Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

271 Väärä mielipide

Keskiviikko 11.12.2019 klo 12:18 - yrjöpoeka

Lukiessani eri someryhmien kirjoittelua, nousee väistämättä mieleeni kuva, että toiset on enemmän oikeassa. Vastaavasti toiset sitten esittävät aivan vääriä mielipiteitä. Olen arvostanut tunnettu blogistia Sakari Timosta hänen tarkoin argumentoiduista mielipiteistään. Nyt uuninpankkopoikana tunnettu kirjoittaja ilmoittaa ykskantaan, että al-Holista voivat sanoa jotakin vain hallituksen edustajat. Vielä tarkemmin hän yksilöi oikeassa olijat vihreiden joukkoon kuuluviksi. Lisäksi hän on löytänyt sen kaikkein pahimman valemedian toimittajan, Timo Haapalan. Hänet tunnetaan Iltasanomien setä arkadiana.

Haapalan kirjoittelut ovat toisinaan sitä luokkaa, että hän selkeästi pyrkii tekemään politiikkaa. Haapalalla oli Antti Rinnettä kohtaan alusta saakka vihamielinen asenne. Viimeaikaisissa kirjoituksissaan hän on osoittanut olevansa tiedon lähteillä. Antti Rinteen ja nyt ulkoministeri Pekka Haaviston tekemisistä kirjoittaessaan häntä syytetään maalittamisesta. Suomeksi sanottuna toimittaja ei saisi kirjoittaa vihreiden Pekka Haavistosta mitään negatiivista. Uuninpankkopoika on nyt unohtanut puolueettomuuden, kun erilaisia mielipiteitä Haavistosta kerrotaan. Hän asettuu tänään yhden totuuden sanojaksi. Siitäkin huolimatta, että toimittajan kirjoittamista asioista on myös Haavisto anellut anteeksi antoa.

Eilinen kirjoitukseni sai myös omistamani puhelimen savuamaan. Palautteen mukaan saan kirjoittaa melkein mitä vain, mutta Haaviston morkaaminen on minulta kielletty. En pelkää maalittamista ja palautetta, vaikka se olisi vihamielistä. Vihamieliseen palautteeseen olen vuosien varrella turtunut. Aion jatkossakin kirjoittaa niistä aiheista mitkä silmilleni hyppäävät.

Seurasin eilen tarkoin uuden pääministerin Sanna Marinin esiintymistä TV1 haastattelussa. Mielenkiintoni kyllä lopahti, kun näin kuinka hän toisteli ulkoaopittua liturgiaa. Hänellä ei ollut mitään sellaista sanomista, joka olisi ollut hänen omaansa. Haastattelu osoitti, että Suomen koulutusjärjestelmä pystyy tuottamaan hyvin esiintyviä klooneja. He pystyvät ilmeettömästi tuijottamaan haastattelijaa ja toistamaan kirjoista opittua. Päämisterin arki voi olla hyvin lyhyt, jos hän ei pysty tuon parempaan. Hän toistaa sellaisia lauseita, että ei ilmeisesti edes itse ymmärrä mitä ne tarkoittavat.

Uuden hallituksen naisvoittoista ministerisumaa on ihasteltu. Maailmalle halutaan kertoa nyt, että Suomi on melkein tasa arvoinen maa. Nyt naisilla on 12 ministeriä ja miehillä 7. Suomen mediat eivät asiaa kummemmin ihmettele. Asiaa ei ihmettele myöskään tasarvoasian valtuutettu. Asiasta ovat hiljaa myös miehet, koska nyt ei kertakaikkiaan sovi olla pilkun viilaajana. Miettikääpä sitä, jos tilanne olisi toisinpäin? Yhtään listaa ei olisi voitu edes julkaista noilla luvuilla. Jokaisen median toimittajat hyökkäisivät sovinistien kimppuun.

Toisdaalta ymmärrän kyllä miksi setämiehet eivät edes pyrkineet ministereiksi. He eivät usko hallituksen pitkäikäisyyteen ja siksi on hyvä olla asemissa odottamassa omaa vuoroaan. Sitten on helppo kertoa äänestäjille, että annettiin nyt naisille mahdollisuus näyttää osaamisensa. Kun kuuntelee ministereitä hallituksen aitiossa, voi jo nyt sanoa, että ei hyvältä näytä.

Tyttömäinen lepertely ei ministerille sovi ja tietämättömyys on suorastaan karmaisevaa. Pekka Haavisto heiluttaa pian vihreitä ja myös hallitusta.

Avainsanat: uuninpankkopoika, setäarkadia, pekkahaavisto, alholinnaiset, sannamarin

179 Pysytään asiassa ja kalastetaan

Keskiviikko 10.7.2019 klo 14:38 - yrjöpoeka

Kokoomus käytti tätä lausetta vaalien aikaan. Tämä sopisi oikein hyvin tämän päivän some-maailmassa käytäviin keskusteluihin. Kun joku esimerkiksi julkaisee aivan asiallisen päivityksen jollakin sivustolla, lopputuloksena voi olla aivan muuta mitä alkuperäinen päivitys tarkoitti. Jos keskustelusta tulee suosittu, joku aloittaa hyvin pian keskustelussa ketjun joka on tietoista provosointia. Siihen löytyy hyvin pian toisia samanhenkisiä, joille tämänkaltainen keskustelu on ainoa oikea.

Itse olen välittämättä siitä mihin keskustelu kulkee, mutta parhaimmilla keskustelun sotkijoilla on takuuvarma resepti. Kun keskustelu alkaa laantua, he vetävät alkuperäisen keskustelun herättäjän nimen esiin tai jonkun toisen nimen. Sillä he varmistavat, että keskustelu jatkuu yhtä typeränä kuin he haluavat. Heille on aivan turha puhua järkevästi, koska sitä he eivät kuuntele. Viimeisen vuorokauden kuluessa olen päässyt seuraamaan kahta keskusteluketjua eri ryhmissä. Toisen aloitin itse ja se jatkuu tällä hetkellä kuin tauti. Alkuperäinen aloitus on hävinnyt kuin pieru saharaan. Toisessa ketjussa ryhmän jäsen toi foorumille hyvän tilanne kuvan kaupungista ja sen ihmisistä. Ensimmäisestä kommentista lähtien siinä on raivoisasti keskusteltu siitä, oliko kuvaajalla lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Tätä jatkuu loputtomiin ja sitä on kaikkiallla. Erilaisen blogien kirjoittajat, kute Uuninpankkopoika Sakari Timonen kriittisine kirjoituksineen on eturivin kohde kaikille häiriköille. Koska itsekin kirjoita jatkuvasti, minulta on kyselty sitä, miksen avaa blogiini keskustelua. Olen pyytänyt heitä seuraamaan näitä keskusteluketjuja ja miettimään, onko siinä tänään mitään järkeä. Minusta ei ole siihen, että saisin siivota jatkuvasti keskusteluketjuja. Pitäydyn vain omassa tavassani. Vuosikymmen sitten ihmiset kommentoivat toisten juttuja nimettöminä ja solvasivat heitä. Tänään he tulevat silmille nimen ja kuvan kera. Häiriköt kokevat tänään olevansa niskan päällä ja he elvistelevät omilla foorumeillaan tekemisistään.

Sain lyhyen mahdollisuuden käväistä Kuusinki-joella aamukalalla. Matkaa sinne on kotoani 165 km yhteensuuntaan. Siksipä lähdin liikkeelle aamuyöllä klo 01.00. Perille tultuani laitoin perhovavat kuntoon ja reppuun kaikki tarvikkeet aamupäivän kalastusta varten. Yöllä oli todella kylmä ja ajellessani melkein koko matkan oli auton lämpömittari nollassa. Tästä olis se hyvä puoli, että sain kalastaa useita tunteja ilman itikoiden häiritsevää ininää. Joki oli kesätulvassa ja se oli hyvä merkki kalastuksen kannalta. Ketään muuta ei näkynyt joella koko sinä aikana kun kalastin siellä. Tien päässä oli kyllä runsaasti matkailuvaunuja ja autoja, mutta ihmiset nukkuivat lämpimässä. Mitäpä sitä kärvistelemään suvisessa Suomen kesässä.

