Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

195 Vielä oli kesää jäljellä

Maanantai 19.8.2019 klo 14:35 - yrjöpoeka

Vietin viikonlopun vaimoni ja koiramme Usvan kanssa Kuusinki joella. Lähellä itärajaa oleva tienpää oli yllättävän täynnä. Laskin alueella olevan perjantai iltana kuusitoista matkailuvaunua tai -autoa. Alueelle johtavaa tietä on kunnostettu ja sen pintaan on ajettu hyvin karkeata murskekiveä. Kuusamossa on tänään kaksi tietä ja ne tunnetaan ajoneuvon renkaiden tappajina. Tiesin tilanteen ja varauduin sen mukaan. Lastasin autoon kaksi rengasta vaunua varten ja kaksi autoa varten. Lisäksi varasin lisätunkkeja mukaan ja kunnollisia avaimia renkaiden vaihtoon. Minulle kävi hyvin, varautumisen ansiostako selvisin ehjin renkain takaisin. Viestit kertoivat, ettei kaikilla käynyt yhtä hyvin.

Tungos tien päässä ei kuitenkaan haitannut mitenkään kalastustani. Joelle sopi oiikein hyvin ja erityisesti aamuiuisin oli tilaa. Sain kalastellla yksin ja rauhassa. Kalojen suhteen oli myös rauhallista. Yksi isompi kala takertui pieneen perhoon ja osoittautui suureksi haueksi. Siellä se hauki nyt uiskentelee minun perhoni suupielen koristeena. Sää suosi viikonloppuna todella hyvin ulkona oloa ja grillailua. Öisin taivas selkiintyi ja kuu nousi pollottamaan taivaalle. Joesta nouseva usva antoi maisemalle satumaisen tunnelman. Sain aamupuolella puhelimen kameralla kohtuullisen hyvän kuvan siitä satumaisesta tunnelmasta.

IMG_20190817_040111.jpg
Täysikuu usvaisen joen yllä. Kalastajan paratiisi.

Koiramme oli ensimmäisen kerran mukana kalaretkellä mutta sopeutui oikein hyvin elämään asuntovaunussa. Illan grillaustuokion aikana Usva-neiti otti asiat rauhallisesti koisaamalla omalla pedillään. Vaimoni vielä peitteli neidin pyyhkeellä. Naurua on riittänyt kaveripiirissäni kun jaoin kuvan facebookin sivuille. Naurua aiheutti mainintani siitä, että Usva on opettelemassa karua eräelämää. Kalastus ei suinkaan ollut kaiken kattavaa, vaan siinä oli mukana hyvien kaverin tapaamista ja ajatusten vaihtoa. Itsellä oli tarkoitus saada mitan täyttäviä harreja kalakeiton aineksiksi. Valitettavasti mitallisia harreja ei perhooni tarttunut ainoatakaan. Taimenista en tällä reissulla saanut mitään havaintoa.

IMG-20190816-WA0000.jpg
Usva-neiti karua eräelämää oppimassa.

Reissun tärkein anti oli yhdessä olo, hyvä ruoka (grillattu) ja entisten aikojen muistelu. Sen voin sanoa, että kuutamolla kalastelu usvaisella joella on elämys. Voin suositella sitä kaikille!

IMG_20190817_054401.jpg
Se suuri voi ottaa milloin tahansa.

Avainsanat: vieläonkesääjäljellä, kuusinkijoki, perhokalastus

041 Se on siinä!

Perjantai 11.7.2014 klo 12:40 - yrjöpoeka

Kesäkuun alussa laatimani suunnitelma muuttaa vuokratalosta ja remontoida kesäkuun aikana uusi asuintalo oli raskas rupeama. Päivät venyivät välillä hyvinkin myöhään. Viimeinen viikko oli sitten yhtä ja ainoaa muuttokuormaa. Jokainen mahdollinen vapaatila oli täynnä muuttolaatikoita ja muuta irtainta tavaraa. Kaikesta huolimatta siitä selvittiin. Remontissa minulla oli korvaamattomana apuna vävyni, Lauri Nyman.

Lauri oli elementissään rakennuskoneiden äärellä. Saha soi ja porakone rallatti ruuveja oikeisiin paikkoihin. Koskaan ei liene aivan täydellistä remonttia ja ei se ollut tämäkään. Keittiön osien toimitukset takkusivat reilun viikon verran. Kaikesta huolimatta hyvää kannatti odottaa ja keittiö on nyt sellainen kuin vaimoni halusi. Vaimoni on jaksanut oman työn ohessa tehdä pitkää päivää myös muuton osalta. Ja kaikkein tärkeimpänä, huolto pelasi hänen ansiostaan erinomaisesti. Tiukka aikataulu ei sekoittanut parisuhdettamme millään lailla. Vuosikymmenet yhdessä ovat hioneet pahimmat särmät.

Remontin ohessa oli vielä kesäkuussa muutama kokous ja myös puoluepolitiikkaa oli tarjolla. Perussuomalaisten koko maassa yhtäaikaa järjestetty jäsenvaali kansanedustajaehdokkaiden asettamiseksi suoritettiin. Olin siinä vaalissa mukana ja tuloksena jäsenten välisestä tuli kolmas sija. Perussuomalaiste Kainuun-piirin ehdokkaiden määrä on juuri kolme ehdokasta. Istuvana kansanedustajana nyt toimiva Pentti Kettunen ratkaisee mukana olonsa vasta marraskuun syyskokouksessa ja vasta sen jälkeen tiedän missä mennään.

Sen verran olen voinut kiireitten keskellä seurata sosiaalista mediaa, että voin sanoa ”mopon keulivan” aika pahasti usealla ehdokkaalla. Näkemääni ja kuulemaani voisin kommentoida puolueeni omalla sloganilla: ”Sitä saa mitä tilaa”.

Tämä kesä on miesmuistiin omituinen kesä. Säätila on sahannut pakkasista ennätyshelteisiin ja muutokset ovat olleet todella nopeita. Säätilojen lisäksi kalastusharratukseni ovat olleet täysin jäissä. Perhokalastusvälineeni ovat talven jäljiltä vielä muuttolaatikoissa. En muista milloin kesäkalastus olisi ollut näin vähissä kantimissa ja että juhannuksena olin uppoutuneena remonttiin.

Onneksi kesää on vielä jäljellä! Heinäkuun viimeisellä viikolla pääsen tositoimiin Lakselv-joella. Reissu on jo maksettu lupien osalta ja kituviikot edessä.

Nyt fiksailen nurkkia ja pidän tupaantuliaiset seuraavan viikonlopun aikana. Lipputanko on kunnostettu ja odottaa voimakkaita miehiä pystytykseen. Tupaantuliaisia juhlistan Suomen-lipulla!

Vielä on kesää jäljellä.... rallatus alkoi soida päässäni todella väkevästi!

Ps. Kuvia remontista löytyy facebook sivultani. Linkki suoraan :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=707577675975531&set=pcb.707577735975525&type=1&theater

Avainsanat: asuintalonremppa, vieläonkesääjäljellä