä tällä pula vain pahenee, kun ei ehditä hoitaa omiakaan töitä. Ainoastaan valmis koulutettu ammattilainen auttaa nykyistä henkilöstöä jaksamaan.

Oppisopimuskoulutettu ja siihen laitettu raha ei välttämättä realisoidu jatkossa mitenkään maakunnan omaan työvoimaan. Koulutettu voi mennä ja hakea mihin jatkossa haluaa. Kaiken lisäksi hän joutuu kilpailemaan muiden ammattikoulutuksen saaneiden kanssa, avoimeksi julistetuista toimista.

Esitetyt huolet ja murheet eivät edelleenkään kerro, kuka on se taho tai henkilö, joka tätä oppisopimuskoulutusta ajaa kuin käärmettä pyssyyn? Lautakunta ei ole esittänyt sellaista tarvetta.

Mielestäni ammattioppilaitokset kouluttavat alan ammattilaisia ympäri Suomea ja me emme tarvitse oppisopimuskoulutusta tässä tilanteessa. Mikäli talousjohtaja haluaa estää uhkaavan työvoimapulan, hän voi osoittaa tuon miljoonan euron potin palkkauskustannuksiin. Mielestäni suurin uhka on ollut nyt ja jatkossakin, rahan puute. Mikäli kunnat osoittavat riittävästi rahaa työvoiman palkkaamiseen, lautakunta hoitaa rekrytoinnin pikaisesti. Työvoimaa on vielä, rahaa ei.

Kunnat ovat esittäneet tiukkoja teesejä kaikista työvoiman lisäyksistä ja pitävät tarkoin silmällä sosiaali- ja terveyslautakunnan tekemisiä. Miten kunnat reagoivat kustannusten kasvuun ja siihen, että hyöty ei jatkossa välttämättä palaudu maksajalle?

Vaikka talousarvio raamia nostettaisiin, en näe oppisopimuskoulutuksesta sellaista hyötyä, että sitä kannattaisin lautakunnassa. Talousjohtajan esitys uutisen mukaan on, ettei raamia voi nostaa ja silloin on vielä helpompi vastustaa sitä.

 

 

Avainsanat: maakunatpolitiikkaa, puolankaonmukanahallintokokeilunjatkossa, talousarviojätettiinpöydälle, talousjohtajapopulistina, käärmettäpyssyyn, työvoimapulauhkaakainuuta,

020 Huonoja työntekijöitä?

Sunnuntai 6.3.2011 klo 21:13 - yrjöpoeka

Eilinen päivä oli todella vaiherikas ja lopulta vielä venähti pitkäksi. Vaalan ja Otanmäen reissulla vierähti koko päivä ajomatkoineen. Siihen vielä vaalityöryhmän kokous Kajaanissa laittoi aikataulun tiukoille. Illan päätteeksi oli vielä vaalipaneeli kotikunnassani Suomussalmella.

Vaalipaneeli toi esille mielenkiintoisen kysymyksen, ovatko suomalaiset työntekijät huonoja vai laiskoja?

Olemme tottuneet sanomaan, että joku laittaa itsestään 100 % peliin. Illan keskustelun kummallisin ajatus tuli esille Eero Suutarin esittämänä ja vielä useasti toistettuna. Hänen mielestään kukaan suomalainen työntekijä ei anna itsestään työlle 100 %! Hän esitti arvion, joka vaihteli välillä 40 % - 90 %. Olen sitä mieltä, että suomalainen työntekijä on tunnollinen ja tekee työnsä hyvin. Jouduin olemaan todella eri mieltä aiheesta ja jatkoimme aiheesta väittelyä vielä paneelin päätyttyä.

Eero Suutari on itse ansioitunut yrittäjä ja siksi väite on outo. Miksi hän maksaa kenellekään työntekijälle täyttä palkkaa sellaisesta työstä, johon työntekijä ”ehkä” panostaa 40 %? Osuva kommentti voisi olla tämä: ”Hullu se joka paljon pyytää ja tyhmä se joka maksaa.”