IMG_20190709_043514.jpg
Joki on ystävistä mukavin.

Kalastusreissu oli todella antoisa tapahtumien osalta. Joella on voimassa taimenten alamittana 60 senttiä ja minulla oli sellaiset perhot, joilla sain tarttumaan vain 57 senttisiä taimenia. Kokemuksena ison taimenen otti on pysäyttävä. Tämän kokoiset taimenet ovat raivokkaita vastustajia. Molemmissa tapauksissa näin heti käytettyäni kalaa vavan kahvan vieressä kyseessä olevan alamitan. Siksi ne saivat vapauden jatkaa kutunousuaan. Toisella taimenella oli sellaiset raatelujäljet, että nostin sen muutamaksi sekunniksi heinikolle kuvaamista varten. Oma arvioni jäljistä on rokastaminen. Taimen oli jäljistä huolimatta täyttä voimaa. Se sai minulta vielä uuden mahdollisuuden kudulle. Onneksi joen vesi on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen kylmää kuten kaikkialla Suomessa. Kylmä vesi suojaa kalaa ja auttaa selviytymisessä.

IMG_20190709_061600.jpg
57 senttiä. Toinen kiduskansi oli revitty
IMG_20190709_061732.jpg
Toinen revitty jälki vatsapuolella.

Tällä joella ei tänä päivänä ole juurikaan mahdollisuutta kokea samana aamuna kahden kalan ottia. Se on harvinaista herkkua ja siksi tämä aamu oli itselleni täydellinen. George William Curtisin kynästä on alla olevan sitaatti. Se kuvaa hyvin Kuusinki-joen ja minun välistä suhdetta yhdessä koetusta ajasta vuosikymmenten varrelta:

Joki on ystävistä mukavin. Sitä pitää rakastaa ja sen kanssa elää, ennen kuin sen oppii tuntemaan.”

Avainsanat: pysytäänasiassa, somehäiriköt, uuninpankkopoikasakaritimonen, kuusinkijoki, perhokalastus

280 Muistakaa köyhien asia

Torstai 27.12.2018 klo 10:37 - yrjöpoeka

Joulu oli ja meni. Rauhallista yhdessä oloaikaa. Ei kuitenkaan kaikkialla. Helsingin alueella aikuinen mies, ilmeisesti isä, surmasi pienen poikansa. Tappeluita siellä täällä ja poliisin antamia kyytejä rauhalliseen jouluselliin. Sellissä on vain usein käytetty patja kolkossa tilassa. Palokunta sammutteli liikaa lämmenneitä taloja ja mukana jokunen autokin. Eli kohtuullisen normaalia elämänmenoa. Väkivalta ei kuitenkaan ole koskaan normaalia.

Joulun alla pääministeri ilakoi hallituksen tekemällä tilastollisella ihmeellä. Pääministeri aikoi sulkeutua sitä ilakoimaan omaan autotalliinsa. Hänellä on ilmeisesti se amerikkalainen miesluola siellä. Kaiken pitäisi siis olla hyvin. Näin ei kuitenkaan ole ja siitä on erittäin ansiokkaasti kirjoittanut Sakari Timonen, paremmin tunnettu uuninpankkopoikana. Näitä joulunajan juttuja kannattaa jokaisen ajatuksen kera lukea. Pääministerillä ja hallituksella on käytössään omiin tarkoituksiin soveltuvat tilastot. He eivät halua tutustua siihen oikeaan arkitodellisuuteen. Työttömyyteen ja suoranaiseen nälkään.

Helsingissä ovat leipäjonot jo todellisuutta. Ihmisten on ollut pakko sulkea häpeä pois, koska nälkä pakottaa heidät siihen. Pelkään pahoin, että Timonen ennustaa kirjoituksessaan oikein. Pian alkavat virkaihmiset laskea, kuinka paljon köyhät ovat saaneet ruoka-apua. Sen jälkeen köyhiltä karsitaan se viimeinenkin rahallinen tuki. Hallituksen tekemät toimet työttömien ja köyhien luusereiden syyllistämiseksi ovat kantaneet niin hyvin, että syyllistämisestä on jopa mediassa tullut jo arkipäivää. Sipilä voi vielä tämän talven aikana todeta, että köyhien elossa pitäminen ei ole enää hallituksen ja eduskunnan tehtävä. Vapaaehtoiset saavat tehdä sitä mikäli kokevat kutsumusta.

Olin joulun alla mukana yksinäisten joulun järjestelyissä kotikunnassani. Paikalle suorastaan tulvi väkeä ja kaikki tilat olivat todella viimeistä sijaa myöten täynnä. Se palaute jota olen saanut, kertoo kuinka heillä ei ole varaa itsellä järjestää mitään jouluista ateriaa. Eräs iäkäs henkilö kertoi siitä häpeän tunteesta, kun hän tuli tilaisuuteen. Hän myös sanoi, että hänelle oli helpotus nähdä, ettei hän ole tunteensa kanssa yksin. Samalla hän iloitsi siitä, että oli tullut ja saanut nauttia yhdessäolosta kiireettömässä seurassa. Niin hän kuin moni muukin kertoi, että he saivat kokea olevansa muiden kaltaisia ja tärkeitä. Vapaaehtoisille tämä on paras kiitos. Ainoa mikä huolettaa hyväntekemisessä on se, mitä ”hyvää” autotallin kiitostilaisuudesta pullahtaa ulos.

Yhdeksän (9) euron päiväpalkasta on tullut uusi normi. Pätkätöistä on tullut uusi normi. Kerjäämisestä on tullut uusi normi. Ruokajonoista on tullut uusi normi. Uusi normi on tullut myös siitä, että sadoille tuhansille nuoremmille suomalaisille ei kerry näistä töistä minkäänlaista eläkettä. 1990-luvun laman seurauksena saimme maahan valtavan määrän köyhiä, jotka menettivät kaiken omaisuutensa pankkien pelastamiseksi. Se köyhyys on peritynyt ja nyt näyttää tilanne samalta. Jälleen uusia sukupolvia siirtyy pysyvästi ruokajonoihin.

Samaan aikaan Suomi vaurastuu entistä enemmän ja kansallisvarallisuus jakaantuu pienen ihmisjoukon käytettäväksi. Sen eliitin, joka nimittää työttömiä ja köyhiä ruokajonojen ihmisiä työhaluttomiksi luusereiksi. Mitä enemmän meillä on köyhiä, sitä varmempaa on se, että nälkä ajaa ihmiset vielä kadulle. Santeri Alkio sanoi: muistakaa köyhien asia.

Sipilä on sen unohtanut autotallissaan.

Avainsanat: muistakaaköyhienasia, santerialkio, sakaritimonen, uuninpankkopoika, kerjääminenonuusinormi

105 Oikeassa olemisen tuska

Sunnuntai 29.4.2018 klo 17:52 - yrjöpoeka

Olen aika usein kirjoittanut sotesopasta. Kirjoituksiani on luettu ja saamani tiedon mukaan jopa monistettu. Jättäessäni luottmustehtävät en jättänyt omakohtaista kirjoittamista eri aiheista. Sote ja maakunta kuuluvat jatkuvasti sellaiseen aihepiiriin, että siitä on kirjoitettava.

