Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

001 Uusi sivu ja lupaukset

Tiistai 1.1.2019 klo 16:45 - yrjöpoeka

Vuosi vaihtui melkoisessa paukkeessa. Menin nukkumaan aikaisin ja kuvittelin paukuttelun loppuneen. Se oli väärä luulo. Puolen yön molemmin puolin alkoi todellinen sota lähikortteleissa. Tuli kunnon jytky, kuten Soini aikoinaan sanoi. Oli todellakin sellaisia pommeja, että talon seinät kumahtelivat. Hieman mietitytti se, kun siinä vaiheessa oli myrskytuuli. Mutta eivät kopsahdelleet paukut vasten taloa. Hetken aikaa kuuntelin pauketta, lopulta käänsin kylkeä ja nukahdin. Vaimolla oli mennyt paljon kauemmin. Alakerrassa koirani ilmeisesti kuvitteli jonkun potkivan taloa, kun ärähteli välillä isomman paukun tutinoita talon rakenteissa.

Aamulla olimme aikaisin virkeitä ja lumityöt odottivat. Onneksi on keksitty lumilingot ja hyvin pian oli lumet siirretty sivummalle. Nyt odotellaan seuraavaa myräkkää joka ennusteiden mukaan on entistä äreämpi. Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan alkuvuosi on todella vaihteleva. Välillä poutaa ja pakkasta 10-20 astetta. Joka toinen päivä sää muuttuu ja lauhtuu tuoden samalla lumisateet. Olemme aivan normaalin talven rytmissä ja ei tarvitse enää tuskailla lumenpuutetta. Päinvastoin, pian on edessä tilanne mihin lumet tontilla mahtuvat. Ovat onneksi mahtuneet tähän saakka. Viime talvena olivat tosin kulkuväylien penkat pihalla melkoisen korkeat.

IMG_20180106_102717.jpg
2018 tammikuun 16 päivä kotipihallani. Yli metri lunta jokapaikassa.

Sain viimevuoden loppupuolella usein kuulla kysymyksen, aionko lähteä mukaan seuraaviin eduskuntavaaleihin. Kysymys myös kuului, minkä ryhmä riveissä. Vastaus on ollut itselleni selvä jo kauan. Olen maksanut siitä lystistä aivan riittävästi. Samoin olen saanut niskaani riittävästi suoranaista paskaa, joten en kaipaa sitä. Tästä huolimatta on tivattu, enkö voisi mennä vaikka jonkin uuden ryhmän, kuten Liike Nyt riveihin. Tiukkaamisen jälkeenkin on helppo vastata, että edelliset kommentit pätevät kaikkiin. Tänään kilahti sitten sähköposti ja siinä oli kysymys samasta asiasta. Ihmiset olisivat valmiita tekemään työtä hyväkseni. Kiitän kaikesta tuesta ja toistan. En ole lähdössä vaaleihin. Seuraan niitä kuitenkin ja varmasti kommentoin aihetta pitkin kevättä.

Toinen lupaukseni koskee kirjoittamista. Minulta on kesän jälkeen kyselty, kuinka kauan aion kirjoittaa blogia. Sitä en tiedä itsekään. Kirjoitan niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Sen verran voin lisätä, että kirjoitan tulevana vuonna toisen mokoman pöytälaatikkoon. Näinhän sanonta kuuluu. Sitä en vielä tiedä, mitä niistä kirjoituksista tulee. Voi olla, ettei niistä ole julkisuuteen asti. Itselleni se on kuitenkin aikaa tutkiskella menneisyyttä, lapsuudesta tähän päivään. Kirjoittamisesta on tullut yksi osa elämääni. Sanonta kuuluu myös, että olenpahan jostakin muusta pahanteosta silloin pois.

Kolmas lupaukseni on olla toisten mukana miettimässä ja tekemässä jotakin mainittavaa. Kuulostelen kotikyläni Piispajärven vaiheita. Hänkkäröin toisten joukossa katsomassa, kuinka jotkut hiihtävät The Ruthless Raja hiihtoa. Mikäli mukaan hyväksytään, jatkan pällistelyä yksinäisten joulun järjestelyissä. Ja tottakai joutilaalle löytyy aina jotakin pientä puuhaa. Mieluisin sellainen on päästä elo-heinäkuun vaiheessa Lakselv-joelle viikoksi. Viikko lohien ja hyvien kalakaverin parissa on elämän parhautta.

En toki unohda vaimoani. En myöskään lapsiani ja lastenlapsiani. Useampi viikko lastenlasten parissa tuo lisävuosia miehelle. Näin minä uskon.

Näillä mietteillä vuosi alkaa.

