Satunnaiset kuvat

Sorro siimoissa

Uusimmat

Blogin arkisto

232 Maksajat kehäkolmosen ulkopuolella

Tiistai 22.10.2019 klo 13:05 - yrjöpoeka

Suomalaiset mediat ja erityisesti YLE, uskovat otsikoiden tehoon uutisoinnissaan. Aina on puhuttu siitä, kuinka ihmiset lukevat vain otsikon ja alkavat uskoa sen sanomaan. Kun esimerkiksi YLE tänään julkaiseen uutisen tai tutkimuksen, niin otsikon sisältämä sanoma on usein aivan toinen kuin sitten jutun tarkempi lukeminen antaa ymmärtää. Suomettumisen aikana YLE oppi kiertämään Neuvostoliittolaisten suuttumista sillä, että lainattiin esimerkiksi Ruotsalaisten lehtien uutisia. Tänään sitä ei enää tehdä, vaan toimittajat haluavat tehdä oman henkilökohtaisen uskomuksensa mukaisen uutisen. Lukijat ehkä nyt hymähtävät.

Suomessa on viimeisen vuoden aikana kiihtyvällä tahdilla uskoteltu kaiken saastumisen olevan vain meidän tekemää. Aiemmin pidimme YLEä mediana, joka tuotti luotettavia uutisia. Mitä enemmän YLE on nyt suoltanut tuutistaan ulos juttuja, joiden otsikko kertoo muuta kun juttu, sitä vähemmän itse luotan puolueettomaan mediaan ja YLEen. Otetaanpa esimerkkejä. Eilen YLE julkaisi uutisen meidän valtavasta ilmaston sotkemisesta, kun lentelemme lomille kaukomaille. Juttu otsikoitiin: Asukaslukuun suhteutettuna suomalaisten lentomatkoista kertyy koko maailmassa toiseksi eniten hiilidioksiini päästöjä.

Tätä uutisen otsikkoa jankutettiin sitten kaikilla YLEn kanavilla ihan koko päivän ajan. Tätä sitten kommentoivat kaiken maailman dosentit ja hihhulit. Sanoma oli selvääkin selvempi. Suomalaisten on siirryttävä kulkemaan jalan. Tätä tutkimusta osastaan kyllä muualla lukea ja tulkita oikein. Tässä tutkimuksessa tärkeintä olivat ne hiilidioksiinin tonni määrät. Niitä aiheuttavat eniten amerikikalaiset, kiinalaiset, britit, japanilaiset ja saksalaiset. Tätä ilmiötä kuvaa parhaiten ja osuvammin flightradar sivusto. Sivusto seuraa reaaliaikaisena sitä, missä ne lentokoneet oikein lentelevät. Sieltä selviää ilman YLEn uutista, että Suomen ilmatila on tyhjä, mutta samaan aikaan edellä mainittujen maiden ympärillä on suoranainen kaaos.

YLE on tänään jatkanut samalla linjalla. Politiikot uskoivat hallitusta tehdessään, että mehän olemme reippaita ja leikkaamme liikenteen päästöt tuosta suitsait. Aalto yliopisto on tehnyt työtä ja julkaisi tutkimuksen, joka oli YLElle taivaan lahja. Sitä on suollettu joka lävestä ulos ja toimittajat todella alkavat uskoa suomalaisten olevan katasrofaalisia sotkijoita. Pahimpia koko universumissa. Koska tarvitaan raflaava esitys, niin sitä myös tuli. Tämä on joillekin toimittajille nyt kultakaivos. Laitetaan autoilija maksamaan sotkunsa ja kas, näin Suomi pelastuu.

Tässäkin uutisessa on sisällä paljon sellaista, mitä nämä ilmastohysteriaan sairastuneet eivät halua nähdä. Aivan ensimmäisenä sen, että polttomoottorit kehittyvät nyt hurjaa vauhtia. Sähköautot sensijaan polkevat paikallaan, koska ei ole sellaista akustoa jolla pitkien etäisyyksien maassa pärjättäisiin. Sähköautot tarvitsevat valtavasti sähköä ja se ei synny tyhjästä. Mikäli esimerkiksi Suomi siirtyisi kokonaan sähköautoihin, se tarkoittaisi välittömästi uusia ydinvoimaloita. Niitä tulisi syntyä useita ensimmäisen vuosikymmenen aikana.

Suomalaiset siirtyvät pian purjelaiva aikaan. Kestää se tavaran tuonti pikkuisen kauemmin. Onneksi meillä asuu rikkaita, jotka maksavat tämän kaiken

Eipä siis ihme, että yksi puolue kasvaa. Maksajan roolin asetettu pieni ihminen uskoo entistä vahvemmin perussuomalaisten sanomaa, kuin YLEn-annettuja uutisia.

