Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

074 Epäonnea ja loiskiehuntaa

Maanantai 25.2.2019 klo 18:47 - yrjöpoeka

Suomessa on tapana yliaktivoitua suurten urheilukilpailujen aikana. Näin kävi myös Seefeldin MM-hiihtojen kohdalla. Hiihdon päävalmentaja antoi ennen kisoja lausunnon, jotta Suomi saa kisoista 5 mitalia. Väriä ei hänkään uskaltanut sanoa, mutta kullan kimallus oli sellainen, että toppatakit oli jaettu valmiiksi. Samaan syssyyn alkoivat kaikki mediat kohkaamaan Iivo Niskasesta ja Krista Pärmäkoskesta. Myös Risto Matti Hakola nostettiin parrasvaloihin mitalin tuojana. Monta viikkoa on käyty mitalien jakoa siitä huolimatta, että kisoissa olisi myös muita kovia hiihtäjiä. Jopa yhdistetyssä jaettiin jo varmoja mitaleita. Viikonlopun jälkeen kaikki mediat ja myös samaan kiihkoon päässyt yleisö ovat olleet kuin maansa myyneitä.

Meidän kaikkin YLE laittoi toimittajan asialle ja kas, hän löysi syyllisen. Toimittaja otsikoi juttunsa näin: ”Tämä on jo liikaa yhdelle perheelle – hirvittävä epäonni vei Niskasilta jopa kolme MM-mitalia viikonlopun aikana.” Toimittaja Joska Saarinen kuvailee itku silmissään tätä hirvittävää epäonnea joka vei mitalit Niskasilta. Minun mielestäni mitalit veivät norjalaiset ja venäläiset. Itse olen sen verran realisti ollut jo pitkään, etteivät minuun ole ennakkohypetykset tarrttuneet. Seuraan kuitenkin kisoja jonkinverran ja sain heti tuntuman siihen, etteivät Niskasen sisarukset ole hyvässä kunnossa. Toki he ovat huippukuntoisia, mutta eivät voittajia.

Kun olen seurannut muiden maiden urheilijoiden valmistautumista kisoihin olen nähnyt, että he ovat koko kauden huippukunnossa. Erityisesti norjalaiset ja venäläiset. Eipä siis ihme, että he ovat rohmunneet palkinnot mukaansa. Siksi pidän toimittajan kuvailemaa ”hirvittävää epäonnea” ripulipaskan veroisena. Huippukuntoisilla ei ole ”epäonnea” vaan he pystyvät hallitsemaan kisatilanteet. Kaikilla nähdyillä matkoilla on ollut selvää, että norjan ja venäjän hiihtäjät asemoivat itsensä ennen loppusuoraa kolmen parhaan joukkoon. Kaikilla kauempana olevilla on aina vaarana se, että tulee kolarointia.

Sote-soppaa hämmenellään taas kunnolla ja olen aiemmin kirjoittanut nyt olevan sen vaiheen, jossa haetaan syyllinen. Se on jo soviteltu Krista Kiurulle kuten olen todennut. Hänestä eivät tykkää kepulaiset, koska he ovat kohdanneet pelaajan, joka ei vähästä hätäile. Itsestäni tuntuu siltä, ettei hän suuremmin menetä yöuniaan, vaikka hallituksen joukot toteaisivat hänet syylliseksi sote-sopan kaatumiseen. Toisaalta hallituksen riveissä on nyt keitto kuohumassa kunnolla, koska kaikki jo tietävät homman olevan taputeltu. Kuten sinisten Matti Torvinen sanoi jo viikolla: ”Me ollaan hävitty tämä peli.”

Tänään sinisten Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti vastustavansa valinnanvapautta ja äänestävänsä sen kaatumisen puolesta. Heti perään sinisten Pertti Oinonen ilmoitti olevansa kahden vaiheilla, eli hän varmasti on jo kantansa lyönyt lukkoon. Keskustan ”kanki” Kaikkonen uskoo edelleen lujasti asiaan ja puhuu loiskiehunnasta, jolla yritettän estää heidän maakuntakeitoksensa. Siitäkin huolimatta, että laskutaitoiset opposition edustajat ovat jo todenneet enemmistön olevan kaatamisen takana.

Sininen eduskuntaryhmä ilmoittaa pitävänsä huomenna ylimääräisen sote-kokouksen. Sampo Terho joutunee ilmoittamaan Sipilälle, että me ollaan hävitty tää peli.