Viikonlopun aiheeksi tuli väkisin tämä sote. Sain todella änkyräisen soiton jossa minun toivottiin lopettavan aiheen kaluamisen. Viimevaaleissa valituksi tullut ja siitä maakunnalliseen luottamusasemaan noussut valtuutettu kertoi painavasti, että tässä on nyt tehty niin paljon työtä soten eteen, ettei sitä voi enää keskeyttää. Lisäksi kirjoitukseni vahingoittavat jo Kainuun mainetta. Minä luulin muutama viikko sitten, että olen vahingoksi vain omalle kotikunnalleni. Saas nähdä milloin saan kuulla olevani vahingoksi koko maalle.

Olen usein keskustellut tästä aiheesta ihmisten kanssa ja kertonut, että olen itse kokenut tämän jo useaan kertaan. Sotea on väännetty viimeiset kymmenet vuodet aina uuteen uskoon. Valmista ei ole tullut, mutta jokaisesta punnerruksesta on jäänyt soten kentälle elämään ponnistusten tuomia tuloksia. Kokemani perusteella tiedän, ettei virkakoneiston tekemä työ mene hukkaan. Se mikä menee aina hukkaan, on poliittisten puolueiden uskottavuus. Puolueet ovat vaalien aikana luvanneet tehdä soten valmiiksi useaan kertaan. Sen takia siitä on tullut jopa kiviriippa suurille puolueille.

Tänään tämä on nähtävissä Sipilän hallituksen ponnisteluissa sotekuvion loppuunsaattamiseksi. Jälleen kerran tämäkin minulle soittanut valtuutettu oli saanut kuulla, kuinka tämä sote on aivan välttämätön. Siksi minun ei pitäisi keikuttaa hallituksen tekemää hyvää työtä. Onneksi minä en vielä ole sellaisessa asemassa, että minun sanaani kuunneltaisiin. Kunnioittamani blogisti Saku ”uuninpankkopoika” Timonen on jo eri asia. Häntä seurataan valtakunnallisesti ja hänen kirjoituksensa ovat erittäin hyviä.

Uuninpankkopoika ja yrjöpoeka voivat kuitenkin tuoda kirjottamisellaan esille sen, ettei soten kaatuminen kaada maata turmioon. Ainoastaan puoluesatraappien kunnia on vaarassa. Samoin heidän asemansa omissa puolueissaan. Kannattajat voivat herätä ja nähdä, ettei keisarilla ollut edes vaatteita.

Sipilän hallituksen paniikki on nyt siinä tilassa, että kaikki keinot ovat käytössä. Opposition edustajille luvataan sitä sun tätä. Hallitus tietää jo, ettei sen heiveröinen selkäranka riitä soten varmistamiseksi. Saako kepu petettyä RKPn ja saamaan sen tuen äänestykseen näyttää olevan melkein valmista. Syytä onkin, kun tietää kuinka heppoisessa tilanteessa on Sampo Terho. En ole satavarma pysyykö hänen ryhmänsä kasassa.

Lupasin soittajalle jatkavani kirjoittamista ja siihen on hyvä syy. Se on Kainuun sote ja maakuntajahkaaminen. Kainuun uusi sairaala on todella kallis ja sen maksajina Kainuun kaikki kunnat. Lopuksi siitä jää jäljelle erinomainen terveysasema Kajaanin kaupunkilaisille. Tämä kallis episodi sylettää vielä tulevina vuosina niitä tahoja jotka valtaa Kainuussa pitävät. Otin aiheeseen kantaa maaliskuussa ja tässä on yksi esimerkki, ei kuitenkaan ainoa. Jos sote toteutuu sen kallis tikki Kainuulle. Se on uskomattoman kallis.

Piruttani. Tutkikaapa Kainuun väestöennustetta kymmenen vuotta eteenpäin. Vetäkää rinnallle Kainuun maakunnan tavoitteet. Sen jälkeen ei enää naurata.

Avainsanat: sotesoppa, uuninpankkopoika, yrjöpoeka,

069 Paskaa SDPn tuulettimessa

Lauantai 17.3.2018 klo 17:53 - yrjöpoeka

SDPn "nuorison" edustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero ovat avanneet sanaisen arkkunsa. Tiedotteellaan he vaativat puolustusministeriä puuttumaan MPKn (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) toimintaan. MPK kouluttaa nuoria Metso-leireillä luonnon tuntemukseen ja siihen kuuluu myös metsästyksellisenä osiona ampumaharjoituksia. Pienoiskivääri on voimakkain ase harjoituksissa ilma-aseiden lisäksi. Maanpuolustuskoulutusta yhdistys ei nuorille tarjoa. Metso leirejä he järjestävät metsästysjärjestöjen toimeksiannosta.

Nyt nämä SDPn "nuoret" ovat kertomassa, että MPK laittomasti kouluttaa nuoria sotilaallisiin tehtäviin. He ihannoivat Neuvostoliiton ja DDRn nuorten isänmaallisia leirejä joissa ammutaan kaikilla mahdollisilla sotilasaseilla. Kaiken lisäksi asepuvussa. Nämä valtiot ovat jo muuttaneet manan majoille. Neuvostoliiton perillinen Venäjä antaa aivan samaa sotilaskoulutusta ja se sopii näille rauhanaktivisteille. Ei ole näillä ns.kansanedustajilla enää muuta tehtävää. Nyt he ovat saaneet päähänsä heittää paskaa tuulettimeen. Idiootteja ovat he. Parempi on etten sano enempää. Paljon olisi vielä nasevia ja sopivia lauseita mielessä.

Kirjoitin 15.3 asiantuntijoista. Nyt sain lukea Uuninpankkopojan kirjoituksen samasta aiheesta ja se on todella hyvä. Voit lukea sen tästä. Vuosikymmenten kokemuksen jälkeen olen oppinut arvostamaan oikeita asiantuntijoita. En näitä maksettuja ja korruptoituneita hyypiöitä. Oikeat asiantuntijat antavat lausuntoja koulutuksen ja kokemuksen pohjalta ja pysyvät niissä. Korruption raiskaamat virkamiehet ja -naiset laulavat sen mukaan kuka maksaa mistäkin. Politiikkoa syytettäisiin takinkäännöstä. Näiden ns.asiantuntijoiden kerrotaan vain ottaneen opikseen ja huomanneen hallituksen esityksen olevankin erinomainen. Maksettuja hyypiöitä ovat nämä.

Kokoomuksella on edessään vielä mielenkiintoisia aikoja. Jos Väyrynen saa keskustan hereille, niin maakuntamalli saa vielä kokoomuksen kentän tulille. Kesäkuuhun on vielä pitkä aika. Jos kerran Pohjois-Korea ja USA pystyvät huhtikuussa sopimaan omat asiansa, niin soten ja maakuntamallin kaatuminen on siihen verrattuna pelkkä tussahdus.

Avainsanat: erkkituomioja, sirpapaatero, maanpuolustuskoulutusyhdistys, putinnuoretjasotilaskoulutus, uuninpankkopoika, kärsätkaukalossa

066 Sananen vielä

Keskiviikko 14.3.2018 klo 19:59 - yrjöpoeka

Paljon olen viimeaikoina kirjoittanut sotesta ja vielä on vähän sanottavaa. Eduskunta aloitti tänään keskustelun lakialoitteesta ja se jatkuu pari kuukautta valiokunnissa. Kovin oli keskustelu juupas eipäs linjalla. Odotin kokoajan yhtä ainoata asiaa. Elina Lepomäen puheenvuoroa. Kokoomus on ilmoittanut, että kaikilla on sanomisen vapaus heidän ryhmässään. Ilmeisesti ryhmä oli saanut Lepomäen jollakin keinolla hiljaiseksi, koska en kuullut häneltä sanaakaan. Lopulta löin kanavan kiinni, juupas eipäs keskustelu on turhauttavaa.

