Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Maakunta matkailu avartaa

Sunnuntai 3.4.2011 klo 18:53 - yrjöpoeka

Sateisen ja sumuisen päivän valonsäteenä oli tänään puolueen vaalilehti. Sain myhäileviä kommentteja jakessani lehtiä. Aloitin maakunnan etelälaidalta Otanmäestä, sieltä kiertelin Vuolijoen taajaman ja sitten Vaalan ja Puolangan kautta Suomussalmelle. Vaimo oli erinomaisen hyvänä juttuseurana ja avustajana, yhteistyö on voimaa.

Takavuosina olivat vaalijulisteet erittäin tärkeässä roolissa. Nyt vain muutama puolue on edes laittanut julisteita esille.  Kaiken lisäksi pienemmissä kunnissa on vain yksi julkinen esilläpito paikka. Maailma on ilmeisesti muuttumassa, itse tykkään edelleenki selkeistä julisteista.

Sain autoillessani muutamia puheluita. Eilisen gallupin jatkumona tuli toivotuksia jaksamisesta vaalien loppumetreille asti. Saadessani näitä toivotuksia, ne tuovat sitä voimaa mitä tarvitaan! Useissa puheluissa ihmeteltiin sitä katkeruuden määrää, mitä eilisten uutisten keskusteluosioissa on. Muuta ei enää voida, nyt lentää loka. Rauhoittelen kaikkia sillä, että se kuuluu kevääseen.

Menemällä tarkasti oman vaalisuunnitelman mukaan, loan heitto ei auta. Siitä on loppupeleissä vain hyötyä, se on niin toivottoman kuuloista.

Jostakin syystä ihmisten ilmeet olivat matkallani keväisen aurinkoisia. Keväinen sade ei masentanut. Puolueen vaalilehden keväinen väri ja ilme tuovat valoa kasvoille. Sillä on hyvä mennä ennakkoäänestykseen.

Kevät ja valo, perusuomalainenilmiö!

Avainsanat: perussuomalainenvaalilehtiliikkuu, lehdelläonlukijansa, perusskiinnostaa, ehdokasvalinkauhassa, perussuomalainenilmiö, ääniylävesiltä

018 Kuumenevatko ehdokkaat?

Sunnuntai 27.2.2011 klo 21:15 - yrjöpoeka

Tämä tulee väistämättä mieleen seuratessani vaalipäivän lähestymistä. Kalluppien tuloksia tutkaillaan eri puolueissa eri tavalla, reagoiminen on kuitenkin samantyylistä. Hyvin moni unohtaa oman työn tekemisen tärkeyden ja alkaa huolehtia toisten tavasta hoitaa vaalityötä. Nyt on menossa se vaihde, jolloin pitäisi viilentää omaa päätään.Viikonvaihde on monella tapaa merkittävä perussuomalaisten Oulun vaalipiirin ehdokkaille, muutetaanko jo tehtyä ehdokas listaa?

Perjantain aikaan olin omalla kotipaikkakunnallani ja Kajaanin Raatihuoneen torilla. Vaalilehteni on selkeästi muuttanut tilannetta ja sitä tutkitaan. Palautetta perjantain reissusta ja lehdestä on tullut paljon. Pyrin vastailemaan mahdollisuuksien mukaan saamiini sähköposteihin ja kotisivujen palautelaatikon kyselyihin. Nyt on tilanne jo sellainen, etten yksinkertaisesti ehdi vastata kaikkeen ja sähköpostini on täynnä tavaraa. Pyydän tilannetta anteeksi ja osaan kysymyksistä löytyy vastaus selailemalla kirjoituksiani viime vuosilta.

Lauantain aikana olin mukana Puolangalla ja Paltamossa, jossa kävimme kuntakierroksen Kainuun-piirin voimin. Puolangan tapahtumassa oli yleisö jo odottamassa tuloamme ja keskustelu oli hyvin avointa ja vilkasta. Väki halusi aivan selvästi kuunnella ehdokkaiden mielipiteitä. Paikalle tullut yleisö oli hyvin iloisella ja luottavalla mielellä. Usea heistä oli valmis tekemään ahkeraa vaalityötä ja luovutinyhdet  keltaiset tunnusliivini eräälle innokkaalle kuntoilijalle. PerusS-liivit näkyvät nyt myös Puolangan katukuvassa.

