Satunnaiset kuvat

Ruukinkankaan urheilukenttä/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

148 Katkeruus ja kauna liimana

Keskiviikko 22.5.2019 klo 12:52 - yrjöpoeka

En tiedä mitä viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut, mutta suomalainen media on löytänyt toisensa. Kaikki ovat tänään yhtä mieltä siitä, että nyt ei onnistu mikään. Mikä on se asia joka on yhdistänyt median? Se on Antti Rinteen mahdollinen hallitus ja erityisesti käytävät hallitusneuvottelut. Mediat uutisoivat niinkuin vain niillä olisi oikeata tietoa siitä, mitä eri ryhmissä keskustellaan.

Olen kyllä antanut itseni ymmärtää, että neuvotteluista ei puhuta mitään ja vain keskustalle on annettu oikeus Sipilän suulla lepytellä kannattajiaan. Muutoin sieltä ei ole annettu mitään merkittävää tietoa. Siitä huolimatta tänäänkin YLE uutisoi näyttävästi, kuinka heillä olisi tietoa neuvotteleujen sisäpiiristä. YLE on lähtenyt samalle tielle kuin iltapäivälehdistö. Heillä on salaista tietoa salaislta syväkurkuilta. Minä en jaksa uskoa, että kesken olevista neuvotteluista yksikään puolue lähtisi kertoilemaan ulos mitään, koska se voi johtaa ulos hillotolpalta.

Minä en ymmärrä miksi media lietsoo kaunaa Antti Rinnettä kohtaan? Äänestäjät antoivat tuomion Juha Sipilälle ja se oli murskaava. Nyt kuulostaa siltä, että Sipilä oli parasta mitä Suomi ja äänestäjät ovat koskaan saaneet. Media ei ilmeisesti halua mitenkään ymmärtää mitä äänestäjät ovat tarkoittaneet hylättyään Sipilän ja keskustan. Media ei myöskään kuuntele, mitä keskustan kenttä juuri tällä hetkellä sanoo. Juuri tänään olen saanut lukea Maaseudun Tulevaisuuden artikkelin keskustan sisäpiiriläisten haastatteluista. Se on karua kertomaa. Keskustan kenttä haluaa eroon Sipilästä. Samoin sisäpiiri.

Yleensä vaalien jälkeen hallituksen muodostaja on saanut käydä valitsemiensa puolueiden kera hallitusneuvottelut. Neuvottelut ovat aina olleet puolueiden vällisiä. Siinä ei ole ollut mukana mediaa. Media on saanut tiedot neuvottelujen jälkeen ja silloin heillä on ollut varmat tiedot joita arvioida. Tänään media yrittää muodostaa kansalaisille kuvaa, jossa kaikki Antti Rinteen sanomiset saadaan näyttämään tosi oudoilta. Vaikka olen itse nähnyt ja kuullut hänen puheensa, media ja erityisesti YLE muodostaa kuvaa umpisurkeasta tollosta.

Paljon on puhuttu kansalaisten muuttuneesta puolueuskollisuudesta ja ääripäiden esiintulemisesta. Se on ollut vielä alkusoittoa. Media lyö tahtia ja haluaa vaikuttaa millainen ja keitä on Suomen tulevassa hallituksessa. Nyt aprikoidaan toimituksissa täyttä häkää, millaisia vaihtoehtoja on tulossa. Kuka lähtisi muodostamaan hallitusta kun Rinteen touhusta ei tule mitään. Media on kaikenlisäksi lietsomassa kuvaa, jossa hallituksen tärkein tehtävä on leikata köyhiltä ja kipeiltä. Lisäksi media rummuttaa siitä, kuinka kaikkia julkisia palveluja on leikattava, koska siihen ei "meillä" ole varaa. Media on takertunut jo lujasti Jussi Halla-ahon lanseeraamaan lauseeseen, ”työttömyys- ja sosiaalietuudet ovat luksusta”.

Vaaleissa kanasalaisilla oli sanomista juuri tästä. Hallitusta muodostavat puolueet saivat vaalivoiton. No, pois lukien keskusta. Toki se näyttää ja kuulostaa aika kornilta, kun viimekauden suuri leikkaaja ja kurmottaja Sipilä on neuvotteluissa mukana. Olisiko juuri niin, että media saa ”sisäpiiritietoja” juuri Sipilältä? Häneltä se kyllä onnistuu, kun lukee juttua vaikkapa tästä.

Katkeruus ja kauna yhdistävät. Sipilää ja mediaa.

Avainsanat: katkeruusjakauna, yle, anttirinne, syväkurkku, juhasipilä

147 Hyödylliset idiootit

Maanantai 20.5.2019 klo 16:27 - yrjöpoeka

Neuvostoliitto tarvitsi aikoinaan Suomesta hyödyllisiä idiootteja. Sellaisia henkilöitä, jotka olivat valmiita myymään maansa muutamasta ystävällisestä sanasta ja lupauksista. Näitä idiootteja löytyi. Ne heistä jotka pakenivat itäiseen onnelaan, heidän luitaan kaivellaan tänään Karjalan kaukaisista metsistä. Sinne he joutuivat Stalinin käskystä. Neuvostoliiton johto piti oman maansa pettureita kaikista alhaisimpina olioina. Siksi heistä oli päästävä eroon, jotteivat he tee samaa uudessa kotimaassaan.

Tänään on menossa samainen näytelmä. Suomesta löytyy hyödyllisiä idiootteja, jotka ovat valmiita myymään maansa. Näitä liehakoijia ilmaantuu nyt jatkuvasti äärioikeistosta. He eivät todellakaan ymmärrä millaisen valtion ja johtajien kanssa he pelailevat. Venäjä ja Putin käskyläisineen tarvitsee heitä vain sen aikaa, kun he ovat saavuttaneet omat tavoitteensa. Sen jälkeen idiootit saavat mennä. Ennen tavisotaa hyödylliset idiootit koettivat toimia salassa. Tänään he ovat ylpeitä siitä, että he saavat esittää hyödyllistä idioottia julkisesti.

Nämä uhriutujat ovat niin herkkähipiäisiä, etteiu heidän nimiään edes kannata sanoa ääneen. Kaikki uutisvirtaa seuraavat tietävät keitä nämä julkisuuden kipeät idiootit ovat. Talvisodan alla ihmiset eivät tienneet keitä olivat silloiset idiootit. Maailma on muuttunut ja samoin idiootit. He haluavat kaikkien tietävän keitä ovat. Tämä on kyllä kätevää. SUPO saa pidettyä kortistot ajantasalla. Toista se oli talvisodan alla. Etsivä keskuspoliisi yritti kuumeisesti löytää näitä idiootteja ja sulkea heitä leireille. Minusta näyttää siltä, että julkisuushakuiset idiootit melkein itse hakeutuvat leireille. Joko Venäjän tai kotimaisen tahon kehittämälle vettä-leipää kurssille. Minä niin mielelläni toivotan idiooteille hyvää matkaa itäiseen leirielämään.

Tänään ja juuri nyt EU-vaalien alla, on syytä jokaisen pysähtyä mitä nämä idiootit ovat tekemässä. Suomalaiset ovat sopeutuneen yhteiseen Eurooppaan ja samoin meidän lapsemme ja lastenlapset. Heidän tulevaisuutensa on vapaassa Euroopassa. Paluuta mihinkään menneeseen aikaan ei ole. Muutamilla idiooteilla ja heidän käskijöillään on haluja saada Suomi Venäjän vallan alle. Sinne ei suomalaisten enemmistö ole halunnut mennä ennen ja ei myöskään huomenna. Siksi suomalaisten tulee äänestää niitä tahoja, jotka puolustavat vapaata Eurooppaa. Eurooppaa, jossa toimivat demokraattiset valtiot yhteistyössä. Vapailla vaaleilla valittuine edustajineen.

Pidän äärimmäisen hyvänä sitä, että julkeudessaan idiootit astuivat omaan miinaansa. Juuri vaalien alla he virittelivät näkyvän kampanjan, jossa Venäjällä on suuri rooli. Itävallassa jouduttiin uusiin vaaleihin juuri tuon tollomaisen julkeuden takia.

Onneksi on hyödyllisiä idiootteja. He avaavat tolkun ihmisten silmät.

Avainsanat: timohaapala, venäjänmyötäilyleima, sandormoh, maanpettureidenpalkka, euvaalit2019, demokraattineneurooppa

146 Vaali intoa ja marjanpoimintaa

Lauantai 18.5.2019 klo 20:05 - yrjöpoeka

Sain tänään keskustella yhden äänestämässä käyneen kanssa. Aiheena oli edellinen blogi kirjoitukseni. Hän kummasteli sitä, ettei kukan ole aiemmin kysellyt, mitä Suomen äänestäminen takaisin tarkoittaa. Hän myös kertoi suorasukaisesti lähteneensä äänestämään omien lastenlastensa tulevaisuuden puolesta. Sen puolesta, että ihmiset Suomessa ja muualla saavat itse päättää asuinpaikkansa. Siihen ei hänen mukaansa tarvita mitään poliittista pakkoa. Eikä erityisesti ”kansan” vaatimuksesta. Hän käytti nimenomaan tätä verbiä tarkoittaessaan perussuomalaisia.

Hän oli myös pohtinut millaista Suomea perussuomalaiset tulevat saamaan. Maaseudulla viimeiset vanhukset poistuvat maanpoveen 10-30 vuoden kuluessa. Täällä on silloin susia ja liito-oravia. Pohdinnassaan hän oli tullut kanssani samaan tulokseen, että paljon aiemmin kaupungeissa on edessä tilanne, jossa alkuperäiset ovat syntyneistä vähemmistönä. Tämä tuli selväksi, kun näin keväällä millainen tilanne on tänään Helsingin alueen päiväkodeissa. Sen nähtyäni olen tullut siihen tulokseen, että turha on haikailla menneitä. Eivät isämme ja äitimme meitä synnyttäneet sen takia, että me muuttaisimme Suomen takaisin takapajulaksi.

Torstai iltana sain olla mukana viimeisessä Suomussalmen seurakunnan järjestämässä arvokeskustelussa. Nyt olivat vuorossa yrittämisen ja yrittäjän arvot. Alustajana oli Kiantaman toimitusjohtaja Vernu Vasunta. Kiantama on perheyritys ja sen tarkoitus on osakeyhtiönä tuottaa voittoa. Voittoa haetaan marjojen jalostamisella. Suomalaisten ikääntyminen on tuonut mukanaan sen, ettei marjoja tule tasaisena virtana yritykselle. Siksi yrityksen pääasialliset poimijat tuodaan tänään Thaimaasta.

Vasunta kävi yrittämisen arvoja konkreettisesti oman yrityksen kautta. Voittoa tavoitellessaan sillä on huolehdittava myös poimijoistaan. Mikäli yritys aikoo kilpailla muiden alan toimijoiden kanssa, sillä on oltava jatkuvuutta ja erityisesti sosiaalista vastuullisuutta työntekijöitä kohtaan. Yrityksellä käy jo nyt hyvin pajon sellaista väkeä, jotka ovat kulkeneet täällä useita vuosia. Joka vuosi työntekijät kilpailevat tänne pääsystä. Yritys ei tee hyväntekeväisyyttä, siitä huolimatta nämä poimijat arvostavat Kiantaman korkealle juuri sen luotettavuuden takia. Poimijat haluavat juuri tänne tästä syystä.