Allekirjoittaneen suuntaan osoiteltiin lukemalla sitaatteja ”Nuiva- vaalimanifestista. Jostakin syystä se ei innostanut yleisöä ja eikä muita panelistejakaan. Johtuneeko se galluppien jatkuvasta suunnasta? Kansalaiset ovat entistä ”nuivempia” ja haluavat selkeästi, että oman maan kansalaiset hoidetaan ensin.

Kainuun mallista emme saaneet aikaan minkäänlaista kädenvääntöä, vaikka sitä itse hieman odotinkin. Yksi Kainuuta koskeva tärkeä aihe, josta etukäteen oli sovittu puhuttavan, oli puolustuspolitiikka. Se jätettiin syytä kertomatta pois. Mielestäni nyt on oikea aika puhua, kuinka aiomme puolustaa Kainuun-prikaatin olemassaoloa? Uskomus siitä, että prikaati on uudenaikaisin ja sen rakennuskanta on modernein, ovat yhtä tosia kuin oli Kemijärven sellu ja UPM-Kajaani. OKL:stä puhumattakaan.

Pohjois-Suomen etu on aloittaa keskustelu ajoissa, koska maavoimien säästötarpeet nousevat esiin heti vaalien jälkeen. Mikäli on uskomista maavoimien komentajaan, säästöt kohdistuvat rakenteisiin. Etelä-Suomen alueella olevilla joukko-osastoilla on voimakas poliittinen tuki. Kainuun ja Pohjois-Suomen kohtalona on aina ollut menettää. Jokainen menetys on kohdistunut niihin rakenteisiin, joita on eniten uudistettu ja jotka ovat olleet erittäin kilpailukykyisiä. Aina on puuttunut tärkein, poliittinen tuki. Pelkkä usko lupauksiin on tuuleen heitettyä.

Mikäli säästöjä etsitään jälleen Kainuusta, voimme sen jälkeen unohtaa paljon muutakin. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee ylimääräisessä kokouksessa erikoissairaanhoidon tilannetta tulevalla viikolla. Maakuntavaltuuston päätettäväksi asia juoksutetaan juuri sopivasti vaalien alla, 28. maaliskuuta. Aiheeseen liittyy suuria investointeja ja tästä voimme saada todella hyvän aiheen vaalikentille.

Sitä odotellessa, aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.

Avainsanat: laiskotellen, joutilaita, työvoimapula, nuivavaalimanifesti, maavoimiensäästöt, onkokainuumenettäjämaakunta, hyväuskoisiahölmöjä, aurinkoistakevättä

074 Ja aurinko paistaa

Maanantai 17.5.2010 klo 7:41 - yrjöpoeka

Tätä ihmettä on nyt riittänyt ja lisää on luvassa. Kotipihan rapsuttelijoille ja puutarhan kunnostajille tämä on oikeata kulta aikaa. Näin on ollut meidänkin perheessä, ulkosalla puuhastelua ja välillä grilli kuumaksi. Tätä onnea talven kovilla pakkasilla odoteltiin ja nyt siitä on nautittava.

Viimeisiä lumikasoja viedään, tänään ne voivat loppua, kunhan levittelen niitä lisää. Sitten vain odottelemaan oikein kunnon takatalvea..?

Kreikan rahoitus sotkua seuratessani tulee väistämättä mieleen entiset ajat. Aikoinaan elimme suuren ja mahtavan Neuvostoliiton naapurina. Silloin elettiin vain ja ainoastaan yhden totuuden politiikkaa. Jokainen asioista eri mieltä ollut, sai yllensä hyvin herkästi neuvostovastaisen leiman. Leimakirvestä heilutteli silloinkin valtakunnan johto, niin myös tänään. Hallituksen johto on todella pahastunut siitä, etteivät kaikki puolueet ymmärrä olla oikeata mieltä. Vastustajat ovat populisteja ja he eivät ymmärrä vastuunkantoa. Samalla uhkaillaan synkällä tulevaisuudella, ”me emme leiki teidän kanssanne tulevaisuudessa”. Aivan kuin hallituspuolueet olisivat jo voittaneet vaalit, äänestäjät voivat olla todella eri mieltä hallituksen erinomaisuudesta.