Avainsanat: seefeld, hiihdonmmkisat, hirvittäväepäonni, iivoniskanen, ristomattihakola, vesamattisaarakkala, lentokapteenisipilä

078 Eheytyminen

Perjantai 9.10.2015 klo 18:55 - yrjöpoeka

Nyt alkoi Perussuomalaisenpuolueen eheytyminen! Vesa-Matti Saarakkala uhkaa erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Nyt on pidettävä huoli, että mies on sanojensa mittainen. Kun pohjalaanen ilmoottaa julikiseesti notta näin, siitä on yleensä pirettävä kiinni. Lisäksi edellisessä eduskunnassa perussuomalaisten ryhmässä istunut James Hirvisaari ehti jo eilen pyytämään, että Tynkkynen, Immonen ja Halla-Aho lähtisivät puolueesta pois ja perustaisivat oman maahanmuuttokriittisen puolueen.

Kannatan näitä ajatuksia ja hankkeita erittäin lämpimästi. Ainoa toiveeni on, että nämä ”isänmaalliset” miehenalut pitävät myös puheensa. Tämän pesuveden loiskeessa menee vähäsen, mutta se myös samalla eheyttää puoluetta. Puolueella on vielä mahdollisuus palata juurilleen ja olla puolue, jossa voidaan ajatella itsenäisesti ja olla pienen ihmisen asialla. Jossa me jokainen voisimme kunnioittaa ihmisarvoa ja erilaisuutta.

Olen todella täpinöissäni. Nyt tytöt ja pojat, somevillitys vauhtiin!

Avainsanat: eheyttäminen, jameshirvisaari, vesamattisaarakkala

202 Piirikokous

Lauantai 28.11.2009 klo 20:24 - yrjöpoeka

Mielenkiintoinen päivä taas takana, tällä kertaa pelkkää puoluepolitiikkaa. Aamuaikaisella ja tosi pimeässä ja sateisessa säässä oli lähtö, paluu ilma oli aivan samanlainen.

Paikalla oli väkeä hyvin ja mukana myös puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. Ensimmäistä kertaa paikalla oli myös median edustaja, Kainuun Sanomien politiikan toimittaja tekemässä juttua Kainuun Perussuomalaisten syyskokouksesta. Syyskokouksen puheenjohtajaksi jouduin itse, niin kuin kuuluisat faksit, aivan ilman pyytämättä?

Piirin puheenjohtajan valinta osoitti heti sen, mitä varten uusi yhdistys Paltamoon oli perustettu. Onneksi erimieliset löytyvät nyt melkein kaikki samasta osoitteesta. Kainuun muut yhdistykset olivat yhtä mieltä puheenjohtajan valinnasta, Paltamon yhdistys esitti puheenjohtajansa Paavo Arffmannin valintaa uudeksi piirin puheenjohtajaksi. Pentti Kettunen voitti suoritetun vaalin ja uuden yhdistyksen asiana oli myös kokouksen lopussa kertoa, että he ovat eri mieltä melkein kaikesta. Kukaan maakuntavaltuutetuista ei heidän mielestään osaa tehdä oikeaa politiikkaa, vain heillä on oikea tieto. Viime kunnallisvaaleissa, eivät ainakaan äänestäjät luottaneet heidän osaamiseensa. Piirikokous muutoin ei moittinut omien luottamushenkilöidensä tekemisiä, toki on myönnettävä, että aina on petrattavaa. Demokratia vain on sellaista, että sen jälkeen kun enemmistö on päätökset hyväksynyt, sen kanssa on kaikkien elettävä. Olemassa oleviin ongelma kohtiin on haettava yhdessä muutoksia ja tarvittaessa tehtävä korjausehdotuksia. Tämän tavoitteen mukaan olen itse tehnyt töitä ja sitten kun se ei enää tyydytä muita on aika tehdä henkilö vaihdoksia erilaisissa vaaleissa.

Nyt on aika istahtaa yhdessä vaimon kanssa ja nauttia yhdessä olosta, soitella muutamia puheluita läheisille ja vain olla. Kaiken tekemisen keskellä on muistettava myös muita mukanaolijoita ja läheisiä, oman navan ympärillä tulee muutoin tunkkaista ennen pitkää.

Avainsanat: puoluepolitiikka, vesamattisaarakkala, kainuunperussuomalaistensyyskokous, kainuunsanomat, penttikettunen