Kiantaman toimitusjohtaja esitti videon auditoinnista, jonka olivat tehneet ulkopuoliset toimijat. Poimijoiden haastatteluista tuli selväksi, että tiukka kahden kuukauden työrupeama on heille ”amerikan” tienestiä. Poimintatulojen lisäksi he ovat saaneet myös sellaista oppia suomalaisten järjestelmällisyydestä, jota he haluavat jakaa omassa yhteisössään. Thaimaassa on huoletonta avotulenkäyttöä ja sen vaikutus tuli ilmi haastatteluissa. Usea poimija oli pystynyt viemään saamansa opetuksen perheen ja yhteisön turvallisuuden hyväksi. Samoin tuli useissa haastatteluissa esille suomalaisten luontosuhde. Ja erityisesti luonnon puhtauden vaaliminen.

Jäin kyllä pohtimaan sitä, kuinka paljon on maailma muuttunut siitä, kun suomalaisia nuoria haettiin Ruotsiin työtä tekemään. Silloin vietiin liukuhihnalle ja kaikki muu oli jokaisen itsensä huolehdittava. Nyt yrityksen on huolehdittava siitä, että jatkuvuus on turvattu. Voittoa tehdessään yritys huomaamattaan vie ulkomaille meidän itsestään selviä tapoja. Tapoja jotka tuovat hyvinvointia.

Luotettavuus, sosiaalinen vastuu, yrittämisen vastuu. Ei huono!

Avainsanat: eurovaalit2019, menneisyydenhaikailu, suomussalmenseurakunta, arvokeskustelusarja, kiantamanjaloste, amerikantienestiä, eihuono

145 Äänestä Suomi takaisin

Keskiviikko 15.5.2019 klo 13:27 - yrjöpoeka

Näin kehoittavat perussuomalaiset jälleen kerran. He käyttivät samaa slogania jo eduskuntavaaleissa. Nyt olen pysähtynyt miettimään, mitä tuo slogan oikein tarkoittaa? Millaisen Suomen perussuomalaiset haluavat takaisin? Mille vuosikymmenelle meidän tulisi palata? Tarkoittaako se sellaista Suomea, jossa majailee pelkkiä Impivaaran asukkaita? Miten me voisimme äänestämällä palauttaa entiset ajat takaisin? Onko perussuomalaisilla ajassa siirtymisen mahdollistava laite?

Kun seuraan naapurimme Venäjän eri medioita, niin siellä on menossa myös haikailu menneisiin aikoihin. Neuvostoliiton yltäkylläistä aikaa haikaillaan ja toveri Stalin on saanut kunnianpalautuksen. Meillä Suomessa on myös voimia, jotka todella haikailevat Kekkosen aikaa takaisin. Kekkonen ja Stalin olivat todellisuudessa yksinvaltiaita. Suomi oli näennäisesti demokratia, mutta Kekkonen lakeijoineen piti valtaa neljännesvuosisadan, yli 25-vuotta.

Sellaista aikaa moni perussuomalainenkin kaipaa. Heistä osa on alenevassa polvessa entisiä keskustalaisia. Siksi he ajattelevat vielä Kekkosen aikaa kultaisina lapsuuden poutapäivinä. Mikäli persut haikailevat aikaa ennen EU:ta, niin sitäkään ei voi palauttaa takaisin. Rajat toki voidaan sulkea ja elellä kuten Impivaaralaiset aikoinaan. Miten persut pakottaisivat takaisin ne tuhannet ja tuhannet suomalaiset, jotka ovat sen jälkeen muuttaneet ympäri maailmaa? Minä en usko heidän palaavan ihan sormia napsauttamalla.

Kun vertaan persujen sanomaa esimerkiksi Baltian maiden samankaltaisiin puolueisiin, niin sanomassa on yhteneväisyyttä. EU:ta inhotaan ja rajoja halutaan sulkea kaikilta ulkomaalaisilta. Millaiseen aikaan esimerkiksi Balttian maissa palattaisiin, kun heidän väestöstään on kolmannes muuttanut muualle EU:n liittymisen jälkeen. Sama ilmiö on näkyvissä myös meillä. Maahamuutto ei ole se ongelma, vaan maastamuutto. Ylen hankalaksi kävisi persujen oleskelu täällä, toki vastapainoksi ei olisi enää vaalikamppailuja. Täällä asustelisi oman aikansa pieni sisukas persupopulaatio. Lopulta he näivettäisivät itsensä pois kuleksimasta. Poksahtaisivat kuten vappupallot.

Presidentti Trump on kaiken uhoamisen aikana myös maailman vaikutusvaltaisin sotalordi. Hänellä on takanaan ja käsissään sotavoimat, jotka yksinään peittoavat kaikkien muiden maiden yhteiset sotavoimat. Maalla, merellä ja ilmassa. Kaikkialla lähiavaruudessa kiertelevät USA:n satelliitit valvomassa meidän tekemisiämme. Nyt Trump on saanut päähänsä, että Iran on kaikkien terroristien pesäpaikka. Hänen määräyksestään Välimerelle ja Intian valtamerelle purjehtii lisää sota-aluksia. Lisää miehistöä tuodaan alueelle. Tänään keskiviikkona 15.5, USA on määrännyt kaikki ylimääräiset hallinon henkilöt poistumaan Irakista. Matkustamista lähi-idän maihin kehoitetaan nyt välttämään.

Kaikesta tästä saa sellaisen kuvan, että Trump on jo tehnyt päätöksensä. Hänen aloittamansa kauppasota Kiinan kanssa on ajautumassa pattitilanteeseen. Tässä käy samoin kuin Meksikon vastaisen rajamuurin rakentamisessa. Trump uhoaa Meksikon maksavan muurin rakentamisen ja Kiinan maksavan kauppasodan. Molemmat kaatuvat mahdottomuuteensa. USA maksaa itse. Siksi Trump on valmis aloittamaan oikean sodan. Sotateollisuus työllistää. Tätä Trump pitää hyvänä diilinä.

Sinkkiarkkujen virta maailmalta jatkuu kaikkialle USA:n näillä päätöksillä.

Avainsanat: perussuomalaistenvaalislogan, äänestäsuomitakaisin, baltianmaidenmaastamuutto, vaikutusvaltainensotalordi, paluulentosinkkiarkusssa

144 Oikeus ja kohtuus

Tiistai 14.5.2019 klo 18:01 - yrjöpoeka

Aika moni muu itseni lisäksi näkee punaista, kun lukee mediasta lapsiin kohdistuneista raiskauksista. Erityisen kuvottavia ne ovat kun ne kohdistuvat pieniin lapsiin ja jatkuvat useita vuosia. Tässä yksi hyvin kuvottava esimerkki.

Se mikä tekee tällaisen vielä karmeammaksi, on oikeuden tapa antaa tuomioitaan. Tiedän oikein hyvin, että lakikirja on luettu hyvin ja tuomioita verrataan aiemmin annettuihin. Silti tämän esimerkin mukainen tuomio ei ole kansan oikeustajun mukainen. 5-vuotiaana aloitettu 8-vuoden raiskauskierre sovitetaan 4-vuoden ehdottomalla tuomiolla. Hyvällä käytöksellä tuomittu todennäköisesti vapautuu alle kahden vuoden istumisella.

Yhdessäkään tuomiossa ei oteta koskaan huomioon uhrin elinikäistä vammaa tapahtuneesta. Sitä ei sovitella tuon vertaiselle korvauksella. Pieni rahasumma ei korjaa lapsen mielen vaurioita. Korvaussummat tulisivat olla tuollaisessa tapauksessa miljoonaluokkaa. Lisäksi tuomion tulisi olla aina elinkautinen. Ilman mitään mahdollisuutta päästä kesken tuomion ulos. Lisäksi tuomitun nimi ja kuva julkisuuteen, että jokainen vastaantulija tietäisi kenen kanssa on tekemisissä. Mutta elävässä elämässä mikään näistä ei toteudu. Vain uhrin rooli säilyy samana. Tuhottuna ihmisenä, joka on menettänyt oikeutensa elää lapsena. Vain sen takia, että aikuinen mies on saanut nautintonsa.

Suomalaiset työttömät saivat 4-vuotta korvamakeaa ja keppiä insinööri Juha Sipilän johtamalta keskustalta. Vaaleissa kansa antoi rajun tuomionsa insinöörin kaudelle. Vaalituloksen tuli olla rangaistus ja laittaa insinööri joukkoineen 4-vuoden jäähylle. Elävässä elämässä uhrit eivät saa oikeutta, vaan tuomiota sovitellaan jo täyttä häkää. Insinööri Sipilä jakaa hyvin pian ministerin salkkuja ja jatkaa vittuiluaan työttömille. Tämän kaltainen menettely on rapauttanut ja rapauttaa järjestelmän lopullisesti. Kansa antoi tukensa kahdelle suurelle puolueelle, eli demareille ja perussuomalaisille. Nyt demarit haluavat työväenpuolueena ohittaa kansan antaman tuomion vaaleissa.

Vielä muutamia viikkoja sitten julmistelivat demarit kadotusta keskustalle ja kertoivat lopettavansa työttömien ja köyhien kyykyttämisen. Mieli muuttui heti vaalituloksen jälkeen ja tänään äänestäjät tuntevat tulleensa todella raskaasti petetyiksi. Kysyä voisi, kuinka demarit ja vasemmistoliitto voivat istua samaan hallitukseen neljän viimevuoden jälkeen? Näköjään voivat istua oikein hyvin samaan pöytään, kun kyseessä on oman hillotolpan etu. Työttömät ja köyhät saavat nyt julmistella turhaan. Seuraavien vuosien aikana nämä kansan tuomion ohittaneet keksivät kyllä jotakin, millä sumuttaa tyhmiä äänestäjiä.

Näissä kahdessa tapauksessa on yhteneväisyyttä. Molemmat sotivat kansan oikeustajua vastaan. Tuomion tultua julki alkaa sen välitön vesittäminen. Vaalitulos kyllä vesittyy nopeimmiten. Kummassakaan tapauksessa uhrit eivät saa oikeutta. Ei raiskattu. Ei kyykytetty työtön.

Milloin meillä alkavat keltaliivien kapinat? Aihetta kyllä on.

Avainsanat: lastenraiskaukset, kansanoikeustaju, uhrieisaaoikeutta, työttömienkyykyttäminenjatkuu, insinöörisipilä, äänestäjienoikeusturva, keltaliivienkapina

143 Naisten euron tulevaisuus

Maanantai 13.5.2019 klo 10:31 - yrjöpoeka

Meille on kerrottu, että naisten euro on noin 80 senttiä. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan eduskunta on Suomea viemässä. Poistuuko esimerkiksi tuo palkkaero? Eduskunnassa onkin nyt ennätyksellisen paljon naisia. Jatkossa voi tulla eteen tilanne, että miehet ovat vähemmistönä. Olen kyllä aika skeptinen sen suhteen, että eduskunnassa naiset tekisivät mitään erojen kaventamiseksi. Kuten jokainen on nähnyt, eduskunta on vain omien etujen ajamista varten.