Aivan käsittämättömän suuria rahasummia ollaan valmiit heittämään ns. kankkulan kaivoon. Samaan aikaan kotimaan kohteisiin ei löydy rahoitusta ja tätä seuratessa se ei ole mikään ihme. Hallituksen tavoitteena näyttää olevan se, että Suomi on koko maailman pelastaja. Hallituksen päämääränä on pelastaa maata uhkaava työvoima pula, rahtaamalla paimentolaisia Afrikasta pelastajiksi. Siitäkin huolimatta, että kotimaan väestöstä on satoja tuhansia vailla työtä. Maailmaa uhkaava rahoituspula on myös hallituksen avainasia. Oman maan kansalaisten rahoituspula ei ole ensisijainen, meillä on asiat hallituksen mielestä niin hyvin. Vaippoja ei kuitenkaan ole ja työttömiä ei ole varaa työllistää. Minun mielestäni hallitus on unohtanut, mitä ja keitä varten hallitus on toimimassa?

Jokainen tällaisen toiminnan arvostelija saa herkästi julkisuudessa populistin leiman. Ei riitä, että vallassa olijat sitä tekevät. Suomalaisen median pääosa lähtee herkästi mukaan samaan. Pääkirjoitus palstoilla lyödään leimoja kuten vanhoina hyvinä neuvostoaikoina! Silloin leimoja lyötiin herkästi Tuure Junnilaan, George Ehnrothiin ja kaiken huipulla oli Veikko Vennamo! Jälkeenpäin on todettu, että miehet olivat oikeassa, mutta kun se oli silloin maan tapa! Maantavasta puhutaan nytkin, korruptiosta kärsivä hallitus toimii, kuten toimittiin neuvostoaikoina.

Eilisen aikana pääsin ajelemaan jammulla useita tunteja. Katselin ennakkoon kartalta päällystettyjä sivuteitä ja ajelin Taivalkosken, Posion, Kuusamon kautta. Liikenne oli rauhallista ja tiet olivat talven jäljiltä kohtuullisessa kunnossa. Posion puolella oli vielä suurissa järvissä jäät, mutta kova tuuli oli tekemässä niistä entisiä. Kuusamon kuuluisalla Kitka järvellä oli sama tilanne. Iltapäivän lopulla kova puuskittainen itätuuli vaikeutti hieman ajamista.

Reitiltä jäi mieleen kuva, joka on tuttu täälläkin. Talot ovat tyhjinä ja ainoat kulkijat kylien kohdalla kulkevat sauvojen avulla. Kyläkaupat ovat sulkeneet ovensa ja pitäjien asukkaat olivat pyhän kunniaksi ajelleet Kuusamon suuriin kauppakeskuksiin. Tämä on ollut sitä keskustalaista aluepolitiikkaa. Santeri Alkion sanoin on oltu, ”pienen ihmisen asialla”.

Avainsanat: tanssiminullezorbas, leimakirves, neuvostovastainen, työvoimapula, maantapa, korruptio, maaseutumatkailu, keskustalainenaluepolitiikka, pieneihmisenasialla

067 Voiko maaseutu pelastua..?

Tiistai 4.5.2010 klo 22:25 - yrjöpoeka

Öisin on pakkasta ja todella kylmä tuuli sitten päivän aikaan pitää huolen siitä, että talvi vaatteille on vielä käyttöä. Viimeiset lumet ovat kivikovia vielä iltapäivisin ja tätä on vielä luvassa pari viikkoa. Vasta sitten alkaa kevään tulo todella.