Avainsanat: valeuutiset, toimittajienhenkilökohtaisetuskomukset, flightradar24, aaltoyliopisto, polttoaineetkortille, gallupkannatus

086 Hybridi vaikuttamista ja valeuutisia

Keskiviikko 6.3.2019 klo 20:44 - yrjöpoeka

Tulevat eduskuntavaalit ovat tuoneet keskusteluun uhan, jota meillä ei aiemmin ole näkynyt. Puhutaan hybridi vaikuttamisesta. Jostakin kumman syystä sitä tuntuu käyttävän vain Venäjä. Se on tänään myös helppo uskoa, koska Venäjä pyrkii omien lähialueidensa täydelliseen hallintaan ja kontrolliin. Saimme osamme ensikertaa silloin, kun turvapaikanhakijoita alkoi tulvia maahamme.

Tulva Ruotsista oli tietysti kaikille yllätys. Kukaan ei olisi uskonut turvapaikanhakijoiden matkustavan pitkin Eurooppaa ainoana määränpäänä kaukainen Suomi. Jokainen maa yritti nopeasti selvitä ja antoi matkalaisten vaeltaa. Itsestä tuntui silloin ja tuntuu edelleenkin, että Ruotsin valtio oli osasyyllinen ja mukana tämän tulvan järjestelyissä. Mitenkään muutoin ei voi selittää sitä, että tuhansittain kirjattomia ulkomaalaisia vaeltaa itsenäisen valtion alueella. Ruotsin valtio taatusti halusi vierittää osan tulvasta Suomen maksettavaksi. Joku sanoo tietysti sellaisen olevan mahdotonta, että Ruotsin valtio ryhtyisi näin vihamieliseen tekoon.

Meidän on siis vaikea uskoa tällaiseen järjestelmälliseen peliin. Miksi me kuitenkin uskomme Venäjän valtion olleen mukana pakolaisten massamuutossa. Pakolaisia alkoi tulvia myös sieltä ja myös siellä oli kohteeksi otettu Pohjois-Suomi. Aivan samoin kuin Ruotsissa, kulki myös Venäjällä suomalaisia matkailijoita. Aivan samoin molemmissa maissa matkustelleet kertoivat aivan samankaltaisesta järjestelmällisyydestä. Sellaisesta joka kertoo valtioiden olevan tekojen taustalla. Me uskoimme helposti Venäjän valtion yrittävän vaikuttaa Suomeen. Miksi meidän on vaikea uskoa sitä Ruotsista?

Ruotsi on historiamme aikana usein hyötynyt Suomen sijainnista Venäjän naapurissa. Ollessaan suurvalta Ruotsi tapatti meidän väkeämme taistellessaan pitkin Eurooppaa. Tarpeen tulleen virallinen Ruotsi on erittäin helposti hylännyt meidät oman onnemme nojaan. Viime sodat olivat siitä hyvä esimerkki. Meidän ei pidä tuudittautua naapuriemme hyväntahtoisuuteen. Minä luotan kaikista eniten Viron solidaarisuuteen ja tarvittaessa myös apuun. Tänään Ruotsi pyrkii vaikuttamaan siihen, että Suomi ostaisi heidän tekemiään sotakoneita satamäärin. Tällä hybridivaikuttamisen muodolla se turvaisi itäisen rajansa. Tiukan tullen se siirtyisi puolueettomaksi Venäjän uhan edessä. Näin Suomi olisi taas kerran yksin. Parasta hybridi vaikuttamista naapureihin päin olisi nyt se, että Suomi hakisi välittömästi NATOn täysjäsenyyttä.

Keskustasta on nyt tulossa valemedian ja trumpismin täysivaltainen käyttäjä. Keskusta masinoi väkeään uurnille kertomalla kaikkialla, että vasemmisto ja vihreät ovat tulossa meidän metsiimme. Vain äänestämällä keskustaa tämä voidaan estää. Katsoessani erilaisia vaalimainoksia näen, että ehdokkaat ovat uskollisesti jakamassa samaa tietoa. Sehän ei perustu mihinkään todelliseen, vaan siihen, että valhetta toistamalla useat epävarmat ihmiset alkavat uskoa siihen. Kuukaudessa siitä on tullut jo totta.

Keskustan uudesti syntyvä väyrynen Lapista, eli Mikko Kärnä on myös lyömässä vihreitä oikein olan takaa. Kaiken lisäksi hänellä on ase olkapäällä. Ase osoittaa maskuliinisuutta ja miehistä uhoa. Vapiskaa vihreät. Mainoksessa hän lupaa keskustan sallivan karhujen kevätmetsästyksen. Sanoma äänestäjille on siinä, että jos vihreät voittavat vaalit kevätmetsästys on lopussa. Totuus on kuitenkin se, että kevätmetsästys loppui kymmeniä vuosia sitten, eikä palaa vaikka Kärnä kuinka kosisi äänestäjiä.