Sain tänään kuulla kouriintuntuvan kertomuksen siitä, mikä on naisten euro. Terveydenhoitoalalla työskentelevä nainen on ollut tehtävissään yli 20-vuotta ja omien sanojensa mukaan uransa huipulla. Hän on tehtävissään jatkuvasti vastuussa ihmisten hengestä ja terveydestä. Työ on vaativaa ja samalla kuluttavaa. Työ tulee usein mukaan myös vapaalle, koska ajatuksilleen ei mitään voi. Erilaiset kohtaamiset usein vaikeiden tapausten kanssa, eivät häviä kun oven painaa kiinni. Tänään hän kohtaa entistä enemmän vaikeita tapauksia ja samalla palkalla pitäisi ehtiä tekemään entistä enemmän tulosta.

Tämä nainen oli iloinen 17-vuotiaan poikansa takia. Poika oli saanut työpaikan ja nyt hänellä on menossa harjoitteluvaihe, jossa palkka on vielä hieman alempi. Kyseessä on pojan ensimmäinen työ, mutta palkka on jo nyt melkein sentilleen sama kuin äidillä. Pojan työ on tehdastyötä ja siinä opetellaan tekemään yhtä ja samaa tuotetta. Äidin mukaan hän nyt ensimmäisen kerran ymmärsi keskustelun naisen eurosta. Vaativan usean vuoden koulutuksen ja jatkuvan työssäoppimisen rinnalla hän sai nähdä, kuinka täysin kokematon miespuolinen voi saada isompaa palkkaa. Ilman vastuita ihmisten hengestä ja terveydestä.

Keskustelimme tovin naisten eurosta ja tulimme kyllä samaan tulokseen, etteivät eduskunnan naiset tule muuttamaan tilannetta yhtään paremmaksi. Eri etujärjestöt pitävät omista saavutetuista eduista kynsin hampain kiinni. Siinä ei ole tilaa pienipalkkaisten terveydenhuolto henkilöiden palkkojen korjaamiseksi. Miehet ovat vuosisadan neuvotelleet keskenään ja palkkaerot eivät välttämättä aukene heille konkreettisesti. Toisaalta he myöskin voivat olla sitä mieltä, että miesten tulee saada isomapaa palkkaa. Siitäkin huolimatta, että he tekisivät yksinkertaista tehdastyötä ilman vastuuta ja hyvin lyhyellä koulutuksella.

Vihreiden puheenjohtaja kisa lässähti mielestäni todella paljon. Vain yksi ilmoittautui ehdokkaaksi ja se ei suinkaan ole hänen vikansa. Puolueen puheenjohtajan paikasta tulisi aina olla kilpailua, koska se tuo puoluetta huomattavasti enemmän esille mediassa ja samalla puoluen linjaa. Nyt vihreiden ainosta ehdokkaasta Maria Ohisalosta kirjoitetaan hetken ja se on siinä. Odotin kisaan Mika Flöjtiä, koska hän uskalsi haastaa aiemmin myös Ville Niinistön. Olisivatko äskettäiset eduskuntavaalit tuottaneet hänelle niin suuren pettymyksen, ettei hän usko enää mahdollisuuksiinsa. Eivät edes vihreät äänestäjät jaksa kuunnella yhden asian maailmanlopun ennustuksia.

On mielenkiintoista nähdä nousevatko köyhien asiat hallituksessa paremmin esille, kun köyhyystytkija Ohisalo saa puolueen johdettavakseen. Toivoisin sen näkyvän myös mahdollisen uuden hallituksen ohjelmassa. Mikäli näin kävisi, se söisi samalla keskustan mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Santeri Alkio kääntyisi haudassaan vihreään suuntaan.

Avainsanat: työnvaativuus, palkkatasaarvo, naisteneuro, mariaohisalo, santerialkio

142 Lobbarit ja hallitusohjelma

Perjantai 10.5.2019 klo 11:20 - yrjöpoeka

Antti Rinne on tänään todennut, etteivät lobbarit ravaa säätytalossa. Vakuuttavasti sanottu, mutta ei pidä paikkaansa. Lobbareiden ei tarvitse ravata, koska he ovat jo neuvottelijoiden joukossa. Samoin useimpien neuvottelijoiden taustajoukoissa.

Vihreät ovat aina vakuuttaneet olevansa erilaisia ja että he eivät alennu samaan kuin muut puolueet. He itse päättävät linjastaan ja myös tekevät sen. Tämäkin on vakuuttavasti sanottu. Moni varmasti uskoo tähän, mutta kyllä vihreistä on tullut aivan samankaltaisia muiden puolueiden kanssa. Heille kelpaa raha ja samalla lobbarit ovat tarpeellisia. Erityisesti jos sellainen löytyy viestintäalalta. Tänä päivänä on ratkaisevan tärkeää, että puolueen viesti on selkeä ja se ei ole amatöörien tuherrusta. Vihreät ovat olleet tässä kohtuullisen hyviä. Siksi vihreiden neuvottelijoiden joukossa on viestintätoimisto Milton Networksin yksi omistaja, Elina Moisio.

Kun Moisio nyt sattuu samalla olemaan yksi seuraavan hallitusohjelman kirjoittajista, niin samalla on puhuttava korruptiosta. Vihreät ovat tähän asti onnistuneesti pystyneet piiloittamaan korruption. Nyt heidän puhtoiseen viestiinsä sekoittuu yrityksen omistajan ääni. Omistajan, jolla on lukuisia yrityksiä asikkainaan. Heidän äänensä nousee nyt hallitusohjelmaan. Näin vihreistä on todellakin tullut kokoomuksen puisto-osasto.

Useilla muillakin viestintäalan yrityksillä on tänään yhteyksiä puolueisiin. Puolueet ja viestintätoimistot kaipaavat toisiaan. Uusia toimistoja nousee ja heidän osaajansa siirtyvät vaivihkaa eri ministereiden avustajiksi. Ministerit tarvitsevat asintuntijoita terävöittämään viestintäänsä. Erityisesti siksi, että useimmat heistä ovat täydellisiä tumpeloita. Ministerit eivät pysty puhumaan normaalisti, sanomaan suoraan suomalaisille, kuinka asiat kokevat ja näkevät. Samoin kuin perustelemaan tekemänsä päätökset ilman liirumlaarumia. Mutta eihän tällaista voi vaatia. Tarvitaan ammattilainen puppugeneraattoriksi.

YLEn uusi kannatusmittaus on tehty ja siinä kävi kuten oletin. Perussuomalaiset ovat nyt suurin puolue. Tämä ruokkii nyt itseään ja sillä on suuri vaikutus tuleviin eurovaaleihin. Tämä vakuuttaa puolueen ja ehdokkaat siitä, että nyt muut puolueet ovat lyötävissä. Olen jo aiemmin kirjoittanut, että vain perussuomalaisilla on vakavaa yritystä näissä vaaleissa. Heidän ei juurikaan tarvitse nyt tehdä muuta kuin hymyilla kannattajiensa kanssa. Muut puolueet tekevät työtä nyt heidän eteensä. Mitä ennemmän puolueet puhuvat perussuomalaisista, sitä varmemmin äänestäjät uskovat heihin. Vaalien tulos voi järkyttää kaikkia suomalaisia.

Mittaus toi esille juuri sen uhkakuvan, josta kirjoitin 8.5.2019 otsikolla ”Oikeisto vahvistuu”. Vihreät ovat tasoissa nyt keskustan kanssa. Se vahvistaa keskustan sisällä niitä voimia, jotka haluavat puolueen olevan oppositiossa. Keskusta voi todellakin menettää kokoajan kannatustaan hallituksessa ollessaan. Keskustan hallituskiimaiset ovat kertoneet haluavansa nähdä Antti Rinteen istumassa päämisterin paikalla. Tätä he haluavat siksi, että kansa siirtyisi rökittämään SDPtä ja Rinnettä. Keskustan syvissä joukoissa on näkyvissä ja kuuluvissa kuitenkin syvää apatiaa. 10% raja lähestyy ja sitä pelätään nyt oikeasti. Se voi myös ruokkia itseään, samalla kun perussuomalaiset kasvavat. Kysyä voi nyt, uskaltavatko keskustalaiset lähteä Antti Rinteen hallitukseen?

Tämä terroristinen sanoma uppoaa nyt kansalaisiin. Hyvän tekijät kohteena. Haluavatko kansalaiset todella verta kaduille?

Avainsanat: anttirinne, lobbaritjahallitusohjelma, miltonnetworks, elinamoisio, spr, kansanedustajaanoturtiainen

141 Takinkäännön Suomen mestarit ja poskisuudelmat

Torstai 9.5.2019 klo 9:37 - yrjöpoeka

Tiedämme, että Timo Soini oli takinkäännön mestari. Tänään tiedämme, että keskusta ja erityisesti Juha Sipilä taustajoukkoineen, ovat kiistattomia Suomen mestareita. Yhdessä yössä he taikoivat keskustan vastahakoiset juntturat pois oppositiosta. Tätä voi verrata ihmeeseen ja siinä on takuulla käytetty keppiä ja porkkanaa. Saas nähdä mitä saavat ne vastaanpullikoineet puoluevaltuuston jäsenet. Todennäköisesti he joutuvat sisäiseen oppositioon. Vaikkakin he olivat oikeassa siinä, että vaalituloksen perusteella keskustan tulisi käydä opposition karu taival.

Katsoin eilen A-studion lähetystä ja kokoomuksen Petteri Orpo oli todella harmistunut ja selkeästi ymmällään. Hän peräsi Antti Kaikkoselta sitä, mikä muutti keskustan kannat? Lisäksi hän ihmetteli kuinka keskusta on unohtanut heidän hyvän yhteistyönsä köyhien kurittamisessa. Kaikkonen oli jämäkkänä ja vakavalla naamalla kertoili sitä sun tätä. Hän ei ilennyt suorassa lähetyksessä kertoa, että kyllä ne olivat ne ministeriauton takapenkit jotka mielen muuttivat. Tässä kaupassa keskusta saa ilmeisesti haluamansa ministerin paikat ja kaupan päälle bonuksena eduskunnan puhemiehen paikan.