Tänään olen saanut kuunnella radion välityksellä, kuinka maaseutu pelastuu. Maahanmuutto ministeri kertoo satuja, kuin pikku lapsille. Maaseudulta tuotavat työvoimareservit kotoutuvat hänen mukaansa Suomen maaseudulle hyvin. Auvoisessa uskossaan hän kertoo kuinka muuttoreservit tuovat valoa ja lämpöä, kaikkialle minne he menevät.

Uskomatonta tuubaa ja samaa mieltä ovat olleet kaikki, tänä päivänä minulle soittaneet. Ministerin ja muiden tähän uskoon hurahtaneiden mielestä, maaseutu alkaa suorastaan kukoistaa. Kaiken lisäksi ministerin mielestä maahan tuodaan jatkossakin täysin kouluttamatonta väestöä. Ministerin visioiden mukaan työtä syntyy melkein itsestään maaseudulle!

Itsellä on melkoinen epäilys asian suhteen. Mitä nämä Afrikan tummat heimot tulevat tekemään esimerkiksi Kainuun korpiin? Aiotaanko maaseutu täyttää vuohi- ja lammaslaumoilla?  Kuinka se on mahdollista, kun suomalaisetkaan eivät voi juuri mitään pientiloja pitää, EU kieltää kaiken ja keskusta puolue siunaa sitten loput. Mitä ihmettä maahanmuutto ministeri meinaa tehdä näillä omilla sadoilla tuhansilla työttömillä? Miksi ministeri ei suuntaa kaikkea toiminta tarmoaan kotimaan väestöön? Jos kaikki se tarmo ja raha suunnattaisiin kotimaisen työttömyyden torjuntaan, ei tarvitsisi pohtia tätä musertavaa työvoima pulaa!

Olen joskus pohtinut, onko hallituksen ministereillä muistamattomuuden lisäksi todellisuus trauma? Minusta tuntuu aivan siltä, että Thors ei aikuisen oikeasti tiedä mikä on Suomen työttömyyden tila? 300 000 – 500 000 työtöntä on sellainen luku, että se kertoo mikä Suomessa on vialla. Suomesta puuttuu oikeaa työtä!

Viimeisten vuosien aikana maastamme on lähtenyt valtaisa määrä sellaista teollisuutta, joka on luonut aikaisemmin Suomelle hyvinvointia. Kaiken lisäksi myös pienempi teollisuus on siirtymässä kiihtyvällä tahdilla, joko Kiinaan tai muihin halpatuotanto maihin.

Näiden maahanmuutto uskoon hurahtaneiden mielestä Suomeen on tuotava sen takia uutta työvoimaa, etteivät sitä omat enää tee! Minusta tuollaiset väitteet ovat täyttä potaskaa! Jos työttömille tarjotaan oikeita töitä, oikealla palkalla, niin varmasti jokainen lähtee! Nyt työttömiä nöyryytetään vuosikaupalla kirjoittelemaan mieletön määrä samoja sanoja, työtön, työtön, työtön. Kaikenlaisia kursseja järjestetään, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kukaan ei valmistu mihinkään, vain kurssin pitäjät rikastuvat!

Rautalangasta vääntäen: Jos Suomessa on työvoimapula, miksi suuri osa työllisestä työvoimasta on työttömänä? Kaiken lisäksi suomalaista ei tarvitse edes kotouttaa!

Työllistävä vaikutus on totta kuitenkin joiltakin osin. Jokaista maahanmuuttajaa kohti, pitää palkata yksi (1) avustaja ja niitä riittää Suomen ylikoulutetussa väestössä! Tämä avustaja opettaa maahanmuuttajan talon tavoille, eli hakemaan rahaa seinästä. Pitkän päälle tämä ei toimi, vaan meillä on edessä Kreikan tie!

Tehtaat on myyty, työ ulkoistettu Kiinaan tai muualle halpatyön maihin. Toisiamme hieromalla me emme selviä! Suomi tarvitsee oikeaa teollista työtä ja minä en usko siihen, että kouluttamaton työvoima Afrikasta sen tuo!

Suomen tulevaisuus on täysin huippukoulutetun kotimaisen työvoiman harteilla!