Päivän pelasti Uuden Suomen blogi ja siellä Elina Lepomäen keskustelun avaus sote-aiheeseen. Pidin kirjoituksesta ja oli luettava se vielä toistamiseen. Lepomäki on todella perehtynyt asiaan ja uskallan kannattaa hänen ajatuksiaan. Luulenpa, että kokoomuksessa on jatkossa nainen puheenjohtajana. Toinen päivän pelastaja oli tietysti Uuninpankkopoikana tunnettu Sakari Timonen omassa blogissaan. Nämä kaksi kirjoitusta olisi jokaisen pystyttävä kiihkoilematta lukemaan. Järkeä on vielä maassamme. Hallituksella se on hakusessa. Siellä on keskitytty läänityksien jakamiseen.

Talvi on pitkällä ja olen odotellut milloin luonto antaa vielä viimeisen kunnon annoksen lunta. Sitä tuli viimeyön aikana ja vielä pitkin päivää. Yön aikana puhalteli myrskyinen tuuli ja se kinosti lunta kunnolla. Aamulla oven aukaisun jälkeen piti hetken miettiä mistä aloittaa. Tuuli oli kasannut etupihan umpeen ja sivurakennuksen vierustalla kulki metrin korkuinen lumivalli. Raivasin varaston ovelta lunta sen verran, että sain lumilingon esille ja sen jälkeen katselin mihin suuntaan lunta voi lingota. Reilun tunnin työskentelyn jälkeen oli ensimmäinen huki tehty. Päivän mittaan sain kahteen kertaan vielä siirrellä lunta myötötuuleen. Tällä hetkellä tuuli on rauhoittumassa ja sade hellittää.

Huomiseksi säätiedoitus lupaa sitten pientä (-10) pakkasta ja aurinkoa. Talvi on täällä todella normaali. Maaliskuu on aina ollut yöpakkasten sävyttämä ja se talven viimeisen lumimyräkän annostelija. Joskus on tullut vielä huhtikuussa rajustikin lunta, mutta ne ovat olleet poikkeuksia. Tämän talven aikana voi sanoa, että pihallani on todella paljon lunta ja odotan kevään ihmettä. Lämpöä ja aurinkoa joka hävittää valtavat lumivuoret.

IMG_20180126_143327.jpg
Tammikuussa oli jo melkein autokatoksen korkuinen. Nyt on tullut hieman lisää.

Avainsanat: eduskunnansotekeskustelu, elinalepomäki, uuninpankkopoika, normaalilumitalvi

243 Suomi kuntoon

Lauantai 30.12.2017 klo 20:23 - yrjöpoeka

Nämä sanat ovat painuneet syvälle suomalaisten mieleen keskustapuolueen ansiosta. Sipilän johdolla on aloitettu kuntoon laitto kaikkein surkeamassa tilassa olevien ihmisten kurmottamisella. Työttömät ovat hallituksen mielestä laiskoja ja itse syyllisiä työttömyyteen. Useissa sosiaalisen median keskusteluketjuissa hallituksen toimia tässä asiassa puolustetaan surutta. Töissä olevat tai jo työelämästä eläkkeelle jääneet pitävät hallituksen toimia oikeina. Kun itsellä ovat asiat hyvin, ei anneta armoa heikoimmille.

Uuninpankkopoika Saku Timonen on ansiokkaasti kritisoinut hallituksen toimia. Nyt yhden työttömän aloittama nimienkeruu kansalaisaloitteen muodossa sai viikossa yli 50000 allekirjoitusta. Itse olen sen etenemiseen skeptinen. Hallitus ei halua aloittaa keskustelua uudelleen. Todennäköisesti aloitteen tekstistä löydetään syy blokata se. Toivottavasti jokainen työtön lähettää jokaviikko 5 eri kansanedustajalle työhaku ilmoituksen. Saavat siinä syynätä papereita ihan työkseen. Todennäköisesti kansanedustajat pääsevät näin ensimmäistä kertaa oikeisiin töihin.

Talvi on ollut leuto ja kovia pakkasia odotellaan. Leuto alkutalvi tuo säästöä lämmitykuluissa. Leudon talven haittapuoli on runsas lumentulo. Viimeisten viikkojen aikan sitä on tullut riittävästi. Kahden viimeisen vuorokauden aikana on satanut runsaasti märkää lunta ja se on tuottanut ongelmia sähköverkoille. Aamun herätys oli etsiä trangia-keitin ja keitellä oikeat pannukahvit. Tänään ei ole tarvinnut miettiä mitä tekisi. Lumitöitä on riittänyt ja lisää on luvassa, kun katsoo sääennusteita tuleville päiville. Pientä pakkasta ja runsasta sadetta. Sähköverkoston ongelmat tulevat jatkumaan ja kylmenevissä asumuksissa keitellään jatkossakin kahvit trangialla.

Mikäli tilanne jatkuu pitempään voivat taloudet olla tiukoilla lämmön suhteen. Itse sain tänään kokea pidemmän katkoksen ja se ei tuntunut hyvältä. Mikäli leudot ja runsaslumiset talvet jatkuvat on harkittava oman sähköntuottolaitteen hankinta. Sähköä tarvitaan sen verran, että öljypoltin ja kiertovesipumppu toimii. Samoja ongelmia pohtivat tänään useat taloudet. Näin ainakin kertovat kaverit facebookissa. Pakastimet ovat vielä täynnä syksyn satoa. Hirvenlihaa ja marjoja. Omassa pakastimessa on vielä jonkinverran itse pyydettyä jäämeren lohta. Huomenna lämpiää savustuspönttö ja siellä kypsyy kunnollinen pala lohenkylkeä. Lämpö ja kunto pysyvät yllä lumitöiden ansiosta. Pakastinta on nyt tyhjennettävä etteivät pääse ruoat pilaantumaan.

Radion uutisissa kerrotaan juuri nyt kello 20.00 Kainuun maakunnan alueen hätätiedotetta, joka johtuu runsaasta lumentulosta ja sähkökatkoksista. Tilanteen ennustetaan jatkuvan vielä useita päiviä. Puhelinyhteydet eivät enää kaikkialla toimi ja sitä varten radiossa luettiin nyt ohjeita. Tästä voi syntyä kriisejä koska puita kaatuilee sähkölinjoille ja maanteille. Omat lähikadut ovat tänään saaneet kokea tämän. Nyt olisi hallituksen tehtävä palkata työttömiä lumi- ja raivaustöihin. Oikealla palkalla työtön lähtee takuuvarmasti työnlaitaan kiinni. Nämä työt eivät vaadi korkeakoulupohjaa.

Juhana Vartiainen on lukittava omaan työhuoneeseensa eduskunnassa. Puhelimet ja sähköposti suljettava. Harjoitelkoon siellä työttömien puolesta työhakuilmoitusten laadintaa.

Avainsanat: keskustalaittaasuomenkuntoon, työttömienaktivoiminen, uuninpankkopoika, kainuunmaakunnanhätätiedote, kotitaloudetongelmissasähköjenkatkettua, juhanavartiainen

203 Sananvapautta ja sananvapautta

Keskiviikko 25.10.2017 klo 14:22 - yrjöpoeka

Yksi eniten seuraamistani blogisteista on Saku Timonen eli Uuninpankkopoika. Hän on todella hyvä kirjoittamaan ja hän kirjoittaa asiaa. Hyvin paljon hän on ruotinut työttömien kyykyttämistä ja erityisesti hallituksen nykyistä työttömyyden alentamisen keinovalikoimaa. Tai ei sitä ole edes olemassakaan. Työttömillä ei koskaan tule edes olemaan teoreettista mahdollisuutta päästä oikeisiin töihin. Valtio on itse näyttänyt kyykyttämisen suunnan. On työkokeilua sun muuta. Pääasia on sillä, että työttömällä voidaan teettää töitä ilmaiseksi. Työtön saa ruhtinaallisen 9-euron palkan kokopäivän työstä.