Keskusta osaa todella pelata ja puolue oli tuskaisan paikan edessä miettiessään, mihin he puulaavat entisen pääministerin. Nyt Juha Sipilä ja keskusta voivat kertoa kentälleen, että heillä on vahvat vaikuttamisen paikat. Koska kyseessä on myös raadollinen valtakamppailu, keskustalle teki hyvää jallittaa kokoomusta. Se tuli vielä kaupanpäälle. Pyytämättä ja yllättäen. Tämä valtakamppailu jää takuuvarmasti kokoomuksen johdon mieleen ja siellä muistetaan tämä. Yksi asia mietityttää varmasti äänestäjiä, kuinka vaalien suurin häviäjä Juha Sipilä nopusee valtakunnan kakkosmieheksi. Tässä on nielemistä oppositiolla ja äänestäjillä. Uskallan veikata puhemiehen vaalista mielenkiintoista

EU-vaalit ovat ihan nurkan takana ja nyt vaalikarjalle tarjotaan vain kahvia ja pullaa. Siitäkin huolimatta, että tulevat mepit saavat hyvää palkkaa ja erinomaiset työsuhde-edut. Puolueet ovat hieman väsyksissä ja juuri käytyjen vaalien jäljiltä kassat kumisevat tyhjyyttään. Siksi vanhukset eivät saa soppaa toreilla. Tässä voi olla myös yksi syy tulevien vaalien ennätysalhaiseen osanottoon. En itse käynyt yhdessäkään soppatarjoilussa eduskuntavaalien aikana ja en käy myöskään näissä kitukahveissa. Tähän aikaan keväästä on runsaasti muuta tekemistä.

Katsellessani ehdokkaiden kirjoa joutuu väkisin miettimään, millä eväillä sinne pyritään. Toki siellä pärjää tavallinen tallukkakin, kun pysyttelee omissa ympyröissään. Käy Brysselin katuruokapaikoissa nauttimassa lasin viiniä ja opettelee syömään etanoita. Toimistolla sitten vetäisee esille ruisleipää, voita, makkaraa, juustoa ja Valion maitoa. Täydellä vatsalla voi sitten miettiä, mitä tekisi illankuhveessa. Menisikö nukkumaan, vai lähtisikö kavereiden kanssa kaljalle? Kuin huomaamatta sujahtaa yksi kausi ja uusi on edessä.

Olen jo aiemmin kirjoittanut, että eurovaalit eivät kiinnosta ja vain yksi puolue on siinä mukana tosissaan. Heidän kannattajansa myös. He ovat perussuomalaiset. Heillä on selkeät sävelet, he vastustavat EU:ta ja sen kehitystä. Kansa äänestää sen mukaisesti. Tosiasiassa yksikään valituista ei tee asian eteen mitään, koska hillotolppa tukkii suun. Kotimaassa voi sitten kertoa äänestäjilleen uhriutuen, että emme yksin saaneet muutosta aikaan.

Nyt on herra Hakkaraisen opeteltava Eurooppalaiset poskisuudelmat. Niitä saa jakaa mielin määrin. Niin miehille kuin naisillekin. Pienessä viinipöhnässä, mutta ei humalassa.

Avainsanat: keskustantakinkääntö, juhasipilä, eduskunnanpuhemies, europarlamenttivaalit2019, teuvohakkarainen, poskisuudelmat

140 Oikeisto vahvistuu

Keskiviikko 8.5.2019 klo 15:26 - yrjöpoeka

Olin aamupäivän kirjoituksessa hakoteillä. Antti Rinne teki valintansa aivan toisin ja toisilla perusteilla. Sen tiedän varmasti, että matkasta uudessa (mahdollisessa) hallituksessa ei tule ruusuinen. Se voi olla jopa yllättävänkin lyhyt. Ja sen vaikeuden tuottajana olisi juuri keskusta. Sen vaikeudet muuttuvat kaaokseksi siinä vaiheessa, kun gallup kannatus on pudonnut alle 10% maagisen rajan.

Hallituksen hajoaminen ei toisi maahan heti uutta hallitusta. Perussuomalaiset ja kokoomus mittauttaisivat kannatuksensa vaaleissa. Heidän kannatuksensa on jo nousussa ja nyt tehty ratkaisu lisää sitä välittömästi. Sen näkyy jo ennen juhannusta ja Suomen EU:n puheenjohtajakautta. Tuleva puolivuotiskausi voi olla todella vaikea.

Minä todella odotin Rinteeltä sellaista kuviota, jolla molemmat puolueet, SDP ja keskusta, olisivat syöneet hallituksessa perussuomalaisten suosiota. Se oli itselleni liiankin selvää, mutta näille puolueille ei ilmeisesti ollut. Asiaan voi vaikuttaa se, että minä katson asioita ulkopuolelta. Kaiken lisäksi ilman minkäänlaisia puoluepoliittisia paineita. Molemmilla suurilla oppositioon jääneillä puolueilla on yhteinen nimittäjä ja se on tiukka talous.

Tuleva hallitus joutuu tekemään jotakin lupauksilleen ja se saa kahden oppositiopuolueen kannatuksen nousuun. Tämä näkyi kevään vaaleissa ja keskustan takin kääntö oli nyt viimeinen niitti. Keskusta menettää vauhdilla kannattajiaan perussuomalaisten suuntaan. Viimeisen viikon aikana seuraamani keskustelut osoittavat keskustan sisällä olevan suuria jännityksiä. Viimeisten kahden päivän aikana tiukan talouden takuumies Sipilä käänsi takkinsa. Hänen lähtöloitsunsa puoluejohdosta on todella lähellä.

Lapista valittu Mikko Kärnä (uusi väyrynen) ei niele tätä takinkääntöä. Siinä tapauksessa tukee, jos hänelle annetaan ministerin salkku. Hän on juuri sopiva maatalousministeriksi. Maatalousministerin peukalon alla ovat metsästys- ja petoasiat. Mikko Kärnä oli niitä ainoita kepulaisia miehiä, jotka kasvattivat merkittävästi kannatustaan. Keskustassa on aina tilaa yhdelle ”väyryselle” Lapista.

Kuuntelen juuri Jussi Halla-ahon lausuntoa Rinteen ratkaisusta ja se vahvistaa sen mitä olen kirjoittanut. Perussuomalaiset kavahtavat jakopolitiikkaa ja pelkäävät löysää punavihreää maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä antaa heille täyden ilmatilan nostaa kannatustaan. Tulevilla hallituspuolueilla ei ole mitään aseita tämän demagogian pysäyttämiseksi.

Antti Rinne voitti ehkä tämän taistelun keskustan kera. Jatkosodan voittavat perussuomalaiset ja kokoomus seuraavissa vaaleissa. Tämä on synkähkö arvioni juuri tänään.

ps. "väyrynen"= olen aina oikeassa

Avainsanat: hallituksenmuodostaja, anttirinne, gallupkannatus, kepuntakinkääntö, mikkokärnä, jatkosodanvoittajat

139 Niin se mieli muuttuu ja takki kääntyy

Keskiviikko 8.5.2019 klo 9:09 - yrjöpoeka

Eduskuntavaalien jälkeen sain seurata livenä sosiaalisessa mediassa olevien keskustalaisten kavereitteni pettymystä ja samalla katkeraa uhoa. Uho tuli siitä, että nyt joutuisivat vastuuseen kaikki rahan jakajat. Me kasvattaisimme sitten oppositiossa vaikutusvaltaa ja seuraavissa vaaleissa veri punnittaisiin. Koska ihmisen mieli on muuttuvainen ja puolueiden vielä enemmän, nyt samat henkilöt ovat vauhdilla puoltamassa hallitukseen menoa.

Miksi se mieli muuttui voi joku kysyä. Itse olen tullut siihen tulokseen, että keskustan satraapit ovat ottaneet lusikan kauniisiin käsiinsä ja ovat valmiita lusikoimaan Rinteen tarjoaman laihan sopan. Puolue uhoaa kyllä kentälle, että me emme lipsu piiruakaan vaatimuksistamme. Tosiasiassa keskusta joutuu nielemään kaiken ja vain yhden syyn takia. Syy on perussuomalaiset. Keskusta tietää jo valmiiksi, että oppositiossa he joutuisivat kaikessa nielemään persujen ylivallan. Siinä voisi jopa käydä niin, että kannatus entisestään luisuisi alas. Siinä ei auttaisi se keskustan hyvä kenttäorganisaatiokaan.

Lisää syitä tarjoaa ilmastonmuutos, jonka ansiosta persut kasvavat, vaikka he eivät tekisi mitään. Sanomista heillä on ja siihen on hankala vastata argumenteilla. Keskustan hallitushaluja lisää myös yksi asia. Heillä voi olla nyt sellainen tilanne puolueessa, että jos nyt ei mennä ministereiksi, sitä mahdollisuutta ei tälle sukupolvelle tule. Tänään he joutuvat vakuuttamaan kenttäväen siitä, että nyt on vastuunkannon aika ja isänmaan etu ensin. Häveliäänä miehenä ei Antti Kaikkonen ja kumppanit sano, että kyllä se on oma etu ensin.

Osansa voi olla myös siinä, että nyt keskusta on saanut nähdä omien kannattajiensa parissa olevan herravihan. Sen herravihan kermankuorijana nousi esille perussuomalaiset ja sille ei enää loppua näy. Olen vuosikymmenten aikana itse nähnyt ja kokenut kentällä sen nyrkkejä taskuissaan puristelevan väen synkän toivottomuuden. On aina äänestetty samaa puoluetta, koska vaihtoehtoa ei ole ollut. Kokoomus ei sille väelle ole ollut vaihtoehto. Ei myöskään vasemmisto. Perussuomalaiset käyvät, koska he kertovat ääneen herravihaa. Toki se ei koske heitä itseään. He astuvat helposti siihen samaan herranpaskaan, kun vain saavat mahdollisuuden.

Sen mahdollisuuden tarjoaa tänään Antti Rinne. Olen puhunut kavereitteni kanssa heti vaaleista alkaen, että persut nousevat ministeriautoihin. Ja erittäin livakasti. Syitä on monia ja yksi niistä se, että persut ovat syöneet demareita ja keskustaa. Nyt nämä puolueet haluavat persut vastuuseen ja se on näiden kahden yhteinen nimittäjä. Kuka olisi se perussuomalainen josta tulisi valtiovarainministeri? Paikka kuuluisi Halla-aholle, koska hänelle työttömyys- ja sosiaaliturva on luksusta. Vai ottaisiko hän Soinin kiusaksi ulkoministerin salkun? Hän tulisi Trumpin kanssa juttuun ja samalla tulisivat ne maailman parhaimmat taistelukoneet meidän taivaallemme. Tämä, jos mikä on kannatettava asia.

Olemme muutaman tunnin kuluttua hieman viisaampia. Mutta näin olen kokenut Antti Rinteen myhäilyn ja keskustan takinkäännön. Klo 09.10

Avainsanat: hallitustunnustelijaanttirinne, anttikaikkonen, takinkääntämiset, ulkoministerijussihallaaho

138 Mitä vielä puuttuu

Tiistai 7.5.2019 klo 10:30 - yrjöpoeka

Viimeisen vuoden aikana olemme saaneet kuulla toinen toistaan synkempiä arvioita. Aivan kaikesta. Sipilän johdolla kansaa peloiteltiin siitä, että soten kaatumisen takia taloutemme ja järjestelmämme kaatuisivat. Tuhkaa ja kiviä sataisi vanhusten päälle ja siinä eivät hallitusherrat ihan väärässä olleetkaan. Vanhukset kaatoivat lopuksi koko sopan. Kaatoivat soten. Kaatoivat Sipilän ja keskustan syvälle suohon. Mutta, kas kummaa. Heinäsirkkoja ei tullut ja kaikki jatkuu sote-järjestelmässä kuten ennenkin. Mitä nyt muutama satamiljoonaa silkkaa rahaa paloi laittomien rakennelmien pystyttämisen takia.

