Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

021 Hulluus huipussaan

Perjantai 14.3.2014 klo 18:38 - yrjöpoeka

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi opetteli elämään suu kiinni. Sen aikaisella väestöllä se pysyy vieläkin kiinni, samoin aika pitkälle heidän jälkeläisillään. Sodan jälkeen vasemmisto oli voimissaan ja jatkuvasti vahdittiin kaikkien sanomisia. Neuvostovastaisuudella lyötiin kaikkia, jotka uskalsivat olla jotakin muuta mieltä, mitä vasemmisto vaati. Silloinen presidentti Kekkonen oli viimeinen takuu mies suurvalta Neuvostoliitolle. Kekkonen oli hyvin hanakka lyömään myllykirjeen pöytään ja se tiesi sen kohteeksi joutuneelle sisäistä maanpakoa. Poliitikolle myllykirjeen saaminen oli katasrofi. Suomettuminen oli ajansana.

Viimepäivien keskustelua on sävyttänyt suomettumisen henki. Keskustelua ovat hillitsemässä juuri ne neuvostoajan kokeneiden ikäluokkien poliitikot. Kansanedustajista lähtien. NATO nostetaan varovasti esille ja varoitellaan puhumasta siitä. Tavallinen kansa ei saisi ääneen edes pohtia mikä on Suomen tila Venäjän pullistelun takia. Mielipidekirjoituksia on ilmestynyt eri medioihin, niissä haikaillaan Kekkosen aikaa ja rauhanomaista puolueettomuutta suurvaltaristiriitojen ulkopuolella.

Talvisodan alla Suomi halusi olla poissa suurvaltojen kahinoista, mutta siinä ei auttanut vaikka kuinka julisti puolueettomuuttaan. Silloiset suurvallat, Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto, jakoivat Euroopan omiin etupiireihinsä. Näillä alueilla he tekivät sitten mitä halusivat. Saksa Länsi-Euroopassa ja Neuvostoliitto miehitti koko itäisen osan. Ainoastaan Suomi pani hanttiin, eikä suostunut rauhanomaisen Neuvostoliiton miehittämäksi. Suurvallat kunnioittavat ainoastaan niitä, jotka ovat valmiita puolustamaan omia alueitaan. Suomi oli ja maksoi siitä kalliin hinnan.

Venäjän tämänhetkiset puheet ja teot ovat kuin kaikuja menneisyydestä. Neuvostoliiton aikana Suomessa naureskeltiin suurvallan uskomattoman tökeröille puheille ja tempuille, joilla se puolusti tekemisiään. Suomessa oli runsaasti niitä voimia, jotka täysin kritiikittömästi hyväksyivät naapurimaan toimet. Tämän hetken puheet ja teot Ukrainan kimpussa ovat siitä osoituksina ja samaa meininkiä tämä Putin on luvannut muillekin entisille alusmailleen. Alusmaikseen Putin laskee myös tsaarinaikuiset maat, kuten Suomi. Putin puolustelee tekosiaan sillä, että näin Venäjä suojelee kansalaisiaan fasismilta. Fasisteja ovat kaikki ne jotka ovat erimieltä Putinin kanssa.

Venäjällä on alemmuuskompleksi. Venäjän varastoissa vanhenee ja ruostuu kymmeniä tuhansia taistelukoneita ja panssarivaunuja. Maa haluaa parantaa sotilaallista kykyään ja tuntee alemmuutta valtavan romuarmeijan keskellä. Jäänteitä romuarmeijasta on jäänyt myös Ukrainan maaperälle. Pullisteluun kuuluu, että muutamia armeijan yksiköitä on varustettu uudenaikaisella materiaalilla. Näitä erikoismiehiä on nyt esitelty Krimin niemimaalla.

Huolestuttavaa on Putinin Venäjän aloittama kansallistunteen lietsonta. Samalla tavoin toimi Hitler ja Stalin. Vellovien kansanjoukkojen päästyä liikkeelle, sen pysäyttäminen on todella vaikeaa. Erityisen vaikeaa se on silloin, kun kansanjoukoille on osoitettu syyllinen ahdinkoon. Se voi olla peräti mahdotonta ilman ”puhdistavaa” sotaa. Toisessa maailmansodassa hulluus velloi ja siinä kuoli kymmeniä miljoonia ihmisiä. Nyt tätä hulluutta on näkyvissä.

Suomella on aina ollut puolustusvoimat. Apua ja tukea on aina etsitty lännestä. Lännessä on rakennettu sodanjälkeen Pohjois-Atlantin puolustusliitto. Sitä nimitetään tuttavallisemmin NATOksi. Suomen on nyt etsittävä lisäturvaa aurinkoisen sään vallitessa, mikäli turvan etsiminen jätetään myrskysään ajaksi, se voi silloin olla liian myöhäistä. Naapurimaamme Viro koki vuosikymmenien miehityksen ja se halusi heti poutasään aikana hoitaa vakuutukset kuntoon.

