Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

093 Suomen kesä on aina lyhyt..

Torstai 15.7.2010 klo 23:09 - yrjöpoeka

Tänään loppui se minulle sopiva keli. Riittävä lämpö suorastaan helli minun kolottavia jalkojani parina viime päivänä, mutta tänään on pitänyt laittaa paksut villasukat takaisin jalkaan. Eilinen raju ukkossade viilensi heti ilman ja nyt ilman henki on nyt siirtynyt pohjoiseen. Tänään ei enää pärjännyt piha hommissa pelkissä shortseissa. Suomen kesä on todella lyhyt.

Tänään olen saanut kirjoiteltua osan tarvittavista jutuista sivuilleni ja osan myös muualle. Olen valmistellut tulevaa viikonloppua, silloin avataan Kuhmon mobilistien rompetori. Käymme paikalla ja samalla saattaa käydä niin, että osa nurkissa pyörineistä joutilaista tarvekaluista löytää uuden omistajan. Tuleva viikonvaihde on todella täynnä menoja, Suomussalmella on Viepperhauta - tapahtuma ja Kuusamossa juodaan sitten olutta kaiken kansan voimin. Kaikkeen ei ehdi, toivottavasti saan kuitenkin kalastusluvan joelle?

Hyvät ilmat ovat suosineet pihatöitä ja nyt pitäisi saada myös nurmikot kasvamaan? Voi olla, että kuivuus estää tänä kesänä parhaan tuloksen, mutta pohjat ovat nyt hyvin tehty. Talon eteläpään maalaus odottaa vielä tekijäänsä, onneksi työ ei karkaa minnekään.

Timo Soini kirjoitti plokissaan todella hyvin asiasta, joka kuumensi ajatuksiani aamukahvilla. Aamu uutisissa eräs maailmanparantaja toi ja sai tuoda esille asian, kuinka hän ratkaisee Suomen armeijan ongelmat. Ohessa lainaus Soinin plokista: ”Sadankomitea ehdottaa varuskuntien karsimista kuuteen ja yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista. Mitähän seuraavaksi? Joku punavihreä porukka varmaan vaatii riukupaskalla käynnin lopettamista luonnonsuojelullisista syistä ja Bajamajojen raahaamista metsäkeikoille mukaan.

Anna mun kaikki kestää.”

Soini on osunut asian ytimeen! Laittamattoman hyvin on asia ilmaistu!

Nyt on aloitettava ostamani uuden laitteen sisäänajo ja ensimmäiseksi olisi avattava käyttöohjekirja. Uusi pienenpieni laite odottaa kokeilijaa ja tulos..? Jäänee nähtäväksi.

Avainsanat: nytkunkesämennyton, suomenkesä, kuhmonmobilistit, viepperhauta, karhujuhla, sadankomitea, riukupaska, kannettavatietokone

135 Hellepäiviä

Lauantai 8.8.2009 klo 18:54 - yrjöpoeka

 Kyllä on sää suosinut ihmistä, loistava tilaisuus ajella moottoripyörällä. Eilisen päivän aikana kävin mukana Suomen metsästäjäliiton Kainuun-piirin järjestämässä pönttösorvi talkoissa Viepperhauta tapahtumassa. Ilmojen puolesta sää oli eilen ja tänään todella hyvä ja todennäköisesti vielä huomenna sää jatkuu samanlaisena. Tapahtuma on todella hyvä ja toivon sille jatkoa myös tulevaisuudessa. Uhkana on tietysti se, että järjestäjät sortuvat haalimaan tapahtumaan kaiken maailman muovikrääsän myyjät. Ne eivät mielestäni sovi mitenkään tällaiseen metsästyskulttuuri tapahtumaan. Tätä tapahtumaa pitäisi markkinoida ulkomaille ja erityisesti Keski-Eurooppaan, eräalan ihmisille tämäntapainen tilaisuus antaa paljon. Auttaa erityisesti ymmärtämään Suomalaista luonto- ja eräkulttuuria. Suomalaisilla on paljon annettavaa muiden maiden erähenkisille ihmisille, missä muualla voit tehdä nuotion metsässä ja keitellä nokipannu kahvit? Pohjoismaissa ja erityisesti Suomessa se on mahdollista ja siinä sivussa voi keräillä syksyn satoa, sieniä ja marjoja.

Suomi ja Kainuu on erityisen hyvä paikka asua ja elää. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua täällä humisevat synkät metsät, koska suomalaista puuta ei enää tarvita sellun tekoon. Vielä kun saisi nuo metsäautotiet umpeen, niin jo kelpaisi pystykorvan kanssa istuksia kahvitulilla. Kainuusta ja Pohjois-Suomesta on muodostumassa muutamassa vuosikymmenessä Euroopan viheralue, tahdoimme me sitä tai emme. Siksi nyt on erityisen otollinen aika kertoa muille, millainen on Suomalainen erä- ja luontokulttuuri.

Tänään ajelin todella lämpimässä kelissä ja totesin, että moottoripyöräilijät tulevat juttuun keskenään, olivatpa mistä päin Suomea. Itselleni tuli pieniä ongelmia pyörän kanssa ja kun en oikein osannut ongelmaa ratkaista nostin peukaloa ensimmäiselle pyöräilijälle. Toppasi heti ja pystyi heti kertomaan, mikä oli ratkaisu ongelmaani. Erityisen hyvät kiitokset vielä kerran Tampereen suuntaan.

Huomenna pitää vielä käydä jonkinlainen ajelu jossakin päin kainuuta.

Avainsanat: viepperhauta, eräkulttuuri, moottoripyöräily