Eduskuntavaalien alla meitä peloiteltiin sitten kunnolla. Maailmanloppu oli uhkaamassa. Ilmasto lämpenee ja se olisi suomalaisten syytä. Ainoa pelastus olisi se, että lopettaisimme autoilla ajelun. Lopettaisimme puun polton. Suomalaisten tulisi maksaa kovempia veroja ilmaston pelastamiseksi. Muovi on siinä sivussa täyttänyt koko maapallon ja siinäkin on nyt suomalaisten ryhdistäydyttävä. Meidän tehtävämme on puhdistaa maailma. Osa puolueista halusi tehdä ilmastovaalit. Miten siinä kävi? Perussuomalaiset kertoivat raadollisesti mikä on Suomen kansan osuus päästöistä maapallon mittakaavassa. Muutamilla kuvilla ja sanoilla puole pokkasi hopeaa. Kulta oli melkein käsissä ja SDP juuri ja juuri pinnisteli voittoon. Suurin häviäjä, keskusta koki ns. maailmanlopun.

Jotta suomalaiset tottuisivat jatkuvaan maailmanloppuun, eilen YLE aloitti taas kunnon vyörytyksen suomalaisten olohuoneisiin. YK on teettättänyt arvion (huom. ARVIOn) ja ilmoittanut kolmanneksen maapallon luonnosta tuhoutuvan 2050 mennessä. Taas kerran meille on annettu varma vuosiluku kaiken lopusta. Minä muistan vuonna 1973, kuinka raakaöljy oli justiinsa loppumassa. Matkustaessani junalla näin kuinka kaupungit silloin sammuttelivat joka toisen katuvalon. Mitenkä siinä kävi? Raakaöljyä on enemmän kuin koskaan, eikä sen loppumisesta puhu kukaan. Joku muistaa vielä muutaman vuoden takaa, kuinka meitä peloiteltiin otsonin puutteesta ilmakehässä. Nyt siitä ei enää puhuta, koska sitä lempoa piisaa peloittelusta huolimatta.

Katsoin ja kuuntelin eilen tätä YLEn johdolla suoritettua uutta peloittelukampanjaa. Televisioon tuotiin illan uutislähetyksessä jokin ihme takatukka. Hän kertoi innosta palaen, että me suomalaiset olemme tässä lajien katoamisessa maailman kärkeä. Eli suomalaisten syytä kuten kaikki muukin. Hän perusteli sitä sillä, että me tuomme maahan muualla tehtyjä tuotteita. Eli muualla tehty tuote onkin meidän syytämme ja me olemme ulkoistaneet näin luonnon kuihtumisen. Piti vetää henkeä useamman kerran, ennekuin sain suustani muutaman napakan kirosanan.

Jälleen kerran meidän on kerrattava, mikä on suomalaisten prosentuaalinen osuus maapallon väestöstä. Suomalaisia on rapiat 5,5 miljoonaa. Muita immeisiä elelee 7,53 miljardia. Eli tuo väestö tuottaa kaiken aikaa hyödykkeitä ja yrittää myydä niitä ulkomaille, jotta heidän kansantaloutensa voisi hyvin. Sekö on meidän syytämme? Me yritämme myös viedä ulkomaille jotakin, mutta se on hyttysenpaskaa pienempi määrä kaikesta. Suomi on tänään täynnä kaikenlaisia maailmanlopun ennustajia. Heitä kuullaan ja erityisesti YLE antaa heille aikaa sanoa sanottavansa.

Näitä lisää ja perussuomalaiset todella ovat gallupeissa yli 30%. Se on monelle maailmanloppu.

Avainsanat: yle, maailmanlopunennustukset, öljykriisi, otsonikato, kokoväkimäärämaapallolla,

137 Pullamössö intellektuellit

Maanantai 6.5.2019 klo 9:20 - yrjöpoeka

Nyt on pakko tuskailla YLEn urheilutoimituksen annista. Olin eilen todella pettynyt, kun televisiossa ei ollut lähetystä maastojuoksun SM-kisoista. Penkkiurheilijana olen seurannut niitä aina ja se on avannut yleisrheilukauden. Illan pääutisten jälkeen odotin vesi kielellä, että urheiluruutu antaisi kattavan paketin juoksuista. Pettymys oli todella suuri, kun tapahtuma kuitattiin muutamalla sekunnilla.

Juoksua harrastetaan koko Suomessa. Maastojuoksu tapahtumassa on kymmeniä urheiluseuroja koko maan alueellata ja tapahtuma sitoo kulloinkin suuren määrän talkooväkeä. Olen joskus lukenut, että nämä olisivat tärkeitä kriteerejä, kun päätetään tv-lähetyksistä. Nyt niillä ei ollut mitään merkitystä. Samaan aikaan kyllä riittää urheiluruudussa lähetysaikaa esimerkiksi käsipalloon. Sen mestaruuksista käy kisaa vain muutama joukkue ja pohjoisin taitanee olla Riihimäellä. Eli ei täytä kriteeriä koko Suomen harrastus. Pesäpallon perässä kohkataan myös ja siinäkin on vain muutama seura mölisemässä ja mekkaloimassa. Voisivat näyttäää vaikka ajokoiran juoksua ja ulinaa jäniksen perässä. Tämä on yhteistä pesäpalloon.

TV1:n urheilutoimituksen urheilulliset ja katsojia kiinnostavat kriteerit taitavat olla mainostajien käsissä. Näissä huutolajeissa on jokikinen sentti päällä olevista vaatteista täytetty mainostajien logoilla. Pelin aikana ja sen jälkeen pelaajia seisotetaan mainostajien logoilla peitetyn lakana edessä. Samaan aikaan yleisurheilijat juoksevat hiljaisuudessa ja kamppailevat toisiaan vastaan. Tätä urheiluhullu Suomen kansa haluaa nähdä. Tässä on sitä samaa kuin talvilajien hiihdossa. Nyt urheilutoimituksen pullamössöä pupeltavat intellektuellit haluavat kertoa Suomen kansalle sen, mitä mainostajat käskevät.

YLEn saatua kansanedustajien tuella suoran verorahoituksen, niiden toimitus on todella muuttunut. He tuntevat olevansa jumalasta seuraavia ja heidän käsissään on se, mitä meidän tulee katsoa. Ei se, mitä me haluaisimme katsoa. YLEn hallintoneuvossa istuvat kansanedustajat pupeltavat pullaa ja kuittaavat palkkiot. He mielellään seisoskelevat siellä missä on televisio lähetyksiä ja mainostajien banderolleja. Kansanedustajat vähät välittävät kansasta. Oma suu ja kuitatut palkkiot. Vain ne kiinnostavat.

Seuraavien vaalien alla tulisi yleiurheiluväen nostaa jollakin keinolla liikunta ja urheilu vaalien ykkösteemaksi. Liikunta on terveellistä ja sillä on suorat vaikutukset Suomen talouden menoihin. Mitä enemmän kansa liikkuu, sitä terveempää se on. Tämä on tietysti utopiaa, koska ehdokkaat ja sitten läpipäässeet ovat todellisia pullansyöjiä. Enemmän tai vähemmän syöttiläitä. Jokainen voi todeta ilmiön television lähetyksissä. Sikisipä he eivät kiinnostu urheilun ja liikunnan vaikutuksista.

Siksi he eivät myöskään julkisuudessa halua puhua siitä tv-lähetyksissä. Ei olisi uskottavaa puhua liikunnan terveellisyydestä ja sen vaikutyksista kansantalouteen, kun puhuja on kuin syöttiläs. Samaan tapaan kuin Pohjois-Korean suuri johtaja Kin Jong Un. Maansa ainoa syöttiläs. Mainostajat ja suuri raha päättävät, mitä mainoslogoja meidän kansalaisten tulee seurata.

YLE:stä tuli syöttiläs verorahoituksella. Olisiko aika purkaa tämä pakkovero?

Avainsanat: pullamössöintellektuellit, ylenpakkovero, maastojuoksunsmkisat2019, syöttiläs

136 Sanavapautta median varjossa

Perjantai 3.5.2019 klo 10:53 - yrjöpoeka

Tänään, toukokuun kolmantena vietetään sanavapauden teemapäivää. Meillä pidetään itsestään selvänä, että me olemme sananvapauden kärkimaita. Minä olen pitänyt sitä vähän kyseenalaisena. Muistelen vain Kekkosen aikaa. Kyllä se oli Kekkonen joka kertoi mitä kukin sai sanoa. Usea politiikko sai sen kokea elämänsä aikana, kun Kekkonen oli sanonut isännän sanan. Koska hän oli mielellään pomona ja häntä seurasi oikea luikurien joukkio. He raportoivat hyvin herkästi jos joku oli puhunut väärin, häntä lyötiin koko median voimalla.

Suomalainen lehdistä ei ollut vapaa. Se sai varoa Kekkosen myllykirjeitä. Suomeksi sanottuna herkkänahkainen Kekkonen hallitsi myös ns. vapaan lehdistön sanavapautta. YLE oli vielä tarkemmin oikein ajattelevien käsissä. Minä olen todella hämmästellyt sitä, että Suomessa haikaillaan Kekkosta takaisin? Sitä aikaa jolloin meidän sanavapautemme oli täydellisesti kahlittu. Ylimpänä tuomarina Kekkonen ja hänen liehittelijänsä olivat valmiina raportoimaan kaikesta epäilyttävästä. Auta armias jos joku sanoi vastaan. Hän sai välittömästi tuomion ilman oikeudenkäyntiä. Yleensä tuomio tuli neuvostovastaisuudesta ja YYA sopimuksen horjuttamisesta.

Neuvostoliiton äkillisesti sorruttua Suomen politiikoilta meni sormi suuhun. Mitä keinoa nyt käytettäisiin vihollisten, siis erimieltä olevien lynkkaamiseksi. Kekkosen aikakauden lopulla näimme valtapeliä, jossa muistamaton Kekkonen yritettiin pitää väkisin kulissina. Valtaa halusivat pitää hänen lakeijansa, keskustapuolueessa. Mauno Koivisto osasi oikealla hetkellä pelata kovempaa peliä ja liehittelijät näkivät ensimmäistä kertaa vapaan kansan ilmiön. Äänestivät eri henkilöä kuin Kekkosen ajan lakeijat halusivat. Sanavapaus parani tästä hetkestä lähtien huimasti. Mauno Koiviston kaudella aloimme ensi kertaa ajatella ääneen asioita, kun YYA sopimus purettiin.