Tämän lisäksi hän on antanut huutia natseille ja muille äärilaidan porukoille. Koska hänellä on erittäin paljon seuraajia ja hänen jokainen juttunsa luetaan hyvin, hän on saanut runsaasti vihamiehiä. Jostakin syystä nämä vihamiehet haluavat itselleen täydellisen sananvapauden. Sitä vastoin he jotka osoittavat natsit ja rasistit tyhmiksi, kuten Timonen, heille ei kuuluisi samankaltaista sanavapautta. Siksi tämä mölyäjien kuoro on valmis tekemään mitä tahansa Timosen juttujen julkaisujen estämiseksi. Viimeisin yritys oli tehdä ilmianto facebookin luvattomasta kuvasta. Facebook antoi kolme vuorokautta pannaa Timoselle.

Pelleporukka on saanut siitä suoranaisia orkkuja. Omissa keskusteluryhmissään he ilakoivat kaikesta tästä. Siellä vilisee myöa uhkauksia Timosta kohtaan. Tämän arvostelijaryhmän yksi geneettinen ominaisuus on sanavarastojen yksipuolisuus. Suomen kielen heikko hallinta on myös silmiinpistävää. Siitäkin huolimatta, että joukossa on varmasti kouluja käynyttä porukkaa. Ilmeisesti nämä kouluja käyneet tietävät, ettei liian vaikeita asioita voi kirjoittaa opetuslapsilleen. Siksi he suoltavat lyhyitä lauseita ja hyvin monotonisia. Nämä lyhyet lauseet ja sanat opetuslapset juuri ja juuri ymmärtävät. Kuten sen, että Timosen kaltaiset ovat kansanvihollisia. Ja natsit tietävät keinot heidän hoitelemisekseen.

Onneksi Uuninpankkopoika on keitetty niin kovissa liemissä, ettei häneen uhkailut tehoa. Mitä enemmän häntä on yritetty viimevuosina vaientaa, sitä enemmän häntä kuunnellaan ja hänen juttujaan jaetaan valtavia määriä. Lukijakunta on tämän huudon seurauksena kasvanut. Se kertoo omalta osaltaan sitä, että Suomessa on vielä hyvin paljon sellaista väkeä joka ei hyväksy natseja kaduille. Olen aiemminkin kompannut Saku Timosta. Nyt komppaan häntä entistä vahvemmin. Juuri siitä syystä kirjoitan tämän blogini.

Tänään tarvitaan juuri Timosen kaltaisia rohkeita asianosaavia kirjoittajia. Kirjoitettu sana pysyy ja se on aina vaarallisin ase tyhmiä mellakoitsijoita vastaan. Siksi Timonen joutuu nyt vihan ja vainon kohteeksi. Tästä syystä tarvitaan myös tukijoita. Hiljaisia mukanaolijoita, mutta eniten äänekkäitä tukijoita. Myös minä asetun puolustamaan Timosen sanavapautta. Ilman sananvapautta Suomi ei olisi enää vapaa. Tässä puolustamisessa ei ole kyse politiikasta. Tässä on kyse sananvapaudesta, ihmisoikeuksista ja Suomen tulevaisuudesta. Anarkiaa ja mölyapinoita en halua kaduille, koska lastenlapseni ansaitsevat parempaa.

Siksi sanavapautta ja ihmisoikeuksia on puolustettava. Nyt. Ei huomenna.

Avainsanat: uuninpankkopoikasakutimonen, timonenjaorjatyövoima, kansallissosialistinensananvapaus, kirjoitettusanapysyypuhuttukatoaa, sananvapausvaatiipuolustajia

162 Milloin puhdistukset alkavat

Sunnuntai 20.8.2017 klo 12:57 - yrjöpoeka

Luin juuri äsken Saku Timosen (uuninpankkopoika) blogia. Täytyy tunnustaa että julmaa on teksti hänen blogissaan olevissa kuvakaappauksissa. Minulle saapuneet tekstit ovat olleet vielä varovaisia. Nuo tekstit pakottavat kysymään, mitä poliisin asialle vihkiytyneet asiantuntijat aikovat tehdä? Noin suorasanaisia henkeen ja terveyteen liittyviä uhkauksia on näiden asiantuntijoiden pakko löytää. Toinen kysymys on sitten se, mitä poliisi aikoo näille verenhimoisille tehdä?

Pitääkö meidän suomalaisten pelätä sitä, mitä nämä ovat uhanneet toisille suomalaisille tehdä? Me olemme pelänneet maahanmuuttajien aiheuttamaa uhkaa ja se on nyt sitten toteutunut Turun puukotuksen osalta. Eli uhka on toteutunut. Kun kerran julkisesti nimellään esiintyvät uhkailevat julkisesti, voidaan olettaa uhan ennenpitkää toteutuvan. Yksikään viranomaistaho ei ole aiheesta kiinnostunut, koska niinsanottu kansa vaatii valvomaan vain ulkomaalaisen näköisiä.

Nämä tekstit täyttävät todeksi muuttuessaan täysin terroristisen teon tunnusmerkit. Toinen juttu on sitten se, että onko suomalaisen toteuttama väkivalta jotenkin parempaa kuin ulkomaalaisen? Eli se katsottaisiin normaaliin suomalaiseen elämänmenoon kuuluvaksi. Itse kyllä luen noita uhkauksia järkyttyneenä. Miten joku ulkomaalaisia pelkäävä ja isänmaallisuudella uhoava suomalainen voi julkisesti uhata jotakin nimettyä suomalaista? Oman maan kansalaista?

Minä en voi ymmärtää näitten ajatusmaailmaa ollenkaan. Ensin pelätään suomalaisiin kohdistuvaa arvaamatonta väkivaltaa ja sitten itse aiotaan tehdä vielä pahempaa. Alkaa tuntua siltä, että ulkomaalaiset ovat vain keppihevosena omille verenhimoisille ajatuksille. Noissa Timosen blogin kuvakaappauksissa näkee tämän suoraan. Väkivalta ja murhanhimo kohdistuu oman maan kansalaisiin. Ihmisiin, jotka eivät ole samaa mieltä näitten pelleporukoiden kanssa.

Katsoin tänään naamakirjan tarinoita ja siellä eräs kaveripiiriini kuuluva laittoi julkaisuun Adolf Hitlerin kuvan. Kuvatekstinä oli, joko on minua ikävä. Korkeasti koulutettu ja sivistynyt ihminen on taantunut yhtäkkiä ilmaisuiltaan ja kieleltään Suomi ensin ryhmän älylliselle tasolle. Taas kerran minun on aloitettava siivous kaverilistassani. En minä jaksa katsella ja lukea vihaa ja solvauksia sisältäviä päivityksiä. Sosiaalinen media on tuonut mukanaan erittäin paljon hyvää. Tänään se tuo mukanaan myös kaiken sen kuonan, jota olemme kantaneet jokainen repuissamme.

Otsikon kysymys milloin puhdistukset alkavat kaipaa turvallisuusviranomaisilta vastausta. Pitääkö meidän varautua sisäiseen välienselvittelyyn? Mikä on siinä tilanteessa turvallisuusviranomaisten rooli? Peukuttaako sisäministeri edelleen Suomi ensin porukan nahkatukkia? Pitääkö meidän aloittaa varustautuminen oman maan kansalaisten aiheuttamaa uhkaa varten? Miksi poliisi antoi luvan mielenosoitukseen samaan aikaan Turun torilla, kun ihmiset halusivat hiljentyä surmien tekopaikalla?