Lukiessani facebookissa kommentointeja tuntuu siltä, että tänään kaikki mitä uskomattomammat valheet menevät lävitse. Äänestäjien pitäisi muistaa vain yksi ainoa asia.

Kepu pettää aina.

Avainsanat: hybridivaikuttaminen, turvapaikanhakijatvaikuttamisenvälineinä, suomitäysjäseneksinatoon, karhunkevätmetsästys, mikkokärnä, valeuutiset, kepupettääaina

237 Valoton tulevaisuus

Sunnuntai 4.11.2018 klo 16:32 - yrjöpoeka

Sateinen ja harmaa päivä sai aikaan sen, ettei tarvinnut mennä mihinkään. Aamu aikaisella ulkoilutimme koiraamme ja ulkoilua on hieman jatkettu pihalla. Vaimoni tekee maailman parasta ruokaa ja sen syötyäni olen kirjoitellut. Lisäksi olen mielenkiinnosta tutkinut eri poliittisten puolueiden julkaisuja. Olen pitänyt pitkän tauon kun olen viimeksi lukenut Suomen Uutisten tarjontaa. Nettijulkaisua lukiessa huomiotani kiinnitti aivan ensimmäiseksi se, ettei puolueen lehdessä oikeastaan ole muuta asiaa kuin maahanmuuton vastustaminen. Ei juuri juttua jossa ei jotakin kautta johdatella asiaan.

Onhan siellä toki uutisen tynkää vaihtoehto budjetista ja Tynkkysen uudesta videosta. Pääosassa on kuitenkin suuri kansallinen uhka. Miten torjua Global Compact for Migritation sopimus. Kyseessä on YK,n eteenpäin viemä hanke, jolla turvattaisiin siirtolaisten oikeuksia ja helpotettaisiin maahanmuuttoa. Suomi on jäsenvaltiona allekirjoittamassa joukukuussa Marokossa pidettävässä kokouksessa. Suomea edustaa tietysti Sipilän johtama hallitus ja hanke ei tarvitse kansanäänestystä. Sitä haluaisivat vain perussuomalaiset.

USAn presidentti Trump ei aio allekirjoittaa sopimusta. Itävalta on jo ilmoittanut vastustavansa sopimusta ja ei allekirjoita. Lisää on varmasti tulossa Itä-Euroopan maista. Maista joista on tulvinut muualle Eurooppaan väkeä. Nyt nämä maat ovat ensimmäisenä vastustamassa mallia, jossa taakkaa jaettaisiin eri maiden osalle. Eurooppaan tulvineista pakolaisista ovat valtaosan ottaneet pakosta Kreikka, Italia ja Espanja. Muille hyvinvoiville maille tulijat ovat myrkkyä. Persuille he ovat erityisen myrkyllisiä. Ville Tavio on jo tehtaillut toimenpidealoitteen eduskunnalle jotta sopimusta käsiteltäisiin eduskunnan täysistunnossa.

Kun puhutaan valemediasta jonka suurin äänitorvi on Trump, niin samaan pyrkii myös usea Eurooppalainen ääripuolue. Heillä kuten persuillakin on sopimuksesta väittämä, että maahanmuuton arvostelemisesta tulisi sen jälkeen vihapuhetta josta rangaistaisiin ankarasti. Tämä näkyy persujen nettilehden uutisissa. Tavion pitäisi itsensä tietää, onko eduskunnassa käsittelyssä lakihanketta sellaiseen. Arkijärki sanoo, ettei sellaista lakia koskaan tulla edes tekemään, mutta omille lukutaidottomille kannattajille voi puhua mitä soopaa tahansa.

Omasta mielestäni on parempi sopia kansainvälisesti edes joistakin asioista. Ilman sopimusta Etelä-Euroopan maat voivat joskus avata kaikki rajansa ja sanoa, että menkää kaikki Suomeen. Siellä on tilaa. Eurooppalaiset kansat eivät pääse pakolaistulvaa minnekkään piiloon. Mikäli kääntyy niin sisäänpäin, että voi tunkea päänsä omaan ahteriin se voi onnistua. Tavion lisäksi persujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoo omille kannattajille facebookissa, että hallitus suunnittelee valtavia hankkeita vihapuheen estämiseksi. Totta on sen verran, että oikeusministeriö yrittää selvittää hankkeella miten raportointia kehitetään ja muuta siihen liittyvää. Oikeusministeriön mukaan laki ei tunne vihapuhetta ja siksi hanke on perustettu. Faktaa hankkeesta löytyy tästä.

Selattuani nettilehden juttuja ja luettuani niiden kommentointeja jäin hämmästelemää yhtä asiaa.

He pystyvät tunkemaan päänsä sinne, mihin aurinko ei paista.

Avainsanat: suomenuutiset, valeuutiset, villetavio, gcmhanke, leenameri,