Koiviston jälkeen tuli Ahtisaari ja sana oli todella vapaa. Ahtisaarta lyötiin koko vaalikausi olan takaa,  oma puolue ja media. Hänen ulkoiseen olemukseensa puututtiin nyt näkyvästi ja häntä matkittiin ilkeys mielessään. Sekö oli sitä sananvapautta? Ei arvioitu asioita vaan mentiin henkilökohtaisuuksiin. Ilmeisesti siksi Ahtisaari jätti kauden yhteen. Tarja Halosen kaudellla alkoi näkyä halu rajoittaa puheita. Demarit olivat silloin vahvoja ja se ilmeisesti nousi hattuun. Lopulta tuli Sauli Niinistön aika. Demareilla ja keskustalla oli yhteinen vihollinen ja he tekivät sanavapauden nimissä kaikkensa lyödäkseen Niinistön. Tässä me näimme jälleen samanlaisen ilmiön kuin Koiviston aikana. Kansa osasi nähdä asiat toisin. Viime vaaleissa oli jo nähtävissä, etteivät kärkipolitiikot halunneet tahrata mainettaan vaalien häviäjinä. He ovat herkkähipiäisiä.

Missä olemme tänään? Miltä sanavapaus näyttää ja tuntuu mediassa? Hyvänä esimerkkinä vapaasta lehdistöstä on Iltasanomat. He kokevat lehdessä olevansa tuomareita ja vaativat myllytyksen kohteena olevan Hussein al-Taeen eroa. Onko lehdellä tieto, että al-Taeen kirjoitukset ovat erilaisia verrattuna esimerkiksi Jussi Halla-ahoon? Onko medialla jo tuomarin oikeudet? Tätä on hyvä kysyä juuri nyt sanavapauden teemapäivänä. Kun tähän vielä lisää somessa vellovan keskustelun, sanavapaus on käsitetty väärin.

Sanavapautta on sanoa asiasta. Henkilöön kohdistuvina loukkauksina ja solvauksina se ei ole enää sananvaputta.

Some kuohuu rapaa, roisketta ja vihaa. Media jakaa tuomiot. Tätä on sanavapaus Suomessa 2019.

Avainsanat: sananvapaudenteemapäivä, urhokekkonen, neuvostovastaisuus, mediatuomarina, iltasanomat

135 Ollakko vaiko ei olla

Torstai 2.5.2019 klo 21:37 - yrjöpoeka

Siinäpä vasta kysymys. Perussuomalaiset eivät tänään tiedä mitä he oikein ovat. Kaikki muut tietävät heidän politiikastaan heidän olevan äärioikealla. Kokoomusta kovempaa politiikkaa. Kun eduskunnassa on käyty keskustelua perussuomalaisten siirtämisestä salin oikealle laidalle, se ei käy persuille. He kuvittelevat olevansa lähelä keskustaa. Siinä he ovat oikeassa vain silloin, jos muuan Sipilä on johtamassa keskustaa. Sipilän aikakaudella keskusta ajoi kokoomuksen oikealta puolen ohitse. Kyllä kaiken näkemäni ja lukemani perusteella persut ovat äärioikeistoa.

Ei tarvitse kuin kuulla Jussi Halla-ahon sanomana, että työttömyys- ja sosiaaliturva on luksusta. Se ei todellakaan kuulloista keskitien kulkijan lauseelta. Siinä he ovat kepulaisten kanssa kyllä samaa mieltä, että ay-liike on yhteinen vihollinen. Soinin aikana puhuttiin vielä suomalaisesta työstä. Se puhe loppui heti, kun puolue sai jytkyn. Siitä alkoi puolueen liukuminen oikealle. Se liukuminen ei ole vielä edes loppunut. Siinä vaiheessa kun puolueen johtoon nousi Halla-aho, unohtuivat puheet myös Vennamolaisuudesta. Nykyisellä puolueella ei ole enää mitään siteitä keskustalaisuuteen.

Istuin alkuillasta kuuntelemassa Arvo-luentosarjan toiseksi viimeistä luentoa EU:n arvoista. Kotikunnan ensimmäinen ja ehkä ainoaksi jäävä meppi Merja Kyllönen alusti aiheesta. Selkeää puhetta ja jokainen paikalla ollut voi kotimaassakin allekirjoittaa samat arvot. Ne arvot, jotka Suomi hyväksyi liittyessään EU:n. Alustuksen loppupuolella tuli jo tunne, että kuuntelimme eurovaaliehdokkaan puhetta. Tosiasiassa niitä on varmasti vaikea erottaa toisistaan juuri näin vaalien kynnyksellä.

Vielä ennemmän tämä ehdokkuus tuli ilmi tilaisuuden keskusteluosiossa. Sujuvan ulosannin ansiosta se ei ollut häiritsevän päälleliimattua. Ehdokas ei epäröinyt nostaa omaa taustaansa esille. Rempseän puheen seassa oli näkyvissä se moraalinen ja eettinen tausta, mistä hän on lähtöisin. Toisaalta hän kertoi myös avoimesti, että usean vuoden sanailu Brysselissä on tehnyt hänestä kovakorvaisemman kotimaan politiikassa. Mielenkiintoista nähdä, onko hän mukana mahdollisessa hallituksessa. Osaamista hänellä on taatusti enemmän kuin muilla puolueen jäsenillä.

Merja Kyllönen toi keskustelussa esille sen, kuinka sixpak-hallituksessa hänestä oli tuntunut, ettei tästä tule mitään. Nyt hänellä oli kokemusta 28 erilaisen EU-maan meppien erilaisuudesta ja kädenväännöstä. Nyt hän uskoi olevansa valmiimpi kestämään tulevat koitokset kotimaan politiikassa. Tässä kohden minun oli pakko kertoa hänelle, että kotimaassa on sillä aikaa tapahtunut muutoksia. Tulevan hallituksen nimitys voi olla mäyräkoira, koska puolueita on niin tavattomasti.

EU:n arvoista käyty keskustelu oli antoisa, vaikka hetkittäin ajattelin sen olevan ehdokkaan tupailta. Siitä huolimatta erilaisia ajatuksia syntyi ja päällimmäisenä huolena tuntui olevan se, kuinka EU:n käy? Pysyykö se kasassa, vai saavatko erilaiset ääriliikeet siinä liiallisen jalansijan. Se vaara on ilmeinen, kun persut haluavat tehdä vaaleissa yhteistyötä erimaiden äärioikeistolaisten ryhmien kanssa. Illan antina tuli entistä selvemmäksi ainakin minulle yksi asia.

Perussuomalaiset ovat eduskunnassa jatkossa aivan oikealla paikallla.

Avainsanat: eduskunnanistumajärjestys, ollakkovaikoeiolla, eunarvot, merjakyllönen, sixpakhallitys, mäyräkoirahallitus

134 Jätettä ja menetettyä kunniaa

Torstai 2.5.2019 klo 15:02 - yrjöpoeka

Suomalaiseen vappuun kuuluu ns. picnic-juhlinta. Parhaiten se näkyy suurimmissa kaupungeissa. Syrjäseuduilla ihmiset ovat enemmän omissa oloissaan ja nauttivat syötävät ja juotavat siististi. Mikäli jotakin sotkua tulee, se siivotaan itse. Pääkaupunki Helsinki näyttää esimerkkiä siitä, että picnic-juhlijat maksattavat örvellystensä jälkien siivoamisen kaupungin asukkaiden veroista. Kaupungin työntekijät joutuvat todella ahkeroimaan, jotta ihmiset pääsisivät turvallisesti kulkemaan sotkujen ja lasin sirpaleitten seassa.

Minä en ymmärrä tätä. Miksi veronmaksajat antavat tämän tapahtua? TV- ja radiotoimittajat käyvät haastattelemassa näitä örveltäjiä. Mikseivät edes he kysy, kunka he aikovat siivota sotkunsa. Tästä on tullut tapa ja siihen on olemassa myös helppo ratkaisu. Kaupunki aitaa Kaivopuiston alueen silloin kun siellä aiotaan juhlia. Sisääntuloporteilla tulijoilta peritään maksu, jolla pystytään kattamaan siivoamisen kustannukset, esim. 30€/henkilö. Pitäisi siinä kaupungin laskentataitoisten luottamus- ja virkamiesten calcuraattoreiden raksuttaa. Joka tapauksessa tästä örvellyksestä aiheutuu myös muille tahoille huomattavia kustannuksia. Pelastuslaitos ja poliisi ovat siinä eturintamassa. Vappu on kerran vuodessa ja siinä ei yksi viisikymppinen tunnu missään. Örveltäjien velat tuntuvat pelkiltä saatavilta.

Toisenlaisen sotkun kohteena on uusi kansanedustaja Hussein al-Taee. Hän on sortunut omaan näppäryyteensä. Suomalaisen median lemmikkinä hän on saanut runsaasti palstatilaa ja kuvansa kaikkialle. Nykyaika on samalla armoton. Julkisuuden henkilön tietoja kaivellaan kaikkialla ja sieltä löytyvät takuuvarmasti kaikki ne nuoruudenkin synnit. Kaikkein varmimmin viimeisten vuosien tarinat. Lähdettyyään vaaleihin mukaan saivat sosiaalisen median tunkionkaivat tulta ryysyihin. Entiset tuttavat ja uudetkin alkoivat kysellä hänen peräänsä. Lopulta hänen oli tultava julkisuuteen anteeksi pyytelemään.

Katsoin A-studion lähetyksen, jossa toimittaja grillasi häntä. Hussein oli yllättävän rauhallinen ja selkeä sanainen. Viimeisin tieto on, että hän on joutunut sairaalaan hoidettavaksi. SDPn suunnasta viestitetään henkisen paineen käyneen kestämättömäksi. Sitä se varmasti on. Kullattu kertomus olikin feikkiä. Koska hän on arabi, on myös jotenkin ymmärtää millainen on heidän ajattelutapansa muista ihmisistä. Ensinnäkin uskonto, shiiat ja sunnit ovat toistensa kurkussa heti kun silmä välttää. Julkisille homoille heillä on pikatuomiot. Siksi siellä eivät sateenkaariliput liehu. Juutalaiset ovat arabien mielestä hävitettävä maan päältä. Eivät nämä totuudet maata muuttamalla häviä.

Arabeilla on aina joku vihattava kohde. Ollut aikojen alusta asti ja siinä ei loppua näy. Myös heidän kielenkäyttönsä on suoraa ja mutkatonta näistä heille vihamielisistä ryhmistä. Kaiken lisksi he ovat erittäin hanakoita tarttumaan aseeseen ja aloittamaan suoran toiminnan. Arabien mieskulttuuri on länsimaiden mielestä raakaa. Otan yhdeksi esimerkiksi kunniamurhat. Kukaan länsimaalainen ei voisi kuvitella surmaavansa perheenjäseniään kokemansa häpeän takia. Ilmeisesti arabeilla vain miehet tuntevat häpeää.

Nyt Hussein al-Taee on törmännyt länsimaiseen käytäntöön. Kaikki puhuttu ja kirjoitettu säilyy ja se otetaan todesta. Lopuksi oikeuslaitos kertoo viimeisen sanan. Onko toisten kunniaa häväisty ja miten se sovitetaan.

Häneltä voisi kysyä; muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan.