Nyt pitäisi huolehtia siitä, ettei turhaa vastakkainasettelua syntyisi. Sitä toivoi hyvässä puheessaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Avainsanat: uuninpankkopoikasakutimonen, uhkaarviototeutui, ulkomaalaisetkeppihevosena, adolfhitler, sisällissodallauhkailu, tasavallanpresidenttisauliniinistöntiedote19.8.2017

141 Nimitysviidakko

Tiistai 4.7.2017 klo 11:38 - yrjöpoeka

Työttömälle on viimevuosina yritetty keksiä vaikka minkälaisia nimityksiä. Paras tuntemani asiantuntija on Sakari Timonen, Uuninpankkopoikana paremmin tunnettu bloggaaja. Viimeisimmän nimilistauksen voit käydä lukemassa täältä. Kaikelle tälle nimiviidakolle on yksi yhteinen nimittäjä ja sen myös Timonen kirjaa selkeästi ylös. Palkatontyö. Tämäkö on suomalaisen työvoiman tulevaisuus?

Itseäni on kummastuttanut muutama pieni seikka tässä suomalaisen työvoiman haaskauksessa. Ensimmäisenä kummastukseni kohteena on se, että miksi työvoimaviranomainen ei ensin tarkastele sitä, onko työttömällä jokin erityinen ammattitaito. Sen jälkeen pitää tarkastella, onko missään siihen ammattiotaitoon liittyvää työtä. Mikäli ei löydy, maksetaan työttömyyskorvausta. Mikäli löytyy, työtön ohjataan siihen työhön suomalaisilla työehdoilla.

Yleensä työtä ei löydy. Suomalaiset yritykset ja erityisesti julkinen taho, kuten kunnat, ovat oppineet saavansa työvoimaviranomaisilta ilmaista työvoimaa. Julkinen valta ilmoittelee viranomaiselle, että nyt olisi tarjolla ammattimiehille ja naisille työkokeilupaikkoja. Näin toimivat myös yritykset. Suomeksi sanottuna, Suomessa on valtavasti oikeata työtä! Siitä ei haluta maksaa enää palkkaa. Koska palkkaa ei makseta, ei kerry myöskään eläketurvaa. Yhteiskunnan pimeät voimat ovat keskenään sopineet tämän menettelyn.

Aikaisemmin suomalainen työvoima oli valtiovallan erityisessä suojelussa. Heti kun työttömyys alkoi nousta, kehiteltiin julkisen vallan, eli valtion, toimesta työttömyystöitä. Suomalainen tiestö tarvitsee kipeästi korjausta ja työvoimaa on siihen tarjolla. Työllistetylle maksettu palkka kiertäisi hyvin nopeasti aluetalouteen. Kaikenlaisen työvoimaviranomaisten ja yritysten välisen keplottelun sijaan oikeita töitä oikeilla palkoilla. Eivät työttömät tarvitse politiikkoja keksimään heille erilaisia nimityksiä vain sen takia, ettei heille maksettaisi palkkaa tehdystä työstä.

Suomen valtiovalta, työvoimaviranomaiset, eläkevakuutusyhtiöt ja ammattiyhdistysliike ovat vastuussa tästä työvoiman haaskauksesta. Työttömiä syyllistetään, ettei heille kelpaa työ ja siksi on tuotava likaisiin töihin ulkomailta kielitaidottomia. Heille ei myöskään sitten makseta kuin leikkipalkkaa ja kaikki ovat tyytväisiä. Hallitus muistuttaa tasaisin väliajoin suomalaisen kilpailukyvyn ongelmasta. Suomalainen työ on kuulemma maailman kalleinta.

Miten ihmeessä se voi olla, kun valtava määrä ihmisiä tekee ilmaiseksi töitä? Lisäksi yhä suurempi joukko tekee osaaikaisia töitä minimaalisen pienellä palkalla. Ainoat joiden palkka nousee elinkustannusten nousun takia, ovat poliitikkojen ja johtavien virkamiesten palkat. Siitä he itse omakätisesti osaavat huolehtia.

Kerran vielä. Kaikkialla on työtä, julkisella ja yksityisellä puolella. Kukaan ei vain halua maksaa tehdystä työstä. Heti kun tarjotaan ilmaista työvoimaa, työtä yllättäen löytyykin. Ei ole ihme, että nuorempi väestönosa alkaa olla kypsä nykyiseen menoon. Ihminen tarvitsee työtä ja palkkaa. Sen jälkeen hän osaa huolehtia itsestään ja läheisistään. Silloin saa purkaa kasvaneet mielenterveyden palvelurakenteet. Samalla toteutuisi vielä yksi asia.

Työvoimaviranomaiset joutuisivat työttömiksi.

Avainsanat: uuninpankkopoika, lumetyö, suomalainentyövoimaonvaltiovallanerityisessäsuojelussa, suomessaeioletyötä, suomessaonvainpalkatontatyötä,

084 Hatusta vedetty

Keskiviikko 12.4.2017 klo 18:39 - yrjöpoeka

Kirjoitin aamusella juttuni lopussa tulevasta sote-uudistuksesta. Epäilin jutussani Suomen Kuvalehden uutisoinnin jälkeen, että nyt jaetaan etukäteen markkinoita. Jatkan epäilemistäni vielä senkin jälkeen, kun sain luettavakseni Saku Timosen blogin ja siihen Attendon antaman vastineen. Jutussa firma laittaa Timosen blogin hatusta vedetyksi. Kun luin sitä, en vielä usko sellaiseen. Minun jutussani on kyse samasta asiasta eri tavalla ilmaistuna.

Minusta ei ole outoa ajatella siten, että ostamalla tuotantotilat etukäteen, markkinoilla on vain yksi ainoa sopivat tilat omistava yritys. Uuden lain 34§ Hyväksyminen suoran valinnan palvelun tuottajaksi. Pykälä kertoo asiasta siten, että Maakunta on se joka hyväksyy tuottajan ja tarkastaa tilat. Tilojen tulee täyttää lakisääteiset jutut. Mikseipä tilat sitä ei tekisi, koska ne ovat rakennetut juuri siten ja sitä tarkoitusta varten. Ei sellaisia rakennuksia esimerkiksi Suomussalmella ole kuin yksi. Suuremmillakaan paikkakunnilla ei ole yksi mistä valita.

Tämän markkinakierroksen jälkeen pääosan omistaa Mehiläinen ja Attendo. Muutama muu pienempi on mukana joillakin paikkakunnilla. Sekin on vain välivaihde, ennen lopullista jakoa kahteen suureen tuottajaan. Varmasti on niin, että näillä firmoilla on siististi pukeutuneita lakimiehia leegio, jotka vääntävät tarvittaessa mustan valkoiseksi. Silti se ei muuta alkuperäistä asiaa muuksi. Nyt jaetaan markkinat omiin etupiireihin ja kilpailutus on silmänlumetta.

Onneksi tämä on vielä niinsanotusti vaiheessa. Suomeksi sanottuna itse odotan loka-marraskuun vaihteeseen ajoittuvia eduskuntavaaleja. Viikonlopun vaalitulos riittää Timo Soinille jatkaa ministerinpallilla. Valitettavasti nuivaporukka vahvistui ja sen seurauksena on melkein varmaa, että hallitus hajoaa. Kukaan ei halua Halla-ahoa ja Halla-aho ei lähde hallitukseen. Oppositio on nyt sen verran tohkeissaan, että ei lähde sotkemaan hyvää kannatustensa nousua. Siksi on selkeästi uskottava soten ajavan karille.

Vaikka Attendo muuta väittäisi, niin tämä ei ole hatusta vetäisty. Tämä on silkkaa uskoa.

Dixi, et animam levavi

Avainsanat: suomenkuvalehti, uuninpankkopoika, vastine, enneaikaiseteduskuntavaalit

045 Elämä on

Sunnuntai 26.2.2017 klo 14:00 - yrjöpoeka

Kokonainen viikko vierähti nopsaan, kun seurassamme oli kaksi vilkasta lastenlasta. Tyttöjen kanssa ulkoiltiin, käytiin luistelemassa ja hieman kaupoissa. Tytöt saivat touhuta mielipuuhassaan leipomisen parissa. Kipeine polvineen mummon rooli oli katsella kauempaa tyttöjen menoa. Minun roolini oli ikuistaa hyviä hetkiä ja kuunnella iloisia ääniä.

Vuorokausi on mennyt nyt aivan kahdestaan ja on se sanottava, lapset ja lasten äänet tuovat elämän taloon. Taloon jossa kaksi ikääntyvää myhkäilee keskenään. Aamulla katselin ottamiani kuvia ja kiitin hiljaisessa mielessä elämää lastenlapsista. Välillä on ikävä, mutta tämä nykytekniikka onneksi tuo äänet ja kuvan reaaliajassa näkyville. Seuraava tapaaminen on jo lukkoon lyöty ja huhtikuussa on käytävä junaradan päässä.

Aamun hätkähdyttävin uutinen oli Terhi Kiemungin erottamisuutinen perussuomalaisesta puolueesta. On sitä usea odottanut, mutta puoluehallituksessa on ollut sellaiset suojelijat, ettei siitä ole tullut valmista. Olisiko nyt ollut erilainen kokoonpano ja se on käytetty hyväksi. Erottaminen on valitettavasti jo myöhästynyt liike. Näitä erottamisia eivät ole jaksaneet odottaa enää kauempaa ne lukuisat aktiivit, jotka vaihtavat nyt puoluetta. Puoluehallitus saa nyt sitä mitä on tilannut. Joukkopaon.

Uuninpankkopoikana tunnettu Sakari Timonen kirjoitti blogissaan hyvin KELAn ongelmista. Vaimoni on juuri nyt KELAn ongelmien uhri. Vaimoni toimitti viikkoja sitten ison paperinivaskan toimistoon käsittelyä varten. Käsittelyä ei näillä näkymin kukaan ehdi aloittaa, vaan vaimoni yksityisyrittäjänä ehtii kahden kuukauden sairasloman päättää ja aloittaa työskentelyn.

Olen samaa mieltä kuin Timonen. Aikaa on ollut, vaikka lampaat söisi. Mutta eipä se ole auttanut, suma seisoo ja tavalliset ihmiset kärsivät sen nahoissaan. Ei paljoa lohduta johtajan vakuuttelut, että töitä tehdään niska limassa. Niska olisi pitänyt laittaa limoittumaan jo aikaa sitten. Nälkiintynyttä ei johtajan vakuuttelut auta. Allekirjoitan tuon Timosen pelon siitä, että jossakin vaiheessa jollakin keittää yli. Syyllisiä ei silloin ilmaannu. Viisaat päät aloittavat puhumisen mielenterveyden ongelmista ja poliisien resurssien riittämättömyydestä. Näin se aina menee.

Tuleva viikko on kiireinen. Olen siihen itse syyllinen, koska en osaa sanoa kaikeen ei. Mutta se ei haittaa, koska kaikki eteen tuleva on mielenkiintoista. Samankaltainen oli myös mennyt viikko.

Elämä on, kaunis ja rikas!

Avainsanat: elämällekiitos, skypepuhelut, terhikiemunki, uuninpankkopoika

174 Poliisi ja kansallissosialismi

Keskiviikko 7.12.2016 klo 11:32 - yrjöpoeka

Helsinki on selviinnyt ilman isompaa kaaosta ja kuka saa kiitoksen kaikesta? Poliisi saa, koska se oli valmistautunut iltaan tuomalla muualta Suomesta valtavasti poliiseja varusteineen paikalle. Poliisi esitteli varusteitaan mediassa etukäteen ja loi kuvan väkivaltaisesta koneistosta. Itsenäisyyspäiväniltana poliisi seurusteli ystävällisen näköisesti Jimi Karttusen katusurmasta syytteen saaneen kansallissosialisti Torniaisen kanssa. Poliisille sopii seurustelu natsihenkisen väkivaltarikollisen kanssa kaduilla, jossa liikkuu muun mielisiä ihmisiä.

Poliisia ei huoleta millaisen kuvan se itsestään muille ihmisille antaa. Poliisi luottaa siihen, että poliittiset vallanpitäjät lisäävät määrärahoja. Poliisijohto osaa juuri nyt markkinoida tarpeensa ulkomaalaisten aiheuttamilla uhilla. Tämä uhkakuva on poliisien ja kansallissosialistien luoma. Poliittiset vallanpitäjät ovat siunanneet tämän epäpyhän liiton poliisin ja kansallissosialistisen liikkeen kanssa. Tämä ei liene enää kenellekään epäselvää, koska poliisi ei toiminut kansalaismielipiteen mukaisesti ja estänyt/lakkauttanut, kansallissosialistien marssia.

Poliisi on tänään jakanut kiitoksia marssien järjestäjille ja erityisesti tälle kansallissosialismin hurmahenkiselle joukkiolle. Moitteita on annettu niille, jotka vastustivat natsien marssia pääkaupungin kaduilla itsenäisyyspäivänä. Nyt ei ole aprillipäivä, vaikka tämä siltä tuntuu. Itsenäinen Suomi on 99-vuotta ja sitä juhlistettiin näyttävillä poliisien ja kansallissosialistien voimannäytteillä. Kaiken lisäksi pääkaupungin kaduilla. Tätä kehuvat poliisien lisäksi myös mediat kansallisen uutislähteemme Ylen johdolla.

Onneksi myös rukoukseni kuultiin ja kaduilla oli liian kylmää, sekä tuulista juoda viinaa ja aiheuttaa häiriöitä.

Toivottavasti seuraavien valtiollisten vaalien yhtenä pääaiheena on kansallissosialismin vastustaminen. Ne puolueet, jotka ottavat sen teemakseen vaaleissa menestyvät. Hiljainen enemmistö tarvitsee nyt suunnan näyttäjiä. Poliittisten puolueiden on oltava nyt tarkkoina, koska maamme ei saa sortua sellaiseen valtaan, joka rajoittaa ihmisoikeuksia. Me emme tarvitse raja-aitojen pystyttäjiä. Meidän nuoremme ovat kansainvälisiä jo nyt ja sellaisina heidän on pysyttävä.

Minua hävettää millaisen kuvan Suomi antaa itsestään juuri nyt, merkkivuoden aattona. Suvaitsemattoman ja samalla antaa suvaitsemattomien kansallissosialistien (natsien) marssia uhkaavina kaduillamme. Me jotka olemme ylpeitä omasta maastamme, joudumme voimattomina katsomaan veteraanien tekemän työn häpäisyä. Juuri niiden veteraanien, jotka ajoivat natsit maastamme 1945.

Poliittinen valta kansallissosialismin tukijoilta häviää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Takiaisella sitä ei ole.

Avainsanat: kansallissosialismi, veteraanienuhraukset, jimikarttunen, uuninpankkopoika

163 Krematorio vai vankileirien saaristo

Lauantai 26.11.2016 klo 18:58 - yrjöpoeka

Käytännössä tuhoaminen tapahtuu kemiallisesti ja muodostuva biojäte hävitetään asianmukaisesti prosessoimalla joko krematorioissa tai biologisesti mädättämö-kompostointilaitoksissa. Sivutuotteena muodostuu tällöin joko energiaa tai biokaasua; kiinteät aineet prosessoidaan esim. maanparannusaineeksi tai maatalouden alkutuotannon lannoitetarpeisiin.

Mitä kummaa tuo edellä oleva kirjoitus tarkoittaa, ajattelee moni. Tuollaista tekstiä kirjoittavat suomalaiset ääriainekset. Kirjoitus kannattaa lukea kiihkottomasti ja tarkoin. He tarkoittavat tällä ihmisten totaalista tuhoamista, kuten Hitler laittoi opetuslapsensa tekemään. Myös suomalaisten eritavoin ajattelevien tuhoamista. Tänään heitä nimitetään suvakeiksi. Nämä suomalaiset kuvittelevat, että heille puhdistuksissa lankeaa sankarin rooli. Ei lankea. He eivät ole ymmärtäneet/lukeneet historian karuja opetuksia.

Hitler teloitti heti valtaan tultuaan uskollisimmat apurinsa. Juuri ne tolvanat, jotka olivat kyselemättä toteuttaneet Hitlerin toiveet. Samoin teki Stalin. Ne joita ei heti teloitettu, joutuivat kaukaiseen Siperiaan. Siellä heidän ruumiistaan otettiin kaikki irti. Lopulta heidän ruumiinsa joutui ratapenkkojen täytteeksi. Juuri samankaltainen rooli on on näillä hyväuskoisilla tolvanoilla edessään. Maasta olet tullut, maaksi olet jälleen tuleva.

Lukiessani tuota kirjoitusta, tunnen kylmänväreitä ihollani. Itsenäisyyden 100-vuotis juhla lähestyy ja jälleen kuulemme puheita tuhoamisesta. Luin Uuninpankkopoikana tunnetun Saku Timosen blogia ja hänen linkkejään. Olen oppinut tuntemaan hänet kirjoituksistaan todella tarkkana henkilönä ja hänen taustansa tuntien, luotan teksteihin. Toki meillä kaikilla on omat poliittiset näkökantamme, mutta olen useissa asioissa täsmälleen samaa mieltä hänen kanssaan. En näe sitä haitakseni.

Me emme tarvitse itsenäisyyden juhlan aattona natseja kaduillemme. He kertovat kirjoituksissaan, mitä haluavat meille eritavoin ajatteleville tehdä. He eivät ymmärrä, että joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Minä olen isänmaallinen ihminen, kuten Saku Timonen. Huolimatta erilaisista poliittisista painotuksista, puolustamme suomalaista itsenäisyyttä. Kaikenlaiset musta/sinipaidat ovat yrittäneet marssia kaduillamme. Aina he ovat törmänneet siihen oikeaan kansaan. Sama on edessä myös näillä johtajaan uskovilla.

Terrafame iski taas kerran tajuntaan vihreiden/demareitten yrityksenä heikentää kaivoksen mahdollisuuksia. Nyt yritetään saada kolhu kaivoksen tulevaisuuteen tekaistulla löydöksellä pääministeri Sipilän ”mahdollisesta” sidonnaisuudesta. Nyt on löydetty pääministerin kaukainen sukulainen, joka on joskus perustanut yhtiön. Yhtiön perillinen toimii Talvivaarassa Terrafamen palveluksessa.

Nyt muutamat vihreät kertoivat laitoksen toimivan laittomasti ja rikastavan uraania. Sitä rikastaakseen nämä vihreät linkosivat sieltä ulos tämän mahdollisen sidonnaisuuden.  Toimittajat YLE:llä ovat sokeita vihreiden/punaisten seireenien laululle. Sieltä toistetaan stereona; että niin on, jos siltä näyttää.

Minä rusikoin hallituksen tekemiä päätöksiä. Mutta en alennu tuollaisen paskan heittoon. Tässä asiassa asianosaisena Kainuulaisena tuen hallituksen toimia.

Järki käteen! Näin sanotaan Lidlin mainoksessa. Se on hyväksi meille!

Avainsanat: Krematorio, keskitysleirit, vankileiriensaaristo, uuninpankkopoika

094 Hukkaperii

Sunnuntai 1.11.2015 klo 20:10 - yrjöpoeka

Suomalaisten ylpeys on ollut 2000-luvulla Suomen erinomainen tilanne kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa. Politiikot ovat ottaneet tästä kunniaa ja erityisesti kulloisenkin hallituksen opetus- ja kulttuuriministerit. Suomen oppilaitoksissa on vieraillut lähetystöjä eripuolelta maailmaa ja kakkukahveja juotu sen päälle.

Aivan viimeisinä vuosina on havahduttu siihen, ettei se Suomi enää taida pysyä mittausten kärjessä. Politiikot tietty etsivät vikaa koululaitoksesta ja sitä ollaan parasta aikaa järjestämässä uudelleen. Ensimmäisenä haetaan säästöjä, joilla sanotaan tehostettavan oppimista. Nykyinen alan ministeri lähettelee kiertokirjeitä, joitten sisältö on alan ihmisten toimesta lytätty.

Aikoinaan keskustapuolue yritti ns. työreformia, joka sitten puheitten mukaan haudattiin Mariaanienhautaan. Eli syvälle. Ministerin kiertokirjeen ja kirjoittajan moni toivoo vaipuvan myös jonnekin syvänteeseen. Mutta aivan asiallisesti Suomessa on jotakin perustavan laatuisesti vialla. Suomalaisten lukutaito ja luetun ymmärtäminen ovat romahtamassa.

Vetäisemällä mutkat suoriksi, voisi vetää tiettyjä yhtäläisyysmerkkejä viimeaikojen metelöintiin. Osa väestöstä ei enää omien sanojensa mukaan luota julkiseen tiedottamiseen. Sen tilalle on tullut karmivampana esimerkkinä MV-lehti. Lehden julkaisemat jutut ovat aivan täyttä potaskaa. Luetun ymmärtämisessä jälkeenjääneet tavaavat ne ja niihin luotetaan sen jälkeen täysillä. Poliisin ja viranomaisten oikaisut eivät enää muuta tilannetta.

Viimeisin uutinen tällä saralla oli nyt Joutsenosta. Julkisuuteen vuodatettiin oletus, että nuoren teinitytön murhaajan täytyy olla maahanmuuttaja. Verenhimoiset viestit levisivät kulovalkeana facebookissa. Kukaan ei pyytele anteeksi purkauksiaan, kun tänään paljastui tekijäksi aitosuomalainen mies. Toivottavasti poliisi tutkii kaikki nuo verenhimoiset kirjoitukset.

Sama toistui kun Ylivieskassa yritettiin polttopulloilla sytyttää oppilaitos, jossa oli maahanmuuttajanuoria koulutettavina. Hyökkäys epäonnistui. Mitä tekivät ihmiset facebookissa. Harmittelivat epäonnistumista ja toivoivat parempaa onnea seuraavaan kertaan. Viestit olivat hyökkäävyydessään kertakaikkisen järkyttäviä. Onneksi yksi jaksaa taistella näitä uuslukutaidottomia vastaan. Hän on ansioitunut bloggaaja Saku Timonen. Häntä kutsutaan myös Uuninpankkopojaksi.

Itsestä tuntuu, että tätä trollaamista johdetaan jostakin. Ympäri Suomea pienilläkin paikkakunnilla oleviin facebookin keskusteluketjuihin ilmestyy erittäin nopeasti sama uutinen. Ne kohdistuvat aina maahanmuuttajiin. Heti sen ilmestyttyä, se saa uuslukutaidottomista ymmärtäjiä. Uskomattominta on se pahansuopaisuus mitä siellä esiintyy. Nimellä ja kuvalla varustettuna.

Ilmeisesti joku tietää, että kaikki ne joilla lukutaito ja sen luetun ymmärtäminen ovat heikoimmillaan, töllöttävät sinertävää ruutua. Kaikki siellä oleva on heille jumalan sanaa. Ja se on vapaata inhan yhteiskunnan hohouksesta. Kaverit on heti saatava ajantasalle oikeasta totuudesta.

Hukka meidät perii, ellei tätä kierrettä pystytä katkaisemaan.

Sammutetaan sinertävä ruutu...

Avainsanat: nuortenlukutaitorapistuu, työreformi, raudaskylänkristillinenopisto, uuninpankkopoika