Avainsanat: työvoimapula, uskomatontatuubaa, maaseutupelastuu, työttömienarmeija, työllisyyskoulutus, työllinentyövoima, rahaaseinästä, olipakerrantyövoimapula

006 Vaihtelevaa huonoa oloa

Maanantai 11.1.2010 klo 19:36 - yrjöpoeka

Onneksi tauti ei isommin tarttunut, vaan omituinen olo poistui ja on nyt välillä uusiutunut heikompana. Tulin päivän mittaan siihen tulokseen, että kyse on pelkästään vanhenemiseen liittyvästä ilmiöstä. Välillä huonompaa oloa ja sitten välillä hieman helpompaa, pientä kitinää esiintyy ajoittain ja se on normaalia.

Sattui silmiini youtubesta tämä juttu ja se on aivan kuin tämän päivän virallista sanomaa. Suomen virallista ulkomaalaispolitiikkaa, josta ei välillä tiedä itkeäkö vai nauraa. Tässä Neurovision lähetyksessä tehdään asiasta parodiaa, mutta se tuntuu aivan oikealta viralliselta kannalta. Kotimaan syrjäytyneelle väestölle ei riitä empatiaa, mutta kun maahan saapuu minkälaista väkeä tahansa, silloin valtion rahahanat aukeaa. Maahan saapuvia varten tarvitaan melkein saman verran väkeä huolehtimaan maahanmuuttajien eduista. Itselleni ei ole oikein selvinnyt, kaikesta tohottamisesta huolimatta, mihin tarkoitukseen väkeä Afrikan savannilta siirretään? Viralliset tahot puhuvat taas työvoimapulasta, mutta meillä on taasen pilvin pimein kotimaisia työttömiä, joille ei tarvitse antaa kotoutusta. Toisekseen tuntuu siltä, etteivät savannien sotijat tule tekemään muita töitä, kuin repimään rahaa seinästä. Hyvin on Neurovision tiimi löytänyt parodiaan kaiken oleellisen. Tuota kun vielä saataisiin valtakunnan television lähetyksiin, kansalla olisi hauskaa ja valtaapitävät tykkäisivät iloisesta kansasta.

Perussuomalaisia kunnan- ja kaupungin valtuutettuja grillataan nyt kunnolla, erityisesti silloin jos valtuutetut eivät ymmärrä maan tapaa. Maan tapa tarkoittaa sitä, että eri paikkakunnilla on vuosikymmeniä hallinnut jokin iso puolue tai useampi ja ne ovat luoneet oman toimintakulttuurinsa. Nyt joukkoon on tullut rohkeita suoraselkäisiä perussuomalaisia, jotka eivät asetu muiden kyykytettäviksi. Kotka oli ensimmäinen paikkakunta jossa tehtiin jo rikosilmoituksia virkamiesten taholta luottamushenkilöitä kohtaan, nyt Tampereella tarkastuslautakunnan jäsentä roimitaan oikein kunnolla. Heitetään julkisuuteen jokin väite salassa pidettävistä luottamuksellisista keskusteluista, joiden varjolla aiotaan päästä hankalasta tapauksesta eroon. Toivottavasti Heikki Luoto jaksaa kamppailla loppuun asti ja katsoa mikä siellä puristaa.

Tällä viikolla jatkuu myös minun poliittinen elämäni ja selkäviikot menevät nopeasti ohitse. Kirjoittelua pitäisi tiivistää ja tätä sivustoa täytellä enemmän. Olisiko siinä yksi uudenvuoden lupauksistani, jää nähtäväksi?

Sairastamisessa on se hyvä puoli, että saa vaimolta hieman enemmän huolenpitoa. Se tuntuu oikein hyvältä ja moni tuttuni sanoo samaa, riippumatta sukupuolesta.

Kyllä toinen ihminen on toiselle hyväksi! Erityisesti oma puoliso!

Avainsanat: ulkomaalaispolitiikka, työvoimapula, savannit, perussuomalaiset, maantapa, uudenvuodenlupaus