Paltamo oli aivan erilainen paikka ja kahvipaikan tila, oli hieman sekava. Sama oli näkyvissä viime viikonvaihteen keikalla Ristijärvellä. Hiihtolomalaisten kova liikenne sekoitti nytkin osittain tilaisuuden. Kaikesta huolimatta ehdimme jututtaa melkoista yleisöjoukkoa. Osa oli muualta Suomesta ja kaiken kiireen keskellä heillä oli aikaa jutella myös kanssamme. Useilla oli jo tiedossa oman paikkakunnan ehdokas ja perussuomalainen. Vaalimateriaali kävi hyvin kaupaksi ja siitä kuuluu suuri kiitos piirin nuorisojaoston toiminnalle.

Tämän päivän varasin ulkoilulle ja talkootyölle metsästysseuran kilpailuissa. Sää on lopultakin todella suopea, melkein tyyntä ja alle -5 astetta. Kävelyreissu vaimon ja koiran kanssa on kruunannut päivän. Saunomisen jäljiltä olo on raukea, vielä hieman töitä koneella.

Huomenna kutsuu Valtatie-5 ja Kuusamo.

Avainsanat: omanvaalityöntärkeys, vaalityöryhmänmerkitys, vaalikiertueellatapahtuu, ääniylävesiltävaalilehti, palautumissunnuntai, kuusamoon

017 Palautteita meiltä ja muualta

Keskiviikko 23.2.2011 klo 22:26 - yrjöpoeka

Vaalilehteni on saanut aikaan pienoista liikettä. Puhelin on soinut aivan eri tahtiin ja viestejä tulee sähköpostiin ja kotisivujeni palautelaatikko antaa lisää. Soittajat ovat olleet todella innoissaan ja myös viestit ovat henkineet vahvaa kannustusta ja tukea. Eilisen ja tämän päivän aikana olen saanut perussuomalaisia läimäyksiä olkapäihin. Suomalaisen ja erityisesti Kainuulaisen, odotetaan olevan vaivautunut ja vähättelevä kiitoksen ja kannustuksen edessä. Minä en ole! Tuki ja kannustus ovat tulleet tarpeeseen ja antavat virtaa tuleviin päiviin. Kiitos teille!

hpim4648.jpg1.jpg
Yrjö Puurunen - ehdolla vain Oulunvaalipiirissä!

Toisenlaistakin ilmaa on ja se on aivan luonnollista. Vaalilehteni on nyt julkista ja sitä on oikeus kaikilla arvostella. Arvostelun lehden puutteista ja sen tuomista mielikuvista, saa osoittaa ainoastaan minulle. Taustallani toimiva vaalityöryhmä ei ole se osoite, jonne arvostelua pitää viedä. Viimekädessä minä olen vastuullinen, aivan kaikesta. Tein päätöksen julkaisemisesta lauantaina ja päätös oli hyvä. Arvostelusta huolimatta, ylävesien vaalivankkurit liikkuvat nyt hyvässä nosteessa!

Maailmalla on alettu nähdä kansojen liikkeet huomattavasti paremmin. Saudi-Arabian kuningas on oleillut kolme kuukautta lepäillen Marokossa. Nyt hän saapui kipinkapin kotiin ja kertoi ensimmäiseksi nostavansa valtion virkamiesten palkkoja 15 %! Muutakin aineellista hyvää oli luvassa. Nyt voisi helposti sanoa, että siinä todellinen kuningas! Täältä katsoen näyttää tilanne toiselta. Kuninkaan lähipiiri on nähnyt uhkaavat puhurit arabimaissa ja nyt on kiire pelastaa oma nahka ja erityisesti suvun rikkaudet.

Vaalirahoitus sotkujen selvittely tuottaa myös palautetta ja monenlaisessa muodossa. Oikeuden rattaat ovat joskus hitaita ja joskus ne loukkaavat kansalaisten oikeustajua. Näin on käymässä myös tapaus ”Vanhasessa”. Eduskunnan perustuslakivaliokunta teki ensin päätöksen, ettei Vanhasta aseteta valtakunnanoikeuteen. Nyt myös itse eduskunta on tehnyt asiassa saman päätöksen. Moitteita kuului kyllä puheissa ja se on aivan oikein. Nyt tehty päätös sotii kansalaisten oikeustajua vastaan ja voi vain arvailla. Huhtikuun 17 päivä on se, jolloin äänestäjät antavat oman tuomionsa.

Loppuviikosta on tulossa vilkas ja vaaliautoni saa totutella hieman kepeämpiin pakkasiin. Sunnuntai on selkeästi kevättä enteilevä ja siitä kertovat lisääntyvät tuulet. Ulkoiluun sopivaa keliä alkaa tulla ja sunnuntaina suuntaan Piispajärvelle metsästysseuran hirvenhiihtokilpailuihin. En kilpailemaan, vaan toimitsija tehtäviin.

Huomisen päivän olen varannut oman äitini tarpeisiin ja se voittaa kaiken muun.

Avainsanat: vaalilehti, ääniylävesiltä, vaalivankkuritliikkuvat, arabimaissatuulee, tapausvanhanen, tuomionpäivä

022 Niinpä niin..

Keskiviikko 10.2.2010 klo 21:43 - yrjöpoeka

Tänään on ollut maakuntamatkailu päivä, sote-lautakunta piti kokoustaan ja saimme tutustua keskussairaalan uuteen nopean diagnostiikan uuteen lisärakennukseen. Pakkaspäivä toi kohtuullisen ajokelin tiestölle, mitä nyt pakkaslumi pölisi. Kaiken lisäksi olin saada palatessa hirven konepellille, onneksi ajoraiteet olivat sillä kohden sulina. Päästyäni tilanteen ohi, jäivät jalat vapisemaan omia aikojaan. Vieläkin näen hirven kyljen koko tuulilasin täydeltä, sitä ei usko kuinka nopeasti hirvi lumesta huolimatta liikkuu.

Puhelin on soinut ja sen tuoma viesti on, että jokin pelaaminen on alkanut. Maakunta lehti oli lähestynyt piirin puheenjohtajaa kysellen taustoja sunnuntain kokouksesta. Toimittaja oli saanut jostakin tiedot joita tarkenteli. Juttu on Kainuun Sanomien nettisivustolla jo esillä ja siinä on kokouksen tiedot oikeastaan esillä. Nyt odottelen huomisen lehden juttua ja sen jälkeen on pohdittava mitä tehdä. Lähtisinkö jatkamaan hiihtämistä ylävesien metsissä, joka oli toista vuotta sitten oikein hyvällä mallilla..?

Avainsanat: tänäänon, pelinpolitiikka, politiikanuskottavuus, ylävesienmetsissä

194 Hartiat jumissa

Maanantai 16.11.2009 klo 19:06 - yrjöpoeka

Sen siitä saa, kun riittävästi lumikenkäilee ja puskee sauvojen avulla ylävesien metsissä. Otin eilen asiakseni kokeilla, miten hengityselimet toimivat. Useamman tunnin jälkeen oli todettava, että rasitusastman oireet ovat todellisuutta. Loppuvaiheessa hengitys ei toiminut ja hartioiden ja käsivarsien lihakset oli aika heikolla hapella. Ensiviikolla on onneksi aika lääkärille, nimenomaan astmaan liittyen.

Raisalle tiedoksi, äidin polvikipu on helpottunut. Kova burana kuuri auttoi, nyt on tilanne se, että itsellä täytyy varautua olemaan kuljettaja. Kipeä jalka on oikea ja kipu on kaikkein pahin kaasupolkimella ja sitä ei voi siinä liikutella.

Tänään pohdiskeltiin kehitysvammaisten tulevaisuuden asumisasiaa ja toivottavasti kohta ollaan tilanteessa, että rakennusmiehet aloittavat työnsä. Aikataulullisesti ollaan tilanteessa, että ensi syksynä voi muutto uusiin tiloihin alkaa. Sitä muuttoa odottaa moni, niin asukkaat kuin työntekijätkin. Nostan peukalon ylös, puheista on aika siirtyä tekoihin.

Maakunnan kuljetuspalvelut todella puhuttavat kansaa ja se on oikein, että puhutaan. Kuljetuspalvelujen johdossa on oikeasti asenne ongelma ja kaiken lisäksi sosiaalipalveluissa toimii henkilöitä, jotka ei kirjoita päätöksiä kirjallisena asiakkaille. Ongelmaa oli heti alkuvuodesta ja tilanne ei ilmeisesti ole muuttunut mihinkään. Vanhuksia ja vammaisia pompotellaan ja heille jopa puhelimella ilmoitetaan epäävästä kuljetuspäätöksestä. Asiakas ei siten voi valittaa mihinkään asiasta, vaikka eduskunta on säätänyt aikoinaan lain ja presidentti on allekirjoittanut sitten lain. Vammaispalveluissa on todella aloitettava siivous ja siirrettävä vaikka kortistoon sellaiset työntekijät, jotka eivät toimi lainkirjaimen mukaan. Ei ole ollenkaan ihme, että ihmiset ovat sydämistyneet hallintokokeiluun, huono palvelu on hallintokokeilun kirjanmerkki. Mikäli huonoa palvelua ei saada millään opilla poistettua, on hallintokokeilu lopetettava vuoteen 2012!

Ulkoilusta ja hiihtämisestä olen saanut palautetta ja moni on kateellisena huokaillut kuviani alkutalven keleistä. Olen kertonut kaikille, että ylävesillä on tilaa asua ja elää ja että täällä vuodenajat ovat selkeitä. Kiitos palautteista ja kuvia hiihtomaisemista voin antaa sähköpostin kautta täyskokoisina, niitä on toivottu taustakuviksi koneelle. Itsellä on vuodenkiertoon sopivia kuvia aina oman koneen taustakuvana ja nimenomaan omia kuvia ylävesien luonnosta.

Varjosanomissa on kirjoiteltu myös poliitikoista ja tässä viimeisin tuotos. Hyviä nauruja ja miettimistä, olenhan itsekin maakuntasarjan poliitikko. :)

Avainsanat: hartiat, rasitusastma, polvikipu, kehitysvammainen, asumisasia, kuljetuspalvelut, eduskunta, presidentti, hallintokokeilu, alkutalvi, ylävesi, varjosanomat, poliitikko

189 Isänpäivä

Sunnuntai 8.11.2009 klo 20:21 - yrjöpoeka

Venyttelin sängyssä aamusella ja odottelin kahvin valmistumista ja silloin soi puhelin. Ilona soitti ja kysyi heti, kuinka pian me olemme hänen luonaan. Eilen iltana lupasin Ilonan soitellessa, että me käymme mummon kanssa isänpäivän ajelulla Kajaanissa. Ennen kuin ehdimme Kajaaniin, ehti puhelin välillä soimaan ja kysymys oli aina, joko kohta olette täällä?

Aamukahvi yhdessä vaimon ja poikani kanssa avasi päivän ja sain todella lämpimät ja haluamani pituiset villasukat. Oikeata villaa ja vähän vanutettuna, ovat olleet jalassani kokopäivän. Levottomat jalat nauttivat olostaan ja sukkien tekijälle on annettava kiitokset, hyvät on!

Hyrynsalmen ja Suomussalmen kuntien rajalla oli sitten selkeä raja, jossa talvi muuttui etelän loskaiseksi suolatun tien takia. Miksi ei anneta oikean talvikelin vallita pohjoisessa, samalla säästettäisiin luontoa. Takaisin palatessani oli auto käytettävä pesulla, auto oli todella loskainen, kattoa myöten. Ylävesillä oli todella normaali talvinen keli ja autot säilyvät täällä puhtaana. Suolan käyttö pitäisi kieltää, ei muuta voi sanoa.

Lyhyellä reissulla on se huono puoli, että leikit jää aina kesken. Niin kävi tänäänkin, mutta onneksi kakkua oli lievittämässä pahaa mieltä. Kakku on hyvää, kun sitä saa syödä harvoin.

Huomenna on edessä arki ja nyt on valmistauduttava alkavan viikon kokouksiin. Tulevalla viikolla on ilmojen puolesta mahdollisuus käydä kuljettamassa suksia ylävesien metsissä. Uutta lunta on tullut viime vuorokauden aikana ja sinisen hämäryyden hetkiä riittää.

Avainsanat: isänpäivä, ilona, mummo, kajaani, villasukat, levottomatjalat, suolatuttiet, ylävesi, uuttalunta

184 Pyhäinpäivän viettoa

Lauantai 31.10.2009 klo 15:04 - yrjöpoeka

 

 

Ylävesillä on ollut aikaa hiljentyä luonnon omassa kirkossa ja hiljaisuus suorastaan huutaa. Uusi pehmeä lumi hiljentää luonnonäänet tehokkaasti ja hiihdellessä oikein kuulee omien ajatusrattaiden natinan. Ihmisen kokoinen paikka on aina löytynyt näiltä selkosilta ja niin tänäänkin. Huomenna on saatava lisää tätä.

Lisäsin päivän kuvia tuonne albumin puolelle. Yksi kuitenkin tähän maistiaisiksi.

hpim3500.jpgTämä on ihmiselle sopiva paikka.

Avainsanat: ylävesi, hiljaisuus, huutaa, lumi, luonnonäänet

177 Kotihommia pukkaa

Keskiviikko 21.10.2009 klo 15:53 - yrjöpoeka

Alkuviikko on mennyt aivan täysin kotihommia tehden. Syysloma viikkoa pitänyt Jyrki poikani on sahaillut pokasahalla ahkerasti klapeja ja minä itse olen tehtaillut lisää tavaraa seinustalle. Kaikenlaista pientä puuhastelua autokatoksen pystyttämisestä lähtien on ollut ohjelmassa. Lunta on tullut lisää ja harmittaa, kun en ole ehtinyt hiihtokautta vielä aloittaa. Talvi on pitkä ja enköhän ehdi suksia vielä liikutella ylävesien metsissä.

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtajan kanssa kävimme neuvonpitoa maanantaina, sen tuloksesta enemmän tässä. ”Röntsy” markkinoilla tavataan!

Pitäisi saada puutavaraa pientä puuhastelua varten, mutta kelit eivät nyt suosi. Vettä ja räntää satelee ajoittain ja tiet ovat todella likaisia, siinä ei lautoja juuri raski kuljetella peräkärryllä.

Viikonlopusta on tulossa todella ”Iloinen”, mummun ja ukin luo on tulossa pieni vierailija. Ja häntä saa kuulemma hemmotella!

Tietokoneen kanssa ei parane hötkyillä, heti kun alkaa kiirehtimään kone tuppaa tenäytymään. Kaiken päälle sähkökatkot ovat arkipäivää täällä ylävesillä. Joka ikinen päivä pätkii sähköjä ja siinä joutuu äkkiä ohjelmia tallentelemaan. Kun kaiken on saanut tehtyä ja turvallisesti kone on sammunut, sähköt jälleen palaavat ja ikään kuin ilkkuen pätkivät vielä. Sen takia on välillä luettava vaikka tämä kirjoitus hermojen lepuuttamiseksi. :)

Avainsanat: syysloma, hiihtokausi, ylävesi,

169 Lunta ja räntää

Keskiviikko 7.10.2009 klo 20:03 - yrjöpoeka

Flunssa on ollut jo helpottamaan päin ja niinpä ajelin yksilöhuoltojaoston kokoukseen. Keli oli heti aamusta todella äreä, itätuuli tuiversi ja lunta tuli välillä taivaan täydeltä. Jos oli keli kova aamulla, niin iltapäivällä se oli jo suorastaan välillä vaarallinen. Auraus kalusto ei ehtinyt päivän aikana riittävän nopeasti puhdistaa edes valtaväyliä ja siinä sai olla välillä kieli keskellä suuta. Tuuli iski välillä Nissaniin rajusti ja pitkästä aikaa oli todella ajamisen meininki.

Lumi sohjoa on kertynyt pihalle jo 10 senttiä, toivottavasti ilmat kylmenisivät nopeasti ja tulisi lisää hötyä, jotta pääsisi suksille! Tässä alkaa olla jo levoton olo, vanhetessa liikkuminen on entistä tärkeämpää. Alkukaudesta on todella mukava hiihdellä sinisessä hämärässä. Päivä on lyhyt ja hiljaisuus saa korvat soimaan. Ylävesien rauhasta nauttii silloin tämä kulkija ja muita ladun tekijöitä suksilla ei tapaa. Ainoa asia mikä on vuosien aikana harmittanut, on tuo soiden ojittaminen. Joillekin alueille on aivan viime vuosina kynnetty valtavan syviä ojia, ne haittaavat mahdottomasti talven liikkujaa. Ojista on haittaa myös luonnon muille kulkijoille, kesällä lintupoikueet ovat vaarassa, samoin muut eläimet kärsivät niistä. Aika vähän niistä on hyötyä myöskään metsän kasvulle, ei se ainakaan näytä siltä. Rääseikkönä ne metsät niillä alueilla näyttävät kasvavan.

Ylävesien perussuomalainen kulkija alkaa vanhetessa hieman vihertyä? Eikös se vanha leipäkin mene vihreäksi.. :)

Katsoin eilen illalla Ajankohtaisen 2:n 40v ohjelmaa ja kyllä ne valtakunnan tason poliitikot tekee sen ihan itse! Ei niistä tarvitse tehdä erikseen mitään parodiaa, kyllä eilinen sen osoitti. Kuinkahan tyhminä ne pitävät äänestäjiä? Veikkaan kuitenkin, että nämä Kallit kumppaneineen joutuvat seuraavissa vaaleissa työttömyyskortistoon. Poliitikon rooli ei ole ammatti, joutuvatkohan ne onnettomalle peruspäivärahalle? Rantakangas tohotti eilen tomerana sitä, kuinka hallitus näinä vaikeina aikoina huolehtii kansakunnan hyvinvoinnista. Mitä se suomeksi on, siellä puuhastellaan tupakointi kieltoa koko Suomeen! Ovat ne melkoisia veijareita, milloin tupakointikieltoa, milloin viinapulloihin uusia etikettejä! Onneksi veijareilla on eduskunnassa urheilukerho ja siellä löysää rahaa

Avainsanat: flunssa, ylävesi, perussuomalainen, veijareita

93 Puoluekokous tuli ja meni

Tiistai 19.5.2009 klo 13:31 - yrjöpoeka

Koko viime viikko oli suoranaista matalalentoa maakunnan sisällä ja sitten päälle upea viikonloppu Seinäjoen puoluekokouksessa.

Aurinkoinen keli antoi oman säväyksensä kokoukselle. Öisin oli etelässäkin todella kylmä, neljän (4) asteen pakkaset useana yönä.

Olin oikeassa kun ennustin puoluekokous paikan käyvän ahtaaksi. Seinäjokisali pullisteli ja väkeä istui seinänvierillä ja seisomapaikat olivat loppuunmyytyjä. Osa liian myöhään paikalle tulleista joutui katselemaan kokousta eteistiloissa olevista televisioista. Kokouksen alku viivästyi yli 40 minuuttia ja kokous venyi useita tunteja pitemmäksi kuin oli ensi päivälle suunniteltu. Kyllä puolueen kasvu kuului ja näkyi, jokaisella oli halua esiintyä ja jokaiselle luottamuspaikalle oli suoranainen tungos. Kokousväki asetti minut puoluevaltuusto paikalle, edustamaan Kainuun-piiriä. Uusien sääntöjen takia valtuuston rooli korostuu, erityisesti henkilövalinnoissa. Valtuusto tulee valitsemaan jatkossa puoluehallituksen 7 jäsentä vuosittain, tämä tuo uutta jännitettä ja potkua hallitustyöskentelyyn.

Perussuomalainen kenttäväki oli todella innoissaan ja valmiina tekemään kovaa kenttätyötä. Toki joukossa on niitäkin, jotka haluavat rusinoita pullan päältä, mutta arki tulee olemaan todella karua. Ilman kovaa työtä ei rusinoita jatkossa uusien sääntöjen myötä irtoa.

Maanantaille osui vielä maakuntavaltuuston kokous ja päivä vierähti taas pitkälle iltaan. Lopultakin sain iltamyöhällä lähteä vaimoni kanssa pyöräretkelle ja elimistö alkoi heti palautua viikon mittaisesta jatkuvasta istumisesta.

Kotitöitä niin pihalla kuin sisälläkin ja nyt on saatava viimeistellyksi ensi viikon valtuustoseminaarin puherunko. Siinä joutuu ylävesien kulkija puristelemaan ohimoitaan..

Avainsanat: seinäjoki, puoluekokous, perussuomalainen, ylävesi