Suomi on nyt valinkauhassa. NATO on hyvä lisäturva maailman myllerryksiin. Puolueettomuuden perään on aivan turha haikailla. Suurvalta Venäjälle, Suomi ei koskaan tule olemaan puolueeton.

Ennenvanhaan sanottiin, että kun ”ullivesi” nousee rannoille, alkavat hullut huutaa.

Se pitää täysin paikkansa.

Avainsanat: myllykirje, suomettuminen, neuvostovastaisuus, alusmaat, nato, ullivesi

025 Ullivesi

Sunnuntai 5.5.2013 klo 19:38 - yrjöpoeka

Lapsuudessani ja nuoruudessani oli olemassa seuraava sanonta. Kun ullivesi nousee rannoille, hullut alkavat huutaa. Ullivesi tarkoittaa kevään tulvavesiä. Toinen, että hullut huutaa. Se tuli puolestaan siitä tosiasiasta, että juuri keväällä pitkän talven jälkeen mielenterveys herkästi pettää. Useilla muillakin ”vanhan kansan” sanonnoilla oli ja on edelleenkin vankka pohja todellisuuteen.

Tämä kyseessä oleva sanonta tulee väistämättä mieleeni, seuratessani kommentti kirjoittelua maakuntalehden uutiseen. Uutisen aihe oli, ettei Ari Korhonen saanut kansanedustaja Pentti Kettusen tukea. Nyt Korhosen pyrkimisen kohde on puoluesihteerin tehtävä. Hän katsoo olevansa pätevä johtamaan puoluetoimistoa, vaikka epäonnistui piirin johtamisessa. Tämä kaikki pyrkiminen vain yhden vuoden kokemuksella puoluetyöstä ja politiikasta.

Puolueessa ja piirissä on yleensä vakiomäärä sellaisia, joiden tehtävänä on vastustaa ja jurnuttaa aivan kaikesta, mistä muu porukka on yhtä mieltä. Sotkamossa pitämässämme kevätkokouksessa, näitä änkyröitä löytyi kolme kappaletta. Koska kevätkokous sujui niin hyvin, he aloittivat jurnutuksen. Sitä jurnutusta ja suoranaista solvausta ja jopa valehtelua, he ovat jatkaneet tämän edellä olevan uutisoinnin kommenteissa.

Heikkinen mesoaa Suomi24:n palstoilla ja terrorisoi Suomussalmen sivistystoimen virkahenkilöstöä pakkomielteellään. Sivistystoimi on joutunut siirtämään yhden opettajan opetustehtävistä Heikkisen suorittaman vainoamisen takia muihin tehtäviin, piiloon vainolta ja uhkailuilta. Edes raastuvanoikeuden istunnot eivät tätä miestä hidasta. Tällä meriitillä tämä mies kertoo muille, kuinka muiden pitäisi toimia. Ihmettelen hieman, kuinka juuri Ari Korhoselle alkaa tulla hänenlaisiaan tukijoita. Ilmeisesti lakimiehelle on jatkossa tarvetta.

Kyllönen pääsi kunnallisvaaleissa Ristijärven valtuustoon ja sai myös maakunnallisen luottamustoimen sote-kuntayhtymän hallitukseen. Tämä onneton helppoheikki ei näytä todellakaan tietävän, mitä tarkoittaa valtuusto- tai hallitusryhmässä toimiminen. Hän mesoaa tuossa kirjoitussarjassa nimellään ja kertoo mitä omassa ryhmässä on keskusteltu. Kaiken lisäksi hän puhuu muunneltua totuutta, kuinka Kettunen on estänyt Ari Korhosen pääsyn Itä-Suomen- Ja Pohjois-Suomen neuvottelukuntiin. Tämä mies on myös toiminut vuoden puolueen jäsenenä. Hän on myös valmis kertomaan, kuinka piirin asioita pitäisi hoitaa. Hän on myös vankka Korhosen tukija.

Minä en sano, enkä edes väitä, ullivedellä olevan asiaa heidän toiminnalleen. Jokatapauksessa lievä lääkitys saattaisi olisi paikallaan.

Yksikään puolue ei ole koskaan sietänyt tällaista toimintaa vuoden mukana olleilta untuvikoilta. Puolueen ja piirin toiminta on pitkäjänteistä työtä yhteisen hyvän ja jäsenistön eteen. Sitä ei aikaansaada noilla eväillä. Heidän eväänsä voivat olla jatkossa niukat perussuomalaisten Kainuun-piirissä. Soten perussuomalaisten hallitusryhmä ei voi noita väitteitä ja solvauksia niellä muina miehinä. Nämä sankarit ovat nyt julkisuudessa kertomassa, kuinka piirin jatkovuosikokouksessa tullaan näyttämään ovea piirin toimivalle johdolle.

Ovi voi käydä. Kuka siitä kulkee, selvinnee aikanaan.

Avainsanat: ullivesi, hulluthuutaa, pyrkyryys, puoluetyö, terroristiheikkinen, perussuomalaisenvaltuustoryhmansäännöt