Avainsanat: tulikunnonjytky, uudenvuodenlupaukset, kirjoittaminenpöytälaatikkoon, vapaaehtoistyö, theruthlessraja, lakselvjoki

153 Koulutusta ja hautajaisia

Sunnuntai 5.12.2010 klo 16:22 - yrjöpoeka

Viikko on ollut todella kiireinen, kokouksia, koulutusta ja erittäin paljon autossa istumista. Koulutukset ja muut tapahtumat ovat olleet mielenkiintoisia. Eläkeasioiden koulutus TELA:n järjestämänä Oulussa oli todella hyvä ja antoisa. Tapahtuma oli iltakoulutuksena keskiviikkona ja se asetti jaksamiselle omat rajat, mutta oikein hyvin jaksoin ajella. Kotoa lähdin aamulla klo 07 ja olin takaisin klo 23.20. Kajaanin kautta Ouluun ja kotiin sisältää pelkkää autossa istumista vajaan 7 tuntia.

TELA:n järjestämään koulutukseen oli alkutietojen mukaan tulossa reilusti väkeä, mutta ilmeisesti eläke asiat ovat tulevilla kansanedustaja ehdokkailla hyvin näpeissä. Vain kaksi jaksoi loppuun, minä olin toisena ja toiset kaksi olivat kiireisiä, kuuntelivat vain alun.

Viikolla olen saanut nauttia myös hieman kuntoilusta ja ilmat ovat olleet todella hyviä. Perjantai oli myös aamupäivän osalta tehokasta kuntoilua ja päivä sauna kruunasi sen. Perjantain kruunasi Kaukametsän Kouta-salissa pidetty vapaaehtoisten ja järjestöjen yhteinen illanvietto. Paikalla oli Kainuulaista vapaaehtoisväkeä ja sen varsinainen tekijäosasto. Puheitten ja palkitsemisien jälkeen illan päätti glögi ja kahvi tilaisuus. Tuttua ja mukavaa seuraa, iltaa olisi voinut vielä jatkaa kauppakatu kierroksella, mutta koti kutsui seuraavan aamun tilaisuutta varten.

Koko lauantaipäivä meni hautajaisten merkeissä ja iltasella kotona ollessa tuli väsymys ja laiskuus. Ei haluttanut istua kirjoittamaan mitään, vaan paiskauduin aikaisin nukkumaan. Hautajaiset vievät jostakin syystä voimat ja tänään olen ulkoillut rauhassa ja siivonnut kotia vaimon kanssa. Pikkuhiljaa kirjoitusinto palailee.

Juttu kirjoittaessa ja kalenteria tutkiessa huomasin yhden unohduksen. Tänään oli klo 14 alkaen Kuusamon Tropiikissa puhe pitää Siilasmajan-killan kauden päättäjäistapahtuma saunomisineen ja nyt kello on 16. Tilaisuudessa oli tavoitteena levitellä niitä kalamiesten pitkiä käsivarsia ja kertoa kauden parhaat tapahtumat. Nyt tuntuu siltä, että vajoan pöydän alle, mutta sain kuitenkin vielä soitettua puheenjohtajalle. Harmittava takaisku, todella.. :(

Uusimpia kannatusmittausten tuloksia on nyt ruodittu jokapaikassa. Lehdet ovat pääkirjoituksia myöten kertomassa ihmisten tyhmyydestä, uutisten mukaan Timo Soinia voi äänestää vain yhdessä vaalipiirissä. Lehdet pitävät äänestäjiä todella tyhminä ja aivottomina. En ole tavannut sellaisia koko kesän ja syksyn aikana. Mielestäni ihmiset ovat koko kesän jo etsineet omaa ehdokastaan ja usea on todennut sellaisen jo löytäneensä. Ihmisillä on nyt intoa muutokseen ja myös koko puolueen ehdokasasettelu todistaa sen. Edessä voi olla tilanne, että Perussuomalasilla on koko valtakunnassa eniten ehdokkaita asetettuna.

Ehdokkaat ja äänestäjät kyllä tietävät missä puheenjohtaja on ehdolla. Ilmeisesti tämä kirjoittelu kansan tyhmyydestä johtuu yksinkertaisesti neuvottomuudesta. Uutta muuttunutta tilannetta ei haluta, eikä edes osata ymmärtää. Olen saanut uskomattoman paljon hyvää palautetta ja minulle on jatkuvasti toivotettu voimia vaalityöhön. Tuntemattomat ihmiset tulevat juttusille ja kaikilla on yhteinen viesti. Nyt riittää!

Avainsanat: työeläkekoulutus, ajankohtaistaeläkkeistä, tulevaisuudeneläkkeet, vapaaehtoistyökunniaan, hiljentyminenkuolemanedessä, oulunvaalipiirinralli, yrjöpuurunenehdollaoulunvaalipiirissä