Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

135 Mielikuvista valoon päin

Keskiviikko 21.6.2017 klo 13:54 - yrjöpoeka

Sain kuulla radiosta taas kerran uutisen, joka sai taas pohtimaan toimittajien ammattitaitoa. Nyt oli YLE tempaissut kyselyn perussuomalaisille piirijärjestöille. Tulos oli sellainen kuin oli haluttu. Piirit tukevat yksimielisesti Halla-ahon johtamaa puoluetta. Vain yksi piiri kyseenalaisti asian. Mikä tässä ei mene kohdalleen? Mitä toimittajien olisi pitänyt huomioida kyselyä tehdessään?

Toisen jytkyn jälkeen on tapahtunut kaikissa piireissä paljon. Repiviä riitoja ja julkista kärhämöintiä. Meno on ollut sellaista, että kahdessa vuodessa piirien johtoihin on siirtynyt Halla-ahoon uskovien joukko. Tässäkään ei ole mitään outoa. Mutta mitä on tapahtunut puolueen kannatukselle piireissä? Se on romahtanut ja suuntaus on jatkuvaa. Piireissä aiemmin olleet ja kannatuksen puolueelle hankkineet ovat siirtyneet puolueesta ulos. Viime eduskuntavaalien jälkeen kahdessa vuodessa tuhottiin piirien kannatus. Tässä on erinomaisena mittarina Kainuunpiiri.

Kuntavaaleissa Kainuunpiiri menetti vahvan asemansa maakunnan toiseksi suurimpana vaikuttajana. Samankaltaista on meno ollut muuallakin. Siksi toimittajien olisi pitänyt pohtia tämän ulosmarssin vaikutuksia puolueen kannatukseen. Ei ole ihme, että puolueesta irtosi suurin osa ja on perustamassa uutta puoluetta. Siihen pakotti vahvan kentän eroaminen puolueen toiminnasta. Tätä taustaa vasten on helposti ymmärrettävissä puolueen hajoaminen. Eduskuntapaikkaa ei enää voi saavuttaa perussuomalaiset puolueessa.

En ole kirjoittanut demareista aikoihin mitään, mutta nyt voisin pienen kommentin heittää. Demarit ovat tuskailleet, kun kukaan ei halua olla puolueen presidenttiehdokas. Puheenjohtaja Rinne oli jokin aika sitten varma, että kyllä niitä vielä useita löytyy. Eero Heinäluoma murisi televisiossa ja kertoi nimeltä mainiten ketkä voisivat lähteä. Nyt ovat naiset kuunnelleet puolueen setiä ja tuplaten samana aamuna ilmoittautuivat Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen kisaan mukaan.

Aika toivottoman tuntuista puuhaa, mutta mitäpä sitä ei puolueen eteen tekisi. Todennäköisesti ehdokkaita tulee vielä lisää, jotta kaikki näkevät kuinka demareissa pyritään ehdokkaaksi. Uskon kyllä Rinteen masentuvan lopullisesti. Valo ei ainakaan näiden jälkeen paista demareitten risukasaan. Puheenjohtaja valinta oli sellainen limbo, etteivät miehet asiasta innostu. Ei innostunut Jutta Urpilainenkaan ja hän oli sellainen nimi, jolla olisi ollut vaikutusta. Mutta Jutta muistaa Rinteen toiminnan ja ei halunnut tulla muilutetuksi uudelleen.

Juhannus on aina ollut itselleni sellainen, että vietän aikaani virtaavan veden äärellä. Oma suunnitelmani oli lähteä Kuusamoon Kuusinki-joelle vaimoni kanssa. Suunnitelmat ovat suunnitelmia ja ne muuttuvat vaikka itse ei sitä haluaisikaan. Huominen päivä kertoo paljon siitä, pääsenkö kotoani minnekään. Koti on hyvä paikka ja muuttaessani nykyiseen asuntooni, vietimme vaimoni kanssa juhannusta remontin keskellä. Sitä voisi jatkaa pystyttämällä aitaa tontin reunalle. Huonomminkin juhannusta on vietetty.

Juhannuksen parasta musiikkia on Eija Kantolan tulkitsema Valoon päin. Viime juhannuksena ajoimme vaimoni kanssa kohti Lappia ja Tenoa. Tuo kappale soi taas tänään mielessäni. Valoon päin!

Avainsanat: ylenkyselyperussuomalaistenpiirijohtajille, perussuomalaistenhajoaminen, valtataisteluperussuomalaistenpiireissä, kainuunpiiri, demareittenahdinko, eijakantolavaloonpäin