Avainsanat: vapunjuhlinta, picnicörvellys, kaisaniemenpuisto, husseinal-taee, muuttuukoihminenjamihinsuuntaan

133 Vapusta ja kotikunnasta

Keskiviikko 1.5.2019 klo 18:56 - yrjöpoeka

Juhlat on juhlittu ja niistä olen selvinnyt vain olemalla kotonani. En edes muista milloin olen saanut viettää tämän päivän kotonani. Säätilan muutos on todella suuri. Vesitihkua pitkin päivää ja nyt klo 18 räntää. Seuraavat kaksi vuorokautta saamme sitten reilusti lunta. Onkin mielenkiintoista nähdä, pitääkö talvirenkaat laittaa uudelleen alle? Kelivaroitus on jo annettu huomiselle. Tämä on täysin normaalia vapun säätä. Kylmää, koleaa ja sateista.

Seurasin mielenkiinnolla vappupuheita ja parasta antia oli SDPn Antti Lindtmanin puhe. Hän paalutti todella hyvin kohdalleen sen, mitä mieltä puolue on Kemin uudesta sellutehdas hankkeesta. Saman tien on selvää, etteivät vihreät pääse tässä asiassa kinaamaan. Sama koskee myös vasemmistoa. Näillä puolueilla on kummalliset ajatukset suomalaisesta työstä. Onneksi tämä on selvää ja näiden puolueiden on syytä nyt miettiä,, haluavatko he hallitukseen.

Antti Rinne on myös pitänyt puheen ja se on selvää sosiaalidemokraattista puhetta sopimuusyhteiskunnasta. Rinteen puhe nielettää takuuvarmasti yhtä kansanedustajaa, Juha Sipilää. Rinne paalutti puheessaan sen, että uhkailujen ja pakottamisen kierre on tässä. Tämä on myös katkeraa kalkkia niille Sipilän tukijoille, jotka vielä muutama kuukausi sitten soittelivat kuolinkelloja ay-liikkeelle. Kuolinkellot kyllä kumahtivat, mutta se kosketti vain keskustaa. He eivät itse nähneet ja eivät näe vieläkään sitä, miksi äänestäjät hylkäsivät heidät. Nyt heillä on aikaa pohtia sitä neljä vuotta, puolta pienemmällä puoluetuella.

Vappupuheista hyppäys oman kotikuntani henkilövalintoihin. Suomussalmen kunta hakee taas kerran uutta hallintojohtajaa. Vähän aikaa istunut hallintojohtaja on lähdössä pois ja nyt olisi valtuutettujen syytä linjata, millaista hallintohtajaa haetaan. Halutaanko tehtävään kiltti napinpainaja, jolla ei ole omaa mielipidettä. Vai uskalletaanko hakea muutosjohtajaa, kun kunnan talous on sukeltamassa tukevasti miinukselle. Luottamushenkilöille ja pitkäaikaisille työntekijöille kyllä kelpaa kiltti puudeli. Sellainen joka antaa kaiken sujua niin kuin se on sujunut useita vuosikymmeniä.

Tärkeintä olisi omasta mielestäni hakea muutosjohtajaa. Muuttuva aika ja kiristyvä talous antaisi tälle tilauksen. Nyt tarvitaan johtajaa, joka osaa etsiä organisaatiosta löysät pois. Tiedän sen aiheuttavan työntekijöissä valtavasti muutosvastarintaa. Eniten se aiheuttaa vastarintaa luottamushenkilöissä ja heidän sukulaisissaan. Kunta on pieni ja useilla luottamushenkilöillä on väkisin sukulaisia hallintopalveluissa. Sama ongelma on jokaisessa kuihtuvassa kunnassa. Ne varmat vakituiset työpaikat ovat kuntakonsernissa ja niistä halutaan pitää kynsin hampain kiinni. Sen maksumiehinä ovat sitten kunnan verovelvolliset.

Uskaltavatko kunnanisät ottaa riskiä? Eivät, on minun valistunut arvaukseni.

Avainsanat: vappupuheet2019, anttilindtman, anttirinne, suomussalmenkunta, hallintojohtajanhaku

132 Facebookin muisti ja vitutus

Keskiviikko 1.5.2019 klo 9:12

Kaikki se mikä on kerran kirjoitettu ja näpätty julkisuuteen, pysyy siellä ilmeisesti iankaikkisuuteen. Kuusi (6) vuotta sitten puhuin vapputorilla työttömyydestä, suomalaisesta työstä, suomalaisista työehdoista ja miten ne sovitettaisiin Kainuuseen. Kainuun työttömyyteen ja sen rakenteisiin. Kainuulaiseen energiaan, eli puuhun. Meitä ympäröivään metsään ja siitä saatavaan yhteiseen hyötyyn. Elin silloin vielä siinä uskossa, että Timo Soinin luotsaama Perussuomalset ovat vastaus muita puolueita vaivaavaan uskottavuusongelmnaan.

Olin väärässä. Sain puhua toreilla ja turuilla vain sen takia, että puolue kasvoi ja menestyi. Puolueen aikaisemmille linjauksille ei löytynyt arjessa katetta. Soini antoi kyiden nousta paraatiovesta sisään ja unohti kaikki ne puheet suomalaisesta työstä, suomalaisesta työvoimasta ja suomalaisista palkkaehdoísta. Kaikki siitä puhuvat, kuten allekirjoittanut, siivottiin puolueesta ulos. Näin kävi toteen Soinin lausuma: Saat mitä tilaat.

Kun tänään luen facebookista sen ajan tuntoja ja muistelen kaikkea sitä mitä olen puolueen eteen tehnyt, mieleeni nousee yksi sana. Vituttaa. Minua ja meitä muita aktiiveja kusetettiin oikein olan takaa. Me olimme hyödyllisiä idiootteja, joiden tarkoitus oli nostaa puolue valtaan. Vain johdon itsekkäiden pyrkimysten takia. Pyrkimysten, jotka tänään näyttäytyvät rumina ja luotaantyöntävinä. Tämä ei ole nykyisten persujen ja Halla-ahon syy. Kaikki tämä on Timo Soinin syytä. Arvostin häntä puolueeseen liityttyäni. Tänään käytän hänestä nimitystä, täysi mulkvisti.

Työttömät, suomalainen työvoima ja suomalaiset palkkaehdot ovat tänään taas ajankohtaisia. Pystyykö SDP nostaman suomalaisen työttömän siitä kurimuksesta, johon Sipilän johtama hallitus sen upotti? Työttömistä tehtiin kepun valtakaudella syyllisiä kaikkeen siihen pahaan joka Suomea on kohdannut. Kun kuuntelen keskustan vastauksia Antti Rinteen hallituskysymyksille, mieleen nousee Kalle Päätalo. Hän kirjoitti erittäin väkevää tekstiä suomalaisesta työstä, sekä silloisista työ- ja palkkaehdoista. Hyvänä esimerkkinä kepulaisesta, silloisesta maalaisliittolaisesta meiningistä, olivat kerronnat Itäpään keisarista.

Itäpään keisari kohtasi työmies Kalle Päätalon. Alusta lähtien tuli selväksi, että tyämies oli orja. Hänellä ei olut hyttysen paskaa suurempia oikeuksia. Kalle joutui nielemään tyhjää, kun keisari lusikoi kolmen litran puukupin tyhjäksi lihavellistä. Tämän päälle keisari sanoi, ettei ollut merkkijään nälkä, mutta pitää yrittää jollakin tavalla vätkyttää. Kalle kasvavana miehenä joutui kokemaan sen tilanteen, mihin työttömät on tänään asetettu Sipilän hallituksen toimesta. Itäpään keisari ja Sipilä ovat samaa uskonnollista suuntausta. Heille suomalainen työvoima on pekkä rasite.

Katsoessani facebookin päivityksiä tunne itseni surulliseksi. Valtava työmäärä puolueen ja suomalaisten eteen on hukkunut paskaan. Timo Soinin kyvyttömyyteen nähdä ja tuntea, mihin kansanliike oli menossa. Lisää valtaa hamuavana hän sortui omaan näppäryyteensä. Hän on tänään saamassa tuomionsa ja se on armoton. Hän on mies, joka sai käsiinsä kaiken, mutta menetti sen. Kyvyttömänä tunnistaman omaa luomustaan.

Sitä paskaa, jolla hän kusetti suomalaiset työttömät.

Perkele sanon minä. Ulkohuussin alla hänet pitää kierittää. Sieltä hän saisi omimmimman tuoksunsa.

Avainsanat: facebookinmuisti, timosoini, vappu, työttömienkusetus

131 Hiihtomaajoukkue ja mukava mies kirkossa

Maanantai 29.4.2019 klo 20:08 - yrjöpoeka

Suomen hiihtomaajoukkue on nimetty. Itse katson sitä listaa penkkiurheilijan lasien lävitse maastohiihdon ystävänä. Puuttumatta naisten joukkueeseen tartun suoraan miesten ryhmään. Maajoukkueen johto valmentajineen on valintansa tehnyt ja se ei lupaa hyvää millekään tason nostolle. Ensimmäisenä pistää silmään Juho Mikkosen jättäminen pois maajoukkueesta. Valmentajien mukaan hänellä ei ole kansainvälisiä näyttöjä riittävästi. Toiseksi he katsovat, ettei hän ole hiihtänyt kansainvälistä vauhtia.

Nämä selitykset eivät uppoa hiihdonystäville. Suurin syy on Juho Mikkosen suorapuheisuus. Siitä eivät toppatakkimiehet tykkää. Koska hän on jatkuvasti sparraamassa Iivo Niskasta, hänellä on hyvä tuntuma siihen missä mennään. Kevään SM-kisoissa vain Iivo oli ylittämätön este. Valmentajien puheet siitä, ettei SM-kisoissa olisi kansainvälistä vauhtia, ovat potaskaa ja loukkaavat esimerkiksi Iivo Niskasen hiihtoa. Minä uskon Iivon hiihtävän aina voitosta.

Kevään kisoissa kauas takamatkalle jääneet urheilijat on valittu rinkiin ja sinne on nostettu takaisin Martti Jylhä. Uusia nimiä on nostettu mukaan, mutta he ovat suurimmaksi osaksi aivan pahnanpohjimmaisia. Jokainen heistä tietää olevansa aloittelija ja jäävänsä minuuttitolkulla kaikilla matkoilla Mikkoselle. Vain Ristomatti Hakola, ja Joni Mäki pystyvät samalle tasolle Mikkosen kanssa. Haluaisin kyllä kuulla Iivo Niskasen kommentit aiheesta. Hän varmasti tietää tason missä Mikkonen hiihtäjänä on.

Tämä hiihtomaajoukkue on täysi susi ja rahojen haaskausta. Sitä ei paranna maajoukkueen johtajan Matti Haaviston asema. Kun hän ei päävalmentajana saanut mitään aikaiseksi, hän on Pärmäkosken valmentajana sekoittanut nyt koko naisten joukkueen aseman. Tämän päivän uutisointi kertoo jokaiselle sen, ettei Matti Haavisto edes luota omaan maajoukkueeseen. Kyllä jokaisen Suomen edustusasussa hiihtävän urheilijan tulee kuulua ensimmäiseksi maajoukkueeseen. Maajoukkue leirityksien lisäksi jokainen voi harjoitella muulloin maailman muiden huippuhiihtäjien kera. Nyt tehty ratkaisu antaa surkean kuvan nykymenosta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kutsuttu kirkkopäiville keskustelemaan sanavapaudesta piispa Teemu Laajasalon kanssa. Se ei ole miellyttänyt kaikkia ja sillä on vankat syynsä. Eniten kummeksun piispa Laajasalon toimia hakea esiintyjäksi ihminen, joka selkeästi on ilmaissut inhonsa eri kansanryhmiä kohtaan. Suomen kirkolla on kyllä seinät leveällä ja katto korkealla. Kaikki kelpaavat, kunhan maksavat kirkollisveronsa. Kaikkien ei tarvitse edes maksaa, kunhan he miellyttävät kirkon johtoa.

Luterilaisessa kirkossa on runsaasti pappeja, jotka ovat perussuomalaisten kannattajia. Heitä on myös ollut ehdokkaina ja kansanedustajina. Kautta aikain kirkkoa on kiehtonut äärioikella olevat liikkeet. Minä asetan piispa Teemu Laajasalon tähän joukkoon. Hänellä on myös äänioikeus ja uskon hänen käyttäneen sitä erääseen tunnettuun älykköön perussuomalaisten ehdokaslistalla. Jätän nimen arvioimisen lukijoiden mietittäväksi.

Perussuomalaisista on tullut arkipäivää ja nyt myös kirkko haluaa arkipäiväistää puolueen ja johtajan. Näin se toimii kirkossa, lähdetään mukaan kertomaan seurakunnalle, että Jussi on todellisuudessa mukava mies.

Mikäli puhe kutsu perutaan, se sopii Halla-aholle oikein hyvin. Hän ja puolue voivat uhriutua yksin ja yhdessä.

Avainsanat: suomenhiihtomaajoukkue, juhomikkonen, iivoniskanen, mattihaavisto, kristapärmäkoski, piispateemulaajasalo, jussihallaaho

130 Työpaikat hiilinielujen ahdingossa

Maanantai 29.4.2019 klo 10:11 - yrjöpoeka

Kaikille puolueille käy se, että kaikki tulevat työpaikat sijoitetaan kehäkolmosen sisäpuolelle. Siellä on pääosa äänestäjistä ja se on suurin syy miksi työpaikat pitää saada sinne. Helsinki on tänään se alue, jossa rakennetaan. Väestö siirtyy työpaikkojen perässä, sekä koulutuksen keskittymisen takia. Muu Suomi autioituu. Mitä jää jäljelle? Valtavasti metsiä.

Kaikki tutkimukset kertovat Suomen metsien kasvun kiihtyneen. Tästä syystä metsäteollisuus on valmis lisäämään metsien käyttöä ja suurin syy on maailmantalouden piristyminen. Raakasellu käy tänään hyvin kaupaksi ja myös muut tuotteet, kuten pakkauskartonki. Nettikauppa tarvitsee tänään entistä enemmän pakkausmateriaalia, samaan aikaan hienopaperin kysyntä laimenee, koska paperinen media menettää merkitystään. Kiina on ollut rahoineen aktiivinen, mutta nyt näyttää Suomi jäävän näistä rahoista mopen osalle. Se voi olla meidän onnemme ja erityisesti metsien onni.

Samaan aikaan kun metsien kasvu on kiihtynyt ja sellun tarve kasvanut, on alkanut erilaisten uhkakuvien rakentelu. Joidenkin mielestä yhtään puuta ei saisi kaataa, joidenkin mielestä meillä on varaa lisätä puuta käyttävää metsäteollisuutta. Toisten mielestä Suomen metsät ovat maailman ilmaston pelastus. Heidän tulisi katsoa karttaa ja verrata Suomen kokoa itäisen naapurimme metsien kokoon. Suomen yli lennetään reilussa tunnissa ja kaikki on pelkkää metsää. Venäjän ylitse saat lentää reilun puoli vuorokautta. Siinä ovat pohjoisen pallon puoliskon toiset keuhkot. Toinen puoli on Pohjois-Amerikan mantereella.

Piskuinen Suomi tarvitsee työtä ja toimeentuloa selvitäkseen. Metsä Group löi pöytään Kemin suunnitelmansa. Yhtiöllä on tarkoitus laittaa 1,5 miljardia euroa uuden tehtaan pystyttämiseksi. Se on valtava satsaus. Se toisi työtä ja toimeentuloa pohjoiseen. Kemissä Metsä Groupilla on vanha tehdas ja uusi tehdas söisi pohjoisen puuta melkein tuplaten. Mikäli hanke valmistuu, se tietää muiden pohjoisten hankkeiden kuivumista. Kemijärvi ja Kai Cell saisivat vetää henkselit suunnitelmien ylitse. Kuopion hanke jäisi myös odottamaan aikoja uusia, tai sekin kuivuisi kokoon Äänekosken läheisyyden takia.

Kuten arvata saattaa vastustaminen alkoi heti uutisen tultua julki. Ilmastohypetyksen ansiosta jokaisella on suussaan hiilinielu. Viikonloppuna haastateltiin kenties tulevaa pääministeriä Antti Rinnettä aiheeseen liittyen. Rinne kertoi tukevansa hanketta ja olevansa valmis hallituksessa tukemaan investointia erityisesti liikenne infran parantamiseksi. Useita puolueita kokoontui viikonloppuna miettimään mitä kertoisi Rinteelle vastaukseksi hänen kysymyksiinsä. Vihreät olivat heti valmiina ja heille ei käy työpaikkojen tuonti metsien keskelle. Toimittajien edessä lausuttiin jatkuvasti toistaen sana hiilinielu. Samoin toistettiin maailman ilmaston pelastaminen ja puiden merkitys siinä. Siis Suomen puiden.

Suomen pinta-alasta metsätalousmaata on 87% ja maatalousmaata 8%. Loput ovat rakennettua maata. Tästä jokainen laskutaitoinen saa kuvan siitä, että metsät eivät ihan yhden tehtaan takia lopu. Autioituva pohjoinen metsittyy. Raivatut pellot ja pihat metsittyvät. Suomen ei tarvitse ahdistua metsien käytöstä. Hiilinielua jää muillekin jaettavaksi.

Sillä välin yritetään pysyä hengissä. Työtä tekemällä. Metsiä käyttämällä ja kasvattamalla.

Avainsanat: suomenmetsientila, suomenprosentuaalinenosuusmaapintaalasta, metsägroup, keminsellutehdas, hiilinielu

129 Hajahuomioita ajasta

Sunnuntai 28.4.2019 klo 10:00 - yrjöpoeka

Maataloutta pidetään yritysmuotona olipa se karjataloutta, tai viljelyä. Pysähdyin itse tätä miettimään, kun luin JYTY ry:n puheenjohtajan vaatimuksista pitää lomituspalvelut edelleen kuntavetoisina. Maatalousyrittäjän lomaillessa, tai sairastuessa saapuu kunnallinen lomittaja hoitamaan yritystä. Siis aivan oikeasti, yksityisen yrityksen johtoon asettuu kunnallinen virkamies. Oli aivan pakko jatkaa pohdiskelua ja miettiä miksi näin on.

Maatalous oli ennen lomituspalveluiden järjestämistä täysin perheiden oman työn varassa. Eli ne toimivat yrityksinä omillaan kuten hyvä tapa onkin. 1970-luvun lopulla laadittiin sitten laki kunnallisten lomituspalveluiden järjestämisestä. Maataloutta on aina pidetty keskustapuolueen selkärankana ja olisiko tuossa vaiheessa ryhdytty puolueen toimistossa miettimään sen selkärangan pitämistä entistä tiukemmin talutusnuorassa. Tämä on omaa arviotani. JYTY ry:tä johtaa entinen keskustan kunnallissihteeri Maija Pihjalamäki. Eli yhteydet ovat kunnossa sylttytehtaaseen.

Pijalamäki kertoo olevansa huolestunut, koska edellinen hallitus pyrki yksityistämään tämän lomituspalvelun. Nyt hän tietysti pelkää asian nousevan uudelleen esille. Ammattiyhdistysasiat ovat olleet keskustan nykyiselle johdolle punainen vaate ja odottaisin tasapuolista kohtelua. Mutta se ei käy keskustalle. Lomituspalvelut koetaan sellaiseksi saavutetuksi eduksi, että siitä pidetään kynsin hampain kiinni. Lomituspalveluiden avulla kaikki kuntalaiset osallistuvat palkkakuluihin. Miettikääpä mikä muu yksityinen yritys pystyisi saamaan tällaisen kunnallisen palvelun, jonka veronmaksajat kustantaisivat?

Ajattelen itse asiaa ulkopuolisena siten, että yritys on itse velvollinen hoitamaan lomitukset ja yritykselle ei ole merkitystä sillä, kuka palvelun tuottaa. Vastalauseiden mysky kuuluu jo korvissani, ettei tuollaista voi kuvitellakaan. Ensimmäisenä pointtina kerrotaan, että maatalous on kunnalle niin tärkeätä, että lomitusten on säilyttävä kunnan järjestämänä. Toiseksi maatalousyrityksillä ei ole itsellä varaa palkata kalliita lomittajia. Kysyä voisi tähän, etttä mikä yritys se sellainen on joka ei ole varautunut toiminnassaan keskeytyksiin? Nyt maatalousyrittäjillä on lakisääteinen oikeus lomailuun silloin kun itse haluaa. Muut yrittäjät voivat vain haaveilla tällaisesta.

Koska aloitin maataloudesta päätän sen kirjoittamalla keskustan tilasta tänään. Keskusta on kokoustanut viikonlopun aikana ja puheissa on voivoteltu sitä, etteivät äänestäjät ole ymmärtäneet kuinka hyviä me olimme. Toiseksi syyksi on sanottu epäonnistumista viestinnässä. Sipilä sanoo vetäneensä johtopäätökset tappiosta ja eronneensa siksi. Hän ei kuitenkaan edelleenkään näe syytä itsessään ja tekemässään politiikassa. Eri puheissa on kerrotu oikeita syitä, muttei ole sanottu suoraan, että syy oli Sipilässä.

Viestintä oli mielestäni keskustan suunnasta niin hyvin onnistunutta, että äänestäjille syntyi selkeä kuva apupuolueesta. Sipilän johdolla puoluevaltuusto edelleenkin yrittää profiloida itsensä johtavaksi talouspolitiikan osaajaksi. Eli haluaa edelleenkin olla kokoomuksen apupuolue. Kokoomus on se, joka todella on aina ollut ja on kovan talouspolitiikan osaaja. Mikäli keskusta todella haluaa jatkaa tällä tiellä, voin vain onnitella heitä. Kokoomus kiittää ja kumartaa.

Äänestäjät ymmärtävät tämän eron ja äänestävät kokoomusta, koska se on aito asia.

Avainsanat: maalauslomitus, jytyry, maijapihjalamäki, keskustanpuoluevaltuusto, juhasipilä

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »