Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

070 Asian vierestä

Perjantai 19.10.2012 klo 12:17 - yrjöpoeka

Viime päivien keskustelu on erinomainen osoitus siitä. Pitämäni puhe vaalitapahtumassa ja kirjoitukseni perussuomalaisten vaalilehdessä on luettu. Sieltä on nostettu virkanaisten toimesta yksi asia esille ja sitä asiaa yritetään väkisin muuttaa toiseen muotoon. Olen kirjoittanut ja puhunut vain ja ainoastaan akuuttivuodeosaston toiminnan mahdollisesta alasajosta. Suomussalmen kunnanjohtaja Asta Tolonen aloitti asian vääristelyn heti vaalitorilla. Kunnanjohtaja halusi hälventää kuntalaisten pelkoja ja sanoi, ettei terveysasemaa tulla missään nimessä lakkauttamaan. Torilla minulta estettiin mahdollisuus oikaista heti kunnanjohtajan väite.

Samalla linjalla on nyt sitten jatkettu. Kansalaisille vakuutetaan sosiaali- ja terveysjohtaja Maire Ahopellon ja Suomussalmen kunnajohtajan Asta Tolosen allekirjoittamassa kirjoituksessa Ylä-Kainuu lehdessä 18.10, että Yrjö Puurunen puhuu vastoin parempaa tietoa. Eli minä valehtelen. Kirjoituksessa sanotaan sanatarkasti näin: ”Missään Kainuun maakunta-kuntayhtymän toimielimessä ei sosiaali ja terveyslautakunnassa eikä kunnajohtajien kesken ole sovittu terveysasemien lakkauttamisesta.”

He ovat oikeassa vain siinä, ettei terveysasemien lakkauttamisista ole näissä elimissä puhuttu. Mutta en minäkään ole missään kirjoituksessa ja puheessa sellaista edes väittänyt. Akuuttivuodeosasto on aivan eri asia kuin koko terveysasema. Pitkässä kirjoituksessani lehdessä ja puheessani, yksi lause on iskenyt silmille ja se halutaan nyt muuttaa puheeksi aivan muusta asiasta. Kirjoituksissani blogissa en ole myöskään koskaan puhunut terveysasemasta. Virkanaiset sen kyllä hyvin tietävät.

Pidän virkanaisten toimintaa todella ala-arvoisena ja kansalaisten sumuttamisena. Luottamushenkilönä olen aina ottanut kuulemani virkanaisten ja -miesten esitykset vakavasti. Virkaihmisille ja luottamushenkilöille pidetty suunnitteluseminaari oli juuri tällainen vakavasti otettava paikka. Akuuttivuodeosasto nosti esille Maire Ahopelto ja sanoin jo silloin, että aiheeseen tulen palaamaan vaalikentillä. Nyt olen sen tehnyt.

Puheellani ja kirjoituksellani on ollut hyvä vaikutus! Nyt luvataan sosiaali- ja terveysjohtajan ja kunnanjohtajan allekirjoituksilla taata akuuttivuodeosaston toiminnan jatkuvuus. Samalla he takaavat myös terveysaseman jatkon. Sekin on hyvä lupaus. Toinen asia kuinka näille lupauksille käy tulevina vuosina.

Avainsanat: asianvierestäpuhuminen, asioidenvääristely, vastoinparempaatietoa, paskanpuhuminen, alaarvoinentoiminta, vaalikeskustelunvaikuttavuus

068 Huonomuistisuutta

Torstai 18.10.2012 klo 8:18 - yrjöpoeka

Odottelin aamun lehteä mielenkiinnolla ja sen uutinen kertoi joidenkin muuttuneen huonomuistisiksi. Sain vaalipuheisiini vastineen, jonka oli allekirjoittanut sosiaali- ja terveysjohtaja Maire Ahopelto ja Suomussalmen kunnanjohtaja Asta Tolonen. Väitteeni akuuttivuodeosaston alasajosta kiistettiin. Minun väitettiin puhuvan vastoin parempaa tietoa, eli suomeksi valehtelevan. Allekirjoitetussa vastineessa sanotaan, ettei missään toimielimessä, eikä kunnajohtajien kesken ole sovittu terveysasemien lakkauttamisesta. En ole minäkään puhunut, enkä kirjoittanut terveysasemien lakkauttamisista.

Vastineen lisäksi lehdessä oli vielä uutinen itse aiheesta. Uutisessa oli hieman epätarkkuutta ja se sekoittaa asiaa. Kerroin toimittajalle, että asia on otettu esille soten seminaarissa, joka pidettiin 29 elokuuta. Mukana olivat lautakunnan jäsenet ja sote-toimialan virkajohtajat. Eivät siis kuntajohtajat. Soten seminaarista ei ole pöytäkirjoja, kyseessä oli valmistelu vuoden 2013 budjettia varten. Tilaisuuden antina virkajohto sai budjetin jatkovalmistelulleen ohjeita.

Tilaisuus pidettiin Kajaanin kaupungintalossa kaupungintalon kokoushuoneessa klo 08.30 – 11.00. Tämän tilaisuuden jälkeen pidettiin sote-lautakunnan kokous Urho Kekkosen kadun toimitiloissa. Tässä kohden löytyy yksi huonomuistinen. Sote-lautakunnan puheenjohtaja kertoo olleensa seminaarin aikaan matkoilla. Lisäksi hän ei keskustalaisena enää muista, mitä seminaarissa puhuttiin. Matkoilla olleena, kuinka hän on voinut olla klo 12.10 alkaneessa lautakunnan kokouksessa sitten puheenjohtajana? Esityslistan etusivulla on lista paikallaolleista. Todennäköisesti kaikkiin näihin on iskenyt huonomuistisuus näin vaalien alla.

On helppoa olla huonomuistinen silloin kun kokoontumisesta ei pidetä pöytäkirjaa. Erityisen helppoa se on nyt, kun lautakunnassa ei ole kuin yksi perussuomalainen jäsen. Vielä helpompaa se on nyt vaalien alla. Perussuomalaisten uhkaan ja väitteeseen vastataan huonomuistisuudella. Kirjoitin aiheesta blogiini syyskuun 3 päivänä otsikolla ”Tuhon tie”, mietittyäni aihetta viikonlopun ajan.

Virkanaisten mieltymys mielensä pahoittamiseen ja muistamattomuuteen voi johtua myös keväisestä kaplakasta. Silloin pidin ääntä Kajaanin kehitysvammaisten oikeuksista. Sen jälkikaikuna olen saanut vankan lukijajoukon soten virkaportaasta. Sitä luetaan suurennuslasin avulla.

Nyt olisi paikallaan hankkia kuulolaitteita ja lääkkeitä huonomuistisuutta varten.

Avainsanat: dementia, vastoinparempaatietoa, tuhontie, kaplakka